Stie cineva reteta de tortilla?

Buna seara! Am mancat din magazinul Real tortilla si a fost f gustos, cu lipie, morcovi, varza parca. Nu am gasit reteta pe net.Are cineva vreo idee? Multumesc.
Sandra_delly
Postat pe 17 Noiembrie 2008 23:00
http://www.youtube.com/watch?v=p9Yx-auWEdM
al78a
Postat pe 18 Ianuarie 2009 21:12
mersi
Sandra_delly
Postat pe 19 Ianuarie 2009 15:44
Tortilla e un fel de omleta spaniola, preparata din oua, cartofi, ceapa si usturoi. Poate fi servita rece sau calda, la cina, pranz sau ca gustare, o poti oferi unor musafiri neasteptati.

Tortilla difera de omleta frantuzeasca prin faptul ca se prepara la un foc mai mic si trebuie neaparat rumenita pe ambele parti. In plus, omleta frantuzeasca se consuma, de obicei, imediat dupa ce a fost pregatita, in vreme ce tortilla trebuie sa stea cateva minute inainte de a putea fi servita.

Desigur, poti experimenta cu aceasta reteta si poti adauga spanac in loc de cartofi, poti pune mai mult usturoi sau deloc ceapa. Totusi, iata o reteta clasica de tortilla:

Ingrediente: ulei de masline, o ceapa, usturoi, doi cartofi medii, piper, 6 oua

Mod de preparare: Pune uleiul la incins, adauga ceapa, usturoiul, piperul si cartofii. Prajeste cartofii pana cand sunt aurii si putin moi, apoi adauga mixtura din tigaie intr-un bol, alaturi de ouale batute. Amesteca si transfera intr-o tigaie cu ulei proaspat. Prajeste tortilla pe ambele parti, pana cand se rumeneste bine.
pasin
Postat pe 1 Martie 2009 08:49
da, tortilla este o reteta din bucataria spaniola. Am sa-ti scriu reteta exact cum este intr-o carte de bucate (reteta o scriu in romaneste :D )
8 oua, 1/2 kg de cartofi, o ceapa medie ( eu prefer fara), 1/4 ulei de masline, sare
Curatati cartofii, spalatii si taiatii rondele fine. Curatati si taiati felii ceapa. Puneti o tigaie la foc cu ulei si prajiti (cele de mai sus) la foc mic pentru a nu se intari; adaugati sare si, cand sunt prajite scurgeti uleiul. Bateti ouale intr-un bol mare cu un pic de sare. Adaugati cartofii si ceapa. Puneti la foc alta tigaie plana si larga, cu o lingurita de ulei. Cand este incalzita puneti amestecul anterior si lasati sa se intareasca. Intoarceti cu ajutorul unei palete si lasati sa se intareasca si pe partea cealalta. Serviti cald, dar se poate servi deasemenea si rece.
Bine de stiut: ca tortilla sa nu se lipeasca, incalziti tigaia inainte de a pune uleiul.
Este reteta clasica, dar mie-mi place fara ceapa si , eventual, cu un pic de verdeata. Depinde de gust.
Pofta buna!!!!
kalinka
Postat pe 30 Mai 2009 12:12
reteta mea de TORTILLA:trei cartofi potriviti de mari cruzi rasi pe razatoarea mica si storsi de apa in pumni,o ceapa tocata marunt de tot,patrunjel verde tocat ,3 oua,piper,sare.se amesteca toate ingredientele ce le-am scris aici si pe urma se pun intr-o tigaie cu doua linguri de ulei incins la foc mic apoi se intorc pe ambele fete ,trebuie sa fie rumenita bine de tot.
ioana_50
Postat pe 30 Mai 2009 17:40
Tortilla Espanola

Marime text: A A | Trimite unui prieten | Print
14263 Vizite | Scor: 4.18



Timp de preparare:
40 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
4 lingurite ulei de masline, 2 cepe mici, taiate felii, 2 cartofi, curatati si taiati fisii subtiri, 6 oua, sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se soteaza ceapa la temperatura medie timp de 6 - 8 minute, pina devine aurie. Se scurgea ceapa de ulei, pastrind 2 lingurite in tigaie. Se rastoarna cartofii in apa fierbinte si se lasa timp de 4-5 minute. Se bat ouale intr-un vas mare si se adauga ceapa si cartofii, sare si piper dupa gust. Se rastoarna ouale in tigaie si se lasa doua minute. Imediat se pune tigaia in cuptorul incins si se lasa 20 - 30 de minute. Se rastoarna tortilla pe un platou, se taie bucati si se serveste cu salata.
florinelciucar
Postat pe 30 Mai 2009 20:02
nu uitati de coriandru proaspat!!!!
ionlungu
Postat pe 31 Mai 2009 13:16
Buna!Scuze nu vreau sa te contrazic dar in Spania tortilla daca vrei sa o faci o faci de un anumit fel, nu se amesteca ceapa cu cartofi si usturoi.Poti sa o faci de spanac, de cartofi, de usturoi, de gambas.De ex pt tortilla de cartofi cartofii se curata de coaja si se taie in rondele foarte fine si ii pui la prajit intr-o cratita cu putin ulei de masline ( in spania se foloseste numai ulei de masline) sare si pui un capac deasupra.si cam in 30 sau 40 min is facuti(se fac ca si cartofii dinstuiti.cand ii amesteci tre sa ai grija sa nu ti se faca pasta.Dupa ce iai prajit(nu trebuie sa fie rumeniti) ii strecori de ulei , iar intrun vas bati ouale foarte bine ( depinde de cati cartofi ai), adoaugi cartofii, sare si daca iti place poti sa pui putina boia si putin piper.si o torni intr-o tigaie cu putin ulei care tre sa fie incins.O lasi la foc potrivit sa se faca pe o parte si cand trebuie sa o intorci iei o farfurie de marimea tigai, o pui ca pe capac si rastorni tortilla si o pui sa se faca si pe partea cealalta.De obicei tortilla se face de o grosime de 2 degete si se face intro tigaie speciala care arata ca doua tigai de aceasi marime puse gura la cura.(ca o presa forma din doua tigai)dar daca nu o ai se poate face cu tigaia normala si cu o farfurie cum am sp si se serveste calduta sau rece, niciodata nu se serveste imediat dupa ce e facuta.
Sper sa nu te superi ca tiam raspuns dar locuiesc in valencia de cativa ani si am lucrat si inca lucrez pentru familii spaniole si mancarea spaniola e una din lucrurile care trebuie sa le fac.
a si tortilla de usturoi se face cu usturoiul verdetocat marunt, nu cu cel uscat
diana_patruica
Postat pe 16 Iunie 2009 12:51
Ptr Diana...Ai dreptate, in ceea ce spui, ca se poate face de mai multe feluri.. la trotilla, dar cea originala, spaniola, este cea care tu ai dat reteta, cu cartofi, ceapa, si ou... si sare dupa gust.... daca se doreste, se poate face de mai multe feluri, dar cea originala, este doar cu aceste 3 si sarea claro .. ingrediente.. ( si eu. locuiesc in Madrid de 15 ani, si tortilla originala, este doar ast acea simpla, cartof , ceapa sare si ou..) bafta. la tortilla, la toti ceo care le plac... este f buna..
micha_micha
Postat pe 16 Iunie 2009 15:51

Ptr Diana...Ai dreptate, in ceea ce spui, ca se poate face de mai multe feluri.. la trotilla, dar cea originala, spaniola, este cea care tu ai dat reteta, cu cartofi, ceapa, si ou... si sare dupa gust.... daca se doreste, se poate face de mai multe feluri, dar cea originala, este doar cu aceste 3 si sarea claro .. ingrediente.. ( si eu. locuiesc in Madrid de 15 ani, si tortilla originala, este doar ast acea simpla, cartof , ceapa sare si ou..) bafta. la tortilla, la toti ceo care le plac... este f buna.. ( si am uitat de ulei clar... ca far aulei, nu se poate face...
micha_micha
Postat pe 16 Iunie 2009 15:53
Pt. micha micha. Azi de dimineata imi era foame si mam gandit sa imi fac o tortilla de usturoi...a iesit superba (daca iti place usturoiul)si acum seara de cina ce crezi ca o sa fie?Tocmai m-a anuntat seful meu ca prepara el cina pt ca are chef sa faca o tortilla de cartofi cu ceapa :) .
Ce vroiam sa te intreb.In Madrid se fac pepitos?si daca da care ereteta de acolo.Intreb pentru ca peste tot pe unde am lucrat in valencia imi spun ca e reteta traditionala de aici si sincer cand am lucrat in cataluna nu am facut niciodata.dar sambata lucrez pentru o familie din barcelona si miau sp ca se fac si aclo si in madrid.
Aici pepitos is panici mici umplute date prin ou si prajite.Umplatura:tomate frito cu atun,ou fiert tare si taiat cubulete si sare.Tomatele frito le fac eu tot timpul cu o foaie de dafin si 1 2 catei usturoi intregi, si putin ulei si le frig pana se avapora apa din ele.
Multumesc frumos.
diana_patruica
Postat pe 17 Iunie 2009 19:13
TORTILLA DE PAN 100g miez de paine 4 oua 1 ceasca lapte 1 lingurita patrunjel verde maruntit 1 lingurita cimbru uscat 2 lingurite ulei de masline sare, piper Intr-un bol amestecati miezul de paine cu laptele, lasati sa se inmoaie 15 min. apoi stoarceti bine painea si maruntiti-o. Bateti ouale in alt bol pana devin spumoase. Incorporati miezul de paine inmuiat, cimbru, sare si piper dupa gust. Amestecati bine toate ingredientele. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie si rasturnati amestecul anterior. Miscati cu o lingura de lemn pana prinde coaja. Coaceti 2min.,intoarceti pe partea cealalta si coaceti inca 2min.Se serveste imediat cu patrunjel verde deasupra. Se poate inbunatati cu bacon, ciuperci sau cod dezosat. Pofta buna!
yralex
Postat pe 7 Octombrie 2009 10:04
depinde ce fel de tortilla vrei sa gatesti. exista mai multe variante de tortilla: chipsuri, le gasesti in comert. omleta mexicana, ti-as recomanda sa cauti reteta cu google, poate ai noroc. lipii spaniole, poti sa cauti pe site, am postat eu o reteta anul trecut cred. singura problema ar fi sosul de avocada, nu stiu daca in romania gasesti in comert fructe de avocado potrivite retetei. oricum, daca fructul este tare, cumpara-l oricum si lasa-l cateva zile pana se inmoaie. atunci este deja copt si se poate pasa pulpa. daca ramane sos se poate folosi ca dip pentru chipsuri, dar trebuie inchis etans, altfel se innegreste la suprafata. succes!
ALISSA81ALINA
Postat pe 13 Martie 2010 02:16

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
pasta de gogosari 14 De la: dorina27 5 Decembrie 2009 10:42
Varza murata pe iarna 22 De la: delly001942 6 Martie 2010 03:06
Stie cineva o reteta de prajitura cu rubarba (revent) ? 15 De la: agemanar 3 Februarie 2010 13:32
lamaie umpluta cu peste 9 De la: 22 Martie 2009 19:22
Ciorba radauteanca 28 De la: gigibrbr 20 Iulie 2009 20:13
Setari Cookie-uri