Dovlecei murati

Saptamana trecuta am incercat urmatoarea reteta de dovlecei murati:
1 kg dovlecei
250 ml apa
250 ml otet
250 gr zahar
1 1/2 lgt amestec pt muraturi
Dovlecelul se spala si se taie felii de 1,5 cm grosime, apoi se opareste 5 min. in apa cu sare.Dovlecelul se imparte in 2-3 grupe.
Ingredientele se pun la fiert si cand da in clocot se adauga pe rand cate o parte din dovlecei si se fierb 5-10 min. apoi se scot cu paleta, se pun direct in borcane, si se repeta operatiunea. La final, zeama ramasa se toarna peste dovlecei. Se sigileaza borcanele si se pune la loc racoros.Se mureaza in 4-5 zile.
adinutza_delly
Postat pe 21 Iulie 2008 08:37
dovlecei murati : 10 kg dovlecei,1 l otet,4 l apa,125g sare,250 g zahar foi dafin,boabe piper,boabe mustar,patrunjel verde.conservant. Se face un amestec fara a se fierbe . Ceapa se taie pestisori si se pune in borcane.Morcovul se fierbe putin,se taie rondele si se adauga in borcane Dovleceii se curata ,se taie bastonase si se pun cruzi in borcane. Se adauga celelalte ingrediente ,adica patrunjel,boabele si otetul diluat cu apa in care s a dizolvat zaharul si sarea.Se pun toate in borcane,se leaga cu celofan si se pun intr-o oala la fiert 10 minute.Pe fundul oalei se pune un ziar sau o carpa si borcanele se invelesc in ziare.Se toarna apa pana la nivelul borcanului si se lasa la fiert. 10 minute.Dupa ce se racesc se pun in camara .Pofta buna
marinela_diana
Postat pe 11 Septembrie 2008 19:30
cand am auzit prima data de dovlecei murati,mii s-a facut rau...sunt foarte buni,se pun ca si castravetii in otet,aceeasi reteta
floryyyy_delly
Postat pe 12 Februarie 2009 12:51

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
E vremea capsunilor! 1 De la: kamellia 20 Mai 2009 10:47
buna dragilor 1 De la: pzb 18 Noiembrie 2009 11:53
O felie de tort? 23 De la: garbo115475 22 Noiembrie 2009 11:56
Kebab 10 De la: sora_ilsi 17 Iulie 2011 15:41
dulceata de nuci verzi. 3 De la: Ridhima 5 Iunie 2009 00:03
Setari Cookie-uri