prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion este atat de delicioasa incat pare mai mult o prajitura festiva decat una de post. Prajitura cu bulion este pufoasa si se topeste pur si simplu in gura. Economicoasa, usoara si delicioasa aceasta prajitura cu bulion este pe gustul tuturor si binevenita oricand.


Ingrediente

2 linguri de ulei
2 linguri de zahar
2 linguri de bulion
14 linguri faina
1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau otet

Sirop

2 cani cu zahar
2 cani cu apa

Crema
nuci macinate si gem


Mod de preparare

Se framanta toate ingredientele, se imparte aluatul in 3 parti si se coc 3 foi pe fundul tavii, tapetata in prealabil cu faina;

Din 2 cani de zahar si 2 cani apa se face un sirop mai gros cu care se insiropeaza cele 3 foi;

Se face o crema din gem amestecat cu nuci macinate si se umplu foile.
mimizami
Postat pe 3 Iulie 2009 19:02
Interesanta reteta si binevenita o am si eu dar cu alta crema,am sa o fac daca trece un pic caldura asta sufocanta ca nu am curaj sa stau acum in fata cuptorului.Astept sa postezi si alte retete bune si ieftine.
ioana_50
Postat pe 24 Iulie 2009 15:32
CUM POTI AMESTECA 14 LINGURI DE FAINA CU DOAR 2 LINGURI DE LICHID -ULEI SI 2 LING BULION CARE NU E TOCMAI LICHID, CRED CA AI UITAT CEVA-APA POATE
delly000804
Postat pe 19 Noiembrie 2009 14:12
De la: mimizami, la data 2009-07-03 19:02:20Prajitura cu bulion este atat de delicioasa incat pare mai mult o prajitura festiva decat una de post. Prajitura cu bulion este pufoasa si se topeste pur si simplu in gura. Economicoasa, usoara si delicioasa aceasta prajitura cu bulion este pe gustul tuturor si binevenita oricand.


Ingrediente

2 linguri de ulei
2 linguri de zahar
2 linguri de bulion
14 linguri faina
1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau otet

Sirop

2 cani cu zahar
2 cani cu apa

Crema
nuci macinate si gem


Mod de preparare

Se framanta toate ingredientele, se imparte aluatul in 3 parti si se coc 3 foi pe fundul tavii, tapetata in prealabil cu faina;

Din 2 cani de zahar si 2 cani apa se face un sirop mai gros cu care se insiropeaza cele 3 foi;

Se face o crema din gem amestecat cu nuci macinate si se umplu foile.
arad_delly
Postat pe 21 Noiembrie 2009 18:02
10 linguri bulion,10 ling. zahar,10ling ulei,una lingurita bicarbonat si faina cat cuprinde.Se framanta 3 foi.CREMA:se fierbe jumate litru de lapte cu 250gr.zahar iar gris cat cuprinde se lasa la racit si se adauga 200gr de rama UNIREA.POFTA BUNA
arad_delly
Postat pe 21 Noiembrie 2009 18:08
De la: arad, la data 2009-11-21 18:08:4810 linguri bulion,10 ling. zahar,10ling ulei,una lingurita bicarbonat si faina cat cuprinde.Se framanta 3 foi.CREMA:se fierbe jumate litru de lapte cu 250gr.zahar iar gris cat cuprinde se lasa la racit si se adauga 200gr de rama UNIREA.POFTA BUNA


Pai, dar nu e de post!
elaine
Postat pe 28 Noiembrie 2009 21:38
La prajitura cu bulion poti pune la foi si alta crema daca vrei
arad_delly
Postat pe 29 Noiembrie 2009 20:22

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
alimentatie sanatoasa 19 De la: Aemulus 17 Martie 2010 17:50
despre zahar!!! 7 De la: sweet_lollypop 22 Iulie 2009 16:31
Bunul simt , Romania , alcool , lipsa de preocupare 25 De la: garbo115475 19 Februarie 2010 16:12
Targ Culinar ECO 4 De la: delly003619 10 Mai 2010 19:59
urzicile si stevia,,, 4 De la: garbo115475 11 Decembrie 2009 10:24
Setari Cookie-uri