Cafeneaua forumului

georgeta_claudia, si noi avem nopti agitate, am avut vreo patru nopti in care nu dormea, plangea in somn, de nu puteam sa o linistesc.Pana nu-i dadeam panadol nu se linistea. Dar noi nu avem inca niciun dinte, nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi cand vor incepe sa sparga.Are toata gingia umflata si alba si cand pune ceva in gura, musca.Si nici nu te lasa sa-i pui mana in gurita sa o masezi, sau sa o dai cu gel, cu toate ca dupa gel se linistea cam 30 min, maxim o ora. Asa ca ii dadeam panadol, in final.Pentru ca ea era rupta de somn, cum ti-am mai spus plangea in somn, nu deschidea ochii. Va pupam!
chira
Postat pe 12 Martie 2008 10:39
asa plange si daria in somn practic nu se trezeste ii dau ceai si suzeta si adoarme la loc dar se repeta si de 15 ori pe noapte dar cum spui tu am avut si nopti cand se punea pe tipat si nu o puteam linisti asta cu vreo saptamana pana sa ii plesneasca dintii.
eu ii dau in fiecare seara nurofen si peritol la indicatia medicului dar de aseara am hotarat sa nu ii mai dau caci mie frica de reactii adverse desi doctorul zice ca pot sa ii dau in continuare si azi noapte cred ca s-a trezit de 20 de ori.
nu stiu ce sa fac sa continui cu peritol si nurofen sau sa o las cateva nopti faradesi de la peritol mananca putin mai bine caci mancarea este o alta problema a noastra de cand cu dintii.
georgeta_claudia2000
Postat pe 12 Martie 2008 11:06
Chiar nu stiu ce sa-ti spun, eu nu i-am dat decat vreo 3-4 seri panadol, ca plangea rau, in rest este doar agitata.Si eu am intrebat doctorul si mi-a spus ca nu e nicio problema daca ii dau cateva seri panadol sau nurofen, dar nu stiu daca e bine totusi sa-i dai la nesfarsit.Mie mi-a spus ca mai pot sa-i dau si cate jumatate de supozitor de novocalmin, cand este foarte agitata si o doare ceva. In zilele respective, nici ziua nu dormea bine.Dupa cele 4 nopti de somn chinuit, vreau sa-ti spun ca a dpormit 2 seri de la ora 23.00 pana la ora 11.00 fara sa se miste.A doua zi o cautam in gura, sa vadem daca are vreun dintisor, ca prea se linistise asa , dintr-odata.Dar nu, probabil nu a mai avut dureri si nedormind bine atatea nopti...Ma trezeam peste noapte si ma uitam la ea, ma miram cum de nu scanceste macar...Iar cu mancatul nu avem probleme, o singura zi mi s-a intamplat sa nu-mi manance aproape deloc, decat ceai, sucul de fructe si cate 150 ml lapte fortat ( de 3 ori pe zi).In rest nu a vrut nimic, nici piureul de zarzavat , nici fructele, nici iaurtul.
chira
Postat pe 12 Martie 2008 17:39
Buna fetelor! ce mai faceti? Vad ca georgeta_cleudia si chira au probleme cu dintisorii.nu vreau sa ma gandesc cum va fi si la noi cand ii vor iesi si Amaliei dintisorii.....noi azi am fost si ne-am pus cercelusi, e tare comica.am sa pun niste poze...pupici.
danyelle005
Postat pe 12 Martie 2008 18:25
buna dragi mamicute eu sunt Bianca si sunt mamicuta a doi ingerasi Iulian(7 ani)si Alexia(10 luni) miar placea tare mult sa vorbim
albuadria
Postat pe 12 Martie 2008 20:28
bine ai venit bibi_cri2000. eu am o fetiza de 2 luni....azi implinita :P..
tudor_claudia
Postat pe 13 Martie 2008 08:50
buna dimineata fetelor! nimeni la cafeluta? pot sa ma laud ca am avut o noapte super...Chira a adormit pe la 23.10 si doarme si acum, a scancit putin in somn pe la 3.30, si pe la 8.30 l-a auzit pe tati prin casa si a inceput sa planga, dar s-a culcat la loc, si doarme si acum. dar eu ,bineinteles ca m-am dus la ea de vreo 3-4 ori peste noapte..., ca eram obisnuita sa ma trezeasca de cateva ori. Vreau sa va spun ca ma doare mijlocul ca am stat aproapte toata noaptea in pat, nu m-am ridicat de 10-15 ori. Eram obisnuita cu miscare, asa amortisem... oricum a fost ca in vremurile bune, cand nu eram agitate de la dintisori, si dormeam toata noaptea.Dar vom trece noi si peste asta...Bb-ii vostrii sunt bine, cum au dormit?
Va pupam!
chira
Postat pe 13 Martie 2008 09:59
Pentru tudor_claudia: la mukti ani pentru daciana, sa cresca mare si sanatoasa, si vesela si frumoasa, si sa va bucurati de fiecare moment petrecut impreuna. Pentru chira: Andrei are 6 luni si2 saptamani aproape, de dormit doarme (acuma din iarna l-am luat cu noi in pat sa nu ii fie frig in patut, asa ca se trezeste de vreo 2-3 ori noaptea sa suga si eu fiind langa el doar papa repede si adormim imediat inapoi, si eu si el. Agitat nu e teribil, desi musca , roade, saliveaza de la 2 luni incoace, giingiile umflate si albe toate, isi baga manuta si scormoneste de zici ca se scarpina pe gingie, si mai suparat e cand baga o jucarie in gurita si nu il multumeste gradul de duritate sau forma ei (cred ca nu il scarpina destul de bine toate), si atunci e mai suparat. In rest, mananca (nu la fel de mult ca acum cateva luni), doarme, iesim in parc si chiuie la pasari. acum vad ca s-a procopsit cu niste mucusori si se tot ineaca cu ei, se mai trezeste si din somn ca nu poa sa respire bine din cauza lor... Cu mancatul... alta fericire: acum i-am introdus supa (de morcov, albituri si ulei, carnea inca nu i-am bagat-o), dar el mai mult de jumatate de morcov nu a mancat niciodata si oricum nu mananca de foame, mananca pe post de joaca sau de curioziate sa se joace cu linguritaz si mancarea: daca ii e foame rau nu vrea nici sa se uite la supele mele, vrea doar sa suga (biberoane nu accepta, doar le roade, nu si suge), iar daca e fff satul iara nu vrea sa mai pape din lingurita cu supica. Sa vedem, cand i-om introduce si altceva(FRUCTE, BRANZICA), POATE ALTCEVA L-O ATRAGE MAI MULT. a, SI DE BAUT, NICI VORBA: NU TU APA, NU TU CEAI, DECAT CE CURGE DIN BIBERON IN TIMP CE ROADE EL TETINA.
ruschita
Postat pe 13 Martie 2008 12:10
A, nu va zic ca alaltaieri a cazut din pat (prima luicazatura), ce ne-am mai speriat amandoi, si eu si el, ce a mai plans pana sa il iau in brate si dupa ce l-am luat tot ii venea sa planga si zicea maaaaaaaaaa si cauta cu manutele si gurita, i-am dat sa suga si a adormit asa de adanc, si pe urma toata ziua a fost apatic si nu voia deloc sa il lasi singur in camera, s-a spariat rau de tot saracul...

Pentru danyelle_005, asteptam pozele cu cercelusii:)
ruschita
Postat pe 13 Martie 2008 12:17
Buna fetelor! abia am reusit sa pu pozele cu cercelusii, merge tare greu, nu stiu de ce.
ruschita asa [pateam si eu cu Amalia cand am inceput sa-i dau supica, mai ales cand i-am dat supa crema la inceput.; se juca cu mancarea, dar cu rabdare, cu cantece, jocuri a inceput sa manance mai bine. Acum chiar papa foarte bine, nu am treaba cu ea. Eu una sunt pt o alimentatie cat mai sanatoasa si de aceea nu i-am dat pana acum mancare la borcanele.
acum avem si noi treaba cu manutele pe care le tine numai in gurita si din cauza asta ii ies niste bubite mici in jurul guritii si nu stiu cu ce sa o dau; voi stiti ceva pt bubitele astea?
danyelle005
Postat pe 13 Martie 2008 16:58
fetelor, eu inseamna ca sunt norocoasa... Chira nu a refuzat nimic pana acum, singurul lucru care nu i-a placut au fost niste cereale cu fibre, in rest orice. De la inceput..., au fost doar cateva momente cand nu a vrut sa manance, dar la noi e din cauza dintisorilor, mancam 100 g si numai vrem, tinem gura inchisa. Si cu dintisorii ne cam luptam de la 4 luni, cand ne-a zis pediatrul ca are gingia umflata si am fost si la un stomatolog, care ne spusese acelasi lucru.Dar atunci dormea, doar ca rodea orice si avea bale. De pe la vreo 8 luni am inceput sa dormim mai agitate.Dar avem perioade: 3-4 nopti agitate, 3-4 ok.
chira
Postat pe 13 Martie 2008 17:51
buna fetelor am si eu o problema cu noii dintisori si nu prea stiu cum sa ma descurc. de la un timp durerea e foarte mare si plange bb cam tot timpul si ziua si noaptea . am incercat cu tot felul de geluri cu panadol cu ibalgin si nici un rezultat. gingia este umflata si alba dar nu vrea de nici un fel sa erupa . stiti voi vreo metoda eficienta?? va rog suntem disperati...:(
anamariamerisescu
Postat pe 13 Martie 2008 19:29
buna dragutelor eu sant bianca si am o fetita de 10 luni Alexia aceasi problema am avuto si noi si ii dadeam sa manance piscoturi biscuiti coaja de paine si ceiuc de musetel dacal primeste Si binenteles masajul gingiutelor Mia fost recumandat de medicVa doresc mult succes Noi avem deja 4 dintisori
bibi_cri2ooo
Postat pe 13 Martie 2008 20:05
pentru tudor_claudia iti multumesc pentru intimpinare si i doresc fetitei tale multa sanatate fericire si sa creasca mare mare si cuminte
bibi_cri2ooo
Postat pe 13 Martie 2008 20:18
Nimeni la cafea? Cum au dormit bb-ii vostri? Noi am dormit relativ bine, am scancit de vreo 2-3 orin in somn, pe la 4.30 aveam ochii deschisi, dar am lasat-o in patut, a incercat sa se joace cu putinele jucarele pe care le are atarnate la patut si a adormit la loc. si acum dormim inca. Aseara s-a culcat pe la 23.40, avea un chef nebun de joaca... Bibi_cri , bine ai venit si sa-ti tariasca ingerasii si asteptam sa ne povestesti cat mai multe despre ei, mai ales despre Alexia, deoarece suntem de aceeasi varsta.
chira
Postat pe 14 Martie 2008 10:26
neata lume, neata chira, daca mai esti prin cafenea... Noi astazi mai tarzior cu cafeaua (ma rog, cafea oricum nu beau in viata reala, dar pe net sa zicem ca as bea). Noi cu papatul... nu neaparat refuzam, dar inca nu ne-am obisnuit cu supica pe poist de mancare, mai mult ne jucam cu ea, si nu il fortez sa pape daca nu vrea, nu sunt de acord cu fortatul. mancare din borcanele nu ii dau, papa doar san si acum am inceput cu supica. Astazi am fost la pediatru, ave 71 de cm si 9kg!!!!!!!! Si.... DINTISORRRRRRRRRRRRIIIIIIIIII(cand a zis dr ca i-au iesit am vazut si eu doua dungulite mici albe, dar acasa parca s-au ascuns, o sa ne mai uitam mai tarziu, poate trebuie lasata un pic gingia in jos ca sa se vada dintii). Azi-noapte a fost agitat rau(cred ca de la dinti), ca se tot trezea plangand, il ridicam, ragaia, partulici, a facut caca la 2 noaptea (nu a mai facut in toiul noptii de luni de zile), dar acum suntem bine. Pupici pt pitici si mamici!
ruschita
Postat pe 14 Martie 2008 13:00
Felicitari Andrei pentru dintisori! Esti rapid! Noi avem 10 luni si nimic. Si cu cazutul din pat am "auzit" ca ai fost mai "harnic". Noi am cazut prima si sper singura data la 9 luni... Eu i-am dat si borcanele, (numai de la Nestle) pentru ca am zis sa o obisnuiesc si cu ele, ca vom pleca in concediu si nu o sa stau sa-i fac, ca poate nu voi avea cum...Si este foarte incantata, cum de altfel de orice mancare. Daca nu vrea sa manance oricum nu mananca nici ce-i fac eu , nici borcanel...Pupici!
chira
Postat pe 14 Martie 2008 13:29
Buna dragi mamici! si noi am avut o noapte cam agitata, nu stiu de ce dar a scancit toata noaptea. demult n-am mai avut o noapte asa de agitata, parca am uitat cum e sa te trezesti intr-una......oricum sunt tare obosita...acum Amalia doarme si profit sa fac si eu putina curatenie...o zi buna in continuare.
aaaa sa nu uit : bine ai venit bibi_cri
danyelle005
Postat pe 14 Martie 2008 14:27
Buna!Vad aici numai mamici de bebe mic,mic..E bine ca imi amintesc cum ii ieseau dintisorii lui Denis!Ce zile!Acum e mai maricel,ne chinuim cu facutul la olita sau wc...Noi ne trezim de 2 sau 3 ori pe noapte sa facem la olita...Sa vedeti cum doarme in fundulet pe olita...Puiul meu suge inca degetelul...si noaptea bea laptic cu bisciuti pisati din biberon...o fi rau?O zi buna in continuare si...un ceai caldut!
roxydennys
Postat pe 14 Martie 2008 16:14
Neatza lume, nimeni pe aici? chira multumim pentru felicitarile adresate, insa.... cum spuneam, vorba sotului, dintisorii aia cred ca au iesit la spital si au ramas acolo, ca noi acasa nimic nu vedem. gingia e intradevar f umflata (umflata era ea de multa vreme), si de 2 nopti andrei se trezeste la 2 noaptea si plange . nu vrea nimic, sa pape sau altceva, plange ce plange, il iei in brate il legeni il linistesti si adorme la loc. ne-a dat dr sa luam enterol, debridat (apropo, scrie pe el ca e pt calmarea durerilor gastrice si normalizarea scaunelor, dar lui i-a dat impotriva diareei), biotics, astea 10 zile. Probabil ca undeva in astea 10 zile ar trebui sa vedem si noi celebrii dintisori? altfel, suntem jucausi tare, si asa ne place sa ne jucam cu mami si cu tati si sa ridem.... Si mai facem ceva: ne-am descoperit buzele si sugem buza de sus si pocnim din limba, e asa interesant incat facem asta mai toata ziua:)) Si desigur, cand sa schimbam scutecele, ne bagam unghiutele in burtica pana ne inrosim de tot , si daca ajungem si mai jos din intamplate tragem de tot ce gasim pe acolo:))
ruschita
Postat pe 15 Martie 2008 09:39
buna ziua!o cafeluta?sau un ceai de fructe?draga ruschita cred ca toti baieteii se trag de...tot ce gasesc...al meu vara trecuta din cauza caldurii il tineam gol prin casa si mereu se tragea .era mereu cu mainile la cuculet...si acum daca il las dezbracat se trage...mai sunt mamici cu puisori care sug degetelul?àveti vreo solutie?
roxydennys
Postat pe 15 Martie 2008 11:56
buna fetelor problema cu trasul de cuculet cred ca e la moda si noi facem la fel iar cu unghiile in burtica tot asa. pana acum nici un dintisor mai asteptam...
anamariamerisescu
Postat pe 15 Martie 2008 20:20
SLABA MISCARE LA CAFEA!am intrat putin sa va salut ca altfel nu prea am timp .Daria iar mi-a facut temperatura si diaree si fffffffff agitata mai ales noaptea , asa ca mai asteptam un dinte cat de curand caci ea asa face cand ii apare cate un dintisor.
georgeta_claudia2000
Postat pe 18 Martie 2008 07:58
sunt deacord cu tine,draga georgeta_claudia,cam slaba miscarea..eu mai beau o cafeluta...
roxydennys
Postat pe 18 Martie 2008 15:59
"Neata mamici si pitici! Va-ti trezit? Am intrat sa va salut pana se trezeste Chira.Cafeaua deja am baut-o.Gata! S-a trezit Chira! pupici!
chira
Postat pe 19 Martie 2008 10:33
buna dimineata mamici, o cafelutza sau un ceai? vad ca ingerasi sunt bine..le mai dau dintisorii, sa ne traiasca...
maine merg la vaccinul de 2 luni cu galusca..sper sa fie bine am emotii.
roxidenys, a mea fetitza desi are numai 2 luni isi suge degetul, de vreo luna iar de 3 sapt de multe ori ma duc sa verific ce face ca nu mai plange si imi dau seama dc ii este foame ca isi suge degetelul f tare....
am citit ca suptul degetului este de fapt o medota de autolinistire, nu pedepsi copilul (nu stiu singur ce ai si nu vrea sa fac vreo gafa), incearca sa vezi cand incepe sa il suga si ce il face sa nu si-l mai suga. incearca de ex. dc adoarme cu degetelul in gurita..sa ii dai o jucarie in pat langa el...sa o poata lua in brate....poate se dezvata asa, numai ca trebuie sa ai rabdare.
eu inca nu pot sa aplic nimic ca e prea mica...dar nici nu mai fac atata caz, la inceput ma tot stresam si ii scoteam degetelul in gurita..sau incercam sa ii dau sa manace dar isi sugea degetelul si cand o durea burtica de la colici asa ca...nu pot sa o tin mereu la san... sper sa se dezvete singura..acum a inceput din ce in ce mai rar sa isi bage degetelul in gurita....
multa sanatate
tudor_claudia
Postat pe 20 Martie 2008 11:29
buna mamici!denis al meu sugea degetelul tot de pe la 2 luni,sa se calmeze,sa adoarma,acum il foloseste in aceleasi scopuri...nu l-am pedepsit,dar stiti voi...mai vine cate o...baba si zice:sa-i pui ardei iute ca se subtiaza degetul....da-i cu batul cand il baga in gura...etc...la fel ca si cu olita:bate-l la fundul gol ca sa vezi ca se invata,eu asa am crescut...n...copii...denis al meu,m-am luat dupa soacra-mea si cumnata care nu mai se opreau din laudatul fetitei si primei nepoate care,chipurile face la olita de la 10 luni si merge in piciare tot de la 10 luni...l-am lovit cu palma peste fund si-mi pare nespus de rau...s-a pisat toata ziua cate putin pe el...soacra mea zicea ca cu 2 palme la fund a invatat-o pe prima nepoata sa faca la olita...ei,dragi mamici,nu-i chiar asa...am observat ca denis cand il cert nu intelege si face exact ce nu are voie sa faca,dar cand ..discutam..noi ca intre oameni mari,obtin rezultate uimitoare,nu-mi vine sa cred..imi mai pierd si eu uneori rabdarea si-l cert,dar nu il mai lovesc ,a fost prima si ultima palmuta la fund...sper sa nu o mai folosesc..concluzia?nu va mai luati mamici dupa ce spun altii,sunt bune sfaturile,sunt inimaginabil de folositoare,dar trebuiesc selectate si aplicate numai daca considerati ca sunt bune...iar acum,cu degetelul..ma gandesc ca poate vreo mamica mai experimentata poate sa ne ajute,dar fara sa-l lovesc..o sa incercam cu vreo jucarie,ceva...mai astept sfaturi si multumim mult!sanatate la ingerasi si voua mamici si o zi buna in continuare
roxydennys
Postat pe 20 Martie 2008 16:00
pai bineinteles ca nu ajuta la nimic bataia, e ca si cum ar vrea sa te invete cineva pe tine sa joci tenis sau patinaj artistic sau orice altceva nu ai invatat inca, si sa te invete prin lovituri: ai invata mai repede sau dimpotriva te-ai inhiba si mai si?
ruschita
Postat pe 21 Martie 2008 11:06
in plus, copilul pe tine te stie ca si protectoir, figura de incredere, de cand s-a nascut, in tine se bazeaza sa il ajuti, sa il aperi, la tine vine cand il doare ceva etc. ... si acuma tocmai tu il lovesti? el ce sa mai inteleaga si ce incredere sa mai aiba?
ruschita
Postat pe 21 Martie 2008 11:07
noi suntem inca mici si nu ne chinuim inca sa ne dezvatam de degetel, dar o colega care are o fetita de 2 ani a reusit sa o dezvete (dupa ce ii pusese si boia de ardei si alte diverse, iar fetita isi stergea degetul si il baga la loc in gura), a reusit cum spui si tu, roxydenis, cu vorba buna ca intre oameni mari, i-a explicat ca degetul are micorbi si ca de asta face bubite la gura si vomita (sau ma rog, ce alte "neplaceri " poate avea copilul tau), si fata a ainteles si nu mai suge degetul, iar intr-o zi cand s-a intors mama ei de la serviciu tocmai facusera curat si fata i-a povestit cum a omorat ea microbii din casa:)
ruschita
Postat pe 21 Martie 2008 13:35

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Bratari fine din argint 1 De la: dacris 18 Octombrie 2009 04:02
Produse fara gluten, intoleranta la gluten 2 De la: felideni 23 Septembrie 2008 00:11
CONCURS "Calendarul meu personalizat" 3 De la: adivera 5 Decembrie 2009 02:27
Vand bicicleta DHS 8 De la: ahsoka 24 Mai 2010 16:38
joburi la domiciliu-chiar se poate lucra de acasa 1 De la: crys_1976 17 Decembrie 2009 17:17
Setari Cookie-uri