ANIMALELE DIN SPATIILE COMUNE

De la: zambila, la data 2010-03-16 11:07:58mai, asa cum zicea si cell, cred ca ar trebui consultati oamenii inainte sa fie lasati sa faca si copii, iar daca nu, la sterilizat cu ei!!!
pt orice pe planeta asta se da un test, pt a fi parinte, nu...si asta e lucrul cel mai complicat, si de asta depinde dezvoltarea noastra ca specie...
ar trebui ca la rasele de animale, sa se inmulteasca doar cele sanatoase si cu un caracter bun, sa pastreze linia
poate in felul asta, n-ar mai ajunge sa ne conduca niste oligofreni semianalfabeti!

mi-e tare teama ca si aceasta andreea este la conducere... Doamne-fereste...
DOLOSIV
Postat pe 16 Martie 2010 15:24
mda, ma simt ca si cand as fi vorbit degeaba, pt ca unii pur si simplu nu inteleg

1. imi plac animalele
2. le tin in casa, atata timp cat ma pot ingriji de ele, deci, e problema mea, nu deranjez pe nimeni cu asta
3. n-am afirmat nimic despre sufletul nimanui, functie de cat iubeste sau daca iubeste animalele
4. ella, desi vad ca lucrezi voluntar la un centru de copii cu dizabilitati si ai grija de cateva animale, esti foarte inversunata impotriva lor...nu te inteleg
5. bolile apar oricum, si nu intotdeauna le putem evita, asa cum nu cred ca animalele sunt de vina pt toti microbii din organism
6. consider ca daca ai un sistem imunitar bun, nu te afecteaza faptul ca ingrijesti un animal...ma intreb cum de mai traiesc medicii veterinari, saracii, mai ales ca au de-a face cu animale bolnave!? asta da enigma!
7. nu, nu sunt de acord cu animalele din spatiile comune daca asta ii deranjeaza pe locatari.

atat! decat...
zambila
Postat pe 16 Martie 2010 15:28
"cainele nu musca fara motiv" mi se pare deja mit atata timp cat eu personal am fost atacata fara motiv de catre caini, am mai spus, nu am avut in viata mea un gest de violenta la adresa lor si totusi...
traumele lor anterioare... viloenta la care au fost supusi... cu ce ma incalzeste pe mine?? care nu le-am facut rau niciodata? un gest facut in graba de care ei se pot speria? e unul din motivele pentru care nu am sa-iaccept niciodata in parcurile copiilor, copiii fac multe gesturi spontane, chiar lovesc (n-ai cum sa spui despre un copil de un an ca loveste din rautate, o face doar pentru ca nu stie ce consecinte are gestul...) si cum pot sa am incredere ca unui caine aflat in vecinatatea copilului nu-i va sari la beregata ca i s-a parut ca a facut cine stie ce gest? cine plateste atunci? cum poti sa platesti un copil mutilat pe viata??
crysta_mami
Postat pe 16 Martie 2010 15:29
mda, ai dreptate, cainii pot fi periculori, cu sau fara motiv...asta nu o sa rezolve problema, indiferent cate animale ingrijim noi, atata timp cat nu esti legi si organe abilitate sa se ocupe de problema animalelor fara stapan!

apoi, cand iesi pe strada, mai sunt si alte pericole, cum ar fi oamenii , oamenii, oamenii
zambila
Postat pe 16 Martie 2010 15:34
evident:) dar un pericol nu-l anuleaza pe celalalt... sunt pericole la tot pasul si din partea oamenilor si din partea cainilor fara stapan, cu diferenta ca cei din urma vin pash-pash fara sa-i auzi si te trezesti capsat:))) plus ca sunt mult mai imprevizibili decat oamenii. nush de ce dar ma simt mai pregatita sa fac fata atacului unui om decat al unui caine... e posibil sa ma insel... sau mai bine zis fac tot posibilul sa ma feresc de amandoua. n-am sustinut niciodata ca daca m-ar ataca un om nu m-ar deranja, dar, deh.. aici e vorba despre caini, de aici si referirea mea la ei:)

plus de asta, un om te ataca, macar, cu un motiv intemeiat, ori vrea ceva de la tine, ori l-ai atacat tu personal altadata (motivele pot continua mult si bine, nu inseamna ca se si justifica), macar omul (intreg la minte) nu te ataca doar pentru ca l-a atacat pe el odata cineva... chiar daca n-ai fost tu ala.
crysta_mami
Postat pe 16 Martie 2010 15:45
mai, mie imi par mai imprevizibili oamenii, tocmai pt ca nu te astepti sa te atace...zic!
si sunt mult mai periculosi si totusi, pe ei nu-i eutanasiaza nimeni
de ce oare?
zambila
Postat pe 16 Martie 2010 15:49
De la: tutankhamon, la data 2010-03-16 12:25:04ella...e usor sa dai cu bata...daca te uitai cinci sau sase postari mai in jos, ai fi vazut ca m-am corectat....stiam ca ceva nu suna bine.....dar eram prinsa in film si am lasat asa ....am corectat dupa aia....

Abia intrasem si ma apucasem sa citesc de unde ramasesem...de ieri...si ti-am raspuns, pur si simplu, la acea replica.
Nici nu mi-a trecut prin cap sa dau� cu bata�. Ti-am spus doar sa te mai informezi, caci am considerat ca n-ai dreptate.
Mie mi se pare normal ca cineva sa se informeze daca n-are dreptate asupra unei afirmatii...Nu s-a nascut nimeni invatat...toti invatam...mereu.
Nici eu n-am stiut astea inainte de a ma informa.
Deci n-am avut intentia sa te jignesc, daca asta crezi...
Nu-mi sta in fire sa jignesc, decat cand sunt �calcata pe coada� (cum se spune), pur si simplu gratuit. Iar tu n-ai facut decat sa afirmi un neadevar referitor la porci...Si subiectul acesta chiar nu ma interesa, de aceea am spus doar in treacat sa te mai interesezi despre asta si am trecut la subiectul care ma interesa( de fapt, parca am si specificat ca nu discutam despre porci)

Tocmai de aceea am si deschis discutia despre acesti paraziti: pentru ca unii nu stiu nimic despre ei si bolile pe care le produc si in inconstienta lor imbolnavesc si copiii altora. Si tin niste caini langa bloc si doar le dau de mancare, fara sa-i deparaziteze, fara sa le faca curat (nu mai zic si... fara sa-i sterilizeze) riscand enorm si facandu-le si altora rau.
De fapt, despre acesti caini a vorbit si initiatoarea acestui topic...iar eu am raspuns la subiect..si am fost rapid atacata...de asa-zisele iubitoare de animale...probabil doar de animale...de fapt...nu si de oameni.

ella_
Postat pe 16 Martie 2010 15:50
un punct extrem de adevarat ai atins zambi
"""imi par mai imprevizibili oamenii, tocmai pt ca nu te astepti sa te atace"""
keks
Postat pe 16 Martie 2010 15:52
era o simpla parere...
cand intalnesti pe strada o haita de caini, ai tendinta sa te feresti, sa-i ocolesti pt ca sti ca pot deveni periculosi.
eu una asa fac.
in schimb, oamenii par normali...nu te-ai astepta sa te atace, si totusi o fac!
sau ei chiar o fac cu motiv, si victimele sunt intotdeauna de vina?
ar trebui sa visez eu ce traume a suferit in copilarie fiecare persoana care trece pe strada pe langa mine??!
zambila
Postat pe 16 Martie 2010 16:02
o simpla parere...este, dar e un punct de plecare catre alte pareri...
nu contrazic si nu aplaud...dar...
de cele mai multe ori...e asa!
keks
Postat pe 16 Martie 2010 16:06
De la: zambila, la data 2010-03-16 16:02:02era o simpla parere...
cand intalnesti pe strada o haita de caini, ai tendinta sa te feresti, sa-i ocolesti pt ca sti ca pot deveni periculosi.
eu una asa fac.
in schimb, oamenii par normali...nu te-ai astepta sa te atace, si totusi o fac!
sau ei chiar o fac cu motiv, si victimele sunt intotdeauna de vina?
ar trebui sa visez eu ce traume a suferit in copilarie fiecare persoana care trece pe strada pe langa mine??!

dap:) aici iti dau perfecta dreptate:) dar acuma nah... cum am mai spus, situatia e oarecum pe picior de egalitate, ambele specii ataca, numai ca una dintre ele are ceva atuuri in maneca si unii le folosesc in mod negativ:)
crysta_mami
Postat pe 16 Martie 2010 16:23
mmmdaa
keks
Postat pe 16 Martie 2010 16:27
ca sa citez un clasic in viata:
bre,da' ce-o mai zguduiti..

ala:ba tu!
altu':ba tu,ba tu!
hai ca m-am distrat,parca ati fi fetitze de gradi...ca barbati nu prea vaz p-acilea,sau ma insel?

ia sa vedem..
atat neamu' pisicesc, cat si cel cainesc au dementii,dementele lor,dap! exact ca homo sapiens ,sau cum draq le zice...
rau poate sa-ti faca oricand,oriunde..nu-i bai...
sora-mea si-a dat matza, pt ca pur si simplu avea boala la copilasi,sarea sa-i desfigureze..nu,nu a fost traumatizata de niciun copil,era dementa,punct.

dap,
ma deranjeaza teribil sa suport mirosul animalelor, din moment ce nu am,o gramada pun mancare in fata scarii pt cainii si matzele comunitare,da' unu' nu ar venii sa curete acolo...
si uite asa apar sobolanii...bla,bla..

tutan,
daca zici ca te duci cu punguta, si ii strangi mizeria lu' aia mica,felicitari....

ella,
parca am citit ca esti mediator pe un forum,pai asa lipsita de rabdare si tact esti si acolo,mami?
ti-a casunat pe biata scrinci...noi ne luam asa cum suntem,daca intelegi ce vreau sa spun.
nimeni nu face aici parada de cat de inteligent este,nu ar avea rost,sau ma rog,care bate campii..e ciubucu' lui...
crysta,
cred ca ai copii f cuminti,ai timp de dezbatut,brava...
iasomia
Postat pe 16 Martie 2010 16:28
dap:):X sar'na, chiar sunt cuminti, sunt mandra de ei:X oricum, daca observi orele la care postez mai mult sunt exact cele intre care ei dorm, ori intre 1 jumate si 4 - 5 (variabil...) ori dupa 10 noaptea...
crysta_mami
Postat pe 16 Martie 2010 16:33
crysta,

sa-ti traiasca !
sa-ti aduca numa' bucurii...
nu ma uit eu mami la ore si alte dracii.... nu acum...
oricum, topicu' asta e tema de we. de la stapanire,da' e bine ca a facut-o,ati mai vorbit si voi...
iasomia
Postat pe 16 Martie 2010 16:36
As dori sa o intreb si eu ceva pe 472: tanti, cam cat costa o farfurie cu mancare pentru pisici?.. sau pentru catei??..
.. si inca ceva: ei cu cat la suta din costul mancarii participa respectivul patruped?
anakin
Postat pe 16 Martie 2010 16:37
keks
Postat pe 16 Martie 2010 16:38
De la: zambila, la data 2010-03-16 15:28:09mda, ma simt ca si cand as fi vorbit degeaba, pt ca unii pur si simplu nu inteleg

4. ella, desi vad ca lucrezi voluntar la un centru de copii cu dizabilitati si ai grija de cateva animale, esti foarte inversunata impotriva lor...nu te inteleg
5. bolile apar oricum, si nu intotdeauna le putem evita, asa cum nu cred ca animalele sunt de vina pt toti microbii din organism
6. consider ca daca ai un sistem imunitar bun, nu te afecteaza faptul ca ingrijesti un animal...ma intreb cum de mai traiesc medicii veterinari, saracii, mai ales ca au de-a face cu animale bolnave!? asta da enigma!

4. Pai vad ca nici tu nu intelegi ce spun altii; eu spre exemplu am spus ca nu-s cainii de vina ci oamenii!
Daca nu ma crezi, citeste postarile mele.
Si nu sunt inversunata deloc. ȚI SE PARE.
Eu stau la casa, deci nu ma deranjeaza cainii priponiti de altii pe langa bloc.
Ma pun doar si in pielea celorlalti...lucru pe care multi dintre voi nu o fac...Si sufar pentru micutii care n-au nici o vina pentru bolile sau deficientele pe care le au datorita noua, oamenilor mari.

5. Am spus cumva ca animalele sunt de vina pentru TOTI microbii din organism?Iar aceste boli, produse de acesti paraziti le putem evita, prin igienizare, deparazitare si sterilizare. Si sunt boli mult prea grave pentru o lipsa de investitie foarte mica...este 3 lei o pastila antiparazitara ( pentru 10kg) si se da o data la 3 luni...curatenia nu te costa nimic...sterilizarea este putin mai scumpa)
6. Da, un adult( si nu toti) are sistemul imunitar destul de bun, dar daca nu se spala cu apa si sapun pe maini, tot contacteaza parazitul. Iar pentru o gravida poate fi grav.
Dar la copii te gandesti? Un copilas pe care-l duce mamica intr-un loc de joaca unde altii isi duc cainii sa se usureze, nu stie ca nu trebuie sa duca mana la gurita pana nu se spala pe maini cu apa si sapun.
Nu stiu de ce ma mai obosesc...
Am vrut doar sa atrag atentia ca sunt boli de care copiii nostri sufera din cauza noastra. Ei au sistemul imunitar slab dezvoltat si este datoria noastra sa-i aparam, nu sa casunam pe cei care nu-si doresc caini in preajma lor sau a copiilor).
Pentru ca unii dintre noi sunt inconstienti iar altii n-au informatii...si din cauza lor se imbolnavesc si cei nevinovati.
Parea un subiect interesant, poate se gaseau si ceva solutii, avand in vedere ca este atat de simplu sa eviti unii paraziti care fac atat de mult rau si avand in vedere ca este in interesul nostru, al oamenilor...dar intesesul de pe acest topic vad ca este, de fapt, sa sarim rapid unul la beregata celuilalt...nici nu-l lasam sa spuna ce are de spus sau ii rastalmacim vorbele sau ii luam un fragment din context si il facem cu ou si cu otet.
Poate ati gandi altfel, cu totii, daca ati vedea cateva cazuri de imbolnaviri datorita acestor paraziti.
Si ati incepe sa respectati mai mult animalele si oamenii, deopotriva.
ella_
Postat pe 16 Martie 2010 16:46
De la: zambila, la data 2010-03-16 09:59:43cell, io ma am o senzatie asa, d'aia de zici tu, da' nu pot ca sa zic

si eu o am de multa vreme - seamana izbitor!
panty_C
Postat pe 16 Martie 2010 16:49
ce legatura are iubirea ptr animale cu iubirea ptr un copil? sau in alta ordine de ideii daca iubesti un animalut si nu ai un copil esti mai putin OM? In ceea ce ma priveste am si un copil si un catel si o pisica.Sincer nu e niciun copil cu probleme medicale ptr ca coabiteaza cu cei 2 prieteni necuvantatori , ci dimpotriva e un copil responsabil mai putin egoist iar mediul in care traieste e ...mai salubru decat alte spatii in care copiii sunt extrem de sensibilizati datorita imbecilitatii unor parinti extrem de panicati de orice ating acestia.Deci e un copil sanatos mental si cu atat mai mult EMOTIONAL...Vorbesti despre faptul ca nu ai nicio datorie fata de un caine ...O SA TI REPET ...DATORIA E UNA SUPREMA ...SA FII OM ...CE CREZI POTI? SINCER NU TI PREA IESE SI STII DE CE? TREIESTI INTR O INVERSUNARE CONTUNUUA SI CAUTI REZOLVAREA PROPRIILOR PROBLEME ACOLO UNDE CHIAR NU SUNT raspunsurile cautate.Chestia cu ...nu e in stare sa creasca un copil...etc e o falsa problema ...unii chiar pot sa faca mai multe lucruri decat sa se lamenteze asa cum faci tu . Asadar poti sa cresti si un copil si un catel si o pisica si sa ti faci si profesia cu pricepere.Deci ramai in lumea ta limitata de propriile ingradiri si ...MARE GRIJA LA MICROBI ...S AR PUTEA SA TE NAPADEASCA SI CINE STIE ...si inca un lucru ...SA NU IMPARTI NICIODATA O BUCATA DE PAINE CU UN CATEL ...DOAR ESTI om...si detii un procent de putere ...prin gandire...ma faci sa rad...
garbo031115
Postat pe 16 Martie 2010 17:17
De la: iasomia, la data 2010-03-16 16:28:09ella,
parca am citit ca esti mediator pe un forum,pai asa lipsita de rabdare si tact esti si acolo,mami?
ti-a casunat pe biata scrinci...noi ne luam asa cum suntem,daca intelegi ce vreau sa spun.
nimeni nu face aici parada de cat de inteligent este,nu ar avea rost,sau ma rog,care bate campii..e ciubucu' lui...

� lipsita de rabdare si tact�?
Poate ai fi vrut sa-i multumesc pentru ca m-a repezit aiurea? pentru ca am spus ca nu-i trebuie cainelui motive( provocate de tine) pentru a te ataca?
Ce-a fost cu asta:
De la: scrichy, la data 2010-03-15 13:21:18
ELLA,sti care e motivul,cainele te simte cum esti,asa ca a avut motiv
???
Nu ma cunoaste si n-am jignit-o cu nimic. Daca este mai veche pe forum inseamna ca trebuie sa ma jigneasca gratuit? Iar eu sunt cea care n-am rabdare si tact? Eu am �casunat pe biata scrinci�? Nu ea pe mine? Mi s-ar parea normal ca � noi ne luam asa cum suntem� presupune ca si pe interlocutori sa-i luati la fel, nu sa-i luati� la palme� cum deschid gura.
Ma rog, este normal sa-i iei apararea...este veche pe forum...
Oricum...nu conteaza: n-am de gand sa mai particip la discutii, caci nu se merita. Fiecare isi traieste viata dupa cum isi asterne si cum vrea iar eu am mult mai multe lucruri importante de facut decat sa stau aici sa incerc sa fac ceva bun.
Poate cu timpul veti intelege ce am vrut sa spun.
Nu va doresc sa va loviti de aceste boli provenite de la acesti paraziti( Doamne fereste!)...sper doar sa nu mai sufere copiii din cauza inconstientei adultilor.
ella_
Postat pe 16 Martie 2010 17:18
ella,

hai ba mami,relax...
nu are sens sa te ambalezi aiurea....
nu o mai luati pesonal asa,ai dreptate si tu in mare masura.
dar cu putina bunavointa se poate discuta si altfel.
mai ales daca cei isteti lasa de la ei.
este?.
iasomia
Postat pe 16 Martie 2010 17:26
DRAGA ANDREEA .CU STIMA SI RESPECT COMFORM CERERII TALE TE ANGAJEZ CU CARTE DE MUNCA(asta a fost dorinta ta ...ti amintesti nu? )sa mi speli cateii pe labute atunci cand acestia se intorc de la plimbare .Chiar nu realizezi ca esti jenanta deja? si ca te legi de lucruri care chiar nu sunt baza discutiei de aici? Daca stapanul animalutului in educatie foloseste un ziar ptr a l speria si dezobisnui de unele "apucatuti" nu tocmai bune inseamna ca nu are suflet? Saracuta de tine !!! si acum un P.S. nici macar ca sa i speli labutele nu cred ca te ar accepta V SHIVA mea in preajma ei .Desi e un catel fffff bun , sunt convinsa ca esti singura persoana din care ar MUSCA CU POFTA. A inca un lucru TU cand te ai spalat ultima data pe maini??????
garbo031115
Postat pe 16 Martie 2010 17:54
De la: andreea_n_c, la data 2010-03-16 10:59:10ba io cand merg prin oras...si trec prin zona in care in apropiere se afla un mcD. si imi vine un miros de cartofi prajiti...de aia cum numai la mc. gasesti mi se face asha o pofta....dar de multe ori tre sa ma abtin...ca nu am bani suficienti ca sa intru sa imi cumpar de acolo ceva de mancare...

Ah, eu nu te cunosc din alte discutii, dar acum mi-e clar : esti cu capul, femeie. Chiar nu-ti dai seama ca ai devenit ridicola? Cand te napadesc microbii de peste tot cand e vorba de animale , cand vezi supercuratenia acolo unde mananci tu si coplul tau....Ma faci sa rad, nici macar nu ma mai enervezi. Daca te pui cu p------ esti mai p---t decat el !
georgi18
Postat pe 16 Martie 2010 18:12
pupale/ati sub coada...daca va e asha drag de ele!!!!animaalele!!!
andreea_n_c
Postat pe 16 Martie 2010 19:05
ba nuuu..bubico!
fleurdelis
Postat pe 16 Martie 2010 19:07
bubico ai vrut sa zici nuuu??
fleurdelis
Postat pe 16 Martie 2010 19:09
se subintelege ca aia isteti lasa de la ei...prostii nu au ce lasa!!!...ca de aia sunt considerati prosti ca nu lasa de la ei!!!
andreea_n_c
Postat pe 16 Martie 2010 19:09
iar "scandal?"
da va placeeeeeeeeeeee
keks
Postat pe 16 Martie 2010 19:10
fleurdelis
Postat pe 16 Martie 2010 19:12

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cum sa castigi intre 50 -150 euro pe luna 8 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 09:40
Lumea cuvintelor noastre 8184 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 09:37
VIATA NEBUNA 31 De la: Juna 5 Mai 2011 23:37
DESPRE REALITATEA IN CARE TRAIM SI GESTUL LUI ADRIAN SOBARU 70 De la: garbo182350 31 Ianuarie 2011 09:06
Dumnezeu,omul si Scriptura 14 De la: luptatoareacurajoasa 16 Iunie 2010 22:58
Setari Cookie-uri