Sanatate nepotelului tau, alexal! |
||
Tylly Postat pe 1 Iunie 2010 13:41 |
||
---|---|---|
De la: Celleste_, la data 2010-06-01 13:41:13Sanatate nepotelului tau, alexal! sarut-mana! azi face o saptamana! |
||
alexal Postat pe 1 Iunie 2010 13:44 |
||
cell....multumesc si sa pastram mereu copiii din noi |
||
|
||
eladaela Postat pe 1 Iunie 2010 13:53 |
||
mie nu mi se pare cv iesit din comun.atata timp cat cresti un copil o viata intreaga..poti avea pretentia sa aibe grija de tn.intradevar e neplacut sa stai cu socrii in casa.dar..na.asta e. | ||
garbo121894 Postat pe 1 Iunie 2010 22:56 |
||
894 cumpara-ti casa ta | ||
garbo074997 Postat pe 1 Iunie 2010 22:58 |
||
si daca ei te accepta in munca lor de o viata ce zici de putin respect si csnd o sa fii tu batranaaaa cu tricou de lanaaa si copii tai sa te paraseasca.......ti-ar place? | ||
garbo074997 Postat pe 1 Iunie 2010 23:00 |
||
fiecare cum isi asterne asa doarme,sau primim ce meritam,sau ce dai aia primesti,sau..... | ||
eladaela Postat pe 2 Iunie 2010 07:28 |
||
esti si obligat,e si din respect zic eu.eu nu sint deacord chiar cu tot ceea ce spuneti.eu zic ca e greu sa cresti un copil,mai ales ca mama.9 luni in burtica,vomitind,nedormind,cu datu din picioruse si manute,dupa care nasterea,care e fffffffff grea,alaptatu,imbolnavirea copilului,nopti nedormite,sa ii pui compresii cu apa rece ca are febra,si multe altele pina creste.e de datoria noastra ca copii sa avem grija de parinti,asa cum ei au avut grija de noi la rindul lor.deja de la o anumita virsta,incep sa fie ca un copil,e greu pt ei,au nevoie de cineva linga ei.si poate nu au avut de unde sa stringa bani pt batrinete,atunci ce faci,ii lasi sa moara?sa ne gindim ca si noi vom ajunge ca ei,si nu cred ca o infirmiera,va avea grija de ei asa cum ar avea copiii lor.cind vei fi la pat,ti-ai spune sigur:"ah ce bine ar fi sa fie copilul meu acum linga mine,numai el m-ar intelege"iar atunci cind nu vei gasi pe nimeni,iti vei minca unghiile si vei plinge,ca iti vei aduce aminte de tinereti cum ai facut cind batrinii parintii tai erau la pat si nu ai fost alaturi de ei.vorba aia:"dupa plata si rasplata"un parinte e scump pt noi.sa nu-i lasam singuri,ca nici noi sa nu raminem singuri.imi pare rau sa spun asta,dar cine gindeste sa-si lase parintii e un egoist.nu are mila.nu are suflet.sa nu va ginditi numai la voi,la viata voastra. | ||
garbo109023 Postat pe 2 Iunie 2010 22:54 |
||
"Obligatie" morala as putea spune, da, e pacat sa nu te uiti la ei, e enervant cand ti-o cer ca o obligatie, poti da vina pe educatia lor dar lasand la o parte asta iti spui:sunt parintii mei (sau ai sotului)si ii iubesti neconditionat, fara sa te gandesti ca i-ai auzit ca s-au "chinuit" cu tine cand erai mic (mi se pare o stupizenie atat de mare sa spui ca te chinui), asa ca treci peste. Sunt doar disperati ca atatia oameni... Si nu trebuie sa te lasi de servici atunci cand va veni momentul, iti poti angaja pe cineva, va fi ca atunci cand aveati copii mici. Sa ne purtam cu ei ca cu copii nostrii si va fi bine. Exista o pilda care m-a impresionat: Exista o familie, doi tineri si un copilas, a venit vremea si a trebuit sa-si ia tatal (bunicul) bolnav in casa fiindca nu mai avea puteri si nu avea cine sa aibe grija de el. La inceput batranul manca la aceeasi masa cu cei trei. Incet batranul a inceput sa ii tremure mainile si sa-i pice supa din lingura, enervati parintii tineri l-au mustrat pe batran si l-au asezat la o masa departe de masa lor, batranului ii scapa farfuria fiindca tremurul mainilor era din ce in ce mai mare, parintii tineri enervati i-au facut un bol de lemn in care ii puneau mancarea si cu lacrimi in ochi batranul manca in fiecare zi departe de cei care odata ii ocrotea, cersind la Bunul Dumnezeu sa nu ii chinuie pe bietii copii cu o asa povara. Intr-o zi parintii tineri l-au surprins pe copilasul lor ca cioplea ceva intr-o buturuga de lemn. Parintii tineri l-au intrebat ce face acolo, iar el le-a raspuns: Va fac un bol de lemn sa va dau sa mancati cand veti fi batrani, sa am si eu grija de voi asa cum aveti grija de tataie. Din acea zi parintii tineri l-au asezat pe batranul parinte si au mancat impreuna. Fiecare privim altfel viata si pretuim alte valori. |
||
garbo_lili Postat pe 3 Iunie 2010 16:21 |
||
Lili, | ||
moniq_ Postat pe 3 Iunie 2010 16:34 |
||
Nu exita o lege care sa te oblige sa ai grije de parinti la batranete,dar cred ca atata timp cat ei te-au crescut si educat,cade de la sine aceasta datorie,asupra ta, mai ales ca de obicei iti mai ramane si ceva mostenire. Eu cred ca in acest sens intervine si felul cum ei s-au comportat cu tine inainte de a avea nevoie de ajutorul tau. |
||
vasiliu Postat pe 6 Iunie 2010 17:54 |
||
E si o datorie sa ai grija de ai tai. Daca nu puneau clauza , ce faceai ? ii duceai la azil , nu? si uitai de ei. nu? Sa stii ca nici lor nu le place ca au imbatranit |
||
garbo020568 Postat pe 6 Iunie 2010 20:42 |
||
De la: eladaela, la data 2010-06-02 07:28:38fiecare cum isi asterne asa doarme,sau primim ce meritam,sau ce dai aia primesti,sau..... Nu intodeauna este asa |
||
garbo020568 Postat pe 6 Iunie 2010 20:44 |
||
De la: garbo020568, la data 2010-06-06 20:42:12 E si o datorie sa ai grija de ai tai. Ai mare dreptate...ei si'ai terminat datoria fata de tine te'au crescut te'au facut om...acum ii randu tau fai fericiti... |
||
blondina_X Postat pe 6 Iunie 2010 20:49 |
||
ai dreptate ca o vei face din respect. si eu as proceda la fel dar referitor la ingrijirea parintilor sau asocrilor dupa parerea mea , tine de morala crestineasca si cred ca asa este firesc si normal.nu este obigatoriu ,dar vine de la sine. |
||
garbo120404 Postat pe 8 Iunie 2010 09:33 |
||
Dupa parerea mea nici una nici alta .Este o "datorie" sacra , sfanta . Nu-ti dai seama decat atunci cand nui mai ai. Este foarte dureros sa-i vazi cind nu mai pot cum se chinuiesc cu bolile cu saracia .Trebuie sa ne gandim ca si noi poate vom ajunge la varsta lor si sa fim tratati cu nesimtire este foarte dureros. Mama mi-a murit in brate ........este ingrozitor. | ||
CrinaB Postat pe 9 Iunie 2010 23:30 |
||
buna!am intrat si eu din curiozitate si am citit ceea ce scrie.am un tata paralizat si o mama care se deplaseaza cu greu.nu mi-au last nici o mostenire dar ma grija de ei pt ca sunt parintii mei.nu o fac din obligatie ci din respect.ei nu au dat dovada de egoism cand au renuntat poate la multe pt a ma creste pe mine,iar daca spui ca este vb despre socrii tai asa cum ti-a placut baiatul lor trebuie sa iti placa si de parinti care prin casatorie au devenit practic si parintii tai.CU PARINTII NE NASTEM NU AVEM CUM SA II SCHIMBAM,dar nici nu putem sa ii dam la o parte.lucrez iar cand sunt plecata la serviciu am o fata care are grija doar sa ii supravegeheze nu sa faca altceva.asa ca roaga-te sa fie sanatosi si sa aiba o batranete linistita ,sa poata maca si sa se poate deplasa pana la baie singuri. multa sanatate si numai bine |
||
mi_ha_e_Al_blue Postat pe 10 Iunie 2010 16:36 |
||
De la: viata_la_birou, la data 2010-05-17 12:03:40ma gindesc cu frica ca v-a veni ziua cind socrii vor cadea la pat si v-a trebui sa ma la s de servici.. au trecut apartamentul pe numele nostru cu clauza de intretinere,dar ma intrb eu oare as putea sa fac acelasi lucru cu baiatul meu?? cu siguranta NU!!poate voi fi o baba urita si egoista..copilul meu tinar si cu familie..sa-i stric eu placerile vietii ???Socrii mei au zis ca ei si-au facut copil sa aibe cine sa-i ingrijeasca la batrinete !!da..e corect,dar nu-l poti obliga..!!!le-am reprosat ca eu mi-am facut copil de drag si nu-l voi obliga sa aibe grija de mine..cit despre locuinta ce sa zic :e copilul meu..lui ii v-a ramine!!nu ii dau tot acum e adevarat, dupa ce murim noi , dar nu as putea sa pun copilul sa ma tina cu clauza !!NICIODATA!!ARE VIATA LUI...O V-A FACE DIN respect... ai mare dreptate in ceea ce spui...dar oare cu parintii tai ai gandi la fel?cerd ca nu.o sa te gansesti ca si ei te-au crescut pe tine...bla bla bla...deci pune-te in locul sotului tau.din moment ce ti-ai luat un angajament fata de ei(ca banuiesc ca si tu ai semnat contrctul in cauza)trebuie sa te tii de el.ai stiut de la inceput la ce te inhami.bafta.sper sa reusesti sa iti aplenezi conflictele interioare. |
||
jordina Postat pe 11 Iunie 2010 13:06 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Ce va urma??? | 28 | De la: serena_78 28 Noiembrie 2013 23:19 |
Mergeti cu mine, in pelerinaj la Cuvioasa Paraschiva? | 31 | De la: caleidoscop 28 Noiembrie 2013 23:20 |
un sfat..va rog!! | 36 | De la: nelly05 18 Mai 2010 21:25 |
|
||
sedusa si abandonata | 61 | De la: Axl_22 6 Octombrie 2011 22:48 |
politica...?!...SEX...si comunisti....! | 17 | De la: gavril 13 Martie 2011 15:51 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară