VA ROG SA-MI SCRIETI O RETETA DE DULCEATA DE CAPSUNI PE CARE A-TI FACUT-O SI A IESIT BINE ADICA AU RAMAS CAPSUNILE INTRGI MULTUMESC |
||
Krmelita Postat pe 29 Mai 2009 16:32 |
||
---|---|---|
eu fac in felul urmator: peste 7 kg de capsuni spalate si lasate sa se scurga, pun de seara 5 kg de zahar si zeama de la 5 lamai. Las asa cam 12 ore, amestec usor din cand in cand, dupa care scot siropul. Il pun sa fiarba la foc f mic. in borcane de 400 mll pun capsunile cat mai asezat, dar cu spatii intre ele.siropul se lasa pana se leaga doar putin( se incerca in paharul cu apa rece prin picurare) dupa care asa fierbinte il torn in borcanele asezate pe o placa metalica (o cratitza cu fundul gros). imediat le capacesc si le pun la dormit intre perini. asta este tot si imi rezista cate doi ani. au si culoare si gust super iar fructele sunt intregi. sa-mi spui cum ti-au iesit. spor la treaba ps. la fel procedez si cu caisele si visinile fara samburi. |
||
Postat pe 29 Mai 2009 22:45 |
||
cel mai sigur si mai rapid cred ca iese cu GEL-FIX pe care il gasesti la alimentara si pe care ai instructiuni.tine gemul mai mult si ramane la fel de gustos | ||
|
||
Gospodina Postat pe 14 Iunie 2009 18:54 |
||
super!!! suna bine. vali tu esti bucatar? ca am mai vazut retete date de tine si sunt super bune. | ||
abgavrila Postat pe 8 August 2009 23:24 |
||
nu, sunt jurnalist, dar gatitul si bucataritul sunt pasiunile mele. nimic nu ma relaxeaza mai mult decat activitatea in bucatarie si mai ales, scornitul si inventarea de noi retete. :) | ||
Postat pe 8 August 2009 23:41 |
||
am dat si eu acum peste reteta ta si te rog spune-mi :capsunile se pun asa nefierte? in borcan si apoi siropul? | ||
gabi_ene2005 Postat pe 28 Februarie 2010 14:50 |
||
Vali P , si eu am aceeasi nelamurire ca si gaby ... capsunele nu se fierb ?...in reteta ta ?... |
||
garbo115475 Postat pe 2 Martie 2010 10:56 |
||
dulceata de capsuni este reusita daca ai fructe bune, nu prea mari, si neaparat sa torni zeama unei lamai deasupra vasului in care ai fiert dulceata. Atentie - pt dulceturi este bune sa ai o unica oala, cratita mai mare, adica diametrul mai mare. ati facut-o - ati se scrie legat, eu am, tu ai facut, noi am, voi ati , ai au facut |
||
natalita Postat pe 10 Aprilie 2010 12:44 |
||
nu cred ca e bine sa folosim tot felul de produse cu aditivi alimentarii,cel mai bine ar fi sa pregatim dulceata de capsuni in mod clasic si la sfarsit putem sa punem o crenguta de menta,e delicioasa!! | ||
garbo001688 Postat pe 12 Aprilie 2010 21:30 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Jufla-julfa | 45 | De la: georgettina_68 30 Martie 2010 07:43 |
E vremea capsunilor! | 1 | De la: kamellia 20 Mai 2009 10:47 |
DULCEATA DE CAPSUNI | 9 | De la: garbo001688 12 Aprilie 2010 21:30 |
|
||
PRAJITURA CU BULION | 9 | De la: alexa95 18 Septembrie 2009 09:21 |
Ciorbă de fasole cu afumătură | 26 | De la: Home_Garden_Champioana 19 Iulie 2014 21:59 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară