Tort cu crema de rahat

Buna tuturor! Caut o reteta mai veche,de tort.Aceasta reteta o faceam pe vremea lui Ceausescu,cand nu se gaseau de nici unele.Dar nu o mai gasesc la nimeni.Stiu doar ca blatul era cu nuca,parca o cana de nuci macinate,bine insiropat cu sirop de zahar ars si crema din rahat dat prin masina de tocat si frecat cu un pachet de unt. Daca dintre voi cei mai vechi pe aici o aveti va rog frumos sa o scrieti si pentru mine. A fost "dulcele" nostru al celor mai "old",alaturi de prajitura cu crema de lamaie si foi pe fundul tavii.Multam.
adelinas62
Postat pe 19 Aprilie 2010 14:32
faceam cu crema de rahat dar cu foi de napolitane.
deci ,la 1/2 kg de rahat dat prin masina de tocat carne dadeam si o lamaie cu tot cu coaja apoi pe baie de aburi pana se omogeniza ca o crema. dupa ce se ia de pe foc se adauga 100 gr. de unt, se omogenizeaza si se ung foile de napolitana nu prea gros. peste ultima foaie se pune ceva maqi greu sa se preseze.se taie a doua zi in forma dorita.
delly003198
Postat pe 22 Aprilie 2010 19:28
Cu blat cu nuci si insiropat nu stiu, dar eu mai faceam foi coapte pe dosul tavii, din aluat cu amoniac si le umpleam cu crema de rahat dat prin masina cu lamaie+unt. Cred ca-ai putea incerca un aluat gen pandispan cu mai multa nuca si faina mai putina, ca sa se poata insiropa. Fac si eu cu foi de napolitana, dar in rahat nu mai pun unt. Dupa ce-l dau prin masina cu lamaie, il topesc putin pe foc si ii adaug nuca macinata,chiar si de cocos, arome. Se face repede si se mananca la fel de repede. Pofta buna.
akrep
Postat pe 26 Aprilie 2010 10:49
DC VREI PRAJITURA CU 2 BLATURI SUBTIRI SI CREMA DE RAHAT; 8 OUA,8LG. ULEI. 2 CANI ZAHAR=400GR. , 2 CANI FAINA. SE FREACA ALBUSURILE CU ZAHARUL CA LA BEZELE,APOI ADAOGI GALB. SI FRECI BINE,APOI AROME DIVERSE SI FAINA, PRAF DE COPT SI COAJA DE LAMAIE. COCI BLATUL IN TAVA UNSA SI TAPETATA CCA 40.MIN. DUPA RACIRE TAI PE JUMATA SI ITI IES 2 BLATURI.INTRE ELE PUI CREMA DE RAHAT ;500 GR.UNT,3 LAMAI DECOJITE,750 GR RAHAT. PE CARE LE DAI TOATE PRIN MASINA DE TOCAT.DUPA CE AI TERMINAT PUI ESENTA DE ROM SI CACAO DC VREI SI OBLIGATORIU 1 OU SI MESTECI DIN NOU. ACEASTA CREMA O ASEZI INTRE CELE 2 BLATURI. DEASUPRA PUI CE VREI TU ;FRISCA SAU GLAZURA CIOCOLATA FOFTA BUNA
garbo091375
Postat pe 21 Mai 2010 20:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
CHISCA MOLDOVENEASCA 5 De la: corinaelena 13 Decembrie 2009 13:00
sufleu de dovlecei 5 De la: EVYSMID 4 Ianuarie 2010 20:41
HELP! Caut reteta prajitura "Panselute" cunoaste cineva? 6 De la: lilypod 10 Aprilie 2012 22:56
buna dragilor 1 De la: pzb 18 Noiembrie 2009 11:53
Biftec tartar 23 De la: alma_negoita 18 Aprilie 2010 12:26
Setari Cookie-uri