In cateva zile e ziua sotului meu. Ne-am hotarat ca trebuie sa facem o masa asa in familie: parintii, fratele sau plus cumnata si evident nasii. dar nu am nici o idee referitoare la meniu. Ma ajutati va rog? Multumesc anticipat! | ||
kamellia Postat pe 31 Martie 2009 12:58 |
||
---|---|---|
S'ar putea sa fi trecut respectiva ocazie,as putea sa'ti propun multe meniuri,insa ca sa gasesti un meniu care sa'i multumeasca pe toti trebuie sa mentionezi si preferintele lor - deci in principiu o masa de 8 persoane -parintii,fratele si cumnata,nasii si bineinteles voi. Fiind vorba despre o aniversare trebuie sa ai in vedere in primul rand preferintele culinare ale sotului,apoi eventualele restrictii (daca vreunul dintre invitati e vegetarian sau tine post,daca tine o anumita cura sau dieta,daca are anumite mancaruri interzise sau pur si simplu stii ca nu ii place ceva anume). In functie de toate acestea alcatuiesi structura meniului: antreu,preparat lichid,fel principal,desert/antreu,peste,fel principal,desert sau orice combinatie care iti convine. La antreu poti alege intre platou rece,platou cald,salate tip antreu care sunt foarte in voga acum.Sa nu uiti bauturile adecvate,in general un tip sau doua de racoritoare de calitate,apa,un vin bun care "merge" la ceea ce vrei sa faci poate fi suficient. |
||
Grazzia Postat pe 4 Aprilie 2009 10:39 |
||
Multumesc mult. Asa am facut cum ai spus tu chiar daca am observat raspunsul tau. intr-adevar am avut un invitat care tine post... asa ca am avut mult de furca si cu asta.... dar m-am descucat: deci aperitive ciuperci cu maioneza si vinete de post (vinete proaspete o delicatesa ) apoi supica de pui si friptura. pt post am mai avut o salata de cartofi cu cruditati adica o tentativa de salata frantuzeasca parca i se spune. plus evident de dulce si de post si cu multe oua si lapte: | ||
|
||
kamellia Postat pe 10 Aprilie 2009 12:47 |
||
Ma bucur ca a iesit bine masa :).Felicitari! | ||
Grazzia Postat pe 11 Aprilie 2009 10:04 |
||
De la: Grazzia, la data 2009-04-11 10:04:22Ma bucur ca a iesit bine masa :).Felicitari! shi eu ma bucur k a ieshit bine masa ... mai ales k a fooost ... asta primavara ... si delly a trimis news letter toamna... ... mishto ... sa - tzi traiasca ... L M ANI !!! |
||
vasile_1980 Postat pe 20 Septembrie 2009 21:16 |
||
PLM ... CE SA ZIC ??? SATZI TRAIASK SHI LA ANUL SHI MAI BINE.... DA SHI TU UN SEMNAL... DE TOAMNA .... DE DATA ASTA.... |
||
vasile_1980 Postat pe 20 Septembrie 2009 21:20 |
||
De la: nelutzu72, la data 2009-09-20 21:20:54 PLM ... CE SA ZIC ??? SATZI TRAIASK SHI LA ANUL SHI MAI BINE.... DA SHI TU UN SEMNAL... DE TOAMNA .... DE DATA ASTA....\CITEAZA CINEVA ... PRIN MAI -- IUNIE ?? K AMU' E SEPTEMBRIE... |
||
vasile_1980 Postat pe 20 Septembrie 2009 22:02 |
||
Servus, in loc de mezel, o placinta cu carne,(satioasa si gustoasa) + ca este rapida, cartofi natur + friptura (carne care vrei)dulce: fursecuri cu nuca, bautura: bere. koniac, sucuri, iesi ieftin daca esti in timpul saptamanii, acum depinde cati adulti si cati copii ai la masa. | ||
garbo072645 Postat pe 11 Martie 2010 12:22 |
||
Cred ca evenimentul a trecut,dar eu am sa-ti impartasesc din experienta mea.Eu fac ades astfel de mese(a nu se intelege gresit ) cu nasii si parintii.Nasii tin si toat posturile si deci este si mai dificil.Aleg meniuri usoare care sa poata fi pe placul si dorintele tuturor.Ultimul eveniment l-am dorit mai sanatos.Am facut o supa de pasare cu taitei de casa,friptura de pui la cuptor(doar cu usturoi si sare),o salata de varza murata cu piper si ulei de masline(asta are mereu succes)si la sfarsit o prajitura de casa(daca ai timp).Eu o fac pe aceea cu foi pe dosul tavii si crema de lamaie,e preferata noastra.Pentru ca era iana,la inceputul mesei am facut o tuica fiarta pentru barbati si o zmeurata(facuta in casa) pentru femei.Un vin alb si o cafea intre felurile de mancare. Cand este post si se poate manca peste,fac salata orientala,icre si cu peste afumat din comert fac aperitivul.Pentru friptura aleg peste fara oase cu mamaliga si mujdei de usturoi,iar la desert o placinta cu mere.Eu am renuntat la multele aperitive,pentru ca lumea se satura de la ele si nu se mai mancau celelalte(nu-mi place sa nu se manance mancarea dupa ce te-ai chinuit sa o faci).In rest daca lumea nu este prea pretentioasa fac masa asa cum as manca eu si ce inspiratie am de moment. |
||
adelinas62 Postat pe 14 Martie 2010 11:05 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
RETETE CULINARE DIN BUCATARIA POLONEZA | 4 | De la: garbo_7655 21 Septembrie 2012 15:50 |
Reviste de gastronomie | 9 | De la: delly003690 10 Mai 2010 09:59 |
saluit | 1 | De la: Fornea_viktorea 26 August 2009 11:45 |
|
||
Bucataria Italiana si specialitatile ei . | 2 | De la: anna_pit 17 Noiembrie 2008 05:01 |
delicatese cu trufe | 1 | De la: trufe_de_romania 25 Ianuarie 2010 18:01 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară