14 septembrie. T�rg de legume. Comuna B�tr�ni, jude�ul Prahova. Sunt a�tepta�i to�i cei care vor s� �i cumpere legume pentru a prepara conserve pentru iarn�. 11-12 septembrie. T�rg anual tradi�ional de �n�l�area Sfintei Cruci. Comuna V�rbil�u, jude�ul Prahova. La t�rg se g�sesc obiecte tradi�ionale �i preparate culinare. |
||
Ridhima Postat pe 10 Septembrie 2009 21:29 |
||
---|---|---|
Campionatul International de Gatit in Aer Liber Selgros 2009 Vedete ale gastronomiei, maestri ai artei culinare, bucatari amatori pasionati, mixuri de arome, traditii si tehnici de bucatarie, muzica si vinuri de exceptie: aceste sunt ingredientele la cel mai mare eveniment gastronomic al anului, din Romania. Reprezentanti ai artei culinare de inalta clasa si gurmanzi amatori, maestri bucatari o sa etaleze talentele gastronomice, in cadrul Campionatului International de Gatit in Aer Liber, ce se va organiza intre 11-13 septembrie 2009 in parcarea complexului comercial Polus Center din Cluj Napoca. Vineri 11 septembrie se va desfasura Competitia de Preparate Culinare Reci in patru sectiuni: Antreuri, Platouri Reci, Dulciuri si Patiserie, Creatie, Meniu Alternativ. Sambata, 12 septembrie va avea loc Competitia de Gatit in Aer Liber, tot in patru sectiuni: Ceaun, Plita, Gratar, Creatie. Duminica 13 septembrie, mari maestri ai artei culinare vor sustine demonstratii live. Jakob Hausmann, celebrul maestru de origine elvetiana va oferi pentru publicul spectator un show culinar in direct la eveniment. El va gati Varza A La Cluj pentru 2000 de persoane, intr-o tava de 6 metri patrati. tefan Bercea, Maestru in Arta Culinara, Capitanul Echipei Olimpice seniori a Romaniei, va realiza o demonstratie gastronomica in fata publicului spectator. Antonio Passarelli, Maestrul bucatar de origine italiana care socializeaza la inaltime cu publicul in timpul demonstratiilor de gastronomie. Cornelia Ghisoi, Lady Chef a Romaniei va realiza primul demo live in cadrul Campionatului. Maestra de la Aro Palace Brasov va fi acompaniata de universul ingredientelor Toneli si tigaile Look Cook. Somelierul Sergiu Nedelea va prezenta pe scena o parte din tainele meseriei de somelier. Cristian Baschir va prezenta Parada Somelierilor, deschidere a unei sticle de vin cu un cleste de inchizitie incalzita, umplerea unei piramide de pahare cu sampanie. Premiile Sergiu Nedelea vor fi oferite concurentilor care vor asocia bauturile cu mancarea in cel mai potrivit mod. Maestrul Nicu Urs din Brasov va demonstra ca pentru a gati in stil chinezesc nu este obligatoriu sa te fi nascut la Beijing. In memoria scriitorului Radu Anton Roman ACEEA a lansat, anul trecut, in cadrul etapei Cluj Napoca 2008, distinctia �Cupa Radu Anton Roman� care va fi oferit concurentului care va realiza cel mai reusit produs culinar traditional romanesc. |
||
Ridhima Postat pe 10 Septembrie 2009 21:41 |
||
�R�VêITUL OILOR� �i �Festivalul Br�nzei �i al Pastramei� Bran, 25-27 Septembrie 2009 In septembrie, are loc in Bran, pe platoul �Inima Reginei� un eveniment foarte cunoscut de locuitorii brasovului si anume �Ravasitul oilor�. ''R�VêITUL OILOR'' este de fapt o s�rb�toare simbolic� ce marcheaz� sf�r�itul anului pastoral. La festival, se va c�nta, juca �i mai ales se vor m�nca pe s�turate, tot soiul de preparate specifice �i mai ales pastram� de oaie �i bulz, udate cu must ob�inut �n gospod�riile celor din zona Bran. �i anul acesta, l�ng� Castelul Bran, pe Platoul �Inima Reginei� � Bran �i �n Parcul Central Bran, festivalul va debuta cu o expozi�ie gastronomic�, ce se va desf�ura pe �ntreg parcursul evenimentului unde vor fi expuse diversele sortimente de br�nz� �i pastram�, care pot fi degustate �i cump�rate la cele mai bune pre�uri direct de la produc�tori, membrii ai Asocia�iei Cresc�torilor de Animale din zona Bran. �n ziua de duminic�, 27 Septembrie 2009 va fi deschis� o expozi�ie de animale �n aer liber, �n cadrul c�reia se vor prezenta mai multe rase de ovine, vor avea loc v�nz�ri �i schimburi de berbeci, urm�nd ca la final, s� se aleag� cele mai frumoase exemplare. Un loc important �l vor avea p�storii �i c�inii lor ciob�ne�ti, adev�ra�ii eroi ai mun�ilor care vor participa la o parad�, la �ncheierea c�reia vor fi premia�i. Gurmanzii nu vor fi uita�i, �ntruc�t li s-a preg�tit o degustare a produselor de br�nz� �i pastram� care va culmina, a�a cum e firesc, cu acordarea unor premii produc�torilor expozanti, pentru cele mai reu�ite produse, re�ete , expunere, etc... . De la eveniment nu vor lipsi me�terii populari cu obiecte de artizanat dintre cele mai variate: �es�turi, bl�nuri, ceramic�, precum �i obiecte de uz pastoral. Sursa www.brasov.top-10.ro |
||
|
||
Ridhima Postat pe 19 Septembrie 2009 15:42 |
||
Bucharest Food Festival Octombrie 2009 In perioada 1 � 4 octombrie in Parcul Uniii se va desfasura cea de-a 3-a editie a Bucharest Food Festival. Punctele de atractie au fost gandite astefel inca sa acopere cele mai diverse gusturi. Vor fi prezente 10 restaurante cu specific diferit frantuzesc - Grandeur, libanez � Tripoli, muntesc � Casa Cristina, chinezesc � Asia, voiedoval � Crama Domneasca, unguresc/ ardelenesc � Papa la Soni, romanesc, germna si pescares - La Mircea Macelaru, peruan � Concept Catering. Vor fi prezenti peste 60 de producatori din Franta, Italia, Republica Moldova, Ungaria. Dintre produsele expuse se remarca cele eclogice din carne de vita, oaie si porc, vinul ecologic , magiunul de prune fara zahar, foarte apreciat de nutritionisti, branzeturile de capra romanesti, frantuzesti si italiene dar si renumite le bomboane Bucuria Tot la capitolul atractii,sint si concertele sustinute de: Proconsul, Analia Selis, Pasarea Colibri, Ovidiu Lipan Tandarica impreuna cu Marius Mihalache. Tentativa de a realiza cel mai lung lant de pizza din lume � 550 metri, va fi pusa in scena de Jerry's Pizza, impreuna cu ketchup-ul Hellmann's pentru o pizza cu un gust savuros. Gazda evenimentului va fi Soni, de la restaurantul Papa la Soni, care impreuna cu alti bucatari, va prezenta publicului o parte din secretele succesului in bucatarie. Demonstratii gastronomice realizate de Horia Virlan In cadrul evenimentului Bucharest Food festival, Scandia Sibiu va astepta cu cea mai mare ciorba de burta, preparata dupa o reteta traditionala, o ciorba de care se vor bucura, gratuit, peste 4000 de vizitatori. Pe durata evenimentului Scandia Sibiu va pregati pentru publicul vizitator, mancare din gama �Traditii�, punand astfel in valoare bucataria romaneasca traditionala. Gama �Traditii� cuprinde produse prelucrate manual, din ingrediente alese cu grija, de cea mai buna calitate: ciroba de burta, Ciroba de pui, Ciorba de vacuta, Costita afumata cu mancare de fasole boabe si multe alte produse pe care va invitam sa le descoperiti in cadrul evenimentului. Sursa : www.culinar.ro |
||
Ridhima Postat pe 29 Septembrie 2009 21:46 |
||
Slow Food Valahia Gusturilor �i Muzeul ��ranului Rom�n v� invit� la Ziua Recoltei. Pe 2, 3 �i 4 octombrie 2009, T�rgul ��ranului se preg�te�te de toamn�! Printre frunze ruginii �i �nc�lzit de un soare timid v� invit� la o s�rb�toare de �nceput de recolt�, vineri, s�mb�t� �i duminica, �n fiecare zi de la 9:00 la 18:00. V� a�tept�m la Muzeul ��ranului Rom�n! Ca un om gospodar, a�a cum �i st� bine, s-a preg�tit cu toate minun��iile toamnei. Pastram� de oaie, c�rna�ii de porc sau de vit�, leb�r, mur�turi, caltabo�, tob� �i r�cituri sunt toate dichisite �i ner�bd�toare. Al�turi le vor sta un pahar cu vin sau unul cu must, s� rumeneasc� obrajii! �mb�t� �i duminic�, a�a cum se cuvine �n zi de s�rb�toare, te a�teapt� pastram� la gr�tar �i bulzuri aburinde numai bune de potolit cu un pahar de must adus de pe meleaguri �ndep�rtate, tocmai din Teleorman. Sursa www.muzeultaranuluiroman.ro |
||
Ridhima Postat pe 1 Octombrie 2009 12:20 |
||
T�RGUL BIO Muzeul Na�ional al Satului �Dimitrie Gusti� �n parteneriat cu Bio Rom�nia �i Jurnalul Na�ional v� invit� �n perioada 2 - 4 octombrie 2009, la T�rgul Bio, prilej cu care se va lansa Proiectul Ecologic Rom�nesc. Organizatorii propun vizitatorilor o interesant� expozi�ie cu v�nzare de produse alimentare �i cosmetice bio, procesate at�t �n Rom�nia c�t �i �n str�in�tate. S�mb�t�, 3 octombrie, ora 13:00 vom vorbi Despre Gastronomie �mpreun� cu Editura Humanitas. Vor fi prezentate publicului c�r�i �i audiobook-uri de mare interes �i folos. Amintim:Carte de bucate - Sanda Marin, Stufat ori estouffade - Vlad Macri si audiobook-urile :Re�ete �n versuri �i proz� culese, scrise �i povestite de Draga Olteanu Matei, Gastronomice de P�storel Teodoreanu, �n lectura lui Valentin Uritescu. Sunte�i a�tepta�i, a�adar, la Muzeul Satului de vineri p�n� duminic�, �ntre orele 10:00 -18:00, s� descoperi�i, s� degusta�i �i s� cump�ra�i dup� pofta inimii, produse bio. De asemenea, pute�i t�rgui direct de la me�terii populari unele dintre cele mai frumoase obiecte de art� tradi�ional�. Sursa:www.muzeul-satului.ro |
||
Ridhima Postat pe 1 Octombrie 2009 12:42 |
||
Salonul Ecoagricultura � Targul National al Mierii - Bucure�ti, 2-4 octombrie. Bioma Agro Ecology Co va invita sa vizitati in perioada 2-4 octombrie 2009, Salonul Ecoagricultura ce se va desfasura in cadrul celei de-a doua editii a Targului National al Mierii - Bucuresti. Destinat expunerii de produse ecologice certificate, manifestarea expozitionala este organizata de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, in colaborare cu Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania, pe platforma Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania din B-dul Ficusului nr. 42, sector 1. |
||
Ridhima Postat pe 2 Octombrie 2009 11:49 |
||
Festival gastronomic D�ale Gurii Dun�rii S�mb�t�, 10 octombrie se va desf�ura la Uzlina, Complexul Cormoran, primul festival gastronomic dedicat Deltei, "D�ale Gurii Dun�rii". La eveniment vor fi prezen�i, �n calitate de membri ai juriului, Silvian Ionescu, Sulfina Barbu, Grigore Baboianu, Mircea Dinescu, Gic� Popescu �i Ivan Patzaichin, iar m�nc�rurile vor fi preparate de �cei mai iscusi�i buc�tari din Chilia, Cri�an, Mahmudia, Murighiol, Sarichioi �i Sarighiol de Deal". "Este un festival-concurs de tradi�ie culinar�, cu specialit��i "endemice" din Delta Dun�rii, preparate de reprezentan�ii a �ase comunit��i locale", a spus Cristina Bucureasa, reprezentant al Asocia�iei Salva�i Dun�rea �i Delta. "Oamenii Deltei trebuie s� fie con�tien�i c� g�tesc ca nimeni al�ii �i de aceea tradi�iile gastronomice �i culturale ale Deltei merit� �i trebuie promovate. Pe de alt� parte, pescuitul industrial �i braconajul - realit��i care distrug Delta - trebuie s� lase loc ecotu�rismului, turismului cultural �i gastronomic, alternative de dezvoltare concrete, responsabile �i durabile", a mai afirmat Cristina Bucureasa. Evenimentul este organizat de Asocia�ia "Salva�i Dun�rea �i Delta!", iar valoarea total� a premiilor este de 6 mii de euro. Fondurile vor finan�a trei proiecte sociale menite s� contribuie la dezvoltarea durabil� �i responsabil� a comunit��ilor deltaice. Sursa:www.obiectivtulcea.ro |
||
Ridhima Postat pe 9 Octombrie 2009 12:05 |
||
10-11 Octombrie - Targului Traditiilor, editia a III-a - obiceiuri de toamna. Cei care iubesc arta populara si traditiile autentice romanesti sunt invitati sa participe la cea de-a treia editie a Targului Traditiilor. Anul acesta targul se va desfasura in perioada 10-11 octombrie 2009, in Parcul Tineretului din Bucuresti si va avea ca tema obiceiurile de toamna la romani. Timp de doua zile, peste 100 de mesteri populari vor prezenta produse si obiecte variate specifice activitatilor de toamna si obiceiuri din diferite zone ale tarii. Evenimentul are ca scop promovarea traditiilor autentice romanesti, in spatiul urban. In acest sens, organizatorii au pregatit pentru iubitorii de arta populara, demonstratii de maiestrie ale mesterilor derulate sub forma unor ateliere de creatie. Supriza acestei editii o va reprezenta reconstituirea unei gospodarii autentice romanesti, din zona Arges. Pentru a reintregi atmosfera vietii satului, alaturi de obiectele de artizanat din ceramica de Corunt, Horezu sau neolitica, tesaturile, icoanele pe sticla, instrumentele muzicale, impletiturile, icoanele sau costumele traditionale, la Targul Traditiilor vor fi prezente si produse din gastronomia traditionala romaneasca. |
||
Ridhima Postat pe 9 Octombrie 2009 23:04 |
||
Targ de Slow Food la Brasov 35 de producatori traditionali de alimente vor participa, in weekend, la cea de-a XIII-a editie a targului Slow Food "Roadele Pamantului".Targul este organizat de Conviviumul Slow Food Brasov, Asociatia "Roadele Pamantului" si Primaria Brasov, pe 24 si 25 aprilie 2010, intre orele 10.00-16.00, in Piata Sfatului. Va veti putea umple cosul de cumparaturi cu gemuri, conserve, palinca, vinuri si afinata, suc natural de mere, mezeluri si produse din carne, branzeturi traditionale.Nu uitati de pastravul afumat la fum de cetina si pastrat in harzob de brad, merele uscate, uleiul presat la rece, painea, produsele apicole, turta dulce sau mozzarella de bivolita. Ziare.com |
||
Ridhima Postat pe 23 Aprilie 2010 22:26 |
||
24 � 25 aprilie 2010 �n aten�ia m�nc�cio�ilor, pofticio�ilor, gurmanzilor �i arti�tilor �ntr-ale degustatului... De Sf�ntul Gheorghe, c� tot se face �m�sura oilor� �i se �n�arc� mieii, v� a�tept�m la Muzeul ��ranului Rom�n, cu ca�, br�nz� de burduf, telemea de oaie, urd� de la Fundata, dar �i cu br�nz� de capr� de la Crit. Nu vor lipsi nici mezelurile de la Boto�ani, c�rna�ii csabaii �i c�rna�ii sibieni, pastrama de oaie �n bai� �i p�inea de Ghime�. V� �ndulcim cu miere, dulce�uri, gemuri, pr�jituri �i suc de mere. Produc�torilor locali li se al�tur� �i me�teri din toat� �ara cu obiecte din lemn, ceramic�, �es�turi �i ou� �ncondeiate. T�rgul de Sf�ntul Gheorghe, de s�mb�t�, 24 aprilie p�n� duminic�, 25 aprilie, �ntre orele 9:00 �i 17:00. www.muzeultaranuluiroman.ro |
||
Ridhima Postat pe 23 Aprilie 2010 22:29 |
||
Campionatul Interna�ional de G�tit �n Aer Liber Bucure�ti - (7-9 mai 2010) Program Vineri, 7 mai, Clasa Preparate Culinare Reci Sec�iunea Antreuri, Expozi�ie de Art� Culinar� Sec�iunea Dulciuri �i Patiserie Sec�iunea Crea�ie Sec�iunea Meniu Alternativ S�mb�t�, 8 mai, Clasa G�tit �n Aer Liber Sec�iunea Plit� Sec�iunea Gr�tar Sec�iunea Ceaun Sec�iunea Crea�ie Duminica, 9 mai, Program de demonstra�ii de art� culinar� Competitia va fi structurata pe grupe de profesionisti si amatori. |
||
Ridhima Postat pe 3 Mai 2010 22:14 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
METODA ANTI-FLOOD,ESTE NECESARA? | 7 | De la: tutankhamon 25 Noiembrie 2009 00:13 |
Concurs Pur | 18 | De la: dana1125 25 Iunie 2012 16:04 |
T�rgul mierii Campina | 1 | De la: Ridhima 19 Februarie 2009 14:55 |
|
||
multumesc!echipei garbo.ro.... | 65 | De la: vuvuzela 25 Septembrie 2010 11:35 |
pt administratori | 79 | De la: flori_c 27 Februarie 2015 20:29 |
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri