Reteta de SALAM

Fiindca se apropie taiatul porcului o sa postez o reteta de SALAM
INGREDIENTE :
10 KG carne de pork
6KG carne vita
2 KG slanina de pe burta
100g zahar pudra
300g sare
60g piper si 2 nucsoare
Se macina fiecare sortiment de carne separat prin sita cu gauri mari,se lasa la scurs pe o suprafata inclinata ,se macina slanina ,cind s-a scurs carnea, se aseazape o masa
in straturi potrivite un rind de carne unul de slanina dupa terminare, se macina din nou printr-o sita cu gauri mai mici toata impreuna ,se pun condimentele si se framinta bine .Tot secretul este la framintat ,daca este bine framintat va fi super bun ,apoi se baga in mate groase sau plastic ,depinde de preferinta ,se leaga la capetii,se agata pe ruda sa se scurga 2zile ,dupa care se da la fum rece nu cald,o zi da'una nu timp de 3 zile ,apoi se pune la uscat intr-un loc unde sa aiba aer .Sper ca am explicat destul de bine .
LA mine in famile se face aceasta reteta in fiecare an acest salam se poate consuma oricind dar noi il consumam vara.
bujjoritza
Postat pe 8 Noiembrie 2009 18:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Prajitura cu nuca si rahat 2 De la: delly003293 16 Mai 2010 23:35
Jufla-julfa 45 De la: georgettina_68 30 Martie 2010 07:43
reteta de dulceata. 8 De la: garbo115475 31 Ianuarie 2010 19:36
carioci alimentare 5 De la: mare_melisa 5 Mai 2010 12:50
Caperele!? Ce sunt si cum se folosesc pentru o mancare delicioasa! 17 De la: garbo_414110 1 Octombrie 2019 01:12
Setari Cookie-uri