buna, fetelor, ce mai faceti? ce fac copilasi...am intels ca unui dintre ei au mai fost si bolnaviori...sanatate multa la copilasi nu am mai scris de multa vreme..am avut ceva..sa zicem probleme..Daciana a avut o problema cand plangea la san la fiecare masa..initial a inceput sa planag numai la masa de seara..ziceam ca e prea obosita..si apoi a inceput la fiecare masa din zi. cand am mers la cantar la 3 luni am vazut ca luase doar 200 de grame....m-am speriat..saracutza..m-am simtit ca si cum mi-as fi infometat copilul.....avea si un pic de rosu in gat. dupa 6 zile am fost iar la cantar....inca 300 de grame..suntem mai linistite...dar m-am pus cu mancarea pe ea...ma mulg si ii dau din biberon...cateodata ii dau si completare..numai sa se sature. la ce interval de timp si cam cat trebuie sa pape un bb de trei luni jumate? cafica-mea are zile cand manaca parca de post...adica 30, 40 d eml...nu mai mai vrea tut tot incerc sa o "indop" si la 2 ore iar incerc sa ii dau sa pape..dupa ar manca la 4 ore...si are mese cand papa putin...seara imi manaca bine 140-150 ml dar doarme toata noatea...se mai trezeste la 4 dimienata sa manace. de moment doar la 4 dimineata o mai pun la san inrest ma mulg...dar as vrea sa incep iar sa ii dau san...ce ziceti am vre-o sansa? paste fericit!!! sanatate la pititci... si numai bine |
||
tudor_claudia Postat pe 24 Aprilie 2008 17:06 |
||
---|---|---|
buna fetelor...imi pare rau ca intru asa de rar dar Andrei imi ocupa tot timpul! Va doresc un Paste fericit ! | ||
sdanutza Postat pe 25 Aprilie 2008 10:24 |
||
buna claudia, buna mamici, mai intai sarbatori fericite la toata lumea (noi maine plecam la bunici si o saptamana nu o sa mai intram pe net). Cred ca fiecare copil are ritmul lui si cu mancatul, si cu dormitul, mai depinde si de structura organismului (daca are vreo afectiune, cata energie consuma etc- daca se agita mai mult sau mai putin, cata miscare face). Referitor la alaptare, parerea mea (si mi-au confirmat si dr, cel putin in cazul nostru a fost valabil) e ca laptele de mama e cel mai bun si desi am mai auzit de cazuri cand copilului nu-i ajunge sanul eu una nu prea inteleg fenomenul: copilul suge cand ii e foame, si prin suptul lui transmite organismului mamei informatia : cat lapte imi trebuie, cand si ce sa contina (s-a descoperit ca laptele de mama isi schimba compozitia in timpul aceluiasi supt: de exemplu e mai apos la inceput ca sa potoleasca setea). Am avut si eu o perioada cand nu ii mai ajungea laptele, dar asta pt ca dupa un episod de diaree dr au zis sa nu il mai alaptez pana ii trece, si de atunci s-a diminuat lactatia. Dar exista ceaiuri de lactatie care cresc cantitatea de lapte produs (eu am folosit de la FARES). Parerea mea e sa continui alaptatul cat mai mult (si ca timp si ca si cantitate), Andrei al nostru are o malformatie si a facut infectii urinare, e si operat si dintre toti pacientii dr noastre el a evoulat cel mai bine (daca nu stii ca are probl asta nici nu iti dai seama ca e ceva in neregula: e f bine dezv si fizic si psihic), si toti dr au zis ca de la laptele meu i se trage evolutia asta pozitiva. Cat mananca... greu de zis. Cantitativ, nu stiu sa iti zic pt ca nu l-am cantarit niciodata inainte si dupa supt ca sa vad (daca suge san nu stiu cate grame suge), dar cand era mic, pana pe la vreo 4 luni adica, sugea TOT TIMPUL, la o ora-2 el sugea. Acum a mai rarit-o, dar noaptea tot se trezeste de vreo 3-4 ori sa suga, poate si pt linistire, ca suge un pic si adoarme la loc). Ziua nu plange de foame, daca are ceva jucarii sau paturici in jur suge din ele, daca nu ii dai el nu zice nimic blegul, sta pana i se face foame rau ca sa planga dupa tine. Un supt ii tine si 4-5 ore de foame ziua. Are aproape 8 luni acuma, dar la 3 luni jumate , ti-am zis, sugea tot timpul. Poate asa cerea organismul lui din cauza bolii, nu stiu sa iti spun, in orice caz eu mereu i-am dat sa suga cand a vrut el (chit ca ma certam cu mama, care era de parere ca nu mai devreme de 3 ore sa ii dau), iar acuma si daca as vrea sa ii dau biberoane nu le vrea, nu suge din biberon, doar il linge, musca, trage de tetina, face fantana arteziana pe hainute...). Imi pare rau acum ca nu i-am dat totusi si ceva ceaiuri cu biberonul ca sa fie invatat si cu suptul din biberon, acuma daca as raane fara lapte nu stiu ce as face , ne-ar fi f greu pt ca el suge numai san (si supici, doar cat sa ne murdarim bine bavetica... nu sa zici ca chiar papam...) PUpici si sa auzim numai vesti bune de la toti! | ||
|
||
ruschita Postat pe 25 Aprilie 2008 10:34 |
||
ruschita, merci de sfaturi, si eu stiu ca laptele de mama este cel mai bun dar bb-itza mea de la 2 luni jumate a inceput sa planga la san.....ti-am spus ma mulg si iese cam 160 ml din ambi sani la un muls...bine trebuie sa insist un pic..dar iese... nu pot sa stiu ce are...crede-ma pentru mine a-i da san este o binecuvantare...dar cand o vad ca efectiv plange de parca o tai..nu alta innebunesc.nu pot sa inteleg. programul ei este asa: ora 4,5 dimineata - cam 4,5 minute la san si apoi din biberon cam 50-60 ml (nu mereu, cateodata se satura doar cu san), la orele 9,10 cateodata san - tot asa 4,5 min - si inca 60 ml. UNEORI MASA ASTA NU VREA SA PAPE...efectiv plange si nu vrea sa manace..isi papa manutele. apoi in jur de 1,2 de obicei doar biberon (laptele lu mami la biberon) cam 100ml. - azi asta a fost masa care a refuzat-o. apoi mai papa pe la 5,6 dupaamiaza - 110 ml..masa asta o papa bine. si mai manca la 9 juamte, 10 seara dupa baita, in jur de 140-150 ml....ATAT MANANCA COPILUL MEU......am dati cand manaca doar 50ml la o masa, sau 80 ml, la 80 ml sunt bucuroasa ca situ ca are ceva in stomacel. are 3 luni jumate... nu prea ii dau completare, ca am san destul...tot ce ma mulg pun in frigider si il incalzesc prin punerea biberonului intr-un vas cu apa fierbinte primele 2 luni mi-a laut cate 1kg/luna. apoi nu situ ce s-a intamplat....nu mai vrea sa pape. pana ieri am suspectat ca nu curge sanul meu destul de repede. dar ea nu papa nici din biberon..ma rog refuza laptele la o masa. sa incep diversificarea? de mi-a recomandat sa incep diversificarea....nici nu stiu ce sa fac.... SARBATORI FERICITE. SA VA FIE CASA PLINA DE OASPETI, MASA PLINA DE BUCATE SI SUFLETUL PLIN DE LUMINA... |
||
Postat pe 25 Aprilie 2008 15:07 |
||
ce-a de sus sunt eu...cred ca am aparut ca anonim | ||
tudor_claudia Postat pe 25 Aprilie 2008 15:14 |
||
Buna fetelor! referitor la alaptat toata lumea stie ca laptele de mama este cel mai bun dar nici sa lasi copilul sa moara de foame!!!!!!!!!!! acelasi lucru l-am patit si eu la 2 saptamani fetita mea o puneam la san si sugea putin dupa care se punea pe plans si nemai avand probleme cu ea am dus-o la doctor crezand ca are ceva dar pana la urma s-a constatat ca nu ii ajungea laptele meu iar la sfatul medicului i-am dat completare iar dupa inca doua saptamani nu a mai vrut deloc sa suga. |
||
georgeta_claudia2000 Postat pe 26 Aprilie 2008 15:39 |
||
VA DORESC ''PASTE FERICIT'' TUTUROR! | ||
georgeta_claudia2000 Postat pe 26 Aprilie 2008 15:41 |
||
Lumina INVIERII DOMNULUI sa va patrunda in suflete si in case.Paste fericit! | ||
g_ela25 Postat pe 26 Aprilie 2008 18:07 |
||
andrei si mami va doresc paste fericit si sa va aduca iepurasul tot ce doriti! | ||
violeta09_kidz Postat pe 26 Aprilie 2008 18:50 |
||
Sarbatori fericite la toata lumea. | ||
danyelle005 Postat pe 26 Aprilie 2008 19:02 |
||
Sa aveti un PASTE FERICIT alaturi de cei dragi! | ||
chira Postat pe 26 Aprilie 2008 19:20 |
||
Paste fericit la toti va dorim | ||
laura_paisan1983 Postat pe 27 Aprilie 2008 11:32 |
||
lume lume, hristos a inviat , sa aveti parte de multe bucurii si sa aveti copiii sanatosi si "sturlubatici", hehe... Ne-am intors si noi din vacanta, a fost frumos tare, am mers la parinti la Valcea, vreme buna, multi porumbei in parc, copii , fantani arteziene... Si nu ghiciti ce, Andrei al nostru nu era in apele luio intr-o seara si cand ma uit, pe langa dintii astia 2 pe care-i are de vreo luna, 2 jos adica pe mijloc, ce credeti: inca 4 ii ies: centralii de sus si incisivii laterali de jos, 4 de-odata!!!!!!!!! (bine, dreptul de jos e mai iesit, pe urma un coltisor de la stangul, si pe cei de sus noi nu i-am vazut dar i-a vazut pediatra: noi nu stim pe care parte a gingiei sa ii cautam:)) Ai vostri ce mai fac? Pupici! | ||
ruschita Postat pe 3 Mai 2008 09:33 |
||
Mariutu e bine, putin marait ca ii ies si lui primii dintisori, deja se vede gingia umflata si mai albicioasa, asteptam sa-i vedem afara si sa-i simtim la muscat ca saracu roade tot ce prinde. Si pe noi ne musca f tare.Ma bucur ca a fost f frumos in mini vacanta. Plecam si noi la sf saptamanii care vine la parintii mei la Sinaia,vom sta 4 zile, sotul meu are intalnirea de 10 ani de la terminarea liceului, noi suntem amandoi sinaieni, acolo am facut liceul, dar suntem mutati de 5 ani in Campina (adica sotul meu s-a mutat din Sinaia in Campina si eu l-am insotit de atunci chiar daca nu eram casatoriti).Mariutu va sta mai mult cu bunicii, va fi o noapte in care nu voi dormi cu el, sunt tare curioasa daca o sa vrea sa stea cu mama mea, pt ca noi o sa fim la un superb restaurant din Sinaia unde va avea sotul meu petrecerea.Trebuie sa-l obisnuiesc sa stea si noaptea cu bunicii, mai ales ca noi vara asta avem f multe nunti.Va pupic pe toti si asteptam vesti de la voi. | ||
laura_paisan1983 Postat pe 4 Mai 2008 22:52 |
||
Buna ! slaba miscare se vede ca s-a incalzit afara. si noi iesim toata ziua pe afara i-am luat dariei o tricicleta si toata ziua ne plimbam cu ea .cum ati petrecut de paste? noi primele 2 zile am stat acasa si am primit musafiri iar dupa aceea 3 zile a avut cosmin (9ani) un turnru de fotbal la medias si am mers si noi sa facem galerie si ne laudam cu locol 1 . a fost foarte frumos iar in ziua premierii ne-am oprit mai multi sa sarbatorim la un gratarel . | ||
georgeta_claudia2000 Postat pe 6 Mai 2008 14:36 |
||
georgeta_claudia2000 ai dreptate laptele de mama e cel mai bun...da rnumi-am infometat copilu...efectiv nu vroia sa manace......dupa ce a facut tratamentul pentru rosu in gat isi revenise apoi in 4 zile a revenit la a manca putin....azi am fost cu ea la dr si i-a dar vitamine si fier....zicea sa nu aiba anemie...sa vedem ce o sa fie.si crede-ma ii dadeam si supliment orice numai sa manace...ea nimic....aveam mese cand manca cate 60 ml la interval de 4 ore...si de luat in rgeutate nu a luat..... eu nu am mai scris in mare parte din cauza mofturilor, dc pot fi numite asa, lui Daciana, dar ne revenim noi.... pupici la pitici.... |
||
tudor_claudia Postat pe 6 Mai 2008 17:08 |
||
buna fetelor! Nu am mai postat de mult.Noi am stat in spital pana azi.Trebuia sa mai stam inca o sapt-doua in spital dar mi-au dat drumul acasa pt ca nu mai sunt locuri in spital.Ieri si azi sau internat 50 de persoane pana la ora la care am plecat eu.Mie mi-a dat drumul acasa pt ca stau foarte aproape de spital.Zgubirica mea a avrut sa vina pe lume la 36 de sapt.Uf.......sunt inca ametita din cauza tratamentului si injectiilor. Va tin la curent.Pupici. |
||
g_ela25 Postat pe 6 Mai 2008 18:31 |
||
Ma bucur Georgi ca ai scapat de spital pt putin timp, in curand ajungi din nou, dar asta e. Stiu ce ai patit de la Iuli, poate vb pe net diseara sau poate ne vedem maine pe afarica. Noi o sa plecam la Sinaia de maine seara pana duminica, chiar vreau sa mai vb si sa ne mai vedem.Te pupic. | ||
laura_paisan1983 Postat pe 7 Mai 2008 15:27 |
||
buna fetelor ....... da nimeni la ora asta ? am fost ocupati ca am inplinit si noi 7 anisori neam inscris la fotbal si acum pe 25 mai facem si noi primul anisor din veata noastra Avem probleme mari cu dintisorii nea iesit cel deal 6 lea si asta ne dat batai de cap Pupici pentru pitici |
||
bibi_cri2ooo Postat pe 8 Mai 2008 07:32 |
||
pt giorgiana imi pare nespus de rau draga mea ca nu va simtiti bine da o sa va reveniti si o sa uitati cea fost rau Cat mai ai pana nasti si scuze ca nam mai intrat sa vb da am fost f ocupati ca mergem tot la 2 zile cu iulian la fotbal si alexia imi omoara spatele a inceput de mult sa mearga da singura nu vrea si face acus un anisor mi o ciuda de nu mai pot va pup draga mea si insanatosire grabnica pa | ||
bibi_cri2ooo Postat pe 8 Mai 2008 07:41 |
||
pt georgeta _claudia ai 2 comori foarte valoroase si sunt f frumosi felicitari pt medalii pupici | ||
bibi_cri2ooo Postat pe 8 Mai 2008 07:47 |
||
Buna ziua , nu am mai intrat de mult pe forum dar promit sa ne intanlim mai des de acum. Va pup ingerasii si aveti mare grija de voi |
||
jan200on Postat pe 9 Mai 2008 13:33 |
||
nici noi nu suntem de mult in grup dar pot sa spun ca sunt foarte incantata pentru mine este totul nou si daca se poate sa imi dati si mie niste sfaturi despre bebelusi v-as multumi . | ||
maria_adelina26 Postat pe 9 Mai 2008 15:47 |
||
Buna fetelor! Este foarta slaba miscarea pe aici.Nici eu nu am mai postat de mult, dar va citesc. Am facut un anisor, ocupam din ce in ce mai mult timp lui mami, am inceput sa facem pasi, sustinuta, inca nu mergem singure, nici nu ne ridicam, dar ne place.Cand vrem sa mergem plangem si nu ne convine nimic si acum mami si tati stiu cam ce vrem: sa mergem prin casa.Scopul nostru este un sertar din bucatarie, singurul la care ajungem, restul fiind baricadate,pe care il deschidem si am cam vrea sa aruncam tot din el.Dupa ce am inceput sa facem pasi, am inceput sa mergem si de-a busilea, asa ca nu mai putem fi lasata nesupravegheta nici macar un minut, ca imediat ajungem in bucatarie ( stim sa trecem si pragul).Dintisori nu avem inca, dar nici nu ne-au mai suparat in ultimul timp.Asteptam cu nerabdare sa apara primul. De vorbit, vorbim din ce in ce mai mult, pe limba noastra, tipam, cantam si dansam cand avem muzica.Stam in fundulet si sarim in sus. La un an avem 10.600 kg si 80 cm.Am inceput sa plangem cand il vedem pe dl.doctor. Cand a fost la noi, acum , la un an, de cum a intrat in casa, am inceput sa plangem , si am plans incontinuu.Am plans la vaccin mai putin...Dar asta e, nu avem ce face...Nu pot sa cred ce repede trece timpul, parca ieri o nascusem pe Chira.Astazi am avut in vizita niste rude de la Constanta, care au un bebe mic, de 4 luni, si mi s-a parut asa mic, parca nu-mi mai aduc aminte cum era Chira...Ce trece timpul asta...Mai nou il strigam pe tati pe nume, nu-i mai spunem ta-ta.Ne tot aude ca-l strigam in casa, "Vali" si o auzi si pe ea "Vaii", de nu-mi venea sa cred cand am auzit-o prima data. Si chiar spune, ca au auzit-o si ai mei, si sora mea...In rest suntem cuminti, cu mersul e putin mai greu, dar vom invata noi sa mergem si singure.Va pupam pe toti, bebei si mamici. | ||
chira Postat pe 10 Mai 2008 01:34 |
||
g_ela25, imi pare rau sa aud ca aiavut probleme, spun la trecut, cu speranta ca totul este ok. asteptam cu nerabdare sa nasti un copil sanatos si frumos, sa te mandresti cu el. Ai grija de voi! | ||
chira Postat pe 10 Mai 2008 01:39 |
||
Buna fetelor. Ce mai faceti? Noi suntem bine, Mario este putin marait, astazi ia dat si lui primul dintosor. Pupici si astep vesti de la voi. | ||
laura_paisan1983 Postat pe 11 Mai 2008 16:32 |
||
Neatza. Noua ne-a mai plesnit un dinte sus, si acuma muscam, da muscam asa ca un catel. Ieri am fost in poarc si l-am pus pe andrei cu piciorusele in nisip si i-a placut asa de tare, parca era un cal care scormoneste pamantul cu copita, sa vezi la vara cand ne-om aseza tabara in nisip, cu tot cortegiul de galetuse si lopeti:)) Am cules si frunzulite si ca sa nu le papam s-a gandit mami sa le oferim la fetite (doar trebuie omul sa fie cavaler asa de mititel, nu?). Vi ce mai faceti, ce mai fac piticotii? | ||
ruschita Postat pe 15 Mai 2008 10:51 |
||
Si eu am incercat sa il pun pe nisip, dar nu are nici o treaba, sta, dar nu se joaca, in schimb eu daca il duc in parc pe el trebuie sa-l dau pe topogan deja leaganul nu-l mai pasioneaza si asa de mult ma oboseste topoganul ca de multe ori evit sa trec prin fata parcului daca sunt numai eu cu el. Cand iese si tati cu noi afara acolo ne ducem direct si stam cate o ora si ii facem toate placerile. | ||
laura_paisan1983 Postat pe 15 Mai 2008 11:13 |
||
da, bineinteles, leagan, tobogan, nisip, frunzulite, gaurile dintre scandurile bancilor, sunt in parc si inele la la olimpice... si mai ales copii, multi copii, azi a fraternizat cu o fetita de varsta lui, si-au pus manutele pe fatza si au gangurit unul la altul:)) | ||
ruschita Postat pe 15 Mai 2008 15:16 |
||
Buna ! Ma bucur sa aud ca sunteti bine! Si noua ne place in nisip, daca s-ar putea numai in nisip am sta, dar deocamdata nu o las sa se aseze ca inca nu prea stie sa se joaca si baga manutele in gurita, asa ca, stam in nisip doar in picioruse, cand vrem sa ne asezam , plecam. Se vede ca a veni vremea frumoasa, slaba miscare pe aici.Unde sunteti, in parc? si noi iesim dimineata pe la 11.30 pana la 13.30, si dupa-amiaza de la 17.30 pana la 20.00. E foarte incantata, numai ca imi cam omoara spatele, ca nu sta decat foarte putin linistita, cat sa se odihneasca, intre reprizele de mers(cam 5 mim).Alergam dupa toti copiii, sa vorbim cu ei.Cand ni se pune pata pe vreunul, tot parcul mergem dupa el, si renuntam cand vedem altul mai interesant imbracat sau nu stiu dupa ce ii alege. Dintisori, noi inca nu avem.Incercam sa schimbam programul de somn, de doua zile, deocamdata e bine, sa dormim dupa-amiaza, dupa masa de la ora 14.00. Ieri a dormit de la 14.00-16.00, iar la ora 22.00 era adormita si s-a mai trezit dimineata, la ora 11.15, cand am trezit-o.Si toata noaptea nu a baut decat putina apa la ora 1 si 5, in rest nu s-a trezit deloc. Acum doarme de la ora 14.00, sa vedem cat.De mancat, mancam la fel de bine. Sper sa fie mult mai bine cu programul asta. Va pupam si asteptam vesti despre puiutii vostri! | ||
chira Postat pe 15 Mai 2008 15:23 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
bautura nutritiva pentru orica varsta | 2 | De la: pinicuta 18 Iulie 2009 10:50 |
Se poate un vot ? | 1 | De la: creatza 9 Martie 2009 18:37 |
ce stiti de raceala la "ovare "exista asa ceva??????????? | 14 | De la: funny_lucky 29 Noiembrie 2010 20:06 |
|
||
Vand Aptamil HA2 | 1 | De la: Gabriela80 25 Mai 2010 22:24 |
Pt viitoarele mamici | 1 | De la: sublim_baby 23 Martie 2011 23:56 |
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural