PRAJITURA REVANI

Am cautat pe diverse site-uri reteta acestei prajituri, dar nu stiu daca ceea ce am gasit este reteta originala. Are cineva aceasta reteta?
georgettina_68
Postat pe 26 August 2009 11:56
am gasit eu una pe care as vrea s-o incerc in curand; pare un deliciu. oricum am citit ca sunt multe retete de revani.

uite reteta:

300 g faina
6 oua
150 g zahar
225 g unt
150 g gris
1 plic praf de copt
250 ml de suc de portocala+coaja de la o porto rasa
75 g migdale maruntite

pentru sirop:
300 g zahar
500 ml apa
2 linguri de cognac

metoda:

bate albusurile spuma dupa care adauga jumatate din zahar si migdalele. cu cealalta jumatate de zahar freci galbenusurile ccu untul, adaugi sucul de portocala, cooaja, faina, grisul si praful de copt. amesteci dupa care adaugi compozitia de albus amestecand usor.

se coace in tava unsa cu unt pana are o culoare aurie -30-35 minute la 180�. lasi sa se raceasca dupa care o tai dreptunghiular si toarna peste siropul racit care se prepara astfel:
incalzesti apa si adaugi zaharu, lasi sa fiarba 10 minute, adaugand cognacul.


cand o prepar te anunt. ar fi super buna la micul dejun cu lapte si cafea.

Postat pe 26 August 2009 16:07
Multumesc mult, si eu o voi face in acest weekend.
georgettina_68
Postat pe 28 August 2009 08:04
ai facut? cum ti-a iesit? ca si eu as vrea sa fac

Postat pe 30 August 2009 15:47
Buna, am gatit prajitura in week end-ul trecut. Este usor de facut,este buna, dar ma asteptam la ceva mai spectaculos. M-am gandit sa incerc sa mai aduc ceva nou la reteta. Cred ca daca am pune esenta de rom in sirop si un mot de frisca pe fiecare bucata, cred ca ar fi mai savuroasa.
georgettina_68
Postat pe 8 Septembrie 2009 08:24
si eu am facut-o dar siropul l-am facut din apa, zahar, zeama si coaja de portocala, am strecurat, racit si dupa ce am insiropat (nu prea mult) am pus peste migdale maruntite. noua ne-a placut. dulciurile mediterane, dar si cele arabe in general sunt foarte dulci din cauza cantitatii de zahar si a fainii de migdale sau a migdalelor, dar nu sunt atatea cu creme ca la noi. poti incerca frisca daca-ti place. sau inghetata de vanilie topita la servit.

Postat pe 8 Septembrie 2009 08:46
De la: dellycieux, la data 2009-08-26 16:07:14am gasit eu una pe care as vrea s-o incerc in curand; pare un deliciu. oricum am citit ca sunt multe retete de revani.

uite reteta:

300 g faina
6 oua
150 g zahar
225 g unt
150 g gris
1 plic praf de copt
250 ml de suc de portocala+coaja de la o porto rasa
75 g migdale maruntite

pentru sirop:
300 g zahar
500 ml apa
2 linguri de cognac

metoda:

bate albusurile spuma dupa care adauga jumatate din zahar si migdalele. cu cealalta jumatate de zahar freci galbenusurile ccu untul, adaugi sucul de portocala, cooaja, faina, grisul si praful de copt. amesteci dupa care adaugi compozitia de albus amestecand usor.

se coace in tava unsa cu unt pana are o culoare aurie -30-35 minute la 180�. lasi sa se raceasca dupa care o tai dreptunghiular si toarna peste siropul racit care se prepara astfel:
incalzesti apa si adaugi zaharu, lasi sa fiarba 10 minute, adaugand cognacul.


cand o prepar te anunt. ar fi super buna la micul dejun cu lapte si cafea.
clioghe
Postat pe 30 Martie 2010 09:52

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Castiga bani usor si gratis 1 De la: garbo088154 4 Martie 2012 12:43
jocul vetii cum sal joci 20 De la: micabis 9 Iunie 2009 03:09
Sa vedem...stii?:D 31 De la: CocoGeorgiana 27 Octombrie 2009 20:07
Cum reusim sa diversificam mancarea la copii 16 De la: Grazzia 6 Septembrie 2009 19:58
patriotismul -un sentiment pierdut pentru multi , din cauza situatiei dezastruoase in care se afla ROMANIA acum 191 De la: garbo_19362 19 Iulie 2014 16:51
Setari Cookie-uri