RETETE CULINARE DIN BUCATARIA POLONEZA

VA ROG, DACA STIE CINEVA RETETE CULINARE DIN BUCATARIA POLONEZA.MULTUMESC ANTICIPAT
silviawoycik
Postat pe 30 Septembrie 2008 20:23
Am citit intr-un almanah o reteta de Papanasi polonezi.
Ai nevoie de :500g. brinza de vaci,2 oua,100g. gris,40g.faina,50 g. unt,50g pesmet,150g smintina,sare.
Se amesteca bine intr-un castron,brinza cu grisul,ouale si sarea.
Cu o lingura se ia din compozitie si cu palmele date prin faina se fac mingiute cu o adincitura.
Intr-o cratita se da in clocot apa sarata in care se pun papanasii si se tin pina se ridica deasupra si se mai fierb apoi inca 10 minute pe foc foarte mic.
Cind sint gata se scurg de apa, se oparesc cu unt si in mica adincitura se pune pesmet prajit in unt.
Se servesc fierbinti,cu sau fara smintina iar cine dorestemai poate adauga zahar pudra.
Am vazut si alte retete, o sa-ti mai scriu citeva.
Ridhima
Postat pe 2 Octombrie 2008 09:21
BIGOS (mancare de varza)- mancare pur traditionala poloneza


Compozitie:
1,5kg varz� murat� ( sau 1 kg murat� �i 500 g varz� dulce )
200 g costi��
3 cepe mari
Aproximativ 1 � 1,5 kg (cu cat mai mult cu at�t mai gustos) carne de vit�, de porc, mu�chi, carne de pas�re ( iar pentru a fi mai gustos se poate ad�ga carne de v�nat, sau alte sortimente de carne)
200 g c�rna�i de cas� �i �unc� t�iat� buc��i
100 g prune uscate
50 g untur�
Zeama (sosul) �n care s-a pr�jit carnea
3-4 frunze dafin
8-10 boabe de piper �i ienibahar
2 linguri chimen (benevol)
Se poate ad�uga 2 linguri de past� de tomate, piper m�cinat �i sare dup�, eventual 1 pahar de vin ro�u sec.

Mod de preparare:

Se toac� varza murat� �i se fierbe. Varza dulce t�iat� se op�re�te cu pu�in� ap� �i se fierbe, se amestec� cu cea murat�.
Se c�le�te ceapa �n untur� se adaug� carnea de vit� t�iat� cu un strop de ap�. C�nd e pe jum�tate fiart� se adaug� carnea de porc, de pas�re, se fierbe pu�in �i se adaug� costi�a, mu�chiul, prunele �n prealabil muiate, scurse bine, t�iate. Hribii usca�i �i �nnmuia�i peste noapte, fier�i �i t�ia�i, c�rna�ul �i �unca t�iate buc��i sunt amestecate cu past� de tomate, care-i d� gust �i culoare.
Toate �ngredientele se amestec� bine, se condimenteaz� dup� gust, se fierbe la foc potrivit aproximativ 2 ore, amestec�nd continuu. Bigosul se prepar� cu c�teva zile �nainte. �n fiecare zi se �nfierb�nt�. �nainte de a fi consumate se �nfierb�nt� bine �i se adaug� vinul. Cu c�t este �nfierb�ntat de mai multe ori el devine mai gustos.


touray
Postat pe 7 Aprilie 2009 11:44

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Trufele , acum prezente si in Romania 1 De la: trufe_de_romania 16 Ianuarie 2010 21:58
Scobitul in dinti la masa 26 De la: valeqwerty 20 Aprilie 2010 10:46
Reviste de gastronomie 9 De la: delly003690 10 Mai 2010 09:59
Cea mai buna cafea din lume 7 De la: Carmen_09 8 Decembrie 2014 12:19
delicatese cu trufe 1 De la: trufe_de_romania 25 Ianuarie 2010 18:01
Setari Cookie-uri