Ciorba radauteanca

buna ziua,

va rog sa imi trimiteti o reteta de CIORBA RADAUTEANCA cat mai traditionala daca se poate, deoarece ii place sotului meu fffffffffff mult si as vrea sa i-o gatesc astfel facandu-i o surpriza mai mult decat placuta!

va multumesc anticipat!
honey_78
Postat pe 6 Ianuarie 2009 13:45
Ingrediente : 4 pulpe de pui cu tot cu spate sau 6-7 pulpe fara spate sau 4 bucati piept de pui
4 morcovi
2 radacini patrunjel sau pastarnac
2 ardei capia sau grasi
5 galbenusuri de ou
400 grame smantana
otet
usturoi
verdeata dupa gust
Mod de preparare:
Se pun la fiert, in aproximativ 2,5 l apa, pulpele si legumele, cu sare sau condimente de tip Knorr. Se lasa sa fiarba pana ce carnea devine foarte frageda (se desprinde de pe os). Se strecoara supa obtinuta. Carnea si legumele se taie in bucati mici (se arunca pielea si oasele) si se pun inapoi in supa, la fiert. Intre timp se bat impreuna, cu mixerul, smantana si galbenusurile de ou. Cand supa da in clocot, se toarna compozitia de smanatana si ou, amestecand continu. Se adauga otet si usturoi zdrobit dupa gust, piper si eventual verdeata maruntita. Se mai fierbe cateva minute

Sursa :Blogspot.ro
Ridhima
Postat pe 14 Februarie 2009 01:49
multumesc frumos
honey_78
Postat pe 17 Februarie 2009 20:27
Ingrediente : 500 gr. de oase, 500 gr. piept de pui,1 morcov, 1 radacina de telina, 1 radacina de patrunjel ,piper, sare, condimente,1 pahar cu smintina,2-3 oua, 2-3 linguri cu faina.
Preparare : Se face o ciorba de oase f. consistenta, la care se adauga morcovul,radacina de patrunjel si telina taiate cubulete.
Se lasa sa fiarba.Pe parcurs se adauga sarea, piperul si condimentele. Cind sint fierte, legumele se scot si se paseaza pina se obtine o crema.Dupa aceea, se drege cu smintina in care se dizolva ouale si faina.
Dupa ce compozitia aceasta a fost pusa in oala, se amesteca incontinuu la foc foarte mic.Separat se fierbe pieptul de pui.Cind este gata, se taie cubulete si se adauga la ciorba de oase.
Se serveste fierbinte, cu ardei iute.

Sursa : Jurnalul de bucatarie

Am mai gasit o reteta pt bors radautean (parca) si este de fapt un bors de sfecla.


Ridhima
Postat pe 18 Februarie 2009 14:11

CIORBA RADAUTEANA,,,,se folosesc pulpe de pui,4 ,pulpe cu spate,legume,cartofi, ceapa, morcov ,pastarnac,se fierb bine toate intregi,,,(crnea se spumeaza))se scot se paseaza legumele ,carnea se dezoseaza si se taie feliute,apoi se pune totul in apa unde au fiert,se bat cateva galbenusuri,se pun,se acreste in farfurie cu otet,sare dupa gust,se adauga patrunjel verde,si smantana,,,,pofta buna!!!
floryyyy_delly
Postat pe 11 Martie 2009 09:13
Ridhima In loc de pulpe de pui se pune piept
anca78scr
Postat pe 15 Martie 2009 08:15
daca vreti sa nu se "taie"ciorba,dupa ce amestecati smintina cu galbenusurile,puneti peste ele citeva polonice cu ciorba(pentru a le aduce cit de cit la temperatura celei din oala),dati focul la mic si apoi turnati smintina amestecata cu ou si supa.in speranta ca v-am fost de folos,va doresc pofta buna. Liliana din Radauti
andaly
Postat pe 15 Martie 2009 10:07
ptr. prepararea ciorbei RADAUTEANA folositi , daca se poate doar piept de pui, am folosit si carne de la pulpe dar nu mai are acelasi aspect si gust.eu adaug la fiert si cativa catei de usturoi , va schimba in bine gustul supei de pui. dreg supa de pui strecurata doar cu smantana, nu si cu oua( care mai este diferenta intre ciorba radauteana si cea de burta daca dregeti si cu oua).Calitatea si cantitatea de smantana influenteaza hotarator calitatea si gustul ciorbei ( din experienta , cat mai multa smantana si mai procentul de grasime mai mare de 20 % ).dupa ce adaugati smantana ,puneti pieptul de pui maruntit si legumele maruntite( la alegere , unora nu le plac legumele maruntite in aceasta ciorba ) si un gogosar in otet taiat fideluta, schimba total aspectul ciorbei, dati apoi totul in doua trei clocote. Am invatat aceasta reteta de la o prietena ce locuieste chiar in Radauti. Va doresc o zi buna.
mihaela1
Postat pe 15 Martie 2009 10:32

Eu am mancat-o-n Vatra Dornei, la "IULIA". Am crezut ca e ciorba de burta!
Adevarat este ca eu sunt genul care, din pacate.. mananc ca sa traiesc nu traiesc ca sa mananc!
dr2000
Postat pe 15 Martie 2009 11:58
Eu o pregatesc numai din piept depui. Fierb pieptul de pui, legumele intregi . Morcovul il tai cubulete, carnea fideluta si le pun in zeama. Trag oala de pe foc si adaug un mujdei de usturoi , pun otet si smantana nediluata, nu pun oua. Mai fierb cam 5 min la foc mic.
Se serveste fierbinte. Alaturi pun patrunjel verde taiat marunt, otet si mujdei de usturoi pentru cine mai vrea.
Timp de pregatire - 45 min
Nota - pentru cine nu vrea sa vada legumele in farfurie se pot fierbe intregi si se pot scoate din supa.
Pofta buna!

Postat pe 15 Martie 2009 14:43
De la: honey_78, la data 2009-01-06 13:45:33buna ziua,

va rog sa imi trimiteti o reteta de CIORBA RADAUTEANCA cat mai traditionala daca se poate, deoarece ii place sotului meu fffffffffff mult si as vrea sa i-o gatesc astfel facandu-i o surpriza mai mult decat placuta!

va multumesc anticipat!


Este aceeasi reteta ca CIORBA DE BURTA , doar ca se foloseste carne pui

Postat pe 15 Martie 2009 19:35
este o reteta corecta. Ciorba este foarte gustoasa dar si foare grea pentru organism.te sarut.
manu_argentina2000
Postat pe 16 Martie 2009 09:05
bravo!fetelor
cat
Postat pe 17 Martie 2009 13:27
mie de ce mi se taie smantana?
kmykmy
Postat pe 20 Martie 2009 01:37
De la: kmykmy, la data 2009-03-20 01:37:00mie de ce mi se taie smantana?


... ptr ca n-o desfaci c-un pic de faina sau amidon ( eu prefer faina )

Postat pe 21 Martie 2009 15:10
Ciorba Radauteana se face din gaina de tara si piept de pui nu (pulpe de pui).Si liezonul (adica GALBENUS de OU si SMANTANA NU OUL INTREG CU ALBUS)se bat bine galbenusurile apoi se adauga smantana.Separat se scot 2/3 polonice de zeama care se lasa la racit si se pun peste oul cu smantana, mestecand usor.Oala se ia de pe foc se lasa putin la racit puteti mesteca cu polonicul in ea pentru a se raci mai repede si abia dupa ce sa racit putin Se toarna liezonul.Daca nu ati pus toate astea cand zeama este putin rece TAIATI CIORBA si o sa arate ca UN LABTE BATUT.Separat se face mujdeiul de usturoi cu otet NU SE PUNE IN ZEAMA(CIORBA)se pune in castron si isi pune fiecare in farfurie dupa gust. POFTA BUNA.
vionick91
Postat pe 22 Martie 2009 08:51
Am si eu o intrebare;In ce puneti voi faina sau amidon??????????????????Se taie pentruca o puneti in oala clocotita de pe foc nu o lasati la racit.Mai cititi in cartea de bucate.Mult succes la secrete in bucatariei.
vionick91
Postat pe 22 Martie 2009 08:56
ce faina???! eu daca pun faina la ceva, ma arde stomacul de nu mai pot ,de la un "pui de gastrita"! eu dreg ciorba batand smantana cu ouale,iar pentru a evita "taierea",adaug in castronul unde am amestecat smantana vreo doua polonice din zeama de la ciorba,chiar fierbinte fiind, deoarece adaug putin cate putin pana ajung la aceeasi temperatura...in plus fata de retetele de mai sus ,eu specific ca morcovul il dau pe razatoarea mica si il calesc putin...ciorba capata o savoare deosebita! parerea mea,desigur!
yyoana_62
Postat pe 22 Martie 2009 16:42
buna ziua,

va multumesc frumos pentru toate retele date, am gatit-o desigur, mi-a iesit bine insa zicea sotul meu ca am pus prea multa smantana, lui nu ii place smantana insa tin sa precizez ca a mancat-o fara dar si poate!
va pup si o zi frumoasa sa aveti :)
honey_78
Postat pe 22 Martie 2009 19:08
e foarte buna ciorba aceasta, o pregatesc si eu destul de des, tot cu piept de pui
O dreg cu oua si smantana la fel ca pe ciorba de burta pentru a avea culoarea alb-galbuiesi un gust super!

lidia44
Postat pe 22 Martie 2009 21:15
va salut cu drag

de fapt este un fel de ciorba de burta, dar fara burta. fierbeti oase de pui(tacamuri)cu zarzavat ca la ori ce ciorba. strecurati , taiati zarzavatul cubulete, curatati carnea de pe oase (fara piele) tocati in bucati potrivite si adaugati in lichid. daca vreti, puteti fierbe ciuperci pe care le taiati in fasii, mai ales cei de fag(daca sunt cruzi, ii fierbeti cu apa si sare) pe care ii puneti in lichid in locul carnii. mai puteti folosi la final piept sau pulpe fierte si taiate fasii. tot secretul ciorbei consta in dibacitatea cu care ii dati gust si fatza, fiindca aceasta ciorba, pe langa gust- are si o fatza
pentru aceasta, puneti 300 ml smantana acrisoara, 3 galbenusuri de ou, o lingura cu faina, cativa catei de usturoi zdrobiti bine. Asta pentru 5 l lichid. se amesteca, se dilueaza cu ciorba rece dupa care se toarna in ciorba calda bine, dar nu fierbinte. se pune pe foc si se da un clocot- doua. se potriveste de gust cu otet, sare, piper, cateva foi de dafin, o lingurita-doua de zahar(daca vreti). se mai lasa un clocot. intre timp, in 5 linguri de ulei se dinstuie bine unul sau doi morcovi dati pe razatoarea mica. dupa ce s-au rumenit, in ciorba se strecoara doar uleiul care ii va da un gust si aspect deosebit.
cel putin asa fac eu si va indemn sa incercati macar. nu o sa va para rau. atentzie! inainte merge un pahar de rachie si dupa, o bere rece. aoleuuuu, era sa uit! un ardei iute murat pe langa, sparge ori ce granitza a gustului, va face papilele gustative sa explodeze de placere si gust bun.
pofta buna si neaparat sa-mi spuneti cum a iesit

Postat pe 7 Aprilie 2009 16:57
Eu sunt ardeleanca.Ciorba voastra seamana oarecum cu ciorbita noastra.:)
Eu fac o cirbita cu de toate:morcov,patrunjel,telina,mazare,gulie,conopida(mai ales primavara cand aproape toate sunt 'noi').Fierb carnita :de pui sau porc(taiate bucatele),alegand spuma si dupa aceea o strecor.Separat in putin ulei calesc zarzavaturile taiate marunt(conopida desfacuta in buchetele),daca aveti gogosari murati e f.bine.Acest lucru da o culoare nemai pomenita ciorbei.Apoi le torn in supa de carne si le mai fierb pana se inmoaie ,dar sa nu fie prea moi.Ciorba o dreg cu galbenus de ou si smantana ,iar de acrit o acresc ori cu:lamaie,otet sau zeama de la muratura ,dar cea mai buna si gustoasa e zeama de varza murata(moarea cum se zice pe la noi).
Se serveste cu ardei iute cine doreste.
V-am dat aceasta reteta poate va inspira.
Pofta mare!
lucia12
Postat pe 16 Mai 2009 11:13
in cazul asta, eu nu mai fac ciorba

-prefer sa o servesc de la restaurant

-de ce sa ma stresez ca se taie smantana,
ori ca ingredientele nu vor sa colaboreze intre ele
marinushmichael
Postat pe 19 Iulie 2009 02:24
pe bune,nu mai folositi otetul,
ca fermenteaza ciorba si se strica repede

-cu otetul cinstiti soacra
-pentru slabire
marinushmichael
Postat pe 19 Iulie 2009 02:30
eu cred ca se taie doar daca nu stii cum sa dregi zeama cu smantana/galbenusul este chear imposibil, apoi nu o dregi direct cu zeama clocotita si legumele , ai rabdare da ciorba de pe foc cand se mai raceste executi operatiunea mestecatul Ce vroiam sa va zic eu este ca am facut la ciorba radauteanca numita a la Greak de ziceam ca sant pe mediterana si nu pe un vapor pe dunare
gigibrbr
Postat pe 19 Iulie 2009 10:14
gigele, zi secretul, nu ne mai perpeli-
ai folosit apa din dunare...

ai baut un paharel si ti-ai pierdut busola
fii barbat,zi adevarul ca te iertam

marinushmichael
Postat pe 20 Iulie 2009 02:19
De la: marinushmichael, la data 2009-07-20 02:19:57gigele, zi secretul, nu ne mai perpeli-
ai folosit apa din dunare...

ai baut un paharel si ti-ai pierdut busola
fii barbat,zi adevarul ca te iertam


Pai....reteta este simpla. Nu puneti smintina peste ciorba fierbinte. smintina si oul se amesteca cu 1,2 polonice de zeama din ciorba - racita. Aceasta compozitie se toarna peste ciorba care,intre timp s-a mai racorit.Concluzie; smintina se taie daca se pune in ciorba f. ferbinte.
dorina27
Postat pe 20 Iulie 2009 07:17
totul sta in aperitiv dupa ce ai luat aperitivul nu te mai grabesti , faci treaba mai batraneste .nu te mai grabi de asta nu iti iese , este imposibil daca citesti trei retete diferite sa nu a-ti iasa macar ca aspect (din poza) daca nu din gust . Motto: doar cel ce nu incearca nu greseste ,perseverenta si greseala face casa buna cu perfectiunea
gigibrbr
Postat pe 20 Iulie 2009 20:13

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
supa de praz 7 De la: delly000311 26 Februarie 2010 01:27
as dori sa aflu , daca stie cineva reteta de fasole verde marinata , ptr. iarna.In desele mele drumuri de la vatra dornei la bucuresti , intr-o noapte am cunoscut o doamna de la buc., care se intorcea de la bai , aceasta mi-a spus ca pune ptr. iarna fasol 4 De la: 16 Februarie 2009 16:19
PRAJITURA ZIUA SI NOAPTEA,, 1 De la: floryyyy 14 Aprilie 2009 21:34
Tocăniță de vițel 11 De la: Home_Garden_Champioana 13 Septembrie 2017 10:06
Mancaruri cu vinete 14 De la: DRAKUSOR 12 Noiembrie 2009 13:46
Setari Cookie-uri