vreau si eu o reteta buan de papanasi! | ||
Livi Postat pe 1 Iulie 2008 11:58 |
||
---|---|---|
Buna Livia.Ce fel de papanasi doresti,fierti sau prajiti? |
||
Postat pe 4 Iulie 2008 00:52 |
||
500g branza vaca 1 praf de sare 3 oua 2 pliculete zahar vanilat 1 varf cutit de bicarbonat stins in zeama de lamaie 1 lingura gris faina Se amesteca toate ingredientele,se adauga faina pana ce coca devine elastica.Se fac bile, in fiecare se face cate o gaura la mijol cu degetul si bile mai micute pt pus deasupra.Se prajesc in (tuci)in ulei incins la foc mic.Cand sunt prajiti se ridica la suprafata.Se scot pe un servetel,se pudreaza cu zahar,seumplu cu dulceata si se pune bila mai mica deasupra. Pofta buna! |
||
|
||
florycel Postat pe 30 Iulie 2008 13:30 |
||
buna.nici mie nu mi ies papanasii,cu toate ca am incercat mai multe retete intodeauna ies ca niste turtite nu vor sa creasca deloc. | ||
dianna79 Postat pe 12 August 2008 10:09 |
||
De la: dianna79, la data 2008-08-12 10:09:15buna.nici mie nu mi ies papanasii,cu toate ca am incercat mai multe retete intodeauna ies ca niste turtite nu vor sa creasca deloc. aseara am incercat si eu sa fac papanasi si mi-au iesit la fel cum ai zis ca niste turtite,nu au crescut,dar poate o fi de la bicarbonat ca am citit ca era expirat dar dupa ce l-am folosit,sau poate de la faina,sau poate ca nu am prajit in ulei mult ca la gogosi,am sa incerc din nou dupa amiaza,sper ca astea au fost greselile si de aceea nu au iesit,pofta buna cui face ca sunt delicioase,dar eu pun deasupra dulceata si smantana,e mult mai bun.mai am o dilema:oare cresc si se prajesc sa le patrunde bine pana in interior daca le prajesc in ulei mai mult ca la gogosi fara sa se arda? |
||
leoaika_45 Postat pe 15 Septembrie 2008 06:36 |
||
Buna, am doo intrebari va rog. 1) cei aia praf de sare(cum se face)? ca si zaharu pudra? 2) la faina nu e specificata cantitatea. | ||
maria1 Postat pe 21 Septembrie 2008 04:42 |
||
Cred ca nu ti-au iesit papanasii pufosi ci doar ca niste turte pentru ce le-ai pus prea multa faina..si faina ingreuneaza.Cat despre "praful de sare" e o expresie care inseamna "putin" sau "cat iei intre degete". Spor la papanasi si pofta mare |
||
onutza_red Postat pe 21 Septembrie 2008 13:10 |
||
multsam fain | ||
maria1 Postat pe 21 Septembrie 2008 16:31 |
||
O alta reteta: 500 g branza de vaci 2 oua ,3 sau 4 linguri faina alba ,2 linguri gris,1 lingura zahar.Se amesteca toate ingredientele pina se face pasta .Se fac bilute de marimea unei nuci si se pun la fiert intr-o oala cu apa clocotita.Se fierb pina se ridica la suprafata si se scot cu o paleta cu gauri .Se presara zahar dupa gust si smantana dulce .Pofta buna | ||
marinela_diana Postat pe 31 Octombrie 2008 21:21 |
||
buna reteta ta,ma incanta ca nu e cu prajeala,faptul ca se fierb imi convine mult mai mult ca eu cam tin regim,dar mai fac si exceptii,am sa o fac mult mai des pe aceasta care chiar e o bunatate,eu stiam o reteta care se fierb dar care se puneau in triunghi branza de vaci cu zahar si ou apoi se apasa pe margini sa se uneasca dar la fiert aveam surpriza sa se mai desfaca din ei,asta e mai usoara si buna. | ||
leoaika_45 Postat pe 24 Noiembrie 2008 23:53 |
||
Triunghiurile cu branzica la mijloc de care spui Leoaik se numesc coltunasi, sunt asemanatori cu papanasii, doar ca e aluat de taietei umpluti cu branza.Mhhhh....mi-ai facut pofta...cred ca o sa fac cat de curand... | ||
lory_baby Postat pe 7 Decembrie 2008 03:48 |
||
De la: leoaika_45, la data 2008-11-24 23:53:52buna reteta ta,ma incanta ca nu e cu prajeala,faptul ca se fierb imi convine mult mai mult ca eu cam tin regim,dar mai fac si exceptii,am sa o fac mult mai des pe aceasta care chiar e o bunatate,eu stiam o reteta care se fierb dar care se puneau in triunghi branza de vaci cu zahar si ou apoi se apasa pe margini sa se uneasca dar la fiert aveam surpriza sa se mai desfaca din ei,asta e mai usoara si buna. |
||
maria_lazar1 Postat pe 8 Decembrie 2008 11:47 |
||
am si eu o reteta asemanatoare, care este delicioasa si anume: 500 gr branza de vaci 2 sau 3 oua intregi,2linguri de faina alba si 3 linguri de gris. Se amesteca pana devine consistenta, se fac bilute mai mari decat o nuca, se pun la fiert in apa clocotita cu sare la foc potrivit,cand se ridica la suprafata apei, se iau cu o spumiera si se pun intr-o cratita in care am prajit pesmet in putin ulei. Se scutura cratita, pana se depune pesmetul in mod omogen pe papanasi. Se servesc calzi, cu un pic de zahar. | ||
maria_lazar1 Postat pe 8 Decembrie 2008 11:53 |
||
De la: maria_lazar1, la data 2008-12-08 11:53:58 am si eu o reteta asemanatoare, care este delicioasa si anume: 500 gr branza de vaci 2 sau 3 oua intregi,2linguri de faina alba si 3 linguri de gris. Se amesteca pana devine consistenta, se fac bilute mai mari decat o nuca, se pun la fiert in apa clocotita cu sare la foc potrivit,cand se ridica la suprafata apei, se iau cu o spumiera si se pun intr-o cratita in care am prajit pesmet in putin ulei. Se scutura cratita, pana se depune pesmetul in mod omogen pe papanasi. Se servesc calzi, cu un pic de zahar. Dragelor,am diversificat meniurile datorita voua,ma plictisisem numai de traditionalul iaurt sau branzica de vaci pe langa un cartof fiert sau copt sau mamaliguta sau macaroane cu branza,de cand tot citesc bunatatile astea facute de fiecare alt fel ma incanta si le fac pe rand,iar asta cu pesmet recunosc ca nu imi trecea prin minte si e atat de buna ca aduce cu un meniu pe care il uitasem sa il mai fac si anume paste fierte cu pesmet,care semana cat de cat cu ''putisoare cu pesmet''adica aceasi coca (,)ca la galustele cu prune cu pesmet,fierte si date prin pesmet rumenit usor.Oare ce bunatati mai aflu sa imi delectez papilele gustative? va pup pe toate,spor in bucatarie si la cat mai multe retete bune si nu in ultimul rand,SARBATORI FERICITE,CRACIUN FERICIT SI UN AN NOU CAT MAI BUN! |
||
leoaika_45 Postat pe 8 Decembrie 2008 23:03 |
||
buna,(pt. leoaika 45)vad ca ti plac pastele,ai putea sa mai faci paste cu nuca (in loc de pesmet pui nuca macinata,zahar si diferite arome)este o reteta din moldova o stiu de la bunica mea,sper sa ti placa | ||
dianna79 Postat pe 17 Februarie 2009 11:32 |
||
Super! Tot asa imi plac si mie pastele!As minca o tona! | ||
Ridhima Postat pe 17 Februarie 2009 12:23 |
||
Ciao, o reteta suuuuper de papanasi e urmatoarea...Prietenii mei o adora. Iei o juma de kil de branza proaspata de vaci,vezi sa fie bine stoarsa. Adaugi 100 g. gris ,200 g. faina ,1 praf de copt,2plicuri de zh. vanilat ,150 g zahar, 3 oua ,coaja razuita a unei lamai. Lasi la odihna aluatul cca. 15-20 min, timp in care incingi o cratita cu 1 litru de ulei.Iei aluatul si-l faci ca o chifteluta ceva mai mare in care introduci degetul mare pentru a-i face o gaura in mijloc. Se va praji mai repede si are o forma misto. Ii scoti din cratita punandu-i pe un servetel intr-un castron. Se servesc cu smantana si dulceata de afine. |
||
ban_gbrl Postat pe 19 Februarie 2009 14:36 |
||
Da, e foarte important cata faina pui! Cred ca reteta ta este buna, ca eu am pus la 500 g branza 4 oua si au iesit prea moi! Dar atentie, branza se amesteca cu galbenusuri si albusurile se bat separat care se incorporeaza la sfarsit amestecand f usor! Eu nu am pus nimic ptr crescut (bicarbonat, praf de copt), nu cred ca este nevoie daca separi astfel ouale! Succes la cei mai gustosi papanasi! Sa nu uitam ca este Postul Pastelui! |
||
Dianana Postat pe 6 Martie 2009 18:26 |
||
Puiule,un praf de sare inseamna sa pui un pic de sare, nu sa faci sarea praf. Dar sa stii ca nu rad de tine.Eu pe la vreo 20 cand m-am maritat am vrut sa gatesc ceva si se cerea un praf de sare si m-am dus la alimentara si am intrebat dc au praf de sare .In momentul in care am vazut privirea vanzatoarei mi-am dat seama ce gafa am facut si am izbucnit amandoua in ras.Dar ma rog de ale tineretii valuri.Ma amuzam copios cu prietenele mele la amintirea intamplarii. Si uite pesete ani regasesc aceeasi gluma buna. Iar in ceea ce priveste faina pui dupa ochi pana vezi ca se leaga, sa nu fie prea tare aluatul. Sa stea in tigaie la prejit sau la fiert sa nu se sfarame .Te pup . | ||
