Salata de fructe.

super buna e salata asta:Ingrediente

- 2 ciorchini de struguri
- 3 mere
- 3 prune
- o para
- 10 stafide
- frisca
- miez de nuca
- o lingura de zeama de lamaie
- coniac
- o lingura de miere

Mod de preparare


Strugurii se spala bine si se pun intr-un vas. Merele, para si prunele se curata de coaja, se indeparteaza samburii si se taie in mici bucati.
Se pun toate fructele in vas, se adauga miezul de nuca taiat marunt, mierea si se stropeste cu putin coniac.
Salata se serveste rece si se poate orna cu frisca.

Postat pe 24 Iulie 2008 13:10
Va propun si eu o salata de fructe delicioasa.

SALATA DE FRUCTE

Ingrediente:
1 ananas,
1/2 pepene verde,
2 piersici,
1 pepene galben,
1 caserola de capsuni,
2 kiwi
1 banana
2 portocale,
2 mere,
2 prafuri de vanilie,
100 g. de zahar pudra,
sucul de la o lamaie,
sucul de la 2 portocale;

Mod de preparare:

1. Se curata ananasul si se taie in cubulete.
2. Pepenele verde se curata de coaja si seminte si se taie tot in cubulete.
3. Se curata portocalele, piersicile si merele de coaja si seminte si se taie cubulete.
4. Se spala capsunile, se curata de codite si se taie felii. Se curata de coaja kiwi, se taie in rondele, apoi in sferturi. Se curata banana, se taie in rondele si se stropeste cu suc de lamaie pentru ca sa nu se innegreasca.
5. Se goleste de pulpa jumatate de pepene verde, facandu-se cu ajutorul unei linguri speciale de inghetata, buline de pepene verde.
6. In 1/2 de pepene verde golita de continut, se pun toate fructele taiate, pe care le-am amestecat, in prealabil, cu praful de vanilie zaharul pudra, sucul de lamaie si sucul de portocale. Pana la servire, se tine la rece.
tracy
Postat pe 15 Octombrie 2008 12:18
Iata reteta unei alte salate de fructe.Este foarte gustoasa si aspectuoasa.
SALATA DE FRUCTE EXOTICE
Ingrediente
4 fructe de mango mari si coapte,
4 banane,
2 portocale,
1 cutie de compot de ananas,
150 g zahar brun,
un varf de cutit de scortisoara,
1 pahar de rom alb;

Mod de preparare:

1.Fructele de mango se curata de coaja si se taie felii, bananele se taie rondele;se curata portocalele de coaja si se desfac in bucatele.Se scurge ananasul din conserva si se amesteca cu celelalte 2 fructe.
2.Se amesteca sucul de ananas cu zaharul brun, scortisoara si romul alb , se toarna peste fructe si se tine la rece cca. 1 ora , apoi se serveste.
tracy
Postat pe 15 Octombrie 2008 12:32
Eu procedez in felul urmator:
4 mere golden, cateva felii de pomelo fara pielite, boabe de struguri proaspeti sau dun conserva, pere din conserva, caise si piersici din compot, samburii de la o rodie potrivita, mango o bucata, ananas proaspat sau de la cutie, kiwi- cam 4 buc, portocale, mandarine, clementine- cam cate 3 din fiecare. Curat de coaja si pielite ce este de curatat, pe cat posibil pastrez intregi feliile de citrice, fructele din compot nu se pun cu zeama- in afara ananasului. le combin, pun zahar dupa gust, folosesc daca am baton de vanilie, dar f putin. Amestec fara sa sparg fructele, las cam 2-3 ore sa-si dea drmul la sucuri, apoi ca sa tina mai bine, adaug cam 50 mll de wiski, alcool rafinat sau coniac tare.Las inca vreo 3 ore la rece dupa care pun in boluri si ornez cu frisca, piscoturi sau limbi de pisica (biscuiti de unt cu fistic ras deasupra)

Postat pe 22 Ianuarie 2009 16:03
Wow!Pot simplifica pu�in re�eta �i-mi serbez ziua in fiecare s�pt�m�n�!
Ridhima
Postat pe 27 Ianuarie 2009 21:44
Ridhima, crede-m�, NIMIC nu se compar� cu nuca, migdalele �i alte soiuri de mieji, �inute �n rom �i miere. E pur �i simplu divin. Timpul investit �n alc�tuire se reg�se�te �ntreg �i pe deasupra, �n savoarea salatei dulci �i parfumate din octombrie.
Eu am ales fructele astfel �nc�t s� aib� textur�. De asemena, propor�ia miejilor era impresionant�.
Din p�cate, vremurile cu lumin� �n obraji �i soare �n inim� au �inut doar doi ani... Mi-e dor de ele.
Impar
Postat pe 27 Ianuarie 2009 22:00
Aiurea,orice poate s� �in� at�t c�t vrem noi.Sau ne imagin�m.Uneori e bun� �i pu�in� mistificare...
O sa incerc re�eta.
Ridhima
Postat pe 27 Ianuarie 2009 22:09
intradevar cam lunga reteta mai merge simplificata daca vrei
vasylica89
Postat pe 16 Februarie 2009 16:01
Mi-am amintit combina�ia exact� de mieji pe care am folosit-o. Erau nuci, migdale �i alune de p�dure.
Iar timpul pe care l-am investit �n salata de fructe e reprezentarea direct� a energiei �i bucuriei cu care oamenii �i tr�iesc petrecerile, atunci c�nd s�nt ferici�i.
Impar
Postat pe 17 Februarie 2009 19:58
eu fac salata din urmatoarele fructe:-kivii,portocale,banane,mere,,,,se taie feli potrivite totul,se pune intr-un bol,se stropeste cu putin rom,si se pune deasupra frisca,,,e o reteta usoara si delicioasa,,,binenteles merg orice fructe in orice combinatii ne dorim!!!!
floryyyy_delly
Postat pe 11 Martie 2009 07:43
sunteti risipitori, mere simple sau pepene nu puteti sa mincati,
-mai va plangetzi ca e criza...

auzi, mango, kiwi, fitze, cognac !

prea va rasfatzati,apoi va luptatzi cu kilogramele...
marinushmichael
Postat pe 14 Iulie 2009 03:02
ai dreptate acum avem fructele noastre bune de care parca a uitat toata lumea,mergi la marchet si daca esti atent la cosul vecinului nu vezi un fruct romanesc nici vara daramite iarna.
ioana_50
Postat pe 14 Iulie 2009 15:08
Imi place la nebunie ideea de a stropi o reteta de salata din fructe exotice cu cognac, wisky sau vodka. Am facut si eu ceva asemanator, cu mango, kiwi, portocale, banane,miez de nuca, miere etc., dar ma faresc de frisca, deoarece trebuie sa tin regim (am avut hepatita). Eu mai obisnuiesc sa adaug, optional si pentru picanterie, la retetele de fructe, si tomate sau cate un castravete sau avocado, dupa care presar putin piper alb, menta si adaug un pic de mustar si storc o jumatate de lamaie verde.Lamaile in general sunt slabiciunea mea. Binainteles ca aici ma abtin sa mai pun alcool, ca nu avantajeaza prea tare combinatia respectiva. Dar imi place la cea din urma reteta, gustul dulce amarui picant. Eu nu prea agreez gustul ff. dulce, dar sunt de acord ca mierea, folosita in salate de fructe e delicioasa si o folosesc si eu. In niciun caz nu pun zahar. Prima reteta de fructe de pe topic mi-a placut in mod deosebit.

Postat pe 3 August 2009 11:05
Aida,daca ai avut hepatita si iti plac ceaiurile,postase o doamna la LEUSTEAN o reteta cu CIMBRISOR.DACA te intereseaza am sa-ti spun exact unde ,am sa ma uit ca nu stiu exact si te tin la curent.
ioana_50
Postat pe 3 August 2009 16:11
AIDA,revin am gasit era vorba despre leustean te rog sa scrii pe google LEUSTEANUL si dai clic pe LEUSTEANUL - MEDICINA NATURII-NUMARUL 875.TE UITI LA COMENTARII CA O DOAMNA A POSTAT ACOLO UN COMENTARIU FOARTE INTERESANT ,cum s-a tratat de hepatita B cu leustean.
ioana_50
Postat pe 3 August 2009 16:30
Multumes f. mult Ioana 50 pentru reteta cu leustean, in tratamentul hepatitei b, pentru ca exact asta am avut si eu, in urma cu 3 ani. Eu ma mai tratez cu radacina de obligeana, cu ceai de rostopasca, galbenele, sunatoare sau menta. De fapt, eu beau ceaiuri in general, in loc de apa, neindulcite si am citit ca si ceaiul verde e foarte bun pentru tratarea hepatitei, ca si pentru alte afectiuni, asa cum se stie. Consum zilnic asa ceva. Iti multumesc, inca o data, pentru interventia ta. O sa ma documentez, in legatura cu leusteanul si proprietatile lui. Iti doresc o zi frumoasa.

Postat pe 4 August 2009 12:40
rADACINA DE OBLIGEANA e foarte buna se gaseste numai la plafar,nu creste in zona noastra ,am citit pe net ca este undeva prin DOBROGEA.eu atunci cand ma supara stomacul dupa vreo mancare care nu-i convine ,macin radacina de obligeana prin masina de cafea si o mestec foarte bine vreo 5 minute apoi o inghit si e foarte amara dar ia durerea cu MANA.
ioana_50
Postat pe 4 August 2009 17:45
Ioana, eu te sfatuiesc sa folosesti doar radacina de obligeana de la firma FARES, care e cea mai buna. Eu am incercat initial si de la alte firme, dar nu sunt bune. Am citit ca obligeana e buna si pentru combaterea sau prevenirea cancerului, pentru sistemul nervos si cam pentru toate afectiunile. E una din plantele medicinale cu proprietati multiple. Merita sa fie luata preventiv.

Postat pe 12 August 2009 11:12
Aida acum m-am uitat pe cutie e chiar de la Fares Orastie ,sotul meu acum face un tratament cu praf de obligeana ( macinatcu masina de cafea )o jumatate de lingurita rasa de doua ori pe zi o amesteca apoi o inghite.
ioana_50
Postat pe 12 August 2009 16:06
E cea mai eficienta cea de la Fares Orastie. In Bucuresti se cumpara atat de mult, de catre cei avizati, incat mi se intampla sa nu gasesc, ca se epuizeaza stocul. Dar cand gasesc, cumpar si cate doua cutii si ma tine mult. Eu iau cate o bucatica de radacina si o mestec direct, ca pe guma de mestecat.

Postat pe 14 August 2009 10:43
am citit in cartea Mariei Treben ca radacina de obligeana mestecata indelung ca pe guma de mestecat vindeca bolile de plamani si te ajuta sa te lasi de fumat.
ioana_50
Postat pe 14 August 2009 16:03
reteta asta costa un salariu mediu pe economie,
niste poame ar fi mai bune in vreme de criza
marinushmichael
Postat pe 23 Septembrie 2009 09:34

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Maioneza de post si nu numai 1 De la: bujjoritza 8 Noiembrie 2009 15:43
wowoptimus 6 De la: dor72_ 27 Octombrie 2011 23:31
lamaie umpluta cu peste 35 De la: 4 Noiembrie 2009 14:34
as dori niste idei de preparare a rondelelor de rechin 5 De la: donna 28 Noiembrie 2009 22:23
Kebab 10 De la: sora_ilsi 17 Iulie 2011 15:41
Setari Cookie-uri