Pt 1 borcan de 800 ml: castraveti (cati incap in borcan) 2-3 catei de usturoi 2-3 felii de ceapa (se poate si mai multa , pt ca e taare buna murata) 2-3 boabe de piper 1/2 lgt boabe de mustar 1 lgt sare 2 lgt zahar 150 ml otet Se aseaza castravetii in borcan, se asauga restul ingredientelor peste si se umple cu apa rece. Se sigileaza borcanul apoi se pune la fiert in apa 15 minute. Sunt deliciosi, si stau foarte bine pe iarna. |
||
adinutza_delly Postat pe 21 Iulie 2008 08:43 |
||
---|---|---|
Si eu folosesc reteta asta de ani buni,dar pun si cateva feliute de morcov in fiecare borcan.Sunt intradevar deliciosi si tin si doi ani daca e bine sterilizat borcanul | ||
ulicatatii Postat pe 12 August 2008 10:22 |
||
Am aceeasi reteta si eu, doar ca n-am pus pana acum usturoi (dar voi incerca), in schimb pun in fiecare borcan seminte de marar care dau un gust grozav castravetilor. Asa e, si peste 2 ani castravetii sunt foarte buni ! | ||
|
||
Postat pe 23 Septembrie 2008 10:38 |
||
imi plac si mie castravetii asa, pt ca nu am voie sare. eu masi pun si 2- frunze de dafin, iar printre castraveti, pune felii de gutui, mere, boabe de struguri, e minunat | ||
irina4041 Postat pe 1 Octombrie 2008 08:24 |
||
Mie nu imi plac castraveti murati in otet si cu zahar, ce muratura e asta,poate un desert.Cred ca muratura clasica cu apa si sare este cea adevarata si cat de cat sanatoasa | ||
Postat pe 7 Octombrie 2008 13:32 |
||
ai mancat vreodata? sunt sigura ca faci ca si fiul meu, cand aude de ceva aiurea - nu-i place si gata ! si se trezeste la sfarsit, cand nu mai e, ca ar mai vrea... ce bun a fost ! ai dreptate, cei mai buni sunt castravetii in saramura, noi (mai bine zis sotul meu) punem f. multi in muraturile asortate care se fac numai cu saramura (la noi!!!). sunt cei mai buni ! dar castravetii in otet tin foarte mult timp (la mine tin 2 ani! poate mai mult dar n-am incercat). si nici nu stii cand ai nevoie de ei, la o salata orientala de ex. si uite-i in camara ce buni sunt ! anul trecut am pus mai putini, asa ca am avut pana in vara castraveti murati de acum 2 ani. foarte buni, nu-si schima gustul si nici nu se inmoaie ! |
||
Postat pe 13 Octombrie 2008 10:17 |
||
toata smecheria este sa nu ajunga la ei lumina. isi schimba si culoarea si gustul. eu fac asa: pe fundul uni borcan de 800 ml pun rondele de ceapa, 2-3 catei de usturoi, floare cu semintze de marar, rondele de morcov, 1 foaie dafin, piper si mustar boabe, o boaba coriandru, 3 boabe enibahar si un fir de zghinduf. asez in borcan doar castraveti foarte, foarte mici- grosi cat un creion. pt fiecare borcan pun la fiert 0 lingura zahar, o lingurita plina bine cu varf cu sare mare, cate un stamplu (40 ml) otet din vin si cate 400 ml apa (asta cu aproximatie- in functie de cat de pline sunt borcanele cu castraveti). Mai adaug pt fiecare borcan cate o jumatate de aspirina si pun totul la fiert. Cand clocoteste bine, torn zeama peste castraveti in borcanele asezate pe o tabla. Imediat infiletez capacele dupa care pun repede la dormit sub paturi. Am avut borcane care au tinut si 3 ani, doar ca s-au cam dechis la culoare, in rest gustul este super. Asa fac doar cu castravetii mici- mici de tot, in rest- traiasca saramura cu apa si sare. doar atat si bineinteles restul de buiezi ce se mai pun pe acolo. cam tarziu pentru o asemenea retzeta, dar nu m-am putut abtine :) | ||
Postat pe 24 Ianuarie 2009 17:19 |
||
asa pun si eu castravetii,dar zaharul are proprietetea de ai con serva,se pune zahar si la gogosari,nici eu nu am crezut pana nu am facut,nu se simnte zaharul ptr ca otetul e acru,! | ||
floryyyy_delly Postat pe 28 Ianuarie 2009 10:32 |
||
nu contrazic pe nimeni fiecare face cum stie,de fapt sunt retete variate,dar daca borcanul e inchis bine sa nu rasufle,si e fiert in bain marin,nu e nevoie de nici un conservant,acestea dauneaza,si asa toate produsele au euri,fff multe! | ||
floryyyy_delly Postat pe 28 Ianuarie 2009 10:36 |
||
La gogosarii murati se pune zahar, chiar combinat cu miere sau numai miere, dar numai asa sunt ei buni. La noi in Austria nu gasim in comert castraveti in otet ci "Compot de castraveti" in sensul ca au asa de mult zahar incat deranjeaja pur si simplu (la fel si mustarul). Toamna vin in tara si-mi aduc aici castraveciori pe care ii pun in saramura dupa reta bunicii mele. | ||
delly000311 Postat pe 1 Mai 2009 10:22 |
||
cunoaste cineva reteta de pus ardei si cred ca merge si la castraveti numai din otet si miere si fara pic de apa ??? cica e delicioasa ! iti lingi degetele si le inghiti ..nu reusesc sa o aflu! | ||
lauracris Postat pe 17 Iulie 2009 23:15 |
||
hai ca dau un reply, ca tot se poarta , toata smecheria este sa nu ajunga la ei lumina. isi schimba si culoarea si gustul. eu fac asa: pe fundul uni borcan de 800 ml pun rondele de ceapa, 2-3 catei de usturoi, floare cu semintze de marar, rondele de morcov, 1 foaie dafin, piper si mustar boabe, o boaba coriandru, 3 boabe enibahar si un fir de zghinduf. asez in borcan doar castraveti foarte, foarte mici- grosi cat un creion. pt fiecare borcan pun la fiert 0 lingura zahar, o lingurita plina bine cu varf cu sare mare, cate un stamplu (40 ml) otet din vin si cate 400 ml apa (asta cu aproximatie- in functie de cat de pline sunt borcanele cu castraveti). Mai adaug pt fiecare borcan cate o jumatate de aspirina si pun totul la fiert. Cand clocoteste bine, torn zeama peste castraveti in borcanele asezate pe o tabla. Imediat infiletez capacele dupa care pun repede la dormit sub paturi. Am avut borcane care au tinut si 3 ani, doar ca s-au cam dechis la culoare, in rest gustul este super. Asa fac doar cu castravetii mici- mici de tot, in rest- traiasca saramura cu apa si sare. doar atat si bineinteles restul de buiezi ce se mai pun pe acolo. acum este timpul castravetilor de gradina, se pot pune si taiati in bucati mai mari la fel ca si intregi :) |
||
Postat pe 18 Iulie 2009 16:23 |
||
gogosari in otet cum ii pui daca pui? | ||
delly002129 Postat pe 22 Octombrie 2009 15:49 |
||
da,ai dreptate cu "apa si sa" dar cum toate legumele sunt "otravite" pentru a fi fortate sa creasca,nu mai tin doar cu apa si sare. Si, atentie,pun muraturi de peste 30 de ani,deci am experioenta si sunt deschisa la nou,pentru toate retelete,chiar si straine. |
||
manu_argentina2000 Postat pe 1 Februarie 2010 15:43 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Ficatul de curcan | 18 | De la: marinushmichael 12 Martie 2010 13:00 |
DULCIURI SI DESERTURI DIN BUCATARIA SPANIOLA | 7 | De la: delly003293 1 Mai 2010 23:21 |
Tort- crema de zahar ars | 13 | De la: PetrutDoina 18 Ianuarie 2010 10:08 |
|
||
Tort cu crema de rahat | 4 | De la: garbo091375 21 Mai 2010 20:15 |
pasta de gogosari | 1 | De la: bujjoritza 12 Noiembrie 2009 12:25 |
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri