Si Amalia mea e o nazdravana. Nu merge in patru labe dar se taraie in fundulet peste tot, nu pot sa las nimic in calea ei ca umbla peste tot ; orice baga in gura, intr-o zi a gasit o revista si a ciufulit-o pana a rupt o bucatica si o bagat-o in gura si era sa se inece cu ea . A plecat cineva cu copil mic in strainatate cu masina? Noi am vrea sa plecam pana in Italia luna viitoare dar nu stiu cum o sa ma descurc cu Amalia pe drum; ma refer la mancare, somn, oboseala de pe drum, etc. |
||
danyelle005 Postat pe 9 Iulie 2008 20:37 |
||
---|---|---|
laura e posibil sa fie fost si deocheat, sau sa fi mancat cu pofta..si sa dea afara... dainela in legatura cu drumul incearca sa faci ceva drumuri din ce in ce mai lungi cu pice ain masina sa va acomodati toti. si sa se obisnuiasca si ea cu mancare si dormitul in masina.... fica-mea abia dupa 3 durmuri a inceput sa imi pape in masina.... |
||
tudor_claudia Postat pe 9 Iulie 2008 23:24 |
||
Daniela nu stiu ce sa-ti zic in legatura cu plecatul in Italia.Eu ma gandesc cu groaza ca mai avem un pic si plecam la mare.Mario se plictiseste repede intr-un singur loc, iar de dormit el se culca numai pe picioare.Ultima oara cand am plecat cu el asa mai departe a fost la bunicii sotului meu in Moldova, avea 7 luni si nu am avut probleme.Mi-a adormit in brate.Am facut pana acolo 4 ore, pana la mare facem vreo 5.Acum am observat ca nu se mai culca in brate daca plecam pe undeva, chiar si pana la Sinaia la parintii mei sta numai cu ochii pe geam, iar daca il ia somnul se agita f tare.Inainte ii bagam biberunul in gurita si adormea, acum nu mai vrea.Eu sper sa fie bine.Noi vom pleca cu trenul pt ca masina noastra are ceva probleme si imi este frica sa plecam cu ea asa mult drum.Sper ca in tren sa fie mai bine, ca il mai plimb.Am sa-l culc in carucior, avem un carucior care se face umbreluta si imi este usor de transportat.Si Mario se taraste in fundulet, daca pierde vreo jucarie este asa de simpatic cum se plimba el in fundulet pana ajunge la ea, mai are momente cand si cade, dar sunt mai mereu langa el si imediat il prind, dar mai face si cunostinta cu covorul.Pupici | ||
|
||
laura_paisan1983 Postat pe 10 Iulie 2008 10:36 |
||
Buna! Noi am mai fost plecati cu Amalia; am fost luna trecuta la mare si a dormit aproape tot drumul, cu mancarea a fost bine, n-am avut probleme cu ea. Dar acum e vorba de un drum mai lung, ea nu papa mancare la borcanele doar mancare facuta de mine si acolo nu stiu cum am sa ma descurc cu mancarea. Apropo ,voi cu ce fel de apa ii preparati laptele praf? |
||
danyelle005 Postat pe 10 Iulie 2008 12:10 |
||
daniela eu ii fac laptele numai cu apa plata. ca apa d ela robinet ar eo groaza de clacar in ea, nu ca asta plata nu ar avea..dar cel putin nu asa de mult. am gasit o apa care nu are asa de mult: bucovina. nu vreau sa ii fac reclama, dar e mai bunicica la capitolul asta.... | ||
tudor_claudia Postat pe 10 Iulie 2008 15:48 |
||
Daniela, e cam lung drumul pana in Italia, cu masina. Si noi plecam pe 18 iulie in Italia si nici noi nu stiam cu ce sa plecam, cu masina...,sau cu avionul. Ne-a luat cam mult pana sa ne hotaram... Cand am fost plecati de 1 Mai pana la Constanta si undeva in jud Tulcea, am mers aproape doua zile cu masina, si a fost ok.Dara cum nu prea mai sta, nici in Bucuresti cand mergem cu ea in masina, nu prea mai are stare, pentru ca stam foarte mult in trafic...Am mai facut drumuri cu masina in afara Bucurestiului si nu tot timpul a fost ok in masina... Asa ca noi ne-am luat bilete de avion, si acolo am inchiriat masina, ca sa ne putem deplasa mai usor. Acum depinde si cat de cuminte e Amalia, daca are stare sa stea intr-un loc, Chira numai sta locului, decand a descoperit mersul. Oricum daca am fi plecat cu masina, am fi facut mult mai mult, ca ar fi trebuit sa ne cazam, ca sa se odihneasca si ea bine, ca in masina mai mult de o ora nu doarme, nu stiu pe timp de noapte cum ar fi. Poate Amalia e mai micuta si are stare... Si plus, mai e problema si cu mancarea, care la noi nu ar fi. Chira mananca foarte bine borcanele. Nici nu cred ca o sa-i gatesc foarte mult acolo, mai ales ca in Italia au si alte borcanele, cu alt continut de cat ale noastre, asa ca o sa le degustam si pe acelea. Laptele il prepar cu apa plata, nefiarta, la temperatura camerei, de pe la 8 luni, cred. Si apa tot nefiarta o bea. Nu stiu ce apa o sa-i dam in Italia, probabil ca ii voi fierbe, nu stiu, o sa vedem la fata locului. Pe 30 iulie noi ne intoarcem, si o sa-ti povestesc cum a fost drumul, cu avionul, daca nu plecati pana atunci. |
||
chira Postat pe 10 Iulie 2008 22:27 |
||
Buna fetelor!Si noi avem emotii cu plecatul in concediu,mai ales ca Bia trece printr-o perioada mai grea (nu mai vrea sa pape decat laptic de cand ne-au iesit dintisorii)si e mai nelinistita.Initial si noi am vrut sa mergem la mare,dar am renuntat la idee cel putin pt moment.Sotul meu are doar 10 zile concediu si abia din august,asa ca va trebui sa aleg o destinatie mai apropiata.Cel mai lung drum pe care l-am facut cu Bia a fost la Timisoara la bunici,dar sunt cam 180 Km,nu-i asa de departe .Nici noi nu avem stare,mai ales ca si in scaunul de masina se invarte pana nu mai poate si trebuie s-o mai iau in brate.Cred ca vom alege muntele.Noi nu mancam nici borcanele si chiar va fi o problema cu mancatul! .Va dorim concediu placut impreuna cu bebeii vostri si asteptam sa ne povestiti cum a fost!pupici | ||
bia_kidz Postat pe 11 Iulie 2008 13:37 |
||
Si eu tot apa plata folosesc la prepararea lapticului .Ii fac cu apa plata de la 6 saptamani, fierbeam apa de la robinet si cand vedeam ce se strange pe fundul cratitei am renuntat, o strecuram eu printr-un tifon, dar cred ca de geaba.Si de baut tot apa plata ii dau.Cand ii prepar laptele ii bag putin apa la cuptorul cu microunde ca sa fie putin calaie. Sunt tare obosita, astazi am alergat f mult, norocul meu a fost ca sotul este in concediu de astazi si se mai duce la servici pe 6 august.Maine avem o nunta si a trebuit sa ma vopsesc, sa ma duc la cosmetica, vino acasa fa mancarica lui Mario, dute afara si intinde rufe, dai copilului de mancare, culca-l, mai baga o masina de rufe la spalat, spala vasele, mi-am facut si pedichiura.Sunt terminata, imi este tare somn, dar nu ma pot culca ca sotul a plecat la magazin si daca adorm nu stiu daca il mai aud pe Mario cand se scoale.Abea astept sa treaca nuntile astea, ca saptamana viitoare are sora mea nunta si sa plecam la mare, sa ma relaxez si eu putin ca toata ziua fac acelasi lucru, mancare, rufe, curatenie,copil, macar la mare doar am sa gatesc si am sa-i spal rufisoare lui Mario, in rest am sa stau la plaja, am sa ma plimb, mario o sa mai stea si cu tatal lui si cu matusica si unchiuletul si sper sa ma pot relaxa si eu putin.Pupici |
||
laura_paisan1983 Postat pe 11 Iulie 2008 16:06 |
||
CHIRA noi plecam pe la mijlocul lui august. Amalia doarme foarte bine in masina si e destul de cumintica; oricum o sa facem mai multe opriri pe drum. Cu avionul nu putem merge pt ca sotul are frica de avion .Chiar te rog sa-mi povestesti cum a fost in concediu. Cand plecati? | ||
danyelle005 Postat pe 11 Iulie 2008 16:10 |
||
Eu pana acum i-am facut laptele cu apa de la robinet fiarta 5 min si apoi racita. Voi mai fierbeti apa plata? | ||
danyelle005 Postat pe 11 Iulie 2008 16:11 |
||
noi plecam pe 18 iulie si ne intoarcem pe 30 iulie apa plata nu o mai fierb de pe la 8 luni. |
||
chira Postat pe 11 Iulie 2008 16:48 |
||
laura si eu simt tot asa ca fac in fiecare zi...se mai schimba cateceva cand vine samabta si duminica ca e si sotul acasa...dar efectiv nu mia situ cand si cum trec zielele...in fiecare zi aceleasi lucuri.... si eu ii fac laptele cu apa plata, dar tot are pistra in ea. o fierb inca si dupa fierbere o mai als un pic si o torn in termos cu mare grija sa nu pun si piatra..si asa stiu ca ptr 12 ore am apa calda.... of noi pelcam in concediu pe 9 august.si ne intoarcem pe 14.. , nu se poate mai mult....asta e..... in ceea ce priveste nuntile, am 3 anul asta....... , nu situ de unde o sa scot bani..sa nu va spun ca nu am bani sa dau pe costumatie speciala asa ca va trebuii sa ma pun pe slabit sa ma mai incapa ceva din lucrurile mai vechi..... chiar dc nu stau la toata nunta, ca nu o sa merg cu Daciana dupa mine....tot va trebuii sa arat bine....si nu ma pot duce in pantaloni 3/4.... of kg astea....mai am inca 10 de dat jos, dar macar 5 sa mai dau.... va las |
||
tudor_claudia Postat pe 13 Iulie 2008 23:08 |
||
Fetelor, sa va spun cate botezuri am avut pana acum? 4 botezuri de la paste si pana acum. (la fiecare cate 150 EUR, plus coafor, haine...)Iar unul a fost si in Rm. Valcea..., altul la Constanta, bani si de drum... Intre timp au facut cununia civila cei mai buni prieteni ai nostri, care ne vor fi fini...si aici cadou, flori... Acum , in Italia, pe 20 iulie este si botezul singurului nostru nepotel, care pe 28 iulie face 2 luni...Trebuie sa cotizam mai mult... Pe 30 august avem nunta la Constanta... In septembrie va naste fina noastra... Iar pana de sarbatori vom boteza... Si cine stie, se mai poate ivi oricand ceva... Numai spun de zile de nastere, de nume sau mai stiu eu ce... Si cica sa-ti ajunga banii... |
||
chira Postat pe 13 Iulie 2008 23:43 |
||
Claudia si eu am probleme cu costumatiile.Eu imi gasesc f greu pt ca sunt slaba.Tot ce imi cumpar trebuie sa-mi modific, si de multe ori stau cu frica cand ma duc la croitor sa o probez ca daca nu-mi mai place.Si astazi trebuie sa ma duc dupa rochita cu care ma voi imbraca la sora mea la nunta.Am fost imbracata cu acea rochie la botez la fimiu si cum am dat jos f multe kg de atunci pica fusta dupa mine. Asa ne termina nuntile astea si cu botezurile, dar nu avem ce face, trebuie sa mergem.Si noi am avut pana acum 2 botezuri si o nunta si mai avem o nunta sambata asta.Asta este f periculoasa.Va dati seama face sora mea nunta, trebuie sa fie gros plicul ca si eu am primit despui banuti de la ea acum 2 ani.Noi am scapat de costumatii pt ca avem destule.Acum 2 ani dupa nunta noastra am avut 8 nunti si ne-am cumparat atunci mai multe de imbracat.Pt nunta surorii mele ne vom imbraca cu costumatiile de la botezul lui Mario, pt ca sunt mai deosebite si am zis ca nu se merita sa mai dam alti bani pe alte haine.A trebuit in schimb sa-i cumparam lui Mario.I-am luat costum crem pt nunta- pantaloni, camasa, vesta si papion.Este asa de dulce imbracat cu el.O sa pun poze pe sait dupa nunta ca sa-l vedeti ce frumos o sa fie imbracat.Pt cununia civila are pantaloni gri cu buzunare mari si o camasa smechera.Astea nu le-am luat noi, le-a primit de la nasi de iepuras si am zis ca merg perfect la cununia civila.Acum nu stiu cat va rezista mario la nunta, ca el la 9 seara este mort de somn.Am sa-l tin pana atunci si apoi am sa-l duc la bunica sotului meu care sta aproape de localul unde va avea loc nunta, am sa-l culc si am sa-l las acolo.Pupici. |
||
laura_paisan1983 Postat pe 14 Iulie 2008 10:57 |
||
laura problema e la mine alta... am ceva cosntumatii dar nu ma mai incap.. inainte eram subtirica trasa prin inel ...si acum butoi ..dc nu slabesc mai curand..o sa fie de rau....ca chiar nu avem bani de haine....ca de ne-am luat masina.... |
||
tudor_claudia Postat pe 14 Iulie 2008 13:15 |
||
fetelor, apropo de apa de la robinet, noi ne-am pus filtru la chiuveta, si la fiecare 6 luni tre sa schimbi cilindri de la filtru, ca se umplu de mazga si nisip si alte depuneri. vreau sa zic ca i-am schimbat si in loc de albi cum erau ei curati acum erau NEGRI si cred ca cu o juma de kil mai greu fiecare (sunt 4 cred toate filtrele) , iti dai seama ce e in corpul cui bea apa de la robinet asa cum e??? | ||
ruschita Postat pe 14 Iulie 2008 15:16 |
||
ruschita si eu am filtru si vreaul sail motez ca sa