CONSUMATI F MULTE FRUCTE SI VE TI FI sanatosi | ||
florianjipa Postat pe 14 August 2008 09:56 |
||
---|---|---|
Da, si mie imi plac fructele.Ador afinele, murele, zmeura(cu s sau cu z? Iarna numai citrice din care fac suc.Kiwi,banane.Acum or sa vina strugurii...plus derivatele sale In schimb anul asta n-am prea mincat cirese si visine.piersicile si nectarinele n-au avut nici un gust. A, rodiile mai imi plac si lichi(mai ales sucul)papaya si mango.Si probabil multe altele dar nu-mi vin acum in minte. Intr-adevar dupa ce maninc un platou de fructe, nu mai mi-e foame pina seara. |
||
Ridhima Postat pe 5 Septembrie 2008 10:21 |
||
putetzi sa-mi dati niste retete mai speciale cu fructe? | ||
|
||
Postat pe 1 Decembrie 2008 20:45 |
||
POMELO - CUM SE MANANCA ? | ||
mihaela1 Postat pe 14 Decembrie 2008 19:55 |
||
La fel ca grepfruitul.Are coaja cam groasa.Trebuie indepartata si pielita care acopera miezul.Gustul este f. bun si se pare ca are o gramada de beneficii pt. sanatate, cum ar fi: - stimuleaza secretiile digestive; - ajuta la eliminarea toxinelor din organism; - contribuie la reducerea colesterolului etc. Ca sa fiu sincera mie imi place mai mult grepfruitul. |
||
Ridhima Postat pe 14 Decembrie 2008 22:54 |
||
Pomelo este un fruct care seamana mult cu gref-ul si portocala ....se curata de coaja groasa exact ca o portocala si de cea alba si mai subtire , apoi se desface fellii- felii si se iau si pielitele foarte subtiri...Daca nu le indepartezi , pot fi amare.... Pofta buna! |
||
Postat pe 20 Decembrie 2008 07:55 |
||
Buna!! am sa va dau o reteta de suc natural de fructe ca o alternativa la sucurile din comert care nu sunt sanatoase: pt 2 l de apa plata: 2 kivi, o banana, sucule de la 2 portocale si de la 2 lamai sau o lamaie ,miere de albine dupa gust (mai dulce sau acrisor). Pasati kivi si banana , apoi le puneti impreuna cu mierea, sucul de port si lamaie intr-o sticla si apoi turnati apa plata.Agitati ff tare , lasati sa se topeasca mierea si daca mai trebuie indulcita mai puneti indulcitor sau zahar dupa cum preferati!! |
||
alindor Postat pe 23 Ianuarie 2009 21:45 |
||
mdaaaa,asa suc asi bea in fiecare zi....bravo ! | ||
garbo115475 Postat pe 28 Ianuarie 2009 09:49 |
||
Nu stiu daca l-ai facut sau nu dar iti garantez ca e delicios, iar daca ti se pare prea gros sau dulce poti renunta la banana.... | ||
alindor Postat pe 28 Ianuarie 2009 18:09 |
||
da asa e,fructele m-ai ales crude sunt izvor de sanatate! | ||
floryyyy_delly Postat pe 31 Ianuarie 2009 09:14 |
||
pomelo,la fel ca si grapefruit-ul se tai in jumatatetransversal si cu o lingurita si mananca fructul din fiecare jumatate de 'casuta',nu se curata de coaja si apoi de pielite... pofta mare |
||
ruxandra_toader Postat pe 1 Februarie 2009 03:21 |
||
fructele si legumele sunt foarte bune ptr sanatate te invioreaza! |
||
floryyyy_delly Postat pe 12 Februarie 2009 13:00 |
||
la ciorba de perisoare ,se oune la fiert zarzavatul razuit,sa fiarba,se fac perisoare sin carne tocata,cand e fiert zarzavatul,se pun perisoarele,se pune sare dupa gust,la fel si bors,la sf,se adauga ou,batut cu smsntana,vrdeata! | ||
floryyyy_delly Postat pe 12 Februarie 2009 13:05 |
||
Am sa-ti dau eu o reteta f.buna.Este o SALATA DE PORTOCALE SI CURMALE. Incredientele sint ptr.2 persoane. -100 g curmale proaspete sau conservate - 2 portocale mici - 1 lingura miere de albine - 1 pliculet zahar vanilat -1/4 lingurita scortisoara - 50 g brinza de vaci Modul de preparare: Speli curmalele, le tai in doua, scoti simburii si taie-le felii subtiri. Spala bine o portocala si cu un dispozitiv de razuit fructe si legume, desprinde citeva fisii de coaja. Rade apoi restul cojii, pe o razatoare si stoarce portocala.Amesteca sucul de portocala cu coaja rasa si cu mierea de albine. Adauga zaharul vanilat si scortisoara. Tavaleste curmalele prin acest amestec, pune-le intr-un castronas si lasa-le aproximativ o ora. Curata cealalta portocala, indepartind complet pielita alba. tai-oin felii rotunde si aranjeaza-le pe doua farfurioare de desert. Scurge curmalele si aseaza-le peste feliile de portocala. Amesteca brinza de vaci cu compozitia de suc de portocala si miere si aseaz-o pe farfurioara linga fructe. Orneaza totul cu fisiile de coaja de portocala. Sper sa-ti placa. Mai am o reteta f. buna dar pentru tort rulada cu fructe, ceva gen diplomat dar cu lapte acru. |
||
Meme_delly Postat pe 16 Aprilie 2009 22:13 |
||
ia un pepene galben,curata-l de coaja si samburi dupa care taie-l cubulete de aproximativ 2/2cm. pune pepenele taiat intr-un vas de sticla(recomand eu) dupa care toarna peste pepene 2 pliculete de zahar vanilat,zahar si cam 3 esente de rom.si pune la frigider acoperit cu o folie. din cand in cand amesteca sa se topeasca zaharul pe care lai adaugat la inceput in cantitate de circa60-100g depinde cum doresti sa fie de dulce. serveste-l rece nu te zgarcii la pret cand cumperi esentele de rom. ia de calitate. | ||
andy_delly Postat pe 22 Iunie 2009 18:23 |
||
Suna delicios! mersi de reteta!!! | ||
kamellia Postat pe 24 Iunie 2009 14:46 |
||
va avertizez, ca pe adam si eva, nu mancati frutucteleeeeee din titlu- contin prea multe e-uri ! |
||
marinushmichael Postat pe 22 Iulie 2009 15:57 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
budinca de prune cu crutoane | 7 | De la: feli49 9 Februarie 2010 12:45 |
foi placinta | 8 | De la: karlla57 9 Martie 2010 22:59 |
varza a la Cluj... | 4 | De la: garbo000743 11 Septembrie 2009 21:45 |
|
||
vreau retete dietetice | 43 | De la: miryam 3 Martie 2010 09:10 |
sucuri la storcator.... | 27 | De la: SAL 7 Februarie 2012 13:56 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară