Salut...sunt noua pe aici. Astazi am cumparat niste rondele de rechin...curiozitate...si vreau sa le prepar in stil romanesc, dar pe internet sunt atatea retete incat nu stiu pe care sa o aleg. Cine a mai preparat mancare din rechin, rog a-mi da si mie cateva idei. Va multumesc!!! |
||
celina1988 Postat pe 1 Septembrie 2009 20:51 |
||
---|---|---|
buna Celin,nici eu nu sunt prea veche pe acest forum,dar iti pot da urmatoarea reteta privind prepararea rondelelor de rechi; File de rechin cu bacon in crusta de cartofi 2-3 fileuri de rechin,6felii de bacon{100-150 grame}2-3 caetofi,1 ceapa,3 catei de usturoi,cimbru,1 lingurita maghiran,2 lamai,putin ulei,piper,sare. Preparare; Se curata si se rad cartofii pe razietoarea mare,se adauga ceapa taiata marunt,usturoiul taiat feliute si plantele aromatice.Se sareaza se pipereaza si se amesteca bine. Se rumenesc feliile de bacon taiate foarte subtiri intr-o tigaie fara a pune ulei. Se spala rondelele de rechin se scurge si se tamponeazacu un servetel,asezandu-se pe fundul unei tavi sau cratite,dupa ce a fost pusa hartie de coptsau folie de aluminiu.SE sareaza,se pipereaza,se pun feliile de bacon rumenite,iar deasuprase pun cartofii si feliile de la o jumatate de lamaie. Se toarna putin ulei si se adauga sucul de la lamaia ramasa,Se da totul la cuptor timp de 15-20 de minute {cuptorul fiind incins tare la inceput}. Se opreste cuptorul dupa timpul aratat mai sus si se mai lasa 7-8 minute in cuptor urmarindu-se starea feliutelor de lamaie. Pofta buna. Uitasem sa mentionez ca si eu am luat aceasta reteta tot de pe net,dar ne-a placut tare mult.Si cel mai IMPORTANT ;langa ea merge un pahar de vin alb .Sper sa va placa si voua |
||
garbo069128 Postat pe 10 Octombrie 2009 20:20 |
||
Mie personal mi-a recomandat vanzatoarea de la magazin. Pt ca rondelele de rechin sunt inghetate, se la sa de cu seara la dezghetat in frigider, sa se dezghete a la long, dimineata se pune intr-o tava, se pune foarte putin ulei deasupra ( o lingura ), se staorce o lamaie peste el si se condimenteaza cu condimente pt peste, tot foarte putin. Se lasa cateva ore bun dupa care se pune pe grill si se intoarce pe ambele parti. Se serveste cu legume secifice pt peste, usor calite. Este super de gustoasa, si este si dietetica. Merge la regim. Pofta buna! |
||
|
||
delly000468 Postat pe 26 Noiembrie 2009 08:23 |
||
Buna. Cred ca mesajul meu vine cam tarziu, ai mancat deja rechinul ala...dar poate ca reteta mea va ajunge cumva la cineva interesat. Iata o reteta super simpla si teribil de gustoasa. Il iei pe domnul rechin, il tai in felii(batoane), nici prea groase, nici prea subtiri, il condimentezi cu sare si piper si apoi fiecare baton in parte il rulezi intr-o felie subtire si lunga de bacon(pe care il cumperi gata feliat). Ca sa nu se desprinda pestele de bacon, infigi o scobitoare in rulou. Astfel pregatite, rulourile se coc la gratarul incins timp de cate 5 min pe fiecare parte. Se pot manca reci, calde, simple sau cu adaos de sos tzatziki. Va doresc spor la treaba, ca pofta veti avea cu siguranta. |
||
Postat pe 26 Noiembrie 2009 12:39 |
||
eu as lua din fiecare reteta cate ceva si as face propria mea combinatie . Incearca !"tot din curiozitate" | ||
donna_delly Postat pe 28 Noiembrie 2009 22:23 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Limba cu masline | 8 | De la: sonias0nia 9 Ianuarie 2010 12:27 |
carioci alimentare | 5 | De la: mare_melisa 5 Mai 2010 12:50 |
PERE COAPTE CU CREMA DE CIOCOLATA. | 2 | De la: gargarela 1 August 2009 16:14 |
|
||
WoW-Titans | 1 | De la: Hollydin 16 Noiembrie 2010 16:36 |
O felie de tort? | 23 | De la: garbo115475 22 Noiembrie 2009 11:56 |
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice