GRANITE D ZMEURA C VIN SPUMOS.INGREDIENTE 4 PORTII:200G ZMEURA,2 LINGURI ZMEURATA,1 LINGURA ZAHAR PUDRA,500ML VIN SPUMOS SEC,FIRE DE MENTA PENTRU ORNAT.PREPARARE:SE CURATA CU ATENTIE FRUCTELE.CITEVA SE PASTREAZA PENTRU ORNAT.RESTUL SE PASEAZA CU MIXERUL SI SE DAU PRIN SITA PENTRU NU A RAMINE NICI UN SINBURE.ZMEURATA SE INCALZESTE INTR-UN VAS SI SE TOPESTE IN EA ZAHARUL PUDRA,DUPA CARE SE ADAUGA PIUREUL DE ZMEURA SI VINUL.TOTUL SE TOARNA INTR-UN VAS PLAT SI SE CONGELEAZA TIMP DE 4-5 ORE.LA INTERVAL DE 45 MIN SE AMESTECA PENTRU A NU SE FORMA ACE DE GHEATA.GRATINATA DE ZMEURA SE INTRODUCE IN 4 PAHARE CARE AU FOST TINUTE LA RECESI SE SERVESTE ORNATA CU FIRE DE MENTA SI ZMEURA INTREAGA.SE POATE ACOMPANIA SI CU PISCOTURI SAU RULOURI DE NAPOLITANA. | ||
moruzov_raluca Postat pe 17 Februarie 2009 16:43 |
||
---|---|---|
Zmeura prin natura ei e un fruct rafinat! Eu o iubesc mult si cred ca nu o sa ma satur niciodata de ea. | ||
mireladoncut Postat pe 28 Aprilie 2009 18:33 |
||
Subscriu! | ||
|
||
Ridhima Postat pe 28 Aprilie 2009 23:59 |
||
Raluca, preparatul se numeste "granita" iar numele ii vine din italiana. Pana la sfarsit o faci "gratinata" chiar daca nu o pui la cuptor. Reteta este de altfel foarte buna, am pregatit-o si eu si a avut mult succes. Eu pun insa de la inceput gheata maruntita in loc de apa si nu mai trebuie sa o tin atata la congelator. | ||
delly000311 Postat pe 1 Iunie 2009 19:39 |
||
eu fac alergie la zmeura shi mi-o place enorm :( | ||
diaotv Postat pe 12 Septembrie 2009 09:20 |
||
Eu am plantat zmeur si acum nu ma plang de suc natural la anul am si pt. prieteni iar mai la anu............am si pt. mai multi prieteni.......... | ||
florinelciucar Postat pe 12 Septembrie 2009 16:46 |
||
Se intretine usor si nu e nevoie de multa scoala.....la zmeur...... | ||
florinelciucar Postat pe 12 Septembrie 2009 16:48 |
||
daca ai unde sa o plantezi | ||
sarmina Postat pe 12 Septembrie 2009 18:36 |
||
DAR NUMAI DIN ZMEURA IESE CEVA RAFINAT? | ||
delly000944 Postat pe 14 Septembrie 2009 09:05 |
||
Cred ca ar trebui sa inveti sa scrii romaneste, "c", "d" nu sunt cuvinte . Am incercat sa citesc si eu reteta si am obosit dupa primul rand, caps lock si p[rescurtari de rahat. HELLO !!!! | ||
monicatulcea Postat pe 30 Octombrie 2009 15:19 |
||
pare ff interesanta reteta .....dar in dobrogea cam greu cu zmeura si mai vin cu o rugaminte va rog ptr a se putea citi mai repede si mai usor folositi la scriere litere mici, valabil ptr toti care folosesc scrierea cu litere mari .....multumesc |
||
mimizami Postat pe 30 Octombrie 2009 17:03 |
||
Granita de zmeura cu vin spumos: Ingrediente: 200g zmeura, 2 linguri zmeurata, 1 lingura zahar pudra, 500ml vin spumos sec, fire de menta pentru ornat. Preparare: Se curata cu atentie fructele. Cateva se pastreaza pentru ornat. Restul se paseaza cu mixerul si se dau prin sita pentru a nu ramane niciun sambure. Zmeurata se incalzeste intr-un vas si se topeste in ea zaharul pudra, dupa care se adauga piureul de zmeura si vinul. Totul se toarna intr-un vas plat si se congeleaza timp de 4-5 ore. La intervale de 45 minute se amesteca pentru a nu se forma ace de gheata. Granita de zmeura se toarna in 4 pahare tinute la rece, se orneaza cu firele de menta si cu zmeura intreaga. Se poate servi si cu piscoturi sau rulouri de napolitana. |
||
crisbiz2004 Postat pe 30 Octombrie 2009 18:19 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Arta de a fi lacto-vegetarian | 12 | De la: vegetarienii 20 Iulie 2012 12:28 |
sanatos,gustos,natural si livrat la domiciliu! | 1 | De la: karelia123 5 Iunie 2009 12:53 |
cartea electronica | 1 | De la: garbo173724 26 Octombrie 2010 00:08 |
|
||
Mancare pentru bebelusi pana intr-un an | 18 | De la: Grazzia 26 Aprilie 2010 12:09 |
Ati auzit HRI Vitalion ? | 1 | De la: mastermarian 6 Martie 2009 12:43 |
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9