Masina de facut piine(de casa)

Scrieti va rog(cei care aveti deja o masina de facut piine):merita achizitionat un astfel de aparat?
Daca da,ce marca?Aveti deja retete care merita puse in practica?Raspundeti va rog!
psyhologist
Postat pe 4 Mai 2009 15:44
buna
eu am primit de la "mos craciun" mult-dorita masina de facut paine
nici nu stiu ce marca este
dupa o perioada euforica de 3 saptamani in care am facut multe teste cu retetele teapa din manual, cu putine reusite si multe esecuri am facut o pauza de 4 luni (deja). masina este acum suport pt praf in bucatarie
eu nu te sfatuiesc sa iti iei decat dc o consideri indispensabila in bucatarie. poti face aluaturi, dulceata, paine etc cu ea. dar tb sa ai si multa rabdare ca o paine se coace in 2-3 ore
freshananaa
Postat pe 20 Mai 2009 12:37
si eu am o masina de facut paine MOULINEX , sincera sa fiu este de mare ajutor , in afara de paine face si aluat ptr. pizza , gogosi, taietei.Painea facuta la ea a fost ff apreciata de prietenele mele si de musafirii care vin la mine , la munte, in concediu. Si totusi eu sunt nemultumita de faptul ca painea face ff multe firimituri.In cartea masinii sunt vreo 6 programe de paine( cu seminte , cu tarate, cu masline , ceapa) si alte cateva programe ptr. aluaturi dospite si nedospite , dar si un program de facut dulceata.Cu acest mic inconvenient , ca painea iese cam sfaramicioasa, in rest totul este ok. M-ar interesa sa aflu si sa incerc si alte retete decat ale masinii . O zi buna!
mihaela1
Postat pe 20 Mai 2009 18:49
Iti recomand din suflet masina de facut paine pentru ca painea facuta cu ea nici nu se compara cu painea cumparata de la magazin, este mai grea mai bine coapta, cu gust mai bun etc Nu se compara nici cu o paine facuta pe vatra (ta) dar este un pas inainte fata de painea din comert. Daca vrei o masina performanta si buna este acest site: http://www.electrobazar.ro/masina-de-facut-paine/aparat-de-facut-paine-kenwood-bm250_105.html Eu de aici am cumparat-o si avand in vedere ca in magazinul Carrefour aceeasi masina ce e drept noua (acesta este reconditionata din Anglia, dar din punctul meu de vedere nu conteaza) este 370 RON. Nu o sa prea dai gres cand faci painea daca urmezi retete si ai grija la masurat si schimbatul sau inlocuitul fainii. In rest daca mai ai intrebari astept. Toate cele bune!
cumanul
Postat pe 27 Mai 2009 09:35
PARERILE SUNT IMPARTITE IN CE PRIVESTE MASINA DE PIINE .DACA SUNTETI UNU DOI E BUNA ,STIU CA IESE PIINEA BUNA DAR CONSUMA MULT CURENT ,IAR PE CRIZA ASTA NU STIU CE SA ITI SPUN
IULY_delly
Postat pe 8 Iunie 2009 19:00
PT ruxandradaniela : eu am aksa una pe care o folosesc de multa vreme si sincer ma ajuta sa si slabesc de la am slabit 8kg intr-o luna pt k asta manac doar o felie la masa si la 3 persoane o paine de 1kg ne ajunge 2 zile k e consistenta.si am facut si o incercare de curiozitate am luat paine de la fabrik calda si am facut si eu aksa si pe aman2a painile le-am tinut afara , in punga dar timp indelungat vreo 4-5 zile aia din comert a facut mucigai cealalta am gustat si era ink buna ;) asa k eu zic k merita ;) app sa ai grj cu drojdia ;) merge si daia cub ;) am incercat eu dar trb 30Gr nu 2 cum zic ei acolo din drojdia asta.
BiGDaddy
Postat pe 9 Iunie 2009 02:36
Masina de facut paine ? Depinde ce asteptari are fiecare dela acest minunat utilaj casnic ! Eu am cumparat un cuptor de facut paine marca SHOW dela magazinul PLUS din Sfantu Gheorghe in urma cu un an ; daca spun ca toata familia , inclusiv prietenii , sunt incantati de rezultatul acestuia, este putin spus !! Trebuie avute in vedere doua aspecte foarte importante : respectarea STRICTA a retetelor recomandate de fabricant si calitatea materiei prime, respectiv a fainii !!! Cine spune ca nu este convenabila aceasta paine greseste sau se pronunta in necunostinta de cauza ; in conditiile folosirii corespunzatoare a cuptorului, o paine de 1 kg. costa aproximativ 2,40 ron, nemaivorbind de calitatea si gustul acesteia, care depaseste de departe orice alta paine din orice magazin de produse de panificatie !!! Cu alte cuvinte, cuptorul de facut paine merita toti banii; este si programabil, stii exact la ce ora este gata painea, fara sa stai sa o pazesti, indiferent de programul ales pentru preparare, dar ... repet , asta este DOAR parerea mea, nu pot obliga pe nimeni sa tina cont de ea si nici nu ma supar daca cineva nu este de acord cu mine . Oricum, la pretul de 140 ron - cat am dat eu pe cuptor - investitia este deja recuperata, acum sunt in castig !!! Precizez - pentru orice eventualitate - ca nu sunt nici producator, nici comerciant de cuptoare de paine, si nici nu fac reclama vreunei marci de cuptor, asa ca, SUCCES !!!

Postat pe 19 Iunie 2009 15:30
asta se numeste reclama mascata, cat primesti ? nu dai si numele vanzatoarei, numarul de la pantofi...
marinushmichael
Postat pe 14 Iulie 2009 15:44
-mmm...imi iese o paine asa de gustoasa, pufoasa si crocanta...
-cand o rup ies aburi din ea si un miros de te imbata, incat o mananci pe nerasuflate.
-cand o scot de la coacere , vecinii dau buzna, pisicile, cainii si vrabiile infometate
-e o paine rumena...langa ea asez cateva rosii si branza...
-am uitat, masina mea de paine e...as putea sa nu va dau secretul..
e un cuptor fermecat, cu lemne...

-il scot la licitatie, care participa!
marinushmichael
Postat pe 14 Iulie 2009 16:02
ana, tu faci reclama lui mos craciun?..
marinushmichael
Postat pe 14 Iulie 2009 16:26
Nu as vrea sa ma laud dar flosesc masina de facut paine de aproape 10 ani,am o experienta mare,am ajuns sa fac paine fara sa masor cantitatile.Asa ca sfatul meu este sa cumperi "Moulinex"si sa nu disperi daca prima data nu-ti reuseste,oricum nu vei regreta,mai ales daca inveti sa faci paine cu acest cuptor.Retetele sunt in cutia cuptorului alaturi de celelalte brosuri.Eu am facut si cozonac.Asa ca nu mai sta pe ganduri.Daca te deranjeza timpul de coacere ca e prea lung,nu e nici o problema o programezi si la ora care vrei painea este gata.

Postat pe 16 Iulie 2009 09:59
Ingredientele pentru ma�ina de p�ine ( MDP)
S� faci o p�ine bun� este posibil cu o condi�ie : s� alegi ingrediente bune ( �i s� respec�i propor�iile indicate de re�et� , bine�n�eles ). Ingredientele bune sunt indicate pentru a profita de poten�ialul MDP �i a realiza cele mai bune re�ete Altfel spus, pentru a avea cea mai bun� p�ine , nu neglija�i ingredientele pe care le utiliza�i , alege�i-le deci cu aten�ie !
O ultima precau�ie : Ingredientele trebuie introduse �n cuv� la MDP , �ntr-o ordine precis� care este, �n general, cea indicat� de re�et� , dar urm�ri�i �i indica�iile specifice din prospectul ma�inii, pentru a evita orice �ndoial� , reu�ita dvs. �n coacerea p�inii depinde de asta !




