"� Nu aceasta e criza Este clar. FMI �i BM chiar ne cred speciali � 10 lucruri pe care medicul nu �i le spune niciodat� vezi toate articolele de Lucian Davidescu 15 mai la 08:00 �ntre �p�garii care �ncep s� ias�, �ncet-�ncet, din sistem �i doctorii care vin cu bani de acas� pentru medicamentele pacien�ilor, se �ntinde o vast� zon� gri: 10 lucruri pe care medicul nu �i le spune niciodat� 1. Dac�-�i dau tot tratamentul de care ai nevoie gratuit, s-ar putea s� nu-mi mai r�m�n� nimic pentru al�i pacien�i. Am plafon. 2. C�nd n-am un diagnostic clar pentru tine, ��i dau o variant� de rezerv�, prudent�. Dac� e ceva mai grav, te vei �ntoarce. 3. Primim bani mai mul�i dac� te intern�m �n spital. E�ti te-ri-bil de bolnav, bine ai venit la noi! 4. Toate medicamentele sunt bune, dar cele mai bune sunt cele de pe urma c�rora c�tig �i eu stimulente. �n cur�nd, stimulentele pe care mi le pl�tesc companiile farmaceutice �mi vor dep�i salariul. 5. Cabinetul meu public este doar ghi�eul de informa�ii al cabinetului meu privat. Alege �n�elept! 6. S-ar putea s� ie�i din spital mai bolnav dec�t ai intrat. Sau s� nu mai ie�i deloc. Statistic, vindec�m mai mult dec�t �mboln�vim a�a c� vei fi o eroare acceptabil�. 7. C�t timp nu omor oameni, nu se �ntreab� nimeni dac� sunt competent. Dar nimeni. 8. Cu c�t e�ti mai t�n�r cu at�t sunt �anse c� vom colaboara mai mult� vreme, deci e�ti un clie� hmm� pacient bun. �i invers. 9. Dac� te la�i de fumat, de b�ut �i de m�ncat zah�r, s-ar putea s� nu mai ai nevoie de mine deloc. Deci, c�t de mult s� insist? 10. Ai dreptul �i e de bun sim� s� mai ceri �i alte p�reri profesionale, dar dac� o faci m� sup�r teribil." |
alexxandra Postat pe 16 Mai 2010 13:45 |
---|
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Tratament ADHD varsta 9 ani | 1 | De la: garbo_414243 7 August 2015 14:15 |
Diagnostic medical computerizat | 1 | De la: garbo161610 5 Iulie 2010 05:37 |
Reducere consultatii | 1 | De la: public 5 Martie 2009 17:54 |
|
||
psiholog Bogdana Bursuc | 1 | De la: garbo_403009 11 Iunie 2014 22:34 |
electromiograma - ajutor va rog | 6 | De la: casiopeea 22 Februarie 2011 07:20 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară