Ce re�ete de m�ncare g�tim ast�zi?

Ce re�ete de m�ncare g�tim ast�zi?
larisacimpeanu
Postat pe 15 August 2008 00:59
Va spun ce am pregatit eu astazi si anume:

Salata de vara cu dovlecei si vinete

Ingrediente

1 dovlecel
1 vanata
frunze de salata
2-3 rosii
2 castraveti
2-3 catei de usturoi
ulei de masline
ulei pentru prajit
sare, piper macinat

Mod de preparare

Dovleceii si vinetele se taie rondele si se prajesc in ulei;
Se alege o salatiera potrivita, se rup frunzele de salata si se aseaza pe fundul salatierei, se adauga rosiile, castravetii, dovleceii si vinetele prajite, usturoiul tocat, sare si piper. Se amesteca bine;
Salata se lasa pentru aproximativ 2 ore ca sa se combine aromele.
Uleiul se adauga inainte de servire.

Este excelenta, foarte hidratanta si apetisanta!
Pofta buna!
larisacimpeanu
Postat pe 15 August 2008 01:12
eu am gatit o salata delicioasa, foarte buna pentru zilele calduroase de vara - Salata de Orez cu Branza si Iaurt

Ingrediente pentru 4 portii: 250 g orez cu bobul lung, 2 ardei grasi (pentru culoare, alegeti unul rosu si unul galben sau verde) 250 g telemea, 4-5 catei de usturoi, 300 g iaurt, 250 g branza dulce de vaca, 1 legatura de marar, sare, piper, 1 fir de ceapa verde

Preparare:
Punem orezul la fiert, acoperit, si amestecam des, timp de 10-15 minute sau pana cand orezul este fiert (in functie de tipul de orez, timpul de fierbere este diferit). Dupa aceea, il punem intr-o strecuratoare si il clatim cu apa rece.

Taiem ardeii si telemeaua cubulete mici si le amestecam.

Intr-un castron separat, amestecam usturoiul pisat cu iaurtul si cu branza de vaci faramitata bine cu furculita, iar peste acestea adaugam mararul tocat si piperul si gustam de sare.

Pofta buna!
lalaparvu
Postat pe 15 August 2008 18:05
Ce ziceti astazi de o "salata din rulouri de peste proapat ( Salata a la Russe )"?

Ingrediente necesare si cantitate:
1,5 kg peste
1 kg cartofi
200 g mazare
200 g morcovi
200 ml ulei
4 oua
2 legaturi de verdeata
zeama de la 1-2 lamai
30 g mustar
100 g ceapa
3 foi de dafin
sare si piper dupa gust

Modul de preparare a retetei:
Se ia pestele, se curata, se fileteaza, se face rulouri, care se fixeaza cu scobitori si se pun la fiert in apa clocotita cu sare, foi de dafin si ceapa tocata marunt.
Se fierb 8-10 minute, dupa care se lasa sa se raceasca in vasul in care au fiert. Se scot si se monteaza pe salata a la russe.

Postat pe 20 August 2008 07:03
n-am inteles titlul: gatim mancare sau gatim retete?!

Postat pe 13 Octombrie 2008 08:40
Eu n-am inteles... gatim mancare sau mancam salate?
dr2000
Postat pe 11 Noiembrie 2008 06:58
Peste cu cartofi si ceapa
750 g. peste, 2 buc. ceapa, 800 gr. cartofi, 300 g. rosii, 1 lingura otet sau 1/2 lamaie, 4 linguri unt sau 6 linguri ulei
Ceapa curatata, spalata si taiata felii subtiri se prajeste usor cu unt. In aceeasi cratita se pun bucati de peste (crap sau palamida) pregatite din timp si sarate, se acopera cu felioare de rosii, se adauga 3-4 linguri de apa, peste rosii se presara sare si piper, iar in jurul bucatilor de peste se asaza rondele de cartofi prajiti. Pe deasupra se toarna unt sau ulei, cratita se acopera cu capac si se da la cuptor pentru 20-30 minute. In acelasi fel se poate prepara calcanul, stiuca, tiparul, mreana.


Va uram pofta buna!

adinus
Postat pe 16 Noiembrie 2008 14:07
Neata!
Pai dupa cum bine stim azi se mananca peste.
Deci azi gatim peste.

Postat pe 25 Martie 2009 08:49
Corect. Azi e Bunavestire si se manaca peste(valabil mai mult pentru cei care tin post) , dar noi urmam traditia si gatim peste chiar daca postul e decat in calendar.Eu fac azi peste prajit cu mamaliga si mujdei de usturoi. Nu cred ca mai e nevoie de reteta.Pofta mare la peste!
garbo005883
Postat pe 25 Martie 2009 09:08
E atat de clar ACEST FORUM ca si spune :C E G A T I M A S T A Z I !!!Azi e buna vestire deci azi gatim ce??????????????P E S T E !!!!!!!!!Doamne ce greu e cu oamenii si care mai sunt si .....................pai bravo lor celor care au pus retete de peste si vai mama lor care nu stiu ce e azi.Eu am facut un crap la cuptor si a iesit super.

RETETA:
SE IA UN CRAP SAU UN PESTE PROASPAT NOVAC se transeaza SI SE CURATA LA CAP
SI COADA SAU SE CURATA DE BRONHII SI OSUL DE LA CAP APOI SE pune la tava cu condimente de peste si se lasa la macerat o ora la rece.Se incalzeste cuptorul se pune pestele in tava cu ulei si cativa catei de usturoi se pune sos de rosii,sau rosii la conserva intregi, ceapa, morcov ,telina si busuioc ,vin alb o ceasaca;ciupercile le dam un pic la tigaie cu vin alb DEMI DULCE si putin piper si oregano pana scade apa apoi le punem in tava.Lasam la cuptor pana se coace.Facem orez sau cartofi natur sau sos de rosii si este super bun.Se mai adauga si patrunjel verde si este foarte bun.POFTA BUNA!!!
florinelciucar
Postat pe 25 Martie 2009 19:19
prietene,
topicul se numeste intradevar "ce gatim astazi" ,dar e deschis pe data de 15 august, asa ca...nu stiu "vai de mama cui este!"
si in alta ordine de idei, fata care a deschis topicul punea o intrebare retorica si asteapta idei despre ce sa mai gatim ...nu va mai inflamati asa cu una ,cu doua! iar forumul este public, oricine poate sa spuna ce il taie capul, fara sa-l cenzureze cineva!
pofta mare la peste sau la ce mananca fiecare!
yyoana_62
Postat pe 25 Martie 2009 19:45
gatim ce avem, ce putem, azi fiind Bunavestire peste-desigur. mai ales cand tii post e f binevenit, e asa ca o binecuvantare de sus.

Postat pe 25 Martie 2009 20:34
Ai dreptate yyoana 62 corect ar fi fost numele topicului ce mai gatim ca spunand astazi te induce in eroare.Eu am zis ca era o sarbatoare dar de fapt e ce mai gatim ,recunosc am fost cam grabit. Azi de exemplu am gatit cu sotia un ostropel de pui cu mamaliguta .
florinelciucar
Postat pe 26 Martie 2009 20:10
azi pacaleli pe paine si din partea casei
florentina_ionela
Postat pe 1 Aprilie 2009 13:18
http://www.ro-online.ro/cocoshel-29211.html
garbo011081
Postat pe 12 Iulie 2009 18:09
mama daca amesteci orezul ala pana fierbe,ce mai speli cu apa rece? strecuratoarea poate
roxanaelena
Postat pe 11 August 2009 21:05
vadc mai jos ceva de genul,,,amestecam orezul pana fierbe,,total gresit orezul nu se amesteca ca pe mamaliga,,orezul se fierbe la foc mic,in oala grosa s-au cu o tabla pe aragaz sib oala,,se introduce lingura de lemn usor pe dedesubt de cateva ori,apoi se acopera cu capacul se lasa sa-si continiua fierberea dupa ce apa a scazut acoperit cu capac ,si focul stins,,,,(pentru a reusi o reteta de orez fiert,,se pun patru masuri de apa si una de orez,,deci dacam pus o cana de orez ,cu aceeasi cana punem 4 cani de apa,,si este perfect,eu fac asta de 30 de ani,,si nu gresesc niciodata,)
floryyyy_delly
Postat pe 12 August 2009 07:46
ma ajutati si pe mine cu o reteta de salata de post? va rog mult
etinc3lle
Postat pe 19 Februarie 2010 11:41

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cat de bun este sauna suit? 1 De la: lauritta4you 7 Aprilie 2009 22:22
merita incercat!!!! 0 De la: 8 Ianuarie 2012 21:45
Dieta "Sacred Heart" 4 De la: Grazzia 24 August 2009 22:10
CUM VA PLAC CARTOFII? 8 De la: Aemulus 10 Martie 2010 03:55
sucuri la storcator.... 27 De la: SAL 7 Februarie 2012 13:56
Setari Cookie-uri