buna...am vazut la tv o reteta de budinca cu prune si crutoane ..dar din pacate nu am vazut toate incredientele ... ma poate ajuta si pe mine careva..pls | ||
nico23 Postat pe 22 August 2009 19:21 |
||
---|---|---|
Buna, am vazut reteta, si am vazut ca au pus 6 oua, 1 galetusa de smantana, zahar nu am vazut cat a pus, zahar vanilinat cate pliculete vrei. Am vazut ca au pus prune din compot, cred ca nu trebuie prea mult zahar, cred ca o lingura cu varf la ou este suficient.Pofta buna! | ||
georgettina_68 Postat pe 27 Octombrie 2009 09:25 |
||
De la: nico23, la data 2009-08-22 19:21:07buna...am vazut la tv o reteta de budinca cu prune si crutoane ..dar din pacate nu am vazut toate incredientele ... ma poate ajuta si pe mine careva..pls A ,La "CIREASA DEPE TORT",A fost preparata de ALIN OPREA DELA TALISMAN. SUCCES |
||
|
||
feli49 Postat pe 18 Decembrie 2009 19:19 |
||
Budinca de prune Ingrediente 500g Prune 250g Zahar 150g Gris 3 oua 500ml Lapte 100g Unt Esenta de vanilie Scortisoara Mod de preparare: Se pun laptele si 150g de zahar pe foc si se aduc la fierbere, dupa care se adauga grisul treptat, amestecand cu un tel pana cand se omogenizeaza. Dupa ce crema s-a racit se pun pe rand galbenusurile si se aromeaza cu esenta de vanilie dupa gust. Prunele se taie pe jumatate, li se scot samburii, se lasa sa se scurga putin, li se pune cate un varf de cutit de scortisoara si se dau prin zahar. Intr-o tava tapetata cu unt se aseaza un strat de crema, unul de prune, restul de crema si unt taiat in bucatele mici pe toata suprafata. Se tine la cuptor o jumatate de ora. |
||
thequeeneva Postat pe 19 Ianuarie 2010 21:08 |
||
Crutoane Ingrediente - paine alba (toast). Pentru imbunatatire: unt, usturoi, sare, etc, dupa preferinte, sau le lasam simple> Mod de preparare Se ia painea - cea mai indicata fiind painea alba coapta in forma (toast) - se indeparteaza coaja si se taie felii. Din felii se taie crutoane de forma cubica, cu latura de aproximativ 1 cm. Se introduc la cuptor si se tin la foc potrivit pana ce devin aurii. Se scot si se adauga bucatele de unt cat sunt inca fierbinti. Se amesteca usor. O alta modalitate de preparare ar fi prajirea crutoanelor de paine intr-o tigaie larga cu putin ulei. Prin miscari scurte din incheietura mainii, i se suceste in mod repetat tigaia, astfel incat crutoanele sa se mentina in miscare aproape permanenta. Dupa ce toate crutoanele au capatat o culoare placuta, aurie, se poate adauga putin unt sau unt topit amestecat cu usturoi pisat. Crutoanele astfel obtinute se adauga la supe creme sau salate, numai inainte de servire. |
||
thequeeneva Postat pe 19 Ianuarie 2010 21:09 |
||
multumesc mult | ||
nico23 Postat pe 20 Ianuarie 2010 15:45 |
||
De la: thequeeneva, la data 2010-01-19 21:08:30Budinca de prune Nu-i corecta Reteta. Se pune oua,smantana! Cautati pe ste la "CIRESA DEPE TORT. ACOLO |
||
feli49 Postat pe 9 Februarie 2010 12:45 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Marcile proprii | 1 | De la: kapa2003 22 August 2009 09:34 |
dieta lui catalin crisan | 26 | De la: delly002293 4 Noiembrie 2009 19:02 |
Alimentatia bolnavilor de guta - alimente permise | 8 | De la: delly001942 6 Martie 2010 03:24 |
|
||
CUM SE FACE CASCAVALUL? | 5 | De la: delly1574 25 Noiembrie 2009 09:57 |
SALUTARE | 21 | De la: vvnegulescu 2 Aprilie 2009 16:02 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară