Am cautat pe diverse site-uri reteta acestei prajituri, dar nu stiu daca ceea ce am gasit este reteta originala. Are cineva aceasta reteta? |
||
georgettina_68 Postat pe 26 August 2009 11:56 |
||
---|---|---|
am gasit eu una pe care as vrea s-o incerc in curand; pare un deliciu. oricum am citit ca sunt multe retete de revani. uite reteta: 300 g faina 6 oua 150 g zahar 225 g unt 150 g gris 1 plic praf de copt 250 ml de suc de portocala+coaja de la o porto rasa 75 g migdale maruntite pentru sirop: 300 g zahar 500 ml apa 2 linguri de cognac metoda: bate albusurile spuma dupa care adauga jumatate din zahar si migdalele. cu cealalta jumatate de zahar freci galbenusurile ccu untul, adaugi sucul de portocala, cooaja, faina, grisul si praful de copt. amesteci dupa care adaugi compozitia de albus amestecand usor. se coace in tava unsa cu unt pana are o culoare aurie -30-35 minute la 180�. lasi sa se raceasca dupa care o tai dreptunghiular si toarna peste siropul racit care se prepara astfel: incalzesti apa si adaugi zaharu, lasi sa fiarba 10 minute, adaugand cognacul. cand o prepar te anunt. ar fi super buna la micul dejun cu lapte si cafea. |
||
Postat pe 26 August 2009 16:07 |
||
Multumesc mult, si eu o voi face in acest weekend. |
||
|
||
georgettina_68 Postat pe 28 August 2009 08:04 |
||
ai facut? cum ti-a iesit? ca si eu as vrea sa fac | ||
Postat pe 30 August 2009 15:47 |
||
Buna, am gatit prajitura in week end-ul trecut. Este usor de facut,este buna, dar ma asteptam la ceva mai spectaculos. M-am gandit sa incerc sa mai aduc ceva nou la reteta. Cred ca daca am pune esenta de rom in sirop si un mot de frisca pe fiecare bucata, cred ca ar fi mai savuroasa. | ||
georgettina_68 Postat pe 8 Septembrie 2009 08:24 |
||
si eu am facut-o dar siropul l-am facut din apa, zahar, zeama si coaja de portocala, am strecurat, racit si dupa ce am insiropat (nu prea mult) am pus peste migdale maruntite. noua ne-a placut. dulciurile mediterane, dar si cele arabe in general sunt foarte dulci din cauza cantitatii de zahar si a fainii de migdale sau a migdalelor, dar nu sunt atatea cu creme ca la noi. poti incerca frisca daca-ti place. sau inghetata de vanilie topita la servit. | ||
Postat pe 8 Septembrie 2009 08:46 |
||
De la: dellycieux, la data 2009-08-26 16:07:14am gasit eu una pe care as vrea s-o incerc in curand; pare un deliciu. oricum am citit ca sunt multe retete de revani. |
||
clioghe Postat pe 30 Martie 2010 09:52 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
venit suplimentar | 2 | De la: iffiuanamaria 26 Februarie 2009 11:38 |
Voi cum faceti fata perioadei de doliu? | 62 | De la: vitan 5 Martie 2014 16:43 |
:)) | 13 | De la: tutankhamon 21 Mai 2009 14:03 |
|
||
Echipa Garbo iti ureaza La Multi Ani! | 41 | De la: iulia_dibu 8 Ianuarie 2016 23:24 |
bujjoritza | 2 | De la: garbo091319 7 Ianuarie 2010 14:52 |
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice