Buna,ce ziceti de o prajitura cu mere?

prajitura cu mere : 1 kg mere,1 ou intreg,6 linguri zahar,6 linguri ulei,1 morcov ras,1 lingurita bicarbonet,faina cit cuprinde . Merele se curata si se dau pe razatoare apoi se pun intr o tigaie pe foc cu putin zahar si se lasa putin sa se inmoaie .Oul se amesteca cu zaharul ,uleiul morcovul ras,bicarbonatul stins cu otet si apoi se pune faina .Se framinta si se intind 2 foi.Una se pune in tava unsa cu margarina,se pun merele si cealalta foaie deasupra Se da la copt circa 30-40 minute .Pofta buna
marinela_diana
Postat pe 21 Septembrie 2008 11:57
te rog eu, pune si scortisoara!
Ridhima
Postat pe 26 Septembrie 2008 12:13
se poate pune si scortisoara cine doreste bineinteles
marinela_diana
Postat pe 27 Septembrie 2008 21:44
puteti incerca o alta reteta , este delicioasa si usor de preparat:
-ingrediente:-umplutura- 1 kg mere curatate de coajja ,rase si amestecate cu zahar dupa gust si 1/2 cana de nuca rasa.
-blat 1-1 pachet margarina , 1/2 kg biscuiti faramitati
-blat 2 -5 oua, 5 linguri zahar , 5 linguri faina, un praf de sare.
mod de preparare - se unge tava cu intreg pachetul de margarina , se pun biscuiti faramitati, compozitia de mere (preparata ca ptr. placinta nu uitati de miezul de nuca , dar nu este obligatoriu, ), iar deasupra turnati aluatul de pandispan( se bat albusurile spuma pana compozitia se intareste , se bat in continuare cu zaharul se adauga faina ). iese o prajitura fff usoara si racoroasa. sa aveti pofta!!!!!
mihaela1
Postat pe 28 Septembrie 2008 09:56
Am reteta unui aluat foarte bun si se preteaza atat la tarte , cat si la placinta cu mere.Ingredientele sunt:7 linguri smantana, 7 linguri zahar, 3 galbenuse, 1 praf de copt stins cu suc de lamaie, 1 praf de vanilie,2 kg. mere,pesmet,scortisoara, 1/2 pachet margarina topita si putin racita si faina cat cuprinde.Se imparte aluatul in doua.
Se procedeaza astfel:merele se curata , se taie felii si se calesc in putin ulei.Cand sunt moi, se iau de pe foc si se lasa sa se racoreasca , apoi se adauga scortisoara , dupa gust si vanilie.
Se pune prima foaie in tava unsa si infainata, se presar pesmet, se aseaza merele , se presara cu zahar-dupa gust-din nou pesmet, si se acopera cu a doua foaie ,care se inteapa cu furculita si se pune in cuptorul preincalzit cca. 40 minute.Cu 5 minute inainte de a scoate prajitura din cuptor, se bat albusurile spuma
cu 3 linguri de zahar si se acopera prajitura.Se continua coacerea inca 5 minute.Se scoate prajitura din cuptor si se taie dupa dorinta.
Daca nu va place cu spuma,atunci ungeti prajitura cu galbenus de ou inainte de a o pune la copt sau o pudrati cu zahar praf , dupa ce s-a racit.Este o prajitura foarte gustoasa si poate fi folosit aluatul pentru a fi umplut cu orice fruct:prune, pere, caise, struguri, piersici, nuci macinate, mac etc.