garbo021153 Postat pe 4 Aprilie 2009 10:03 |
||
Buna!!! As vrea sa fac si eu coltzunasi, cum imi facea bunica in copilarie. A cunoscut-o cineva pe bunica mea ca sa-mi dea si mie reteta? Ma multumesc si cu reteta de coltzunasi ai oricarei alte bunici la fel de iubitoare! |
||
crisbiz2004 Postat pe 8 Iunie 2009 11:32 |
||
Dragele mele daca folositi aceasta reteta nu exista sa nu va iasa De cand fac si nu de putin timp mi-au iesit super: jumate kg branza, doua oua, patru linguri de gris si doua linguri de faina. Va doresc pofta buna | ||
PetrutDoina Postat pe 10 Iunie 2009 21:47 |
||
www.culinar.ro acolo gasiti absolut tot ce va doreste sufletul,de la gustari calde si reci,la supe,ciorbe,mincaruri,prajituri,cocteiluri...Poti cauta pe cuvinte;de ex,scrii vinete si obtii toate retele de preparate continnd vinete...Ori pe bucatarii cu specific:italian,chinezesc,etc...Pofta buna si spor la treaba! Adica,mai bine invers! | ||
grozea_rozalia Postat pe 29 Iunie 2009 23:27 |
||
buna fetelor.si eu fac papanasiiar asta e reteta perfecta |
||
kato Postat pe 7 Septembrie 2009 07:41 |
||
se prajesc sau se fierb....? dupa reteta asta??? |
||
clauditza007 Postat pe 8 Noiembrie 2009 00:04 |
||
De la: floricel, la data 2008-07-30 13:30:24500g branza vaca Floricel draga, cata faina se pune? Si de ce fac gaura cu degetul la mijloc....pus bila mai mica .. aici nu inteleg eu Cumva sunt mini gogosele? |
||
garbo072645 Postat pe 9 Noiembrie 2009 10:45 |
||
De la: PetrutDoina, la data 2009-06-10 21:47:40Dragele mele daca folositi aceasta reteta nu exista sa nu va iasa De cand fac si nu de putin timp mi-au iesit super: jumate kg branza, doua oua, patru linguri de gris si doua linguri de faina. Va doresc pofta buna zahar nu se pune deloc???....si nici coaja de lamaie rasa?? |
||
clauditza007 Postat pe 28 Noiembrie 2009 14:58 |
||
pentru clauditza007 Nu se pune nici sare nici zahar. In apa care fierbese pun cocoloasele si cand se ridica la suprafata sunt fierti. Ii scoti cu paleta si ii tavalesti asa fierbinti in gris prajit sau in pesmet prajit apoi le dai zahar cu zahar vanilat cat vrei de dulce. Sau poti sa le faci un sos de smantana cu zahar si ii lasa sa inoate in el. Sa te tii apoi ........Offf ce buni sunt | ||
PetrutDoina Postat pe 11 Decembrie 2009 18:47 |
||
buna , o reteta care o fac mereu si ies super pufosi si buni. 250/300 gr branza dulce 3 linguri smantana 3 oua 3 linguri zahar 1 praf de copt 1 praf zahar vanilat faina cat cuprinde ( coca sa nu fie foarte tare , da nici foarte moale , trebuie sa fie un pic lipicioasa ca sa iasa ei moi ) Se bat oule cu o furculita , se pune zaharul , zaharul vanilat , branza dulce , smantana , se amesteca bine dupa care treptat se pune putina faina si dupa aceea se pune praful de copt , si in continuare faina cat sa se faca o coca ( nu tare , sa se lipeasca de mana cand rupi pentru gogosele ) . Se framanta si se lasa 15 min in castron , dupa care cu putina faiana pe mana asa rupi si faci gogosele cu gaura in mijloc si bilutele si le pui la prajit. Dupa ce le-ai scos le pui pe un servet sa absoarba ulei si se serveste cu smantana si dulceata ! Sper sa iti iasa , sunt super , chiar ti recomand! Pofta buna! Paste Fericit !! |
||
diana_ext Postat pe 1 Aprilie 2010 10:58 |
||
Cumpara neaparat un pachet de praf pt papanasi de la dr Oetker. Ca si multe alte bune produse, vei avea surpriza sa afliu k e ceva ffffd bun. Sa incerci si praful de chec, este imbatabil, reusita garantata. |
||
natalita Postat pe 22 Mai 2010 15:20 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
dragobete | 1 | De la: Alexxandra 11 Februarie 2010 06:09 |
pirateria | 1 | De la: Alexxandra 17 Februarie 2010 07:17 |
borsul traditional | 56 | De la: neydaby 1 Februarie 2010 18:02 |
|
||
CINE VINE ASTAZI SPRE CONSTANTA?? | 27 | De la: pantera_neagra 10 Iulie 2011 19:31 |
Buna! | 1 | De la: tudorita22222222 15 Noiembrie 2009 20:58 |
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice