10lucruri pe care medicul nu ti le spune niciodata

"� Nu aceasta e criza
Este clar. FMI �i BM chiar ne cred speciali �

10 lucruri pe care medicul nu �i le spune niciodat�
vezi toate articolele de Lucian Davidescu
15 mai la 08:00

�ntre �p�garii care �ncep s� ias�, �ncet-�ncet, din sistem �i doctorii care vin cu bani de acas� pentru medicamentele pacien�ilor, se �ntinde o vast� zon� gri:

10 lucruri pe care medicul nu �i le spune niciodat�

1. Dac�-�i dau tot tratamentul de care ai nevoie gratuit, s-ar putea s� nu-mi mai r�m�n� nimic pentru al�i pacien�i. Am plafon.

2. C�nd n-am un diagnostic clar pentru tine, ��i dau o variant� de rezerv�, prudent�. Dac� e ceva mai grav, te vei �ntoarce.

3. Primim bani mai mul�i dac� te intern�m �n spital. E�ti te-ri-bil de bolnav, bine ai venit la noi!

4. Toate medicamentele sunt bune, dar cele mai bune sunt cele de pe urma c�rora c�tig �i eu stimulente. �n cur�nd, stimulentele pe care mi le pl�tesc companiile farmaceutice �mi vor dep�i salariul.

5. Cabinetul meu public este doar ghi�eul de informa�ii al cabinetului meu privat. Alege �n�elept!

6. S-ar putea s� ie�i din spital mai bolnav dec�t ai intrat. Sau s� nu mai ie�i deloc. Statistic, vindec�m mai mult dec�t �mboln�vim a�a c� vei fi o eroare acceptabil�.

7. C�t timp nu omor oameni, nu se �ntreab� nimeni dac� sunt competent. Dar nimeni.

8. Cu c�t e�ti mai t�n�r cu at�t sunt �anse c� vom colaboara mai mult� vreme, deci e�ti un clie� hmm� pacient bun. �i invers.

9. Dac� te la�i de fumat, de b�ut �i de m�ncat zah�r, s-ar putea s� nu mai ai nevoie de mine deloc. Deci, c�t de mult s� insist?

10. Ai dreptul �i e de bun sim� s� mai ceri �i alte p�reri profesionale, dar dac� o faci m� sup�r teribil."
alexxandra
Postat pe 16 Mai 2010 13:45

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Tratament ADHD varsta 9 ani 1 De la: garbo_414243 7 August 2015 14:15
Diagnostic medical computerizat 1 De la: garbo161610 5 Iulie 2010 05:37
Reducere consultatii 1 De la: public 5 Martie 2009 17:54
psiholog Bogdana Bursuc 1 De la: garbo_403009 11 Iunie 2014 22:34
electromiograma - ajutor va rog 6 De la: casiopeea 22 Februarie 2011 07:20
Setari Cookie-uri