Eu fac clatite de post cu faina, sifon, ulei, zahar si putina sare. Secretul fragezimii este ca imediat dupa rasturnare sa stea acoperite. Astfel, ele nu se mai intaresc! | ||
delly000385 Postat pe 27 Iulie 2009 21:38 |
||
---|---|---|
Eu las albusurile separat si dupa ce am facut compozitia, bat albusurile spuma se le amestec ca la pandispan si ies super. Chira | ||
garbo028809 Postat pe 4 Decembrie 2009 08:34 |
||
Clatite cu banane si afine 3 oua, 4 linguri unt moale, 400 ml lapte batut, 400 g faina proaspat cernuta, 2 lingurite praf de copt, 4 linguri zahar tos, 2 pliculete zahar vanilat, sare, apa minerala, 6 linguri unt topit, 150 ml sirop de artar, 3-4 banane coapte, 400 g afine (congelate), 150 g zahar pudra Amestecam bine cu mixerul ouale, untul si laptele batut. Separat amestecam faina cu praful de copt, cu zaharul tos si cel vanilat si cu putina sare. Turnam amestecul cu faina in cel cu lapte batut si omogenizam bine compozitia, lasand-o 15 min. sa se odihneasca si adaugand putina apa minerala daca e prea groasa. Facem cca. 12 clatite intr-o tigaie incinsa unsa cu unt topit. Taiem bananele rondele si apoi fasiute si le asezam frumos pe clatite, stropim cu sirop de artar, le rulam si le servim cu afinele decongelate, date prin zahar pudra. |
||
|
||
delly000311 Postat pe 3 Ianuarie 2010 13:26 |
||
Se amesteca 3 oua numai galbenusele cu un pic de sare apoi o lingura de faina se amesteca bine apoi un pic de lapte - tot asa pana ce se pune cam 1/2 litru de lapte chiar mai bine si coca sa fie de consstenta pentru clatite ( se pune si un pic de esente de rom, vanilie si migdale) Apoi separat se bat albusele spuma tare si se amesteca cu compozitia de galbenus amestecand de sus in jos ca la pandispan. Se lasa cam jumatate de ora apoi se trece la copt. E bine sa se umple clatitele atunci cand le consumati, daca va mai raman umplute sau nu se pun in folie de alimente si se tin la frigider, eu le las neumplute, le las sa se raceasca una peste alta si le fac sul cu folie alimentara si le tin la frigider. Cand le umpleti daca le vreti calde cu branza si smantana le dati la cuptor. Pofta buna. Lica | ||
garbo028809 Postat pe 3 Ianuarie 2010 17:14 |
||
Am uitat un pic de unt inainte de a adauga albusul sau ulei. Lica | ||
garbo028809 Postat pe 3 Ianuarie 2010 17:16 |
||
De la: delly001506, la data 2010-01-03 17:16:59Am uitat un pic de unt inainte de a adauga albusul sau ulei. Lica Albusul sau ulei? Daca punem ulei, nu mai punem albusul ci doar uleiul? Cat ulei? Mi se pare cam confuza reteta! Tocmai albusele batute spuma fac clatitele pufoase! De ce sa-l inlocuim cu ulei? Poate ai vrut sa spui unt sau ulei, nu albusul sau ulei! Grea mai e limba asta, romana! |
||
delly000311 Postat pe 5 Ianuarie 2010 10:06 |
||
si eu pina de curind am facut clatitele cu lapte dar cind se raceau se intareau acum le prepar cu apa minerala si sint excelente incercati si voi | ||
delycia Postat pe 8 Februarie 2010 10:16 |
||
Eu pun ouale le frec cu cate putina faine, lapte si iar faina etc dar numai galbenusele la urma pun putin ulei sau unt, apoi bat albusurile spuma le adaug peste cealalta compozitie cu galbenus de sus in jos sa nu se lase, daca vrei pui si putin praf de copt in faina le lasi o jumatate de ora apoi le faci . Daca vrei sa le umpli a doua zi dupa ce s-au racit le pui pe folie alimentare la faci sul si le pui in frigider a doua zi umpli cat consumi si tot asa. Pofta buna ! Lica | ||
garbo028809 Postat pe 8 Februarie 2010 15:43 |
||
Eu fac o sumedenie de preparate cu clatite, dulci sau sarate...secretul este unul singur: CATEVA PICATURI DE ULEI IN COMPOZITIE....pentru cele pufoase care trebuiesc facute un pic mai groase, trebuiesc facute, cu un ou intreg + un albus batut spuma...in rest totul decurge in acelasi fel...cine vrea retete cu clatite...sunt pe aici... |
||
gabbrry Postat pe 19 Februarie 2010 17:40 |
||
spui o cana de faina, de care cana? | ||
garbo_5375 Postat pe 7 Iulie 2012 09:01 |
||
De tabla,emailata | ||
Rotty Postat pe 7 Iulie 2012 09:06 |
||
sau de lut... ! "De ce mi se intaresc clatitele dupa cateva minute ?" lasa clatitele, ca eu nu mananc din astea... dar as fi interesat de: cum faci tu clatitele alea care se intaresc asa repede... poate se mai intaresc si alte chestii... tot asa repede ??? adica ce pui in combinatie... ? |
||
barboneli Postat pe 7 Iulie 2012 12:46 |
||
Juma Viagra! | ||
Axl_R Postat pe 7 Iulie 2012 13:04 |
||
da tu de unde stii... ???? citesti presa straina ? | ||
barboneli Postat pe 7 Iulie 2012 13:10 |
||
Nu cred...Dar a citit postarea ta de mai sus | ||
Rotty Postat pe 7 Iulie 2012 13:12 |
||
ok... dar Axl merge cu jumatati de masura... eu vroiam sa stiu ce pune fata in clatite ??? la viagra, am auzit la posturi straine... dureaza cel putin 1/2 ora sau mai mult chiar !!! cateva minute.... o fac praf pe Suzi !!! | ||
barboneli Postat pe 7 Iulie 2012 13:16 |
||
500 gr. faina, 4 oua, un praf sare, 2 linguri ulei de masline (unt topit), 600 ml lapte, 200ml iaurt simplu, cca 200 ml bere (apa minerala , sifon) si arome. Se lasa putin inainte de a le praji. Reteta este de fapt la jumatate, dar noua nu ne prea ajung decat pe o masea... | ||
Ophiuchus Postat pe 7 Iulie 2012 13:21 |
||
Je cu jum�t��i de m�sur�? Ce vrei s� stea cl�tita �n picioare? |
||
Axl_R Postat pe 7 Iulie 2012 13:21 |
||
Ophi, eu nu pun iaurt,dar nu e rea ideea o sa incerc... | ||
Rotty Postat pe 7 Iulie 2012 13:24 |
||
Io nu pun nici ulei, nici iaurt, doar un ou �i drojdie. Depinde �i de f�in�. Laptele �nc�lzesc un pic. Iar �n alea sub�iri pun ap� mineral� �i lapte, un ou. |
||
Axl_R Postat pe 7 Iulie 2012 13:27 |
||
De la: Rotty, la data 2012-07-07 13:24:09Ophi, eu nu pun iaurt,dar nu e rea ideea o sa incerc... |
||
Ophiuchus Postat pe 7 Iulie 2012 13:28 |
||
De la: Axl_R, la data 2012-07-07 13:21:13Je cu jum�t��i de m�sur�? ntz... INTRE !!! da tu, daca-mi permiti... cum vrei ? |
||
barboneli Postat pe 7 Iulie 2012 13:31 |
||
M����iiiiiiiiii! Nu dau din cas�! | ||
Axl_R Postat pe 7 Iulie 2012 13:34 |
||
corect... ! nici eu ! | ||
barboneli Postat pe 7 Iulie 2012 13:40 |
||
hai sa va zic io un secret ...de la tara: la clatitele de post ( cu apa, nu cu sifon sau apa minerala) pe langa drojdie, adaugati inainte de coacere, o lingurita de bicarbonat de sodiu ( nestins) nu numai ca vor ramane extrem de fragede si de pufoase ( mai ceva ca de la cocolino _ stiti ca este antiviagra asta ), se vor si rumeni la copt.... secretul NE_intaririi...sta in ...bicarbonat.... si sa stiti ca alea cu zer de oaie, sunt cele mai bune ( dupa cele de post) |
||
dor72_ Postat pe 7 Iulie 2012 19:59 |
||
fetiscano, unde mama zmeului tii clatitele alea? nu te frige? Li, chiar ca esti in forma azi...sigur n-ai luat ceva...intaritor? |
||
dor72_ Postat pe 7 Iulie 2012 20:01 |
||
nu folositi drojdie, mai bine adauga-ti yogurt amestecat cu smıntına.... vor fi PERFECTE clatitele... incercati,, succese... | ||
garbo_8435 Postat pe 12 Octombrie 2012 10:22 |
||
Buna, Eu folosesc reteta de clatite de aici: http://www.ghidculinar.ro/retete/clatite-cu-gem. Ies foarte bune si pufoase. Le-am mai incercat si pe acestea: http://www.ghidculinar.ro/retete/clatite-cu-branza-si-verdeata , http://www.ghidculinar.ro/retete-copii/clatite-cu-ciuperci-si-dovlecei |
||
garbo_390878 Postat pe 20 Noiembrie 2013 13:18 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Buna seara! | 1 | De la: tudorita22222222 15 Noiembrie 2009 20:59 |
salata de cartofi cu sos de iaurt | 1 | De la: simona_for_you_2006 12 Decembrie 2009 18:24 |
Masina de facut piine(de casa) | 65 | De la: psyhologist 28 Aprilie 2015 05:57 |
|
||
ajutorrrr!!! | 1 | De la: andy 22 Iunie 2009 16:58 |
Ceafa de porc cu sos de cascaval | 1 | De la: bujjoritza 12 Noiembrie 2009 18:09 |
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice