De ce mi se intaresc clatitele dupa cateva minute?

Va rog,recomandati-mi o reteta,buna,pt clatite pufoase.
Multumesc!
gabriela_dutu
Postat pe 7 Octombrie 2008 21:49
2 oua, 1 cana faina, 1 cana jumate de lapte... se amesteca toate foarte bine (eventual la mixer). La tigaia potrivita, imi ies cam 15 clatite... daca vreau sa le tin mai mult timp, imediat invelesc farfuria cu clatite cu tot cu o folie de aluminiu. Spor.
gm_ignat
Postat pe 9 Octombrie 2008 09:05
eu ca sa iasa pufoase si fragede pun in compozitie si 2 linguri de bere sau apa minerala,le ung cu gem si daca raman acopar farfuria cu clatite cu folie de celofan si cand mai vrem le incalzesc in cuptorul cu microunde si sunt la fel de bune.
leoaika_45
Postat pe 9 Octombrie 2008 23:24
in loc de lapte, apa minerala
teomagdaioana
Postat pe 10 Octombrie 2008 00:49
teomagdaioana
Postat pe 10 Octombrie 2008 00:50
Se intaresc din cauza albusului.Poti sa le faci fara albus,sau sa bati albusurile separat cu o lingura de rom si sa le adaugi la sfarsit.
ovix
Postat pe 10 Octombrie 2008 10:47
La 2 litri de lichid(lapte simplu sau jumatate lapte jumatate sifon) pun 2 oua,1-2 cani faina(compozitia nu trebuie sa fie groasa),lasi compozitia cam 1 ora inainte sa le faci.In compozitie eu mai pun si zahar vanilat.Mie imi ies foarte bune si nu se intaresc deloc.Pofta buna!
florycel
Postat pe 10 Octombrie 2008 18:32
Salut!Am si eu o intrebare:care stiti sa faceti clatite din alea americane,mai groase ,pufoase si cu diferite arome si sosuri.Dca stiti trimiteti va rog retete ca de foarteeeeee mult timp caut si nu gasesc,dar sa-mi spuneti si sosurile cum se fac.
julyany
Postat pe 13 Octombrie 2008 10:24
Aluatul de clatite nu il fac niciodata cu lapte ci numai cu sifon sau apa minerala (nepoata mea il face chiar cu coca-cola) si in plus adaug praf de copt care le face sa creasca sa iasa pufoase si nici ne le da voie sa se lipeasca de tigaie. Dupa ce ai pregatit aluatul pune-l la frigider sa se odihneasca 1-2 ore sau chiar de seara pana a doua zi, vei vedea ca odihnindu-se aluatul se va mai ingrosa si va fi nevoie sa-l mai diluezi cu putin sifon, dar garantez ca ies niste clatite moi si pufoase car pot fi umplute chiar si dupa 3 zile. Dupa ce se racesc le acopar cu o farfurie intoarsa si le pastrez la frigider.
anne64
Postat pe 13 Octombrie 2008 13:53
Eu pun la un litru de lapte doua-trei oua( depinde de oua, cele de casa sunt mai puternice, si ajung doua), putina sare, iar daca le fac cu dulce, le mai adaug putin zahar si numaidecat zahar vanilat. Le da o aroma faina.Faina pun dupa necesitate, sa se primeasca un fluid nu prea dens. Dupa ce le bat bine cu mana (la mixer nu-mi iese asa bine, se pare ca nu se incarca bine aluatul cu aer), le las 15-30 min sa se odihneasca aluatul.Dupa ce s-a odihnit se mai ingroasa putin, si atunci vezi daca mai trebuie sa-l diluezi sau ba cu lapte. In aluat mai poti adauga si putin ulei sau unt. Am incercat si cu apa minerala cum am auzit de la altii, si lapte diluat cu apa, dar familia mea a cam sucit din nas imediat ce a gustat din ele.
Cler_hi
Postat pe 17 Octombrie 2008 22:16
Va multumesc ff mult!!!Sfaturile dvoastra mi-au fost de folos.Multumesc inca o data!
gabriela_dutu
Postat pe 18 Octombrie 2008 23:30
danutgin
Postat pe 19 Octombrie 2008 11:09
incearca sa nu le umpli imediat, strange mai multe unele peste altele si apoi le intorci. de cand procedez asa nu se mai intaresc
dinca_mariana
Postat pe 19 Octombrie 2008 18:27
Apa minerala in loc de lapte si putin ulei in compozitie si or sa iasa pufoase! Garantat!
Gaby211081
Postat pe 12 Ianuarie 2009 15:46
eu pun jumatate lapte, jumatate apa minerala, 4 oua, 4 linguri de ulei, un praf de sare si daca le fac pentru a le umple cu ceva dulce- si coaja rasa de lamaie la care adaug jumatate plic de drojdie uscata. faina pun cat sa imi iasa compozitia mai degraba moale decat vartoasa dupa care musai le las cam o ora si amestec din cand in cand. le bat cu mixerul sau cu telul para.daca mai trebuie, mai adaug apa.le prajesc la tigaia de tabla unsa cu pana. pentru clatitele pufoase, faci exact acelasi amestec doar ca mai adaugi doua albusuri- toate batute spuma cu telu, deci 4+2= 6albusuri
in general le umplu cu branza dulce in care pun smantana, stafide, galbenus de ou, zahar vanilat si o lingura de zeamil sau faina. le asez in tava unsa musai cu unt, mai pun cateva linguri de unt topit peste, dupa care la cuptor 20 de minute sa se gratineze. intre timp, frec 4 galbenuse cu 4 linguri de zahar+ un plic zahar vanilat + putin rom su esenta la care mai pun 8 linguri de lapte. Acest sos il amestec cu albusurile batute spuma dupa care rastorn tot amestecul peste clatitele din tava. mai las 15 minute sa se rumeneasca dupa care le aduc fierbinti la masa. se taie de fata cu mesenii si se pune pe farfurioara cu ajutorul paletei. nu uitati de sosul care se pune peste si daca mai dati si un pic de coaja rasa de lamaie iese un deliciu. ASta cand am timp, ca in rest, o dulceata de macese sau de visine ori de cirese amare. merg si caisele sau capsunii. vara se pot umple cu inghetata amestecata cu fructe de sezon. fiindca aluatul nu are zahar, se pot umple si cu ciuperci, carne sau branza sarata sau urda cu ceapa si marar. dar sa nu pui coaja de lamaie. Deci, iti ies tari fiindca pui prea multa faina si lucrezi numai cu lapte. fa ca mine, pune ulei si drojdie in aluat si nu ai treaba o saptamana cu ele. eu le tin in punga in frigider si le incalzesc la microunde.

Postat pe 12 Ianuarie 2009 22:04
De la: julyany, la data 2008-10-13 10:24:30Salut!Am si eu o intrebare:care stiti sa faceti clatite din alea americane,mai groase ,pufoase si cu diferite arome si sosuri.Dca stiti trimiteti va rog retete ca de foarteeeeee mult timp caut si nu gasesc,dar sa-mi spuneti si sosurile cum se fac.


Cl�tite americane

Ingrediente: un pahar lapte b�tut (sau iaurt), un ou, dou� linguri unt topit (sau ulei), esen�� de vanilie, un pahar f�in�, dou� linguri zah�r, un praf de sare, un v�rf de cu�it de bicarbonat, o linguri�� praf de copt, ulei pentru pr�jt.
Preparare: Se amestec� �ntr-un vas laptele b�tut cu oul, untul, vanilia si zah�rul. �n alt vas se cerne f�ina cu sare, bicarbonat si praf de copt. Se toarn� amestecul lichid �n cel uscat, amestec�nd usor, astfel ca aluatul s� arate ca av�nd cocoloase de f�in�. Pentru a iesi pufoase cl�titele, se las� aluatul s� stea cam 20 de minute, timp �n care cocoloasele vor disp�rea. Se toarn� aluatul cu lingura �ntr-o tigaie teflonat� �ncins�, uns� cu pu�in ulei. Se pr�jesc pe ambele p�r�i p�n� se rumenesc. �n aluat pute�i ad�uga buc��ele de fructe. Cl�titele pot fi servite cu dulcea��, sm�nt�n� sau cu crem� de l�m�ie.

Sursa : Revista Felicia
Ridhima
Postat pe 17 Ianuarie 2009 01:45

Pt Vali P
Buna!!!
am incercat prima ta reteta de clatite si au iesit minunate si chiar nu s-au intarit...in afara de cateva care erau prea subtiri si ieseau ff crocante si chiar vroiam sa te critic, dupa aia am zis sa mai ingros putin compozitia si au iesit intr-adevar o bunatate!!!La umplutura am pus gem de caise , desi initial am vrut sa le umplu cu branza dar nu mi-au placut, adevarul e ca era branza feta si probabil de asta nu a iesit asa buna dar sotul meu a zis ca i-a placut..De ..parerile sunt impartite!!
Asa ca sfatuiesc pe toata lumea sa incerce reteta ta , chiar daca eu nu am respectat in totalitate cantitatile mi-au iesit moi si pufoase!!!
AAA!!Vali esti cumva bucatar sau ai facut cursuri de bucatarie??
alindor
Postat pe 23 Ianuarie 2009 21:36
saru`mana, nu- nu sunt bucatar, sunt jurnalsit, dar cratiza si bucataritul sunt pasiunea mea de cand ma stiu. apropo, prima mea mancare gatita de mine s-a numit ,,cartofi prajiti fripti la cutia de conserva in spatele blocului" si aveam vreo 8 - 9 ani
nu am facut nici un curs, dar imi place sa fac imbunatatiri sau variatiuni la retete. de asemenea, imi place sa fac, sa inventez de fapt, noi feluri de mancare. noroc ca am doi vecini pe care le incerc. daca trec de ei, e ok unul este gurmand iar celalalt este tzaran sadea. daca nu-i place ceva - spune imediat pe sleau si mai si ma porcaia de nu ma adun. dar totul se rezolva la o farfurie de cartofi pai si
o seara faina sa ai.

Postat pe 23 Ianuarie 2009 22:33
nu se baga albusul de la ou doar galbenusul
pa pa
cristinam10
Postat pe 24 Ianuarie 2009 13:04
pentru clatite,APAMINERALA e tot secretul!
floryyyy_delly
Postat pe 27 Ianuarie 2009 09:55
in compozitia de clatite , la cca. 1 l lapte se pun 2 linguri mari cu ulei . compozitia gata pregatita trebuie sa stea minim 30 minute .clatitele nu se vor mai intari .
elise2006
Postat pe 10 Februarie 2009 08:15
in compozitia de clatite , la cca. 1 l lapte se pun 2 linguri mari cu ulei . compozitia gata pregatita trebuie sa stea minim 30 minute .clatitele nu se vor mai intari .
elise2006
Postat pe 10 Februarie 2009 08:15
De la: floricel, la data 2008-10-10 18:32:54La 2 litri de lichid(lapte simplu sau jumatate lapte jumatate sifon) pun 2 oua,1-2 cani faina(compozitia nu trebuie sa fie groasa),lasi compozitia cam 1 ora inainte sa le faci.In compozitie eu mai pun si zahar vanilat.Mie imi ies foarte bune si nu se intaresc deloc.Pofta buna!


Daca pui zahar, se pot lipi de tigaie... daca nu ai o tigaie cu teflon... TESTAT.
costilacatusu
Postat pe 3 Martie 2009 11:20
Si mai uitati-va si voi pe BanatTV. Sunt sigur ca retetele lui Vali or sa va placa la nebunie. Go Vali! Tine-o tot asa...
costilacatusu
Postat pe 3 Martie 2009 11:28
inlocuieste jumatate din cantitatea de lapte cu bere.
Pofta buna
vacarue
Postat pe 29 Martie 2009 20:12
gabriela_dutu ia si pune intre ele putin zahar k se indulceasca nitel si pune o farfurie dedesupt si una deasupra eu asa le acopar si sincer sunt FFFFF bune
BiGDaddy
Postat pe 9 Iunie 2009 02:39
In loc de lapte, foloseste bere
garbo049788
Postat pe 9 Iunie 2009 07:58
apa minerala pofta mare
youshin
Postat pe 9 Iunie 2009 13:37
p_anamirei
Postat pe 9 Iunie 2009 19:01
Sfaturi pentru prepararea clatitelor pufoase:
(De la lume adunate si probate.)

Inainte de a coace clatitele pufoase, se adauga, putin unt (20 - 25 g la 3 pahare de faina.
Drojdia trebuie sa fie proaspata si in cantitati necesare, fara a se exagera.
Blatul pentru clatite trebuie amestecat foarte bine, pana la omogenizare.
Tigaia in care se coc foile de clatite, trebuie unsa bine cu ulei, puteti folosi urmatorul truc: se infige furculita intr-o ceapa sau cartof, se trece prin ulei si apoi se unge tigaia.
In general, clatitele se coc pe ambele parti timp de 2 min.
Intotdeauna, inainte de a pregati blatul, se cerne faina, astfel, aceasta se curata si se imbogateste cu acizi, care sporesc efectul de dospire a blatului pentru clatitele pufoase.
Nu exagerati cu cantitatile de sare si zahar. Excesul de sare incetineste procesul de crestere a blatului si vor face clatietele pale la culoare, iar excesul de zahar vor intari blatul.
Inainte de a se bate albusurile, se sterg peretii vasului cu lamaie, in acest fel, albusurile se vor bate mai usor si continutul va iesi mult mai pufos.
Pentru ca spuma sa iasa tare se pun cateva picaturi de lamaie.
Albusurile se bat mai usor, atunci cand sunt proaspete si tinute la rece.
Atunci cand ouale sunt proaspete, dar n-au fost racite in prealabil, se pot pune intr-un vas cu gheata sau se tin timp de o ora in apa foarte rece.
Drojdia se poate prepara si in conditii de casa, astfel: 1 pahar de faina se amesteca cu 1 pahar de apa calduta. Se lasa 5-6 ore, apoi se toarna un pahar de bere sau apa minerala si se lasa la loc cald.
Nu se vor forma cocoloase in blatul pentru clatite , daca se va amesteca faina cu putina apa sarata.
Drojdia se pastreaza mai bine, daca aceasta se pune intr-un borcan si se toarna ulei deasupra.
Daca in interiorul clatitelor apar bule, inseamna ca blatul n-a dospit suficient, in acest caz, se pune blatul intr-un vas cu apa calda si se mai lasa putin.
Daca foile de clatite se rup, se mai adauga faina sau oua.

Sa aveti clatite cat mai gustoase si pufoase.
florinelciucar
Postat pe 11 Iunie 2009 21:28

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Targ Culinar ECO 4 De la: delly003619 10 Mai 2010 19:59
Recomandari pentru viata lunga 4 De la: delly001526 1 Aprilie 2010 11:09
Tzatziki ca la mama lui... 13 De la: gilbertosgilbert 11 Martie 2010 23:13
putina imaginatie 2 De la: umblataprinlume 31 Mai 2009 02:21
SALUTARE 21 De la: vvnegulescu 2 Aprilie 2009 16:02
Setari Cookie-uri