MAIONEZA DE USTUROI CU LAPTE-Alioli con leche-

Este o reteta pe care o prefer cand fac friptura sau carne la gratar.De obicei folosesc lapte semidegresat si asa colesterolul are mai putin de suferit.Se folosesc lapte,ulei,un catel de usturoi,sare,un pic de zeama de lamaie la final,dupa gust.Important,ca uleiul si laptele sa fie de aceeasi temperatura.Punem im vasul de la mixer usturoiul,sarea,100 grame de ulei de floarea soarelui si cam tot atat de lapte.Se mixeaza fara a scoate mixerul,pana se incepe a lega.Daca vedem ca nu e destul de legat,mai adaugam ulei in timp ce mixam .Cand are consistenta dorita probam de sare,punem un pic de suc de lamaie si...gata.Cand o sa fac voi pune si poze.E preferabila oricarei maioneze,mai ales pentru persoanele ce nu pot manca oua.Cum este prima reteta postata de mine aici,sper ca am inceput cu dreptul.
liliana05
Postat pe 29 Septembrie 2009 22:53

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
sucuri naturale 3 De la: mirabela_moraru 21 Ianuarie 2010 12:30
tot pentru clatite 12 De la: dorina27 26 Noiembrie 2009 08:43
foi placinta 8 De la: karlla57 9 Martie 2010 22:59
sarea 23 De la: delly000861 15 Martie 2010 14:43
Dieta Catalin Crisan 2 De la: eu_geminy 17 Aprilie 2011 15:14
Setari Cookie-uri