Sos de usturoi cu rosii coapte

Se piseaza usturoiul si se amesteca cu putina sare. Apoi se toarna ulei si se amesteca intr-un singur sens, ca pe maioneza. Uleiul va "taia" din iutimea usturoiului. Se va amesteca cu ulei pana cand se obtine cantitatea dorita de sos.
Intre timp, puneti o rosie sau doua la copt- pe gratar sau in cuptor. Cand este moale, o decojiti si o pisati cu furculita. Apoi amestecati rosia pisata cu sosul de usturoi.
Rezulta un sos de usturoi absolut delicios!
P.S. Uneori, in loc de rosii coapte eu folosesc fie suc de rosii, fie pasta de tomate- in functie de consistenta dorita a sosului.
dyana88ro
Postat pe 17 August 2009 16:35
din cate stiu eu, uleiul nu taie deloc din iuteala usturoiului, ci contribuie la transformarea lui intr-o pasta (gen maioneza). pentru a mai inmuia taria usturoiului, recomand cateva picaturi de otet si un praf de sare, s-ar putea sa mearga si lamaia, nu am incercat inca. Otetul si sarea se adauga la inceput si se freaca cu usturoiul, apoi se adauga uleiul treptat. reteta din mosi-stramosi :)) bunicile, tata, mama, toate rudele si cunostintele mele o folosesc. nu am folosit pana acum rosii, decat smantana, eventual smantana cu patrunjel, dar am mancat cu rosii si e delicios. oricum, rosiile coapte sunt mult mai deosebite ca si gust decat pasta :)
ALISSA81ALINA
Postat pe 13 Martie 2010 03:27
eu fac acest sos in general vara cand apar rosiile de gradina.pisez usturoiul,il amestec cu ulei pana obtin o pasta mai groasa(ca o maioneza),apoi iau rosiile le spal si le dau prin razatoare.peste rosii adaug pasta de usturoi,sare,cimbru si patrunjel.este extraordinara de buna.
dbutincu
Postat pe 13 Martie 2010 08:18
subscriu ptr rosiile din gradina
gigibrbr
Postat pe 13 Martie 2010 12:39
asa fac si eu mujdeiul de usturoi toata vara.cu rosii bine coapte si zemoasede pe la noi (nu din import), adaugate in mujdeiul cremos. mai pun si putin piper si patrunjel tocat, uneori....bun-bun la orice fripturica sau peste.....
dunare
Postat pe 13 Martie 2010 22:19
Buuuuuun chiar si peste banalii cartofi fierti, intr-o zi de post!!!
Delicios, toata casa se bate pe ei...
gargarela
Postat pe 14 Martie 2010 10:53
incearca si mujdeiul cu nuca. faci mujdei normal si la urma adaugi nuca pisata
mariuslungu
Postat pe 14 Martie 2010 18:12
Si eu am facut cu smantana si hrean, mujdeiul si servit cu carnat prajit, delicios
cirebica
Postat pe 14 Martie 2010 18:46
intradevar vara merge sosul cu rosii din gradina nu cu cele cumparate de la mgazin nu au nici un gust,o reteta super vara.
arad_delly
Postat pe 14 Martie 2010 19:50

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
pasta de gogosari 1 De la: bujjoritza 12 Noiembrie 2009 12:25
Paine de casa cu legume si crusta crocanta 5 De la: Ciresica 24 Februarie 2011 06:02
Tortilla?? 36 De la: Sandra_delly 28 Aprilie 2016 20:06
Pizza a la Grasu64 6 De la: Dor_marunt 3 August 2010 19:42
reteta pt focaccia 11 De la: narcysa 9 Decembrie 2010 04:41
Setari Cookie-uri