Bucataria Italiana si specialitatile ei .

Bucataria italiana

Bucataria italiana este una dintre cele mai renumite la nivel mondial si se caracterizeaza printr-o mare varietate a produselor utilizate, cat si printr-o mare diversitate regionala. Pastele, pizza si diferitele tipuri de risotto sunt astazi consumate in intreaga lume, dar bucataria italiana este in realitate mult mai variata.
Astfel, regiunea Emilia-Romagna este cunoscuta pentru lasagna, tortellini, mortadella, prosciutto si parmezan. Napoli a creat pizza si mozzarella. Calabria se remarca prin utilizarea ardeiului iute si prin prepararea sortimentelor specifice de mezeluri. Sicilia este patria inghetatei, bucataria sa prezintand si influente arabe.
La fel ca si Franta, Italia este o tara a vinurilor si branzeturilor, avand numeroase produse traditionale de o calitate exceptionala.


Gastronomia este un element important al stilului de viata italian, reflectand mai ales cultura rurala si pe cea familiala. Accentul nu este pus atat pe complexitatea si rafinamentul unei bucatarii sofisticate, cat pe calitatea si respectul traditiilor. Orice fel de mancare trebuie preparat cu seriozitate, respectand reteta originala, pentru a-i da gustul cunoscut din copilarie.


Aromele puternice, exotice nu sunt foarte indragite; in schimb, este apreciata combinarea subtila de gusturi autentice, fara excese si fara complicatii inutile.
Italia se remarca si prin varietatea sa de masline, fiecare soi avand forme, culori si gusturi distincte. Aceste arome se regasesc in uleiurile de masline italiene, atat de apreciate pe plan international. Cea mai mare productie de ulei de masline este in Sicilia. Uleiurile din Toscana au o aroma delicata, regiunea Umbria produce uleiuri cu gust puternic, in timp ce uleiul de Trevi are o culoare de aur si un gust de migdale.


Italienii sunt cei mai mari consumatori de paste din lume � in medie, fiecare italian consuma 28 kg de paste pe an. Pastele sunt de numeroase tipuri, iar stilurile in care pot fi gatite sunt si mai variate. Fiecare regiune detine propria sa specialitate de paste: farfalle, de exemplu, provin din Bologna. In prezent, pastele preparate acasa sunt concurate de cele din comert.
Reputatia cafelei italiene este bine cunoscuta. Italia detine un adevarat record in vanzarea de cafea, servita in numeroase forme.

Postat pe 14 August 2008 00:54
De la: numaiunu, la data 2008-08-14 00:54:20 Bucataria italiana

Bucataria italiana este una dintre cele mai renumite la nivel mondial si se caracterizeaza printr-o mare varietate a produselor utilizate, cat si printr-o mare diversitate regionala. Pastele, pizza si diferitele tipuri de risotto sunt astazi consumate in intreaga lume, dar bucataria italiana este in realitate mult mai variata.
Astfel, regiunea Emilia-Romagna este cunoscuta pentru lasagna, tortellini, mortadella, prosciutto si parmezan. Napoli a creat pizza si mozzarella. Calabria se remarca prin utilizarea ardeiului iute si prin prepararea sortimentelor specifice de mezeluri. Sicilia este patria inghetatei, bucataria sa prezintand si influente arabe.
La fel ca si Franta, Italia este o tara a vinurilor si branzeturilor, avand numeroase produse traditionale de o calitate exceptionala.


Gastronomia este un element important al stilului de viata italian, reflectand mai ales cultura rurala si pe cea familiala. Accentul nu este pus atat pe complexitatea si rafinamentul unei bucatarii sofisticate, cat pe calitatea si respectul traditiilor. Orice fel de mancare trebuie preparat cu seriozitate, respectand reteta originala, pentru a-i da gustul cunoscut din copilarie.


Aromele puternice, exotice nu sunt foarte indragite; in schimb, este apreciata combinarea subtila de gusturi autentice, fara excese si fara complicatii inutile.
Italia se remarca si prin varietatea sa de masline, fiecare soi avand forme, culori si gusturi distincte. Aceste arome se regasesc in uleiurile de masline italiene, atat de apreciate pe plan international. Cea mai mare productie de ulei de masline este in Sicilia. Uleiurile din Toscana au o aroma delicata, regiunea Umbria produce uleiuri cu gust puternic, in timp ce uleiul de Trevi are o culoare de aur si un gust de migdale.


Italienii sunt cei mai mari consumatori de paste din lume � in medie, fiecare italian consuma 28 kg de paste pe an. Pastele sunt de numeroase tipuri, iar stilurile in care pot fi gatite sunt si mai variate. Fiecare regiune detine propria sa specialitate de paste: farfalle, de exemplu, provin din Bologna. In prezent, pastele preparate acasa sunt concurate de cele din comert.
Reputatia cafelei italiene este bine cunoscuta. Italia detine un adevarat record in vanzarea de cafea, servita in numeroase forme.







ai dreptate ! italia are cele mai bune mancaruri!
nimic nu se compara cu branzeturile cu mucegai italiene si cu pizza !
anul trecut am fost in venetia si am intrat intr o pizerie...ordinara sa i spun asa,mica si nu faimoasa dar va spun sincer am mancat cea mai buna pizza acolo!!!
sunt fana italai inraita!!!!
anna_pit
Postat pe 17 Noiembrie 2008 05:01

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Retete de Craciun 41 De la: garbo115475 18 Decembrie 2009 18:39
tort de mere 3 De la: netunsa 7 Aprilie 2010 17:21
delicatese cu trufe 1 De la: trufe_de_romania 25 Ianuarie 2010 18:01
RETETE CULINARE DIN BUCATARIA POLONEZA 4 De la: garbo_7655 21 Septembrie 2012 15:50
Bucataria Italiana si specialitatile ei . 2 De la: anna_pit 17 Noiembrie 2008 05:01
Setari Cookie-uri