tracy
Postat pe 28 Septembrie 2008 22:36
Ce fel de tava folosesti?Ce dimensiuni are?
dora_naftan
Postat pe 29 Septembrie 2008 21:04
Este vorba de o tava obisnuita de aragaz.
tracy
Postat pe 30 Septembrie 2008 15:52
Multumesc Maria!Am sa incerc prajitura curind!
dora_naftan
Postat pe 30 Septembrie 2008 18:59
buna mihaiela nu prea am inteles reteta mi se pare cam grea poti sa ma lamuresti ye pup
vasylica89
Postat pe 15 Februarie 2009 12:54
De la: vasylica89, la data 2009-02-15 12:54:49buna mihaiela nu prea am inteles reteta mi se pare cam grea poti sa ma lamuresti ye pup
maricristina
Postat pe 16 Februarie 2009 13:20
buna, poate ma ajuta cineva de mult caut o reteta de prajitura cu mere veche , eram studenta la timisoara(1988) si primeam la cantina nr.1 prajitura cu mere fff buna , poate stie cineva reteta .am incercat multe retete dar ca prajitura aceea nu am gasit.
Apropo era la fel si cu branza.
maricristina
Postat pe 16 Februarie 2009 13:29
Maine vreau sa incerc prajitura cu mere.Sotul meu sper sa fie incantat.Am sa-ti spun de impresii.Multumesc!
tmmihaela
Postat pe 21 Februarie 2009 19:28
prajitura cu mere,este ff delicioasa,se poate face compozitie de pandispan,care se pune intr-o tava intinsa,iar pe deasupre feli de mere!!
****************
prajitura cu mere razuite,,,se rad 5 mere potrivite,se pune o cana de zahar,o cana de ulei,o cana de apa,bicrbonat o lingurita,stins cu otet,arome,vanilie ,lamaie,se amesteca se pune faina sa se faca o compozitie ca de pandispan ,sa curga,dar nu prea moale,se da la cuptor,dupa ce se coace se raceste se taie romburi se pudreaza cu zahar pudra si scortosoara,!!
*********************
STRUDEL CU MERE,,,,se rad merele,,,,se fac foi din apa cu sare,s-au se cumpara din comert,,,,se ung foile cu ulei,se presara cu mere,si zahar scortisoara,apoi se srang sul ,se asaza in tava se ung cu ulei,se dau la cuptor,se pot taia crude,s-au cum doriti,,dupa ce s-au racit se pudreaza cu zahar pudra si scortisoara pisata!!!
floryyyy_delly
Postat pe 11 Martie 2009 08:57
ma bucur ca am gasit acest site....numai bucatarese de nota 10...asa mai invat si eu cate ceva
dara_miki
Postat pe 16 Martie 2009 17:21
merci Floryyyy......:k

Postat pe 26 Martie 2009 15:46
PRAJITURA CU MERE,,,,,,,,
1 KG ,MERE,
4 OUA
350 GR,FAINA,
350 GR ZAHAR,
100 GR APA,
100 GR APA,
1 PRAF DE COPT,VANILIE,LAMAIE SCORTISOARA,,
SE CURATA MERELE DE COAJA SI SAMBURI,SE TAIE CUBULETE
ALBUSURILE SE BAT SPUMA CU ZAHARUL FACUT PUDRA,(SE FOLOSAESTE ZAHAR PUDRA DEOARECE SE TOPESTE M-AI REPEDE,)
SE ADAUGA ZAHARUL,ULEIUL,APA,GALBENUSURILE,SI PRAFUL DE COPT STINS,CU ZEAMA DE LAMAIE,SE ADAUGA MERELE,SE DA LA CUPTOR,PRIMELE 10,15 MINUTE NU SE DESCHIDE NICIODATA CUPTORUL,,,SE POATE SERVI CUINGHETATA DE VANILIE S-AU FRISCA,,,,
floryyyy_delly
Postat pe 14 Aprilie 2009 21:00
De la: marinela_diana, la data 2008-09-21 11:57:00prajitura cu mere : 1 kg mere,1 ou intreg,6 linguri zahar,6 linguri ulei,1 morcov ras,1 lingurita bicarbonet,faina cit cuprinde . Merele se curata si se dau pe razatoare apoi se pun intr o tigaie pe foc cu putin zahar si se lasa putin sa se inmoaie .Oul se amesteca cu zaharul ,uleiul morcovul ras,bicarbonatul stins cu otet si apoi se pune faina .Se framinta si se intind 2 foi.Una se pune in tava unsa cu margarina,se pun merele si cealalta foaie deasupra Se da la copt circa 30-40 minute .Pofta buna
BUNA!-am si eu o reteta de prajitura cu mere f buna-incercati si nu o sa va para rau...1 kg mere rase,calite cu zahar si scortisoare.1/2 kg biscuiti,1 budinca de vanilie si 1/2 frisca Hulala...asezati biscuitii pe un platou sau tava rotund ori dreptunghiular depinde ce format vreti sa-i dati prajiturii,puneti merele apoi un rind de biscuiti din nou,peste biscuiti budinca de vanilie iar apoi frisca si o tineti la frigider...reprt..biscuiti,mar.biscuiti.budinca si frisca...POFTA BUNA!
katy_delly
Postat pe 26 Aprilie 2009 08:35
delly001955
Postat pe 28 Septembrie 2009 20:13
MA LING PE BUZE DE POFTA CE AM CE-A CU MERE SI BRANZA IMI PLACE FOARTE MULT! IN WKEND FAC SI EU DEABEA ASTEPT. IMI PLACE MIROSUL TOAMNEI SI AL PRAJITURILOR FACUTE IN CASA PE VREME PLOIOASA.CEVA PRAJITURI CU GUTUI STIE CINEVA?
garbo072645
Postat pe 22 Octombrie 2009 09:39
mai slabesc eu.....
tury
Postat pe 22 Octombrie 2009 09:42
buna,
prajitura cu mere si gutui

- 2 mere si 3 gutui - se curata si de dau in clocot separat, merele 10 minute iar gutuile 20 minute (se pun in apa clocotita)

- aluat: 70 g margarina, 150 g faina, 4 linguri apa, se omogenizeaza si se da 30 minute la frigider

- in tava de tarta se pune 100 g margarina cubulete din loc in loc, 70 g zahar presarat, apoi fructele taiate feliute si foia de aluat intinsa subtire, se tine la cuptor 35 minute

pofta buna!
lilisor_39
Postat pe 22 Octombrie 2009 11:18
Adi - prajitura ultrarapida cu mere.

Se face un amestec sec, uniform cu un pahar de faina, un pahar de gris, un pahar de zahar, patru linguri de praf de lapte, un pref de copt. Un alt amestec se face din doua kilograme de mere rase prin razatoarea cu ochiuri mari (merele se rad cu coaja, fiindca nutrtientii cei mai importanti sunt sub coaja si nu se storc!!) cu cel mult un pahar de zahar si un varf de cutit de scortisoara macinata.

Intr-o tava bine unsa (sau teflonata) captusita cu hartie de copt, se intinde un strat uniform din jumatate din compozitia seaca de faina peste care se intinde un strat din jumatate din compozitia de mere apoi se mai intinde un strat din restul de compozitie seaca si se incheie cu un ultim strat din restul de compozitie de mere rase. Totul se stropeste uniform cu patru linguri de ulei, desupra se raspandesc bucatele de miez de nuca taiate marunt, cateva bucatele de unt pentru aroma si se introduce in cuptor preincalzit la 180 gr. Se coace timp de 40-45 de minute, imediat dupa scoatere din cuptor se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu praf de scortisoara.

Eu ma multumesc cu jumatate din cantitatea de zahar si il inlocuiesc uneori cu fructoza.

Incercati si veti vedea cat este de simpla si gustoasa. In sezonul merelor noi o pregatim cel putin o data pe saptamana iar prietenii care ne viziteaza ne intreaba daca na-m facut acesta prajitura. (nu stiu de ce, dar in sezonul merelor parca suntem vizitati mai des decat in restul anului?!).

Va doresc pofta buna.
Alecu
Postat pe 22 Octombrie 2009 11:30
buna referitor la reteta ta cu mere razuite cand pui merele deasupra aluatului sau le incorporezi in aluat,mersi
ilariana03
Postat pe 22 Octombrie 2009 11:34
Aluatul se formeaza in cuptor. In tava se aseaza separat, in straturi succesive:
-un strat de amestec uscat
-un strat de mere rase
-un strat de amestec uscat
-un strat de mere rase
In cuptor, uleiul si zeama din mere imbiba amestecul uscat si farmeaza aluatul fara nici o interventie exterioara.
Dupa scoaterea din cuptor si presararea cu zahar pudra, blatul care rezulta se taie in patrate, dreptunghiuri sau in orice alta forma, la fel ca orice prajitura de acest fel.
Mult succes si pofta buna.
Alecu
Postat pe 23 Octombrie 2009 00:04
prajitura cu mere rapida, se poate folosi in post
-2 cani de gris, 1 cana zahar, 1 cana faina / se amesteca compozitie uscata care se imparte in doua (cana ceai )
-2 kg de mere rase pe razatoarea mare . In tava se puna mai mult ulei se presara prima jumatate de compozitie uscata, se pun merele putin stoarse daca au prea mult suc, scortisoara si a doua compozitie uscata . Deasupra se taie felii un pachet de margarina, se da la copt si nu se scoate din tava pana la servit. Pofta buna!
nt_dana
Postat pe 23 Octombrie 2009 09:59
mi se pare o reteta foarte gustoasa si usor de pregatit...merg sa le-o fac celor dragi...va scriu impresiile
delly002625
Postat pe 16 Decembrie 2009 13:38
retetele sunt delicioase
arad_delly
Postat pe 18 Februarie 2010 19:44
sa va dau eu o reteta super rapida de prajitura cu mere..englezii sunt inebuniti dupa ea..4 mere marisoare taiate in bucati mai mari(puteti sa le lasati si coaja)..se aseaza intr-o tava cat sa acopere bine baza se toarna 100 ml de suc de portocale(sau nu dak o vreti mai uscata) si se presara cu zahar dupa gust..intr-un bol mai mare se amesteca 0 cana de faina cu jumatate de cana de zahar brun si un praf de sare apoi se adauga in jur de 6 linguri de unt si combinati pana devin ca firimiturile de paine..nu tb sa fie legat...dak doriti puteti adauga si fulgi de ovaz sau alune faramitate ..sau amandoua...se imprastie mixtura peste mere si se coace in cuptorul incins in jur de 30 min..pana toppingul devine brun...merge de minune langa niste inghetata sau langa niste budinca de vanilie!!!!
ancaiavny
Postat pe 18 Februarie 2010 22:36
Eu fac placinta cu mere folosind foi de placinta grecesti si mere taiate feliute subtiri.
Ung tava, pun 3-4 foi de placinta adaug un strat de felii de mere, pudrez cu scortisoara, adaug miez de nuca, zahar, alte 3-4 foi de placinta, alt rind de mere si iar 3-4 foi de placinta.
Cind e aproape gata o stropesc din abundenta cu un sirop facut din zahar, zahar vanilat si apa si o mai las la cuptor cca. 10 min.
DE-LI-CIOA-SA!!!
Aemulus
Postat pe 19 Februarie 2010 06:20
prajitura cu mere buna de tot7 linguri de ulei,7 linguri de faina, 7 linguri de lapte,1ou,4-5 linguri de zahar, 2 plicuri vanilie ,sare, un praf de copt sau o lingurita rasa de bicarbonatpoti pune si o lingura doua de smantana in cele 7 linguri de lapte . Aluatul trebuie sa fie moale.Tava nu trebuie tapetata cu faina. MERELE SE AMESTECA CU VANILIE,ZAHAR,SI NEAPARAT SCORTISOARA.Dupa ce ai framantat aluatul il imparti in doua. Intinzi o parte ,asezi merele apoi cealalta foaie, o intepi cu o furculita si...la copt cu ea!Daca vrei poti s-o pudrezi cu zahar sau o imbraci in glazura de ciocolata. E FF BUNA EU DUBLEZ CANTITATILE (14 LINGURI DIN FIECARE)
monikaslz
Postat pe 19 Februarie 2010 13:40

Recomandari

Setari Cookie-uri