As propune ca garnitura Orez prajit. Ati mai mancat? E delicios si se face destul de repede. Deci, fierbeti orez in apa cu sare, apoi il scurgeti. Alaturi, in vreo 4-5 linguri de ulei, caliti ceapa si 2 catei de usturoi, apoi adaugati o punga cu amestec mexican.Dupa ce s-au calit toate, adaugati orezul (cat sunt legumele pe foc)si amestecati, apoi condimentati cu vegeta, piper sau ce mai doriti. Pofta buna. ...In loc de amestec mexican se pot pune ciuperci |
||
smarteye69 Postat pe 7 Noiembrie 2008 08:55 |
||
---|---|---|
daca nu pun amestec mexican, seamana cu cel chinezesc? vreau sa fac orez chinezesc, am mancat si mi-a placut f mult. | ||
Postat pe 20 Noiembrie 2008 15:32 |
||
Orezul chinezesc se face fara ulei , secretul sta in condimente. Eu pun sofran si iese ca el chinezesc , evident mai pun putina sare si piper rasnit dar la urma , dupa ce am inchis focul/ | ||
|
||
elis11 Postat pe 3 Decembrie 2008 20:14 |
||
stiti cum se face orezul chinezesc cu ou? oare se fierbe innainte si apoi se pune in tigaie,cu putin ulei si se sparg cateva oua peste si se amesteca.....stie cineva? | ||
xxlanita Postat pe 7 Decembrie 2008 10:57 |
||
Se fierbe orezul, intr-o cantitate de apa dubla decat cantitatea de orez.In primele minute se fierbe la foc mare(nu foarte mare), pana se evapora apa si ajunge la nivelul orezului, apoi se pune capacul si se lasa la foc mic pana se absoarbe restul de apa.Se inchide focul si se lasa inabusit inca 10 minute. Intr-o tigaita, se face o omleta din 1 -2 oua in 2-3 linguri de ulei,(dar oulale se amesteca precum la jumari) cu o lingura de lemn.Se adauga apoi orezul si se amesteca pe foc mic 3-4 minute cu furculita, spre a nu zdrobi bobul de orez! |
||
gemeni_delly Postat pe 7 Decembrie 2008 20:00 |
||
multumesc pt reteta dar cred ca trebuie folosit un orez mai special cum ar fi ,,Basmati rice,, special pt.mancaruri indiene si orientale.Un chinez mi-a spus scurt(de aceea nici nu am retinut) ca se pune orezul in tigaie din punga si se sparg 1-2 oua peste el si se amesteca cateva minute si gata.Oare sa fie asa? | ||
xxlanita Postat pe 8 Decembrie 2008 17:56 |
||
E orez prajit? pai se fierbe si se adauga amestec mexican,cred ca mai bine s-ar numi ratatouille. | ||
xxlanita Postat pe 8 Decembrie 2008 17:58 |
||
daca nu ai primit inca raspuns la intrebarea ta, iti pot spune cum fac eu. in primul rand, folosesc orez cu bobul lung, basmati rice (pt retete indiene sau orez salbatic, ambele au gust delicios si nu se sfararma). il fierb usor in apa cu sare, pane a aproape fiert, chiar putin tare. il las in apa lui sa se mai inmoaie. intre timp, prajesc ceapa in 3 linguri de ulei de masline, cam o ceapa medie la 1/4 de punga de orez. cand ceapa e galbioara, adaug 2-4 catei de usturoi (depinde cat sunt de mari, eu folosesc de astia din gradina si sunt mici) marunt taiati si 1 lingurita plina de chimen (poate fi usor sfaramat) si mai las sa se prajeasca pana se rumeneste ceapa bine (in momentul asta tre sa miroase deja apetisant!). Adaug orezul fiert pe care l-am scurs foarte bine de apa si amestec cu o lungura de lemn in tigaie pana scade de tot apa din el si incepe usor-usor sa se prajeasca ( se amesteca bine cu ingredientele care sunt deja in tigae). cand orejul e prajit (fara apa, usor rumenit pe alocuri), bat 2 oua intregi intr-un castron, adaug sare - inca putin, chiar daca orezul a fiert in sare, mai trebuie putin - piper, sofran (un varf de cutit, e f aromat). ca oul sa nu se inchege ca o omletica in mijlocul orezului, eu procedez asa: iau cateva linguri de orez dn tigae si il amestec in ou, dupa care iau orezul inmuiat in ou si il pun peste restul de orez din tigae si il amestec in asa fel incat tot oul si orezul sa ajunga in tigae. amestec pe toate partile ca sa se prajeasca oul si orezul sa aiba din nou aspect de "uscat", adica sa nu fie incleiat. Pofta buna! | ||
Postat pe 13 Ianuarie 2009 12:45 |
||
multumesc de raspuns...o sa incerc reteta ta care imi da raspunsuri si la alte interebari ale mele,am condimente indiene si nu prea stiam cum sa le folosesc. | ||
xxlanita Postat pe 13 Ianuarie 2009 17:30 |
||
sunt multe retete pe baza de orez,eu cred ca indiferent de reteta m-ai intai trebuie fiert,apoi il asortezi cu ce doresti si dupa gust,poate fi cu legume,cu pulpite,cu ciuperci,bine condimentat dupa cum doreste fiecare! | ||
floryyyy_delly Postat pe 28 Ianuarie 2009 10:48 |
||
PRAJITI OREZUL NEFIERT IN ULEI PANA DEVINE AURIU APOI ADAUGATI TREPTAT ZEAMA CALDA DE SUPA SI CONDIMENTE DUPA GUST.BINEINTELES CA SE POT ADAUGA LEGUME ,ZARZAVATURI,CARNE ,CIUPERCI ETC.. | ||
ego_delly Postat pe 30 Ianuarie 2009 13:37 |
||
Indiferentdetipulde orez, dac� �l prepara�i laabur vaie�i precumcel chinezesc: boabele nu se vor lipi �i nu vor re�ine surplusde ap�. Eu am o sit� special�, pe care o folosesc pentru legume, dar �i pentru orez. �n felul acesta, orezul �i ia ap� din abur �i se �nmoaie at�t c�t vrei, �n func�ie de perioada �n care este �inut... C�nd toat� lumea se str�duie�te s� re-�nve�e s� g�teasc� s�n�tos, unii se str�duiesc s� �nve�e re�ete greoaie, cu pr�jeli peste pr�jeli.... Poft� bun�! |
||
ea_she Postat pe 16 Februarie 2009 08:54 |
||
Din punctul meu de vedere ai raspuns .....bine!E adevarat! Orezul chinezesc se fierbe in baie de aburi.Zona asiatica a Maleziei, Indoneziei....il fierbe in apa( parerile sunt impartite referitor la cantiatea de apa: unii socotesc apa din vas jumatete din inaltimea cantitatii de orez peste, altii doar o inaltime de falanga a degetului aratator).Se porneste cu foc "iute, apoi se lasa focul la "mic",In nici un caz nu se ameste in orez!!!Dar ....topicul era OREZUL PRAJIT! Se poate prepara fie direct din punga, fie semifiert.Cu ce se "combina" ...este absolut o alta probema. Sofranul....fie pulbere fie sub forma de "iarba" nu este indicat.(De regula se foloseste in zona de nord a Africii! Orezul basmatic( chestie total diferita, se prepara obligatoriu cu fidea(vermicelii)facuta tot din faina de OREZ, PRAJITA. Se mixeaza tot obligatoriu cu stafide.Specifica Indiei.Desii sunt un admirator al bucatariei Chinezeesti ...nu o recomand. Pentru accentuarea gusturilor se foloseste monoglutamatul de sodiu( un "E" foarte toxic)In multe bucatarii asa zis " asiatice " veti descoperii confuzia intre acest monoglutamat si ....banala sare de lamaie! In masura timpului care o sa il am , voi revenii cu cateva retete TRADUSE IN ROMANA ,specifice zonelor asiatice, referitoare la modul de preparare a orzului prajit si nu numai. S aveti o zi buna! | ||
niciodata Postat pe 8 Septembrie 2009 08:38 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Cum se prepara tofu? (branza de soia) | 8 | De la: banci_gabriela 11 Ianuarie 2011 18:53 |
Retete pentru Brocoli | 38 | De la: creataamalia 26 Martie 2010 11:41 |
lamaie umpluta cu peste | 9 | De la: 22 Martie 2009 19:22 |
|
||
rulada cu pate si cascaval | 20 | De la: Impar 10 Martie 2010 10:49 |
reteta de dulceata. | 8 | De la: garbo115475 31 Ianuarie 2010 19:36 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară