studiile sunt importante intr o relatie?

eu sunt casatorita... am terminat o facultate,un masterat, lucrez in educatie... cu sotul meu am copilarit, apoi fiecare a luat o profesional pe alt drum. eu cu liceul,cu facultatea, el nu si a terminat nici profesionala si s a angajat. cand eram eu in anul 2 de facultate, ne am casatorit. nu m am gandit niciodata la diferenta asta dintre noi. apoi, el nu vroia sa iesim cu colegii mei, pt ca ,spunea el, nu avea ds ce sa vorbeasca. eu,insa, tbuia sa merg mereu cu ai lui (niciunul cu facultate). cand am avut ocazia sa plec in strainatate cu bursa sau cu serviciul, a strambat din nas si nu m a lasat. e aiurea,pt ca acum, constat ca noi in afara de strictul necesar nu prea avem ds ce sa discutam. ds o carte, de ex... suntem de 8 ani impreuna, casatoriti, plus anii anteriori de prietenie. eu am renuntat la prietenia cu fostii colegi, nu mergem la un suc cu ei sau la un film. ma gandesc acum, de ce oare resimt asa acut diferenta asta dintre noi? de ce inainte nu mi a pasat de ea si acum ma enerveaza? e un om care n a stiut decat sa munceasca, nu i-a placut sa invete, sunt poate rea daca spun ca e greu si la scris... i am propus sa invatam impreuna, sa si termine liceul macar,dar nu vrea. si cel mai dureros este ca daca ne intalnim cu cineva cunoscut, se vede imediat diferenta... ma simt vinovata ca am gandurile astea, sincer... poate ca ar fi tb sa ma fi gandit de doua ori inainte sa fac pasul de a ma marita... nici cu cariera n am reusit sa fac mai nimic,desi as fi putut face multe.
voi ce parere aveti ds o asemenea relatie? conteaza studiile? gresesc gandind asa?
belle_femme
Postat pe 22 Mai 2010 20:10
Dupa mine conteaza daca omul e deschis si vrea sa invete. Daca se complace in ceea ce e si nu vrea sa evolueze atunci e rau.
Doara
Postat pe 22 Mai 2010 22:33
De la: belle_femme, la data 2010-05-22 20:10:26eu sunt casatorita... am terminat o facultate,un masterat, lucrez in educatie... cu sotul meu am copilarit, apoi fiecare a luat o profesional pe alt drum. eu cu liceul,cu facultatea, el nu si a terminat nici profesionala si s a angajat. cand eram eu in anul 2 de facultate, ne am casatorit. nu m am gandit niciodata la diferenta asta dintre noi. apoi, el nu vroia sa iesim cu colegii mei, pt ca ,spunea el, nu avea ds ce sa vorbeasca. eu,insa, tbuia sa merg mereu cu ai lui (niciunul cu facultate). cand am avut ocazia sa plec in strainatate cu bursa sau cu serviciul, a strambat din nas si nu m a lasat. e aiurea,pt ca acum, constat ca noi in afara de strictul necesar nu prea avem ds ce sa discutam. ds o carte, de ex... suntem de 8 ani impreuna, casatoriti, plus anii anteriori de prietenie. eu am renuntat la prietenia cu fostii colegi, nu mergem la un suc cu ei sau la un film. ma gandesc acum, de ce oare resimt asa acut diferenta asta dintre noi? de ce inainte nu mi a pasat de ea si acum ma enerveaza? e un om care n a stiut decat sa munceasca, nu i-a placut sa invete, sunt poate rea daca spun ca e greu si la scris... i am propus sa invatam impreuna, sa si termine liceul macar,dar nu vrea. si cel mai dureros este ca daca ne intalnim cu cineva cunoscut, se vede imediat diferenta... ma simt vinovata ca am gandurile astea, sincer... poate ca ar fi tb sa ma fi gandit de doua ori inainte sa fac pasul de a ma marita... nici cu cariera n am reusit sa fac mai nimic,desi as fi putut face multe.
voi ce parere aveti ds o asemenea relatie? conteaza studiile? gresesc gandind asa?
Draga daca iubesti un om,il iubesti asa cum este pt felul lui de a a fii.Scuzama ca iti zic..Dar sunt unii care au o facultate.Dar sunt niste imbecili care stiu doar sa copie pe altii..Dar in viata sunt oameni slabi..Nu trebuie sa te simti superioara...Dar il poti atrage si pe el..in diferite discutii simple pt inceput...apoi daca el este muncitor..este sotul tau...il poti educa tu treptat daca ai rabdare.Nu trebuie neaparat sa faca o scoala..Sau poate o va face,daca tu vei insista..Apoi fa-ti si tu prietene din facultate ca sa ai si tu ce discuta...Ca oricum barbatii sunt buni doar cu munca
xenaprintesarazboinica
Postat pe 22 Mai 2010 23:00
De la: belle_femme, la data 2010-05-22 20:10:26eu sunt casatorita... am terminat o facultate,un masterat, lucrez in educatie... cu sotul meu am copilarit, apoi fiecare a luat o profesional pe alt drum. eu cu liceul,cu facultatea, el nu si a terminat nici profesionala si s a angajat. cand eram eu in anul 2 de facultate, ne am casatorit. nu m am gandit niciodata la diferenta asta dintre noi. apoi, el nu vroia sa iesim cu colegii mei, pt ca ,spunea el, nu avea ds ce sa vorbeasca. eu,insa, tbuia sa merg mereu cu ai lui (niciunul cu facultate). cand am avut ocazia sa plec in strainatate cu bursa sau cu serviciul, a strambat din nas si nu m a lasat. e aiurea,pt ca acum, constat ca noi in afara de strictul necesar nu prea avem ds ce sa discutam. ds o carte, de ex... suntem de 8 ani impreuna, casatoriti, plus anii anteriori de prietenie. eu am renuntat la prietenia cu fostii colegi, nu mergem la un suc cu ei sau la un film. ma gandesc acum, de ce oare resimt asa acut diferenta asta dintre noi? de ce inainte nu mi a pasat de ea si acum ma enerveaza? e un om care n a stiut decat sa munceasca, nu i-a placut sa invete, sunt poate rea daca spun ca e greu si la scris... i am propus sa invatam impreuna, sa si termine liceul macar,dar nu vrea. si cel mai dureros este ca daca ne intalnim cu cineva cunoscut, se vede imediat diferenta... ma simt vinovata ca am gandurile astea, sincer... poate ca ar fi tb sa ma fi gandit de doua ori inainte sa fac pasul de a ma marita... nici cu cariera n am reusit sa fac mai nimic,desi as fi putut face multe.
Apoi trebuie si tu sa te impui...SA discuti cu el si sa ii spui,,ca si tu doresti sa ai prietene de la facultate ca sa aveti ce discuta...Nu ca trebuie sa iesiti cu prietenii lui..Si cu prietenii tai trebuie sa ii dai deoparte..Asta este egoism...Femeia trebuie sa fie desteapta sa stie sa manevreze barbatul...Pt ca nu degeaba se spune..Ca barbatul este capul,are primul cuvant de spus..Si femeia este gatul si are ultimul cuvant de spus..Fii desteapta si impune-te.Punctul tau de vedere
xenaprintesarazboinica
Postat pe 22 Mai 2010 23:04
...
belle_femme
Postat pe 24 Mai 2010 16:09
...
belle_femme
Postat pe 24 Mai 2010 16:10
E adevarat ca nu studiile in sine conteaza intr-o relatie ci calitatea oamenilor care interactioneaza. Se pare ca tu ai trecut la un alt nivel pe scara sociala, trecand succesiv si firesc prin etapele vietii ajungand la un nivel existential superior in care nu-ti mai ajung nevoile primare ci ai nevoie de hrana spirituala. Vezi piramida lui Abraham Maslow, un renumit psiholog care a explicat teoria lui vis a vis de psihologia umana ierarhizand exceptional nevoile acestora de-a lungul existentei, pozitionandu-le pe scara unei piramide.Te inteleg, si pot sa-ti spun ca nu e nimic in neregula cu ceea ce gandesti. Daca va iubiti e obligatoriu sa gasiti o modalitate de comun acord, astfel incat, sa se dezvolte si el. Altfel o sa existe prapasia asta,,, care s-a adancit intre voi si o sa te distruga sufleteste.Important este sa-l determini si pe el sa -si doreasca asta .....
Anilus
Postat pe 27 Mai 2010 05:39
e cam nasoala situatia, ati evoluat dar din pacate nu in aceasi directie
poate conteaza studiile, poate ca nu...daca macar el ar fi stralucit intr-un anumit domeniu, daca ar fi mai sigur pe el ar fi altceva, dar el te trage inapoi
si asta nu e bine!
zambila
Postat pe 27 Mai 2010 13:09
cum sa nu conteze studiile intr-o relatie??? pai, daca spre exemplu ai studiat kama sutra?!?!
moniq_
Postat pe 27 Mai 2010 13:18
dar el te trage inapoi
si asta nu e bine!

hmmm...de acord cu zambiluta

dar...sa incerce ea sa il traga dupa ea...sa il faca sa inteleaga ce o face pe ea fericita
si daca o iubeste,va face tot posibilul sa se ridice la asteptarile ei

in general ,este mai usor sa cobori decat sa urci
LILO
Postat pe 27 Mai 2010 13:22
e o vorba inteleapta care spune " prost cu prost, destept cu destept". daca se fac aliante din astea desperecheate, iese nasol.
si_totusi
Postat pe 27 Mai 2010 13:22
dap!

lilo, ea o incercat, da' el...batman batman
zambila
Postat pe 27 Mai 2010 13:23
conteaza studiile? gresesc gandind asa?
bella asta depinde numai de tine
cum accepti situatia
parerea mea este ca in momentul in care incepi sa judeci omul de langa tine,incepi sa nu-l mai iubesti
faptul ca ii compari cu altii spune(pt mine)TOTUL
probabil ca simpatizezi pe cineva foarte mult,mai mult decat pe sotul tau,si asta te sperie
LILO
Postat pe 27 Mai 2010 13:25
bine, daca e sa fim seriosi...

Da, ai gresit; relatiile care supravietuiesc sunt ale celor care au interese, opinii si oirce altceva se poate in comun. Iar intr-o relatie, cand unul evolueaza, celalalt e musai sa tina pasul; altfel, va fi lasat in urma si incet incet, prapastia se va adanci pana la separare; langa acest om, esti condamnata la o viata anosta, fara circuit cerebral! Ai nevoie de prieteni, de lucruri frumoase, de cultura, de arta, de tot ceea ce te face sa te simti tu bine. Asadar, daca poti, actioneaza in consecinta!

Probabil deci, ca nu studiile conteaza, ci nivelul intelectual indiferent cu ar fi fost el format, iar cel mai mult, dorinta de a evolua spre spatiul celuilalt daca el este mai sus, in asa fel incat sa se pastreze proportia.
moniq_
Postat pe 27 Mai 2010 13:27

ce spune totusica...estem ca pantofiorii desperechiati??
LILO
Postat pe 27 Mai 2010 13:28
dap! si musai rosii, sau muovi?
zambila
Postat pe 27 Mai 2010 13:31
cand exista iubire nu conteaza studiile...dar daca unul impiedica evolutia celuilalt doar din cauza faptului ca se simte inferior ...din acest punct de vedere nu vad ce solutie ar fi...
gia85
Postat pe 27 Mai 2010 13:31
de ce oare resimt asa acut diferenta asta dintre noi? de ce inainte nu mi a pasat de ea si acum ma enerveaza? e un om care n a stiut decat sa munceasca, nu i-a placut sa invete, sunt poate rea daca spun ca e greu si la scris...

fetito...bella draga mea..
ma tem ca dupa 8 ani marea dragoste o cam trecut
DAR daca omul de langa tine ,te iubeste,iti asigura traiul sa nu duci lipsa de nimic,sa nu te ingrijoreze ziua de maine

oricum "v-ati luat" la bine si la greu..

LILO
Postat pe 27 Mai 2010 13:32
serios vorbind!
nu, nu gresesti...asta e situatia! daca el nu vrea sa evolueze nu te crampona in relatia asta, o sa ajungi acra si nefericita
viata e prea scurta ca sa nu faci tot ceea ce-ti doresti!
zambila
Postat pe 27 Mai 2010 13:32
poi...zambilo...unul ii ros si celalalt muov
LILO
Postat pe 27 Mai 2010 13:35
da, fetele. ca doi pantofi pe stangul. mergi impiedecat . nu va iesi nimic.

ati vazut cu totii pe marginea drumurilor caii impiedecati. degeaba incearca sa o ia la galop. se chinuie, se forteaza dar .....lantul ii tine.

ce mai calea valea? intr-o relatie trebuie ca sacul sa-si gaseasca petecul potrivit.

si_totusi
Postat pe 27 Mai 2010 13:43
dar stati "O TARA"
ca bella nu-mi raspunse la niste ganduri ale mele..

iubeste in ascuns pe altcineva??
ca eu asa cred
LILO
Postat pe 27 Mai 2010 13:50
hmmm, nu cred...altfel nu si-ar mai fi pierdut timpul incercat sa rezolve problema
zambila
Postat pe 27 Mai 2010 13:57
Zambilico, tu fumezi?
moniq_
Postat pe 27 Mai 2010 14:01
doar ma fac...
zambila
Postat pe 27 Mai 2010 14:03
Eu nu cred. Poate ca iubeste si pe altcineva, dar nu asta e esential. Esential e ca celalalt sa vrea sa se dezvolte odata cu tine. Nu trebuie sa te simti vinovata ca vrei mai mult si ca esti destepta. Nu ea trebuie sa dea inapoi pentru el ci el sa incerce sa o ajunga pe ea. Asa e normal. Si daca era el ala cu facultate si ea nu, la fel trebuia. Desi se zice ca "fericiti cei saraci cu duhul". Poate daca n-am evolua asa mult am fi mai fericiti. Cu cat esti mai destept, realizezi mai multe, iti doresti mai multe si esti mai nefericit.
Doara
Postat pe 27 Mai 2010 14:04
De la: zambila, la data 2010-05-27 14:03:59doar ma fac...

eu ma ascund... voiam sa te invit la o tigara! :)
moniq_
Postat pe 27 Mai 2010 14:04
EVRIKA>>>
poi nu va spuneam eu??
bella mai are deschis un topic
ia bagati si voi un ochi acilea

pe acest topic
ma simt ca naiba:-

ei???aud?/
vazurati ca am intuit IO
LILO
Postat pe 27 Mai 2010 14:52
IO-TE ce scrie in deschidere

cine altcineva decat BELLE FEMME

incotro s o iau? ce sa fac cu viata mea? sunt maritata, am un copil si iubesc un alt barbat. m am mariatt tanara, la 20 de ani, acum am 28. am fost virgina, n am avut decat un prieten care mi a si devenit sot. nu iubeam, dar m am maritat sa scap de ai mei care erau f rigizi. si, pe naiba, tot cu ei stam. acum, iubesc si ma simt o depravata, asta sunt, de fapt. casnicia mea nu e tocmai ok, dar am un copil, eu nu vreau sa sufere nimeni, am incercat sa uit, sa renunt, dar nu pot. iubesc pt 1 data si mi e f greu. el imi spune sa divortez, eu nu vreau sa mi fac parintii de ras sau sa sufere sotul meu care mi a fost cel mai bun prieten. ce sa fac?? ma simt ultimul om, o curva de cea mai joasa speta. am incercat sa uit, am slabit mult din cz asta, pt ca simt ca mi lipseste ceva. imi bat joc de toata lumea,asa este? mai ales de familia mea. cum sa renunt la celalalt? stiu ca tb sa raman langa sotul meu, pt copilul meu si pt a nu suferi nimeni (ma rog, eu, dar ce conteaza?)
astept un sfat, va rog mult!

no comment
LILO
Postat pe 27 Mai 2010 14:54
deci, era vorba despre... greci!
moniq_
Postat pe 27 Mai 2010 14:55

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Barbatzii n-au fost facutzi monogami, dar nici Femeile, proaste 45 De la: garbo210772 24 Iulie 2011 00:24
amanta...nasului 107 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 11:49
mai meritam sau nu ....... 6 De la: narcysa 12 Decembrie 2010 06:20
infidelitate??? 131 De la: marinbosse 30 Ianuarie 2010 03:26
ce credeti? 23 De la: garbo262855 18 Aprilie 2012 18:46
Setari Cookie-uri