PRAJITURA CU BULION

ESTE O PRAJITURA USOARA SI IEFTINA,ESTE DE POST,,
floryyyy_delly
Postat pe 14 Aprilie 2009 21:06
CANTITATILE DE LA RETETA ,,PRAJITURA CU BULION ,LE PUTETI DUBLA S-AU TRIPLA IN FUNCTIE DE CANTITATEA DORITA,,
floryyyy_delly
Postat pe 14 Aprilie 2009 21:16
Cum se face prajitura cu bulion,pt ca am mincat cand eram copil si mi-a placut.
alexa95
Postat pe 3 Iulie 2009 08:10
alexa, eu asa ceva aveam:10 linguri de ulei, 10 linguri de zahar, 10 linguri de bulion,1 lingurita de praf de copt,faina cat cuprinde.
Uleiul, zaharul, bulionul se amesteca, se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coc 4 foi .apoi umpleam foile asa: una cu gem caise , alta cu o crema facuta din gris cu lapte si ceva unt...nu mai sunt asa sigura cum se facea cremuta asta dar era tare bunicica , nu ziceai ca e din gris. daca astepti doua , trei zile iti fac rost de reteta intreaga de la colegele mele . eu nu o mai am. se facea f des inainte din cauza lipsei de oua.reteta asta nu pretindea oua.
lauracris
Postat pe 3 Iulie 2009 10:51
Crema se face din 1/2 litri lapte, o cescuta (ca de ceai)de gris, 6-8 linguri de zahar. Se pune laptele pe foc si se prepara un gris dens din ingredientele de mai sus. Se ia de pe foc si se amesteca cu zeama de la o lamaie si coaja de la lamaie. Intre timp se mai raceste si compozitia se amesteca cu unpachet de unt. Restul retetei este cum l-ai spus. Prajitura e mai buna daca se lasa de pe o zi pe alta. Pofta buna. Imi pare bine ca mi-ai amintit de ea, s-o mai fac si eu.
mrntoma
Postat pe 3 Iulie 2009 15:07
asa e , asa e ! mersi :) ! ai dreptate o s-o fac si eu ..poate chiar week-end -ul asta !
lauracris
Postat pe 3 Iulie 2009 18:17
prajitura cu bulion o faceam pe vremea lu "RAPOSATU"fiiei tarana usoara da era tare buna bine ca ati amintit de ea ca cu am facuto demult si acum cu criza asta se preteaza perfect in peisaj.
ioana_50
Postat pe 17 Iulie 2009 13:05
Iti multumesc,dar imi aduc aminte ca nu era cu crema ,era cava de genu cum e checul.
alexa95
Postat pe 18 Septembrie 2009 09:21

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
buna dragilor 1 De la: pzb 18 Noiembrie 2009 11:53
GhidCulinar.ro ofera membrilor activi un weekend la munte 1 De la: GhidCulinar 3 Iulie 2013 17:38
PORUMB PENTRU FIERT CONSERVAT 1 De la: delly002133 17 Octombrie 2009 16:42
dulceata de nuci verzi. 3 De la: Ridhima 5 Iunie 2009 00:03
crema de zahar ars 10 De la: D2 17 Mai 2010 13:23
Setari Cookie-uri