Buna! Am mincat in Grecia tzatziki si am incercat sa fac si eu acasa:Iaurt 8% 1 cutie=800g(bivolita si oaie)+3 catei de usturoi rasi+3 lingurite ulei masline+1 castravete fara coaja ras pe razatoarea mare si stors.Toate amestecate si lasate o ora la frigider. A facut cineva dintre voi tzatziki si i-a reusit ca la mama lui? |
||
psyhologist Postat pe 22 Iunie 2009 17:35 |
||
---|---|---|
ne place la nebunie tzatziki si fac mereu dar nu v-a fi niciodata ca cel din grecia | ||
abgavrila Postat pe 12 August 2009 00:38 |
||
incepeti prepararea tzatziki=ului intai cu preparatul fondului.... amestecati iaurtul, daca se poate de capra, cu branza de capra si putina smintana.....mixati bine amestecul pina rezulta o pasta fluida, potriviti-o la sare si piper alb si abia acum adaugati restul....unii mai scapa si masline, nuci si chiar ardei iute.....pofta buna | ||
|
||
Mihaitu Postat pe 17 August 2009 08:05 |
||
DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!Ce bun este!!!!!!!!!!!!!!!!!! | ||
olarudorel25_bv Postat pe 17 August 2009 21:53 |
||
olarudorel25_bv Postat pe 17 August 2009 21:55 |
||
Cretanii te servesc in serile calduroase cu o specialitate culinara deosebita.....nu stiu sa va spun cum se chiama popular dar stiu sa o prepar....luati o bucata de brinza foarte tare, bagati-o i robot si zdrobiti-o la maxim. Peste aceasta tocatura se toarna un borcan de zmintina cit mai vascoasa si se mai freaca putin. Crema rezultata se amesteca cu bucatele foarte mici de ardei iute uscat, cu marar tocat si putin ulei de masline extravirgin. Rezulta o crema de brinza care se da la frigider si serveste ca gustarici de crescut apetitul linga un rachiu adevarat de tescovina tinut in congelator si baut un paharute deasemenea congelate. Pofta buna si nu va saturati din prima...lasa-ti loc si pentru altele | ||
Mihaitu Postat pe 18 August 2009 16:41 |
||
Incearca cu Danone Cremoso! Mi s-a parut ca se apropie cel mai mult de....."mama lui" ! | ||
daallinna Postat pe 20 August 2009 14:54 |
||
Tzatziki (iaurt cu castraveti) Ingrediente pentru 4 la 6 persoane 1 castravete Sare 2 catei de usturoi 300 g de iaurt ( recomand Brenac Ulcica sau Olimp) 1 lingura de ulei de masline extravergin ( 16 ml ) Cateva frunze de menta proaspete Piper 1. Curatati si taiati castravetele �n doua pe lungime si �nlaturati semintele. 2. �l radeti �n lamele . 3. Sarati usor si lasati sa se odihneasca 15 minute. 4. �ntr-o strecuratoare , pasati totul sub jet de apa si scurgeti. 5. Tocati marunt usturoiul si-l adaugati , la fel si iaurtul si uleiul. 6. Tocati marunt frunzele de menta . 7. Le adaugati �n sos . 8. Amestecati totul , fara sa uitati sa piperati. 9. Lasati sa se odihneasca o ora �n frigider . 10. Mai amestecati o data, �nainte de servire . |
||
maxim62ro Postat pe 19 Februarie 2010 16:16 |
||
Cumparati iaurtul din piața de la -ț�rani- ,puneți-l intr-un saculeț de panza deasa sa se scurg� 12 ore [se injumatateste].Il puteți prepera și condimenta dup� gustul vostru.E super! Pofta buna! | ||
vpacurici Postat pe 7 Martie 2010 17:57 |
||
Cam asa il fac si eu...dar mai adaug putin marar ..e f. gustos | ||
moliliana Postat pe 8 Martie 2010 10:01 |
||
Se papa ca atare sau cu altceva? gen friptura.....?? | ||
alindor Postat pe 8 Martie 2010 15:34 |
||
tzatziki ca la mama lui; crema de iaurt nu iaurt si nu de capra sau oaie,castravete dat prin razatoarea mare ,atentie cu coaja,(castravetele se stoarce foarte bine de zeama)ulei de masline ,o lingura de otet,sare,usturoi, si foarte putin piper alb. se amesteca iaurtul cu castravetele stors(cel mai bine il stoarceti prin tifon)usuroi pasta (dar nu foarte mult la inceput nu se simte gustul si taria lui)uleiul ,otetul(este cel care da gustul),sarea si piperul,se amesteca pana se omogenizeaza. (TZATZIKI CA LA MAMA LUI,ZONZA PELOPONES MESSINIA,IN SALONIK SE FACE CU CASTRAVETE MURAT) POFTA BUNA VA UREAZA GILBERT(BUCATAR GRECIA) |
||
kostass33 Postat pe 11 Martie 2010 23:08 |
||
SE NUMESTE TIROKAFTERI(ADICA BRANZA IUTE)PESTE TOT IN GRECIA SE SERVESTE CA SI APERITIV , MERGE FOARTE BINE PE PAINE PRAJITA LANGA O BERE RECE SAU OUZO |
||
kostass33 Postat pe 11 Martie 2010 23:13 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Amandine de post | 1 | De la: gabrielacires 5 Decembrie 2009 10:40 |
mancare pentru copilas de 1 an | 27 | De la: tinatina 15 Aprilie 2010 16:43 |
Recomandari pentru viata lunga | 4 | De la: delly001526 1 Aprilie 2010 11:09 |
|
||
aparat de facut paine | 1 | De la: carmengianna 3 Decembrie 2009 09:46 |
zarzavat pt iarna | 1 | De la: delly002376 16 Noiembrie 2009 19:24 |
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri