Tort- crema de zahar ars

Pentru crema de zahar ars se folosesc 8 oua care se bat cu furculita (ca pentru omleta) apoi se adauga 6 linguri de zahar si 2-3 pliculete de zahar vanilat. Apoi se adauga treptat 1 L de lapte rece si amestecati pana cand se omogenizeaza totul si zaharul se dizolva.
Intr-o cratita puneti la topit 5-6 linguri de zahar. Dupa ce zaharul se topeste (aveti grija sa nu se arda!) miscati cratita in asa fel incat sa imbracati peretii acesteia cu zaharul topit.
Dupa ce se intaresc "peretii de zahar" turnati compozitia in cratita si puneti la cuptor. Miscati din cand in cand de cratita si in momentul in care compozitia este inchegata, o puteti scoate din cuptor.
Intre timp bateti spuma 6 albusuri cu 6 linguri de zahar +/- 1 pliculet de zahar vanilat. Adaugati galbenusurile si 6 linguri de faina, amestecand in continuu pana cand se omogenizeaza. Se adauga aceasta compozitie peste crema de zahar ars si se lasa la cuptor inca 15-20 de minute pana cand se rumeneste pandispanul de deasupra.
Dupa ce se raceste, rasturnati tortul pe o farfurie si ornati-l cu frisca si kiwi.
Sper sa va placa!
dyana88ro
Postat pe 17 August 2009 16:50
LA RETETA DE TORT PE CARE AI POSTAT-O , MAI ADAUGA CATEVA MERE TAIATE FELII ( CAM 5-6 MERE ) , ASEZATE PESTE GLAZURA DE ZAHAR ARS , APOI CREMA DE ZAHAR ARS SI LA SFARSIT PANDISPANUL . VA REZULTA UN TORT RACORITOR PE CARE IL POTI ORNA CU FRISCA SAU NU , DAR CARE CU SIGURANTA VA PLACEA MULT ,MAI ALES COPIILOR .
gratzy56
Postat pe 24 Octombrie 2009 09:39
De la: gratzy56, la data 2009-10-24 09:39:13LA RETETA DE TORT PE CARE AI POSTAT-O , MAI ADAUGA CATEVA MERE TAIATE FELII ( CAM 5-6 MERE ) , ASEZATE PESTE GLAZURA DE ZAHAR ARS , APOI CREMA DE ZAHAR ARS SI LA SFARSIT PANDISPANUL . VA REZULTA UN TORT RACORITOR PE CARE IL POTI ORNA CU FRISCA SAU NU , DAR CARE CU SIGURANTA VA PLACEA MULT ,MAI ALES COPIILOR .


Sigur ,ne va placea si noua , adultilor, nu numai copiilor..Multumesc pt. reteta. Eu o faceam fara pandispan si mere , dar o voi incerca si pe asta .Sunt curioasa , caci pare mai interesanta.
Sa aveti un an fericit si plin de bucurii !
garbo115475
Postat pe 8 Ianuarie 2010 10:11
vreau si eu!!!
tury
Postat pe 8 Ianuarie 2010 12:46
BUN DE TOT SI EU FAC

Postat pe 8 Ianuarie 2010 16:17
pentru ca am vazut ca va intereseaza tortul meu de mere cu crema de zahar ars ,voi posta reteta asa cum o fac eu :
-PREGATESC CIRCA 7 MERE CURATATE SI TAIATE FELII.
PT.GLAZURA - o cana zahar
CREME DE ZAHAR ARS :
-8 oua , o cana zahar , 1 litru lapte vanilie dupa gust
PT.PANDISPAN
-6 oua , 6 linguri zahar ,6 linguri faina ,i lingurita praf copt,vanilie ,coaja lamaie

Tapetez cratita (cu un diametru de circa 30 cm si mai inalta ,pt.ca tortul va fi maricel) cu o cana de zahar ,dupa ce aceasta s-a topit si caramelizat .Dupa ce zaharul s-a intarit si incepe sa trosneasca pun merele , peste care torn crema de zahar ars pe care o fac clasic , adica ouale batute usor cu o furculita , apoi adaug laptele caldut, in care am dizolvat zaharul si vanilia .Se tine la cuptor , la foc mic pana ce crema incepe sa se desprinda de peretii cratitei si este 3/4 facuta .Atunci pun peste crema , pandispanul(reteta clasica).Las la cuptor pana in momentul in care , incercand cu o scobitoare in mijlocul pandispanului, aceasta iese curata .Scot tortul din cuptor, il las cam 1/2 ora sa se racoreasca , pun deasupra cratitei un platou mare (eu am o tava de inox cu marginile mai inalte)si cu o miscare rapita si brusca rastorn tortul in tava .Veti observa ca la baza tortului va fi destul de mult sirop ,dar acesta va fi absorbit de blatul de pandispan. Ornati tortul dupa gust ,sau puteti sa-l consumati si asa. Este super OK .pofta buna!
gratzy56
Postat pe 9 Ianuarie 2010 10:03
Bun ,bun:)
dyana88ro
Postat pe 11 Ianuarie 2010 13:01
draga mea, cele doua cuvinte postate de tine , apropo de tortul meu , m-au incantat si-ti multumesc . sper sa-ti si placa tie si celor dragi tie . astept impresii .
gratzy56
Postat pe 11 Ianuarie 2010 18:48
Foarte bune retete, dar as fi foarte recunoscatoare daca ati pune si ceva temperaturi de coacere.
Multumesc
adrivladulescu
Postat pe 11 Ianuarie 2010 21:20
temperaturi de coacere aproximative (depinde de fiecare cuptor) : incingi cuptorul la circa 270 pana in momentul in care introduci preparatul in cuptor , apoi dai la foc mic , adica intre 150-200.asa este la mine si sper sa fie valabil si pt.cuptorul tau . succes!
gratzy56
Postat pe 12 Ianuarie 2010 07:33
De la: gratzy56, la data 2010-01-11 18:48:39draga mea, cele doua cuvinte postate de tine , apropo de tortul meu , m-au incantat si-ti multumesc . sper sa-ti si placa tie si celor dragi tie . astept impresii .


draga mea , spune-mi ,te rog,cum bagi tortul la cuptor ? direct cu cratita in care este sau pui totul intr-o alta cratita cu apa ? (baie marie )?
garbo115475
Postat pe 12 Ianuarie 2010 17:16
in primul rand , impreuna cu supotul tip gratar pe care-l are orice aragaz , sub el ,pe acelasi raft , adica primul de jos , pun si una dintre tavile de copt ale aragazului (al meu are 2) . fac asta pt.a fi sigura ca puterea focului nu va fi directa si nu-mi va afecta tortul. pregatindu-l la foc mic , dupa ce am incins inainte cuptorul , am astfel certitudinea ca totul va fi ok. inca odata , succes.
gratzy56
Postat pe 13 Ianuarie 2010 18:06
Felicitari! Este sssuper! Si eu fac acest tort pe timp de vara cand este f racoritor si este epuizat imediat.Doar ca e mai neplacut pentru mine care stau in bucatarie si ma coc impreuna cu tortul
PetrutDoina
Postat pe 18 Ianuarie 2010 10:08

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ficatul de curcan 18 De la: marinushmichael 12 Martie 2010 13:00
mustar murat(frantuzesc) 1 De la: eugraphepa 28 Septembrie 2010 11:18
Rosii coapte 3 De la: Fata_Morgana 29 Iulie 2011 17:05
lamaie umpluta cu peste 35 De la: 4 Noiembrie 2009 14:34
pasta de gogosari 14 De la: dorina27 5 Decembrie 2009 10:42
Setari Cookie-uri