ANIMALELE DIN SPATIILE COMUNE

De la: anakin, la data 2010-03-18 14:47:35Bre andreio.. daca nu e adevarat, poti privi detasata si sa razi, fiindca e o gluma. Daca te oftici insa, atunci sunt sanse sa fie si adevarat, nu-i asa?

....te/aa contrazice daca ai sti ce e aia o contrazicere...dar nu stii probabil decat sa glumesti....io nu stiu sa glumesc ca n/am fost la scoala de glume impreuna!!...rezulta logic ca nu prea avem cum discuta!!
andreea_n_c
Postat pe 18 Martie 2010 21:21
De la: keks, la data 2010-03-18 15:05:46anakine, nu vezi ca isi pierde "calitatea"...daca e "glumeata"?!

uite...vezi?!
a declarat mai sus

...nu stiu da...daca/steti asha glumeti de ce va pierdeti voi timpu pe net si nu va duceti la concursuri de glume???
andreea_n_c
Postat pe 18 Martie 2010 21:25
Ete asa, sa se mire stupizii care intreaba, na!
anakin
Postat pe 19 Martie 2010 01:35
De la: anakin, la data 2010-03-17 21:47:22eu v-am mai spus ca la tanti Aceea, in loc de _n_c, trebuia sa apara scris _n_f.

Cam multe NULITATI ti-au urmat exemplu bascalios!Dar ce sa facem existati si voi si trebuie sa va toleram desi nu va-ntelegem.Macar de-ati face si voi la fel cu animalele.Dar cred ca nu puteti,sau doar puteti de atata sictir,incat duhneste mai rau decat toata urina si fecalele pe care le suporta atat de greu deschizatoarea acestui topic.
comoaramea
Postat pe 19 Martie 2010 02:41
mirela draga, aici cred ca te-ai pript - anakin se referea la userul "andreea_n_c" care ne-a facut "nebuni" si "nenorociti", printre multe...altele si care a suparat si jignit pe multi pe acest forum...
te-as ruga sa recitesti din urma si vezi cam cine de ce ar fi in stare...vizavi de subiect...
panty_C
Postat pe 19 Martie 2010 03:27
pante, este si ea suflet chinuit de intrebarile triste ale existentei sale ubicui dar stereotipe (ca doar nu crezi ca a ajuns acum pe forum), impresurata de existenta materiilor pe care amintea in expozeu si torturata de mediul scatologic in care isi duce traiul.

Mirelo, ia spune, fata, cum e sa fii vidanjoare ??
anakin
Postat pe 19 Martie 2010 08:20
Meyyyy!! fratilor, dupa ce v-ati facut cu ou si cu otet timp de pagini bune , macar ati ajuns la vreo concluzie?
Ce este de facut cu animalele comunitare? ori mai aveti nevoie de timp?
Deci pana la urma asta e concluzia.
Detinatorii de animalute au suflet bun, iar restul sunt inumani.
mmddddaaaaaa
persidadamian
Postat pe 19 Martie 2010 11:01
persido...

aveam eu niste vecine unde stateam acu' ceva ani,una la parter,una deasupra ei,la 1...

ai de la parter,extrem de saraci,aia de deasupra extrem de bogati...

cea de sus isi hranea matza numa' cu muschiulet de vita, cand si cand arunca muschiulet si jos ,unei pisici fara stapan...in dreptul usii celor de la parter,blocul avea intrarile in apartamente altfel....nu era un bloc obisnuit,in fine...

se uitau aia de jos luuung la carnea aia...luuung...

ma intreb:aia care au suflet pt animale, nu au si pt oameni?
stii ce faceam?
ma duceam si puneam ceva de mancare in plasa si le duceam.
oamenii erau f sraci pt ca erau f bolnavi,nu pt ca le era lene sa munceasca...

in fine,nu cred ca intelegeti ce zisei acilea...

iasomia
Postat pe 19 Martie 2010 11:35
nuti_vio
Postat pe 19 Martie 2010 11:38
De la: anakin, la data 2010-03-19 01:35:21Ete asa, sa se mire stupizii care intreaba, na!

subscriu...
si iti mai dau o explicatie, de dragul de a scrie oricum tu nu intelegi!

d`aia! ca sa ai tu tema de discutie
keks
Postat pe 19 Martie 2010 11:39
iaso, unii inteleg ce ai vrut sa spui.
nelly05
Postat pe 19 Martie 2010 11:40
Iasomico, eu acum am citit ce ai scris acolo... si ai dreptate...
da, sunt cazuri in care ...dar nu are rost sa
keks
Postat pe 19 Martie 2010 11:44
Iaso, eu stiu ce zici tu acolo si sunt perfect deacord cu tine.
Depinde de felul fiecaruia de a vedea si judeca lucrurile.
Si mai e o problema, foarte multa lume ramane imuna la ceea ce ne inconjoara ( la realitate ma refer). Cred ca asta depinde de perceptie.
Asta e!!
persidadamian
Postat pe 19 Martie 2010 11:46
keks..

nu are rost sa ce?

esti stresata,pisi?...
iasomia
Postat pe 19 Martie 2010 11:47
da...de timp!
dar cine nu e?
keks
Postat pe 19 Martie 2010 11:51
si...nu are rost sa exemplific acelasi lusru pe care tu l-ai expus mai sus...am afirmat ca am vazut cazui.
keks
Postat pe 19 Martie 2010 11:54
persido,

eu cand vad d-astia de pupa-n bot cateun animal,da' de semenii lor ii doare-n basca,ba' mai mult de atat..am intanit oameni extrem de rai cu copiii,desi acasa aveau tarla de animale...

pe astia nu am cum sa-i apreciez...
da' ce?parca in aprecierea mea stau ei, zic si io..

keks,

vaz ca ai timp garla,draguta...
iasomia
Postat pe 19 Martie 2010 11:57
iasomico, aia de pupa-n bot un caine poate-au avut experiente neplacute pupand in bot un om... multi raman stresati dupa experiente d-astea, si prefera un animal prin preajma... nevoia de dragoste e constanta, asa ca isi iau un suflet cu coada pe langa casa... sau o papusa gonflabila... he,he,he...

la fel si cu marinimia... in tinerete esti marinimos, fiind convins ca tot ce zboara se mananca... mai incolo vezi ca nu-i chiar asa... unii isi fac un obicei din a trai din mila altora...
zambil
Postat pe 19 Martie 2010 12:05
De la: iasomia, la data 2010-03-19 11:57:15persido,

eu cand vad d-astia de pupa-n bot cateun animal,da' de semenii lor ii doare-n basca,ba' mai mult de atat..am intanit oameni extrem de rai cu copiii,desi acasa aveau tarla de animale...

pe astia nu am cum sa-i apreciez...
da' ce?parca in aprecierea mea stau ei, zic si io..

keks,

vaz ca ai timp garla,draguta...

iasomia, esti pe punctul de a intra in colimatorul sustinatorilor lui brigitte:))) mare adevar ai grait, cam asta voiam si eu sa spun (si chiar am spus-o:)))) dar din ce observ eu cei care iubesc animalele (si bravo lor:D) devin usor fanatici, daca ai o incercare (chiar timida) de a te arata deranjat de ceva ce fac sau produc animalele e maaaare problema si esti inuman si deranjat la mansarda:P

pe mine una nu ma deranjeaza animalele din scara ci mirosul lor, faptul ca cei care de "dragul animalelor" ii baga in scara dar nu se strofoaca sa si curete putin locul unde sta catelul, (ca el e de cele mai multe ori preferat si oricum pisicile nu prea stau intr-un loc anume decat cand sunt tinute in casa)

eu as avea o intrebare pentru cei care au un animal in casa: daca face (prin absurd, ca presupun ca sunt educati sa nu se usureze inc asa...) mizerie prin casa, pipi sau kk, curatati dupa animal? faceti animalului baie in mod regulat? strangeti parul ce ii cade atunci cand naparleste (si nu numai)? psss... sunt trei:P...
crysta_mami
Postat pe 19 Martie 2010 12:07
Heheheiiiiiiii!
Iaso, e muuuuuuulta cale de strabatut pana la schimbarea unei mentalitati, daca intelegi ce vreau sa spun, ce spui tu acolo ar fii minune
persidadamian
Postat pe 19 Martie 2010 12:08
am... , Iaso...cat mai am...
s-apoi... mult nu mai este...
keks
Postat pe 19 Martie 2010 12:11
iaso ?!
supara "timpul meu" cu ceva?!
asa-mi pare ...cate-o dat...
keks
Postat pe 19 Martie 2010 12:16
zambilu'

eu iubesc tare mult animalele,nu-mi plac extremele....

crista..

nu am nimic cu oamenii normali,eu am vorbit de deviatii aici.

si da!

ii bag in ma-sa murmurand din buze marunt pe aia care trec cu animalu' si il lasa sa se c... e exact pe unde trece o fetitza imbracata de mamica ei frumos.

pt ca se opresc si se uita la cainele ala cum se screme.
am plimbat si eu caini la viata mea,dar s-au c...t unde i-am dus,si daca se opreau unde nu trebuia ,le dadeam cateun mic sut in cour.
iasomia
Postat pe 19 Martie 2010 12:19
keks,

no offense...

nu am chef de sensibilitati astazi,si tu esti cam sensibila...
iasomia
Postat pe 19 Martie 2010 12:20

dap!
keks
Postat pe 19 Martie 2010 12:31
De la: zambil, la data 2010-03-19 12:05:42iasomico, aia de pupa-n bot un caine poate-au avut experiente neplacute pupand in bot un om... multi raman stresati dupa experiente d-astea, si prefera un animal prin preajma... nevoia de dragoste e constanta, asa ca isi iau un suflet cu coada pe langa casa... sau o papusa gonflabila... he,he,he...

la fel si cu marinimia... in tinerete esti marinimos, fiind convins ca tot ce zboara se mananca... mai incolo vezi ca nu-i chiar asa... unii isi fac un obicei din a trai din mila altora...

aia de au avut experiente neplacute cu un om poate e cazul sa-si aduca aminte ca exista si alti oameni pe lumea asta, diferiti, nu au ramas numai jigodii... treaba e ca fiecare are propriile simpatii, mie aici mi se pare ca intrevad o buba, ok, tie iti plac animalele... mie imi plac copiii (de ex) , mi-au placut de cand mama m-a facut, asta ma face mai putin om?:)) pentru unii animalele sunt balsam al sufletului, pentru mine nu sunt, faptul ca mie imi bucura alte fiinte inima ma face sa am sufletul impietrit?

nu stiu cat de suficienta e afirmatia asta, s-a remarcat faptul ca exista persoane muscate de propriul animal si l-au ingrijit in continuare cu drag, e frumos asa, inseamna ca pot sa ierte, dar de ce nu mai reusim asta si cu oamenii?

nu stiu daca marinimia depinde de varsta, eu stiu persoane in varsta (de ex vecina mea de palier) care da cu drag si unui aurolac si unui caine, da pur si simplu ca simte nevoia sa dea, si nu e deloc selectiva in privinta speciilor la care ajunge pomana ei. eh... asta da OM, asa as vrea si eu sa ajung cand oi fi batrana, nu ca acriturile pe care le-am numit eu bosorogi (si despre care imi mentin parerea si apelativul:)))) motiv pentru care mi s-a sarit in cap si am fost numita in fel si chip:))) noroc ca nu-mi pasa:P
crysta_mami
Postat pe 19 Martie 2010 13:57
crista, iaso, pe mine m-au furat aurolacii cand eram la facultate, eram o studenta amarata fara prea multi bani de acasa si mi-au furat cartela de telefon, pentru care muncisem, luasem note mari si aveam bursa. pe urma mi-au furat actele din geanta in piata. cand ma duc sa cumpar ceva, daca dau unuia restul se mai tin cinci dupa mine. la semafoare se reped si-mi intind toate zoiaele pe geam, de preferinta imediat dupa ce am iesit de la spalatorie.
nici cu animalele comunitare nu mi-e rusine sau cu babalacii care nu se apleaca sa curete in urma lor, sau chiar cu aia mai tineri, care au impresia ca i-a nascut ma-sa minunati. mi s-a intamplat sa se repeada o haita de caini la picioarele mele complet neprovocati. era seara, intuneric, eram singura si ma duceam acasa. i-am vazut prea tarziu ca erau vreo 6-7 si cand m-am apropiat mi s-au repezit la picioare, aceeasi caini cu care ma jucam ziua.
nu sunt mari diferente intre oameni si animale. dar macar cainii nu te si injura. si sa vezi cati ridica mana sa dea intr-un animal nejustificat. dar sa-i vezi cand se iau de tine pe strada ca mai bine ai creste un copil in loc sa te plimbi cu cainele, sau ca de ce nu-i dai si bietului aurolac ceva ca ti-a spalat parbrizul, ca doar esti cucoana mare, ai masina. sunt oameni intr-adevar saraci si amarati, dar pe aia n-o sa-i vedeti cersind nici la metrou, nici la semafoare. Sunt oamenii carora eu le duc ceva de mancare cand pot, hainele mele care nu-mi mai vin, dar nu sunt deteriorate. Si e treaba mea. Si daca eu aleg sa hranesc un caine si nu un copil, iar e treaba mea. Iar faptul ca esti in masina, poate ca ala care merge cu tramvaiul are mai multi bani ca tine. Pentru ca exemplu atunci cand am fost admonestata de "domnul sarac" eram cu masina firmei si aveam fix 50.000 lei vechi in buzunar, banii mei...

tot ceea ce vreau sa subliniez e ca dreptatea e pe undeva la mijloc. nu e normal sa avem nici caini vagabonzi si nici oameni vagabonzi. dar pana la urma fiecare ar trebui sa luptam ca sa schimbam societatea asta, in care oamenii devin tot mai rai...
snowflake
Postat pe 19 Martie 2010 16:43
pai si io ce tot zic aici ?:)))) ambele specii sunt capabile de violente, doar ca pe cea canina o scuza lipsa ratiunii... d-aia nici nu e trasa la raspundere cum sunt oamenii:))

sunt perfect de acord cu tine, afirmatii de genul "mai bine cresti un copil" sunt mult exagerate, fiecare are dreptul de a alege ce sa creasca, fiecare are dreptul de-si alege preferintele, tu iubesti cainii, eu iubesc copiii (in general, nu numai pe ai mei..), daca as avea in mana o bucata deeeee... sa zicem... sunca, si mi-ar iesi in cale un copil si un caine, in cazul in care n-as avea cum s-o impart in doua, as alege copilul fara ezitare, avem preferinte diferite dar asta nu ne face pe una normala iar pe una anormala ci doar... diferite:). sunt persoane ce nu au avut un copil, unele prefera sa isi ia un animalut, altele prefera sa adopte un copil, cele din urma nu devin automat acrituri cu inima impietrita pentru ca nu au preferat un animal ci pur si simplu asa au simtit ei ca trebuie sa faca... o sa spuneti de riscurile pe care si le asuma luand un copil strain... riscuri sunt si la proprii copii, a adevarat ca prin adoptarea unui animal devine mult mai usoara situatia, dar poate sunt altii care prefera calea mai grea. nah... cum ii zice...? karma?

am afirmat ca nu iubesc cainii, nici nu-i urasc (deci nu le vreau raul) iar pentru asta am fost pusa la zid, nu ma deranjeaza dar nu mi se pare corect. e adevarat ca andreea nushcum a facut afirmatii grele, dar mie mi se pare ca vrea sa se joace, sa starneasca reactii si a reusit din plin:)) iar cine s-a apropiat intr-un fel de antipatiile ei a fost bagat in aceeasi oala desi nu era greu sa se faca o diferenta intre ce am zis eu si ce a zis ea:)

de luptat, luptam fiecare cat poate, cat il duce capul, eu incerc sa fac ceva luandu-ma de fiecare nesimtit pe care-l intalnesc pe strada si confunda trotuarele cu un wc public canin, nu o sa mi se para normal niciodata asa ceva, oriunde merg pe strada trebuie sa ocolesc rahatii, deocamdata am reusit asta doar prin parcurile unde ies cu copiii, jur ca se vede o mare diferenta, daca nu au disparut cu desavarsire mizeriile, macar s-au redus semnificativ...

cu cainii comunitari... mai greu, asta depinde prea putin de noi si prea mult de "stapanire", aici cred ca putem ajuta prin sesizari repetate, macar sa faca ceva sa scape de gura noastra, daca nu de bunavoie...
crysta_mami
Postat pe 19 Martie 2010 17:16
MAI BINE AI INCEPE CU TINE DACA NU AI SUFLET...daca esti vegetarian nu inseamna ca esti si bun cu oamenii care omoara oameni ce sa facem vegetarianule!
garbo093492
Postat pe 20 Martie 2010 11:17
crista, imi plac copiii si rasfat copiii tuturor prietenelor mele. ma intorc si ma uit dupa copii pe strada. faptul ca nu am copii e legat de alte optiuni pe care le am in viata si din cauza carora nu e deocamdata momentul. simt totusi nevoia cuiva cand ajung acasa si catelul e un bun companion, mai putin pretentios decat un copil. dar indiferent de motive nimeni nu are dreptul sa-l judece pe celalalt.

cat despre locurile de joaca ale copiilor, va mai dura pana ca oamenii sa inteleaga anumite lucruri. sa stii ca mie mi s-a intamplat ca mamici sa vina sa vrea sa-si bage copiii in tarc sa se joace cu caini. cainii vii nu sunt jucarie, ei au minte de copii, se joaca, se supara cand pierd. ai vazut ca si copiii cand sunt mici iti dau cate o palma de-ti dau lacrimile, nu pentru ca ar vrea ci pentru ca nu realizeaza ca te doare. asa sunt puii de caine. in timp ei invata ca-l doare pe stapan, dar nu inseamna ca nu pot accidental sa te zgarie sau sa te muste cand te joci cu ei.

am fost plecata in Belgia anul trecut de paste si am vizitat Bruxelles. aroape de gara este un parc imens, care este impartit in doua zone: una in care ai voi cu cainii si alta in care n-ai voie. nu sunt demarcate prin gard sau ceva. sunt doar puse afise. pur si simplu, cei cu caini au grija sa nu treaca cainele lor in cealalta zona. mi se pare o chestie foarte civilizata: nu-ti plac cainii, nu te plimbi pe jumatatea pe care se intra cu caini. Si pe partea cu caini e foarte curat, fiecare strange in urma lui. Oamenii stau pe iarba, dar nu ramane nimic in urma lor: resturi de mancare sau altceva. parea ca sunt in Utopia. uneori sper sa ajungem si noi aici.
snowflake
Postat pe 20 Martie 2010 12:56

Recomandari

Setari Cookie-uri