F�ina
Trebuie s� v� fac o introducere �n clasificarea f�inurilor, o no�iune de care utilizatorii MDP trebuie s� o st�p�neasc� foarte bine . F�ina este clasificat� func�ie de con�inutul de minerale .Astfel, cu c�t tipul este mai superior ( T45,T55, T65, etc.) cu at�t propor�ia de t�r��e este mai important� �n f�in� �i f�ina mai pu�in alb� . V� aduc aminte c� t�r��a ,este ambalajul bobului de gr�u �i este un reziduu ob�inut prin separarea f�inii �n procesul de cernere .
De notat ca reziduurile de pesticide se g�sesc mai ales �n t�r��e .

�n brut�rii , tipul f�inii utilizate este de o mare importan�� pentru c� , cu c�t f�ina este mai s�rac� �n minerale , cu at�t este mai bogat� �n gluten . Ori , glutenul joac� un rol primordial �n fabricarea p�inii . El are ca efect, elasticitatea �i extensibilitatea : va re�ine presiunea gazului carbonic ( degajat prin ac�iunea drojdiei ) �i se va �ntinde sub aceast� presiune .Un aluat pe baz� de f�ina bogat� �n gluten va cre�te bine .



Drojdia
Drojdia este o ciuperc� unicelular� care provoac� fermentarea materiilor organice animale sau vegetale.
Exist� multe tipuri de drojdie dar cea care ne intereseaz� pe noi este drojdia de panifica�ie sau "drojdia de bere". O g�si�i sub dou� forme , proasp�t� sau deshidratat� , cea de-a doua form� este mai practic� pentru MDP �i pute�i cump�ra odat� o mare cantitate . Drojdia proasp�t� poate fi �i ea cump�rat� din magazinele de retail dar trebuie diluat� �n ap� �nainte de folosire .

Drojdia a�a numit� chimic� , sub forma unei pulberi albe , este compus� �n principal din bicarbonat de sodiu �i serve�te la umflarea aluatului sau pr�jiturilor .Spre deosebire de drojdia de brut�rie care ac�ioneaz� gra�ie ferment�rii micro-organismelor vii, drojdia chimic� intervine doar cu reac�ii chimice. Drojdia chimic� nu este recomandat� pentru p�ine pentru c� reac�ia pe care o antreneaz�, chimic�, este prea rapid� �i prea scurt� pentru fabricarea p�inii .


Sfaturi de utilizare

O ma�in� de p�ine este capabil� s� prepare tot felul de p�ini �i paste . Forma de p�ine, gen "p�ine de miez" poate descuraja pe tradi�ionali�ti , dar gustul p�inii de cas� �i va seduce �i pe cei mai recalcitran�i . Consisten�a,gustul bun, de p�ine proasp�t� �i mirosul de brut�rie care �nmiresmeaz� casa, v� vor seduce �n mod sigur. �n plus, p�inea astfel preparat� se p�streaz� mai multe zile, f�r� s� se usuce. De c�nd mi-am cump�rat ma�ina mea Moulinex ( �i aici trebuie s�-i mul�umesc cumnatei mele, Mariana Carabin �i �n special soacrei mele , Covrescu Elena � Nona , care a f�cut test�rile �naintea noastr� �i ne-a l�murit !) , nu am mai cump�rat p�ine din comer� . Economia astfel realizat� a fost apreciabil� . Ma�ina este repede amortizat� .
Ad�ugarea de zah�r este important� pentru ob�inerea unei coji bune. Zah�rul brun , se preteaz� perfect folosirii la ma�ina de p�ine. Nu va am�giți : nu ve�i ob�ine niciodat� o coaj� asem�n�toare p�inii coapte la cuptor , dar, totu�i aceast� p�ine are o coaj� extrem de crocant� .�i, dac� omite�i s� pune�i zah�r, ve�i ob�ine o p�ine coapt� dar integral alb� .

Dac� vre�i s� ad�uga�i ingrediente fragile ( miez de nuc�, untur� de porc, fructe uscate, stafide, etc. )a�tepta�i semnalul sonor ( �n jur de 17 minute de la pornirea programului ! ) Ad�uga�i atunci ingredientele , pu�in c�te pu�in. Ma�ina le va amesteca �n aluat �n c�teva ture de fr�m�ntare .
Pu�in unt �n aluat va duce la realizarea unei p�ini moi , cum v� dori�i .�nlocui�i apa cu zer proasp�t si ve�i avea, de asemenea , rezultate excelente .


maxim62ro
Postat pe 16 Iulie 2009 11:20
Demulare (scoaterea p�inii din form� /cuv� ! )

Un mic truc pentru demularea mai u�oar� : scoate�i cuva dup� terminarea coacerii �i l�sa�i-o s� se r�ceasc� cinci minute �nainte de a scoate p�inea din form� .Eu utilizez de obicei, o lam� fin� de teflon special pentru a dezlipi p�inea de pere�ii cuvei . �n sf�r�it, se poate scutura energic cuva , dar necesit� ceva r�bdare .

Pentru a atenua gustul dulce care poate v� deranjeaz�, v� recomand :
1) m�ri�i u�or cantitatea de sare ;
2) ad�uga�i o linguri�� de suc de l�m�ie .

Dac� p�inea scade, motivele pot fi :
1) prea mult� ap� ;
2) prea mult� drojdie ;
3) f�ina prea slab� �n gluten ;
4) sare insuficienta.

Pentru a avea acel miez tipic "fran�aise", moale �i aerat,p�inea are nevoie s� fie "liber�" pentru a cre�te corect. �nghesuit �n forma lui,aluatul nu poate cre�te dec�t �n �n�l�ime �i nu �n l��ime:va rezulta o cre�tere rapid� �n �n�l�ime dar care se va n�rui la sf�r�it...un vulcan!!!
Exist� mai multe trucuri pentru a evita acest inconvenient :
1) reducerea cantit��ii f�in�/ap� (regula general� : apa trebuie s� corespund� �ntr-o propor�ie de 60% din cantitatea de f�in� ) ;
2) cre�terea cantit��ii de sare (av�nd grij� s� nu existe nici un contact �ntre sare �i drojdie);
3) ad�ugarea de gluten de gr�u care va permite p�inii s� se "umfle mai bine" ;
4) ad�ugarea de lecitin� de soia care va fi benefic� pentru cre�tere dar mai ales pentru conservare ( miezul f�r� ea , se poate u�or f�r�mi�a....)
5) ad�ugarea de acid citric (adic� suc de l�m�ie) care va "camufla" gustul de drojdie �i de zah�r, dar care va juca mai ales, un rol hot�r�tor �n ��inuta" p�inii.


�n mod normal ,f�ina con�ine suficient gluten pentru a face p�inea s� creasc�. Dar trebuie �tiut c� :"cre�terea" este de fapt o reac�ie chimic� �ntre ap�,f�in�,drojdie, sare �i...aer !!!! �n ma�ina de p�ine , ingredientul aer este �ntru c�tva limitat din moment ce aluatul se g�se�te �ntr-un vas �nchis .�n plus, aluatul nu poate s� se �nal�e �i s� creasc� dec�t �n �n�l�ime �i nu �n l�rgime, fiind �ntr-o form�. Iat� de ce glutenul de gr�u poate ajuta deseori aceast� cre�tere �i o poate stabiliza.

Lecitina din Soia

SOIA este o plant� de o mare bog��ie nutritiv� �i care este foarte prizat� de c�tre asiatici . Ea con�ine 3% lecitin�, ceea ce este foarte rar pentru o plant� ( lecitina este practic inexistent� �n regnul vegetal ). Aceast� substan�� secretat� de c�tre ficat este prezent� �n corpul nostru la un nivel deseori insuficient pentru lupta cu colesterolul . Studiile �tiin�ifice au demonstrat c� lecitina din soia sus�ine ac�iunea lecitinei prezente �n organismul omului pentru a lupta contra unei alimenta�ii prea bogate �n gr�simi saturate , prevenind �i ajut�nd �n tratarea Hipercolesterolemiei , una din cauzele bolilor cardio-vasculare .Ea fr�neaz� absorb�ia gr�similor, prin puterea sa emulsiv� .Ea are , de asemenea, o ac�iune activ� �mpotriva stres-ului �i oboselii �i ajut� la stimularea memoriei .Compu�ii lecitinei din soia sunt , de fapt, indispensabili membranelor celulelor nervoase . Lecitina din soia este bogat� �n fosfor �i vitaminele A �i E .

Pentru p�ine , este recomandat sa ad�ug�m lecitina de soia care va juca un rol de conservant (p�ine mai proasp�t� �i care se p�streaz� mai bine ) �i de emulsifiant ( ingredientele se vor amesteca mai bine �ntre ele , miezul va fi mai fin �i mai moale ).

P�inea mea este plat�; cu scobitura deasupra ; nu este bombat� ; este grea �i dur� ; este toat� alb�....
Aceste probleme pot avea mai multe cauze :
Prea mult lichid. Aluatul este �ngreunat �i nu se poate umfla corect . Trebuie s� ave�i m�na u�oar� c�nd ad�uga�i lichide . Personal,c�nt�resc ingredientele cu o balan�� electronic� care �mi d� cantit��ile la gram, aproape .Este suficient� doar o mic� diferen�� pentru ca s� avem o cre�tere incorect� . �ncerca�i s� pune�i mai pu�in lichid. Aluatul trebuie s� fie ferm �i s� formeze o bil� omogen� care se deta�eaz� de pere�ii cuvei f�r� s� lase urme .

Din p�cate uneori, problema poate s� fie �i de la ma�ina de p�ine .�n acest caz, trebuie schimbat�, mai ales dac� sunte�i �n perioada de garan�ie .

Este de asemenea important, ca atunci c�nd amestec�m ingredientele �n cuv� , s� nu amestec�m sarea cu drojdia (mai ales �n modul de preparare �ncetinit )sarea, de fapt, reduce capacitatea de cre�tere a drojdiei. Personal, v�rs sarea �i lichidul �n cuv� �i apoi adaug f�ina. Apoi fac un cuib �n f�in� ,�n care pun drojdia �i, �n jurul ei , zah�rul .
Pe c�t posibil, nu ridica�i capacul de la ma�ina de p�ine �n timpul coacerii sau c�nd nu amestec� : pierderea de c�ldur� este foarte important� pentru drojdie, iar cre�terea �i coacerea va fi compromis�. Re�etele pe care le dau aici , nu sunt toate testate . Reu�ita unei p�ini depinde de precizia ad�ug�rii ingredientelor . O balan�� electronic� este de preferat uneia manuale , foarte imprecis� .20 de g de ap� prea mult, 30 de g de fain� prea pu�in pot rata o p�ine .Suntem departe de buc�t�ria instinctiv� a Bunicii !

C�nd cump�rați o ma�in� de p�ine , �ncerca�i s� v� procura�i una f�r� fereastr� deasupra. Se pare ca pierderile de c�ldur� prin aceasta sunt apreciabile .

Dac� p�inea voastr� , r�m�ne alb� �i nu are o coaj� frumoas� , este pentru c� nu a�i pus suficient...zah�r .La �nceput,puneam o linguri�� de zah�r �i p�inile mele r�m�neau palide. Acum, pun doua linguri de zah�r �i problema s-a rezolvat ! Folosesc zah�r din trestie dar �i cel din sfecl� este bun.

Dac� aluatul vi se pare lipicios, atunci trebuie s� mai ad�uga�i f�in� . Aten�ie, trebuie ad�ugat� c�te pu�in�, �ntre malax�ri. Dac� trebuiesc ad�ugate mai mult de 4 linguri de f�in�, atunci scoate�i aluatul din ma�in� �i termina�i coacerea p�inii tradi�ional : �n cuptor !

De regul�, micile modele reu�esc mai bine dec�t cele mari .Dac� nu v� reu�e�te p�inea mai mare, �ncerca�i un model mai mic .

Ad�ugarea a pu�in unt ( sau de ce nu, a pu�in ulei de m�sline) va da un aluat suplu �i elastic �i va facilita �nt�rirea. De �ncercat !!!
�i nu v� am�gi�i : �i mie , ca �i altora , mi se �nt�mpl� s� am c�te o p�ine ratat� . Aceasta poate s� fie din multe motive ( temperatura ambiant�, umiditatea din aer, sau cine mai �tie?) Sup�r�tor, este adev�rat,dar nu catastrofic !!!


Fragmente din lucrarea " Retete pentru masina de paine vol.I " vezi site www.retetemaxim.kingeshop.com
maxim62ro
Postat pe 16 Iulie 2009 11:22
Am o masina de facut paine Moulinex , am facut painea intotdeauna dupa reteta din cartea care insoteste masina( nu folosesc faina din comert, numai drojdie uscata) Painea a iesit intotdeauna f. gustoasa singura nemultumire este ca iese sfaramicioasa( am facut chiar si cozonac , dar dupa ce s-a racit a devenit sfaramicios), nu stiu ce ingrediente sa mai adaug , ca sa iasa totusi mai buna.Oricum , stii ca mananci o paine sanatoasa , fara toate adaosurile cu multe E-uri , care se folosesc in brutariile din tara noastra.Si nu consuma multa energie asa cum ar parea la prima vedere, si iesi si mai ieftin decat la magazin
mihaela1
Postat pe 16 Iulie 2009 16:11
draga pilot,


-dupa 10 ani, ar trebui ca masina ta de piine sa mearga la revedere

- de 10 ani, tu nu mananci mamaliga ?!!!
-nici macar la sarmale sau smantana

-inseamna ca esti plecat in china, nu in america de unde vine porumbul

marinushmichael
Postat pe 17 Iulie 2009 20:28
pai in romania breasla brutarilor nu va disparea, painea e alimentul de baza al romanului.
totusi, daca painea brutarului ar fi buna si 100% naturala nimeni n-ar mai cumpara miraculoasa masina- eu am mancat paine facuta la masina si mi s-a parut exceptionala! daca as fi consumator de paine as cumapra-o si eu. dar n-o cumpar si de teama sa devin.

cumpar o paine la 10 zile aproximativ, riguros feliata pe care o congelez sa scot felia proaspata (pt doua persoane). despre masina... numai de bine.

Postat pe 17 Iulie 2009 20:54
draga Marine nu am stiut ca trebuie sa dau explicatii dar specific pentru tine ca e al-3-lea cuptor.Te salut.

Postat pe 18 Iulie 2009 16:44
draga pilot,

si eu te salut,
nu-mi ds explicatii
,mi-am dat seama ca daca faci naveta
cu avionul, totdeauna ai adus si
utilaje de bucatarie,
macar de dragul stewardeselor...

important e sa avem faina,
ca masini de facut paine,
gasim destule-
sau facem turta pe plita.


mmmm ...ce savoare, ce gust minunat,
ca pe vremea bunicii...

sa fii iubit !

mm

sa ai zbor placut!
mm
marinushmichael
Postat pe 19 Iulie 2009 00:28
draga dellycieux,

ma pui in incurcatura, la avatar vad un barbat si tu declari ca esti de genul feminin..

se poate, daca tu cumperi paine la 10 zile si o mai bagi si in congelator..

in ritmul in care cumperi paine si o mai faci si la aparat, breasla brutarilor va da faliment

dar, pentru sanatate, mai bine sa dea dansii sanatate, decat sa mancam multa paine si sa ne ingrasam...

dellycieux. au revoir!

mm

marinushmichael
Postat pe 19 Iulie 2009 01:15
P�ine de secar� cu alune
Pentru 370 g de p�ine
Program P�ine normal�

Ingrediente:
 320 g de f�in� de gr�u
 80 g de f�in� de secara
 240 ml ap�
 100 g de alune
 100 g de br�nz� roquefort
 40 g de unt
 15 g de zah�r pudr�
 10 g de sare
 15 g de drojdie deshidratat�

Preparare:
1. �n cuva ma�inii dvs. de p�ine, pune�i apa �i apoi ad�uga�i zah�rul pudr� �i sarea. Pune�i f�in� de gr�u �i de secar� �n centru �mpreun� cu drojdia deshidratat� �i br�nza roquefort.
2. Porni�i programul p�ine normal� la ma�ina dvs. �i la primul Bip , ad�uga�i alunele.
maxim62ro
Postat pe 19 Iulie 2009 15:50
P�ine cu cartofi si usturoi

Pentru 500 g de p�ine
Program P�ine normal�
Ingrediente:
 250 ml. apa
 1 linguri�� de sare
 2 linguri�e zah�r
 2 linguri�e pudra de usturoi
 50 ml. ulei de m�sline
 400 g de f�in� T 55
 Cartofi fulgi -10 g
 7 g de drojdie deshidratat�
 20 g br�nz� Emental ras�
Preparare:
1.V�rsa�i toate ingredientele �mpreun� dar p�stra�i br�nza ras� , pe care o ad�uga�i la primul Bip dup� ce a pornit programul .


maxim62ro
Postat pe 19 Iulie 2009 15:50
P�ine cu broccoli �i jambon

Pentru 500 g de p�ine
Program P�ine normal�

Ingrediente:

 250 ml. ap�
 1 linguri�� de sare
 2 linguri�e de zah�r
 100 ml. de sm�nt�n�
 400 g de f�in� T 55
 7 g (un pachet) de drojdie deshidratat�
 40 g de broccoli fiert
 30 g de jambon

Preparare:

1. Pune�i toate ingredientele �n ma�in�, �n ordinea indicat� de produc�tor (drojdia , ultima ! ) �i lansa�i programul P�ine normal� ( Jambonul �i broccoli la Bip ! ).
maxim62ro
Postat pe 19 Iulie 2009 15:51
Chec cu fructe confiate

Pentru 400 g de chec
Program Pr�jitur�

Ingrediente:

- 125 g de unt de mas�
- 3 ou�
- 125 g de zah�r pudr�
- 180 g de f�in�
- 1 pache�el de drojdie deshidratata
- 1/2 linguri�� de sare
- 1 cutie de compot de fructe diverse

Preparare:

1.Pune�i �n ordine toate ingredientele �n cuv� .Porni�i programul Pr�jitur�
maxim62ro
Postat pe 19 Iulie 2009 15:54
Dulcea�� de smochine cu ceai verde






Ingrediente :

 10 g ap�
 1 linguri�� de ceai verde pentru infuzie
 600 g de zah�r cu gelifiant
 500 g de smochine proaspete

Preparare :
1. �nc�lzi�i apa �i l�sa�i s� infuzeze ceaiul ( trebuie s� fie foarte tare ).Apoi filtra�i-l
2. T�ia�i smochinele �n patru, pune�i-le �n cuva ma�inii de p�ine �mpreun� cu zah�rul �i cu infuzia de ceai .
3. Porni�i programul Dulcea�� .
4. V�rsa�i delicat dulcea�a astfel ob�inut� �n borcane din sticl� , pe care le-a�i sterilizat �n prealabil.
5. Pune�i-le capacul ermetic imediat �i pune�i la r�cit borcanele puse cu gura �n jos.
6. Variant� : Pute�i �mbun�t��i aceast� re�et� , �nlocuind ceaiul verde cu ceai de iasomie. Rezult� o savoare cu totul deosebit�.
maxim62ro
Postat pe 19 Iulie 2009 15:56
cineva spunea ca painea prosteste si face fundul mare nu ma mira o asemenea achizitie cand locuiesti in america si nu gasesti painea pe gustul tau asa cum ai mancato de la strabunici in romania insa este un cusur prea costisitor . Cat costa o astfel de masina si care este rentabilitatea ei daca o paine costa intre 0,5 - 1 ron ?????
gigibrbr
Postat pe 21 Iulie 2009 11:01
domnu gigel,


trebuie sa avem si noi masina de paine...


ca sa intram si noi in AMERICA !


marinushmichael
Postat pe 22 Iulie 2009 02:21
nu imi vine sa cred , ca exista in tara paine cu doar 0.5 sau 1 ron, eu locuiesc la vatra dornei si cea mai ieftina paine , cu gramajul cel mai mic 0.300 gr este 1.8 ron.Imi cer scuze celor ce apa ra breasla brutarilor , nu ei sunt de vina de calitatea proasta a painii sau de adausurile de inbunatatire a calitatii piinii, de vina este proasta calitate a fainii ce este folosita dar si a celor ce fac retetele sau a patronilor de brutarii , care in majoritatea lor habar nu au de panificatie si de fabricarea painii, nu ii intereseaza decat profitul, asta e economia de piata.
mihaela1
Postat pe 23 Iulie 2009 15:40
ar trebui sa stii ca o paine afanata costa 0,5 ron si are un gramaj de 400 de grame apoi o paine fara afanatori la acelasi gramaj in braila este 1 ron diferenta dubla pentru o paine naturala si inca ceva chear cred ca este un moft deoarece bunicamea maicamea si soacramea si mai ales soacramea inca mai face la mana aluatul si coace la clasicul cuptor de aragaz .Painea iese foarte gustoasa si mai ales sanatoasa. Asa ca , cu masina sau fara masina inca se poate descoperi care femeie este isteata si gospodina barbatii inca mai cred in asta PS si in special isteata dar cat dracu costa masina asta ca m-ati inebunit?????????si din ce este compusa !!!!!!!!!??????????
gigibrbr
Postat pe 24 Iulie 2009 18:03
Buna ziua !
La toata lumea.
Sunt noua pe aici, dar imi permit sa spun ca am in casa o astfel de masina si sunt incantata de ea.
delly001450
Postat pe 30 Iulie 2009 19:30
si cu ce te ajuta ce avantaje ai sa nu imi spui ca vii dupa 12 ore de munca si te apuci sa faci paine zau unde locuiesti in munti si nu ai cum sa cumperi una doua paini ???????bine atunci incep sa fiu misogin am masina de spalat (toale si vase ) am masina de calcat am aspirator care aspira singur ma intreb pentru sex pot sa o inlocuiesc pe nevastamea cu o masina a ce ziceti????? http://www.youtube.com/watch?v=N_43-yxsPbM&feature=related
gigibrbr
Postat pe 31 Iulie 2009 19:29

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
salata de cartofi cu sos de iaurt 1 De la: simona_for_you_2006 12 Decembrie 2009 18:24
Recomandari pentru viata lunga 4 De la: delly001526 1 Aprilie 2010 11:09
cartea electronica 1 De la: garbo173724 26 Octombrie 2010 00:08
STRUDEL CU MERE 3 De la: stresul 21 Martie 2010 00:10
sucuri naturale 3 De la: mirabela_moraru 21 Ianuarie 2010 12:30
Setari Cookie-uri