Se piseaza usturoiul si se amesteca cu putina sare. Apoi se toarna ulei si se amesteca intr-un singur sens, ca pe maioneza. Uleiul va "taia" din iutimea usturoiului. Se va amesteca cu ulei pana cand se obtine cantitatea dorita de sos. Intre timp, puneti o rosie sau doua la copt- pe gratar sau in cuptor. Cand este moale, o decojiti si o pisati cu furculita. Apoi amestecati rosia pisata cu sosul de usturoi. Rezulta un sos de usturoi absolut delicios! P.S. Uneori, in loc de rosii coapte eu folosesc fie suc de rosii, fie pasta de tomate- in functie de consistenta dorita a sosului. |
||
dyana88ro Postat pe 17 August 2009 16:35 |
||
---|---|---|
din cate stiu eu, uleiul nu taie deloc din iuteala usturoiului, ci contribuie la transformarea lui intr-o pasta (gen maioneza). pentru a mai inmuia taria usturoiului, recomand cateva picaturi de otet si un praf de sare, s-ar putea sa mearga si lamaia, nu am incercat inca. Otetul si sarea se adauga la inceput si se freaca cu usturoiul, apoi se adauga uleiul treptat. reteta din mosi-stramosi :)) bunicile, tata, mama, toate rudele si cunostintele mele o folosesc. nu am folosit pana acum rosii, decat smantana, eventual smantana cu patrunjel, dar am mancat cu rosii si e delicios. oricum, rosiile coapte sunt mult mai deosebite ca si gust decat pasta :) | ||
ALISSA81ALINA Postat pe 13 Martie 2010 03:27 |
||
eu fac acest sos in general vara cand apar rosiile de gradina.pisez usturoiul,il amestec cu ulei pana obtin o pasta mai groasa(ca o maioneza),apoi iau rosiile le spal si le dau prin razatoare.peste rosii adaug pasta de usturoi,sare,cimbru si patrunjel.este extraordinara de buna. | ||
|
||
dbutincu Postat pe 13 Martie 2010 08:18 |
||
subscriu ptr rosiile din gradina | ||
gigibrbr Postat pe 13 Martie 2010 12:39 |
||
asa fac si eu mujdeiul de usturoi toata vara.cu rosii bine coapte si zemoasede pe la noi (nu din import), adaugate in mujdeiul cremos. mai pun si putin piper si patrunjel tocat, uneori....bun-bun la orice fripturica sau peste..... | ||
dunare Postat pe 13 Martie 2010 22:19 |
||
Buuuuuun chiar si peste banalii cartofi fierti, intr-o zi de post!!! Delicios, toata casa se bate pe ei... |
||
gargarela Postat pe 14 Martie 2010 10:53 |
||
incearca si mujdeiul cu nuca. faci mujdei normal si la urma adaugi nuca pisata |
||
mariuslungu Postat pe 14 Martie 2010 18:12 |
||
Si eu am facut cu smantana si hrean, mujdeiul si servit cu carnat prajit, delicios | ||
cirebica Postat pe 14 Martie 2010 18:46 |
||
intradevar vara merge sosul cu rosii din gradina nu cu cele cumparate de la mgazin nu au nici un gust,o reteta super vara. | ||
arad_delly Postat pe 14 Martie 2010 19:50 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
mozzarella sticks | 1 | De la: andra_36uk 20 Ianuarie 2010 10:53 |
Salata de fructe. | 23 | De la: marinushmichael 23 Septembrie 2009 09:34 |
Stie cineva o reteta de prajitura cu rubarba (revent) ? | 15 | De la: agemanar 3 Februarie 2010 13:32 |
|
||
mustar murat(frantuzesc) | 1 | De la: eugraphepa 28 Septembrie 2010 11:18 |
salata cu peste afumat | 9 | De la: cat 21 Octombrie 2009 01:10 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară