MAIONEZA DE USTUROI CU LAPTE-Alioli con leche-

Este o reteta pe care o prefer cand fac friptura sau carne la gratar.De obicei folosesc lapte semidegresat si asa colesterolul are mai putin de suferit.Se folosesc lapte,ulei,un catel de usturoi,sare,un pic de zeama de lamaie la final,dupa gust.Important,ca uleiul si laptele sa fie de aceeasi temperatura.Punem im vasul de la mixer usturoiul,sarea,100 grame de ulei de floarea soarelui si cam tot atat de lapte.Se mixeaza fara a scoate mixerul,pana se incepe a lega.Daca vedem ca nu e destul de legat,mai adaugam ulei in timp ce mixam .Cand are consistenta dorita probam de sare,punem un pic de suc de lamaie si...gata.Cand o sa fac voi pune si poze.E preferabila oricarei maioneze,mai ales pentru persoanele ce nu pot manca oua.Cum este prima reteta postata de mine aici,sper ca am inceput cu dreptul.
liliana05
Postat pe 29 Septembrie 2009 22:53

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
sportul este cel mai bun 1 De la: Lucabuluca 19 Decembrie 2009 14:42
Ceafa de porc cu sos de cascaval 1 De la: bujjoritza 12 Noiembrie 2009 18:09
Marcile proprii 1 De la: kapa2003 22 August 2009 09:34
Retete rapide... pentru musafirii neasteptati... eu incep cu clatitele 5 De la: scorte 4 Februarie 2010 20:09
INFECTII.. DE ORICE FEL, SI DE AMIGDALIDE.. 21 De la: 17 Octombrie 2009 17:35
Setari Cookie-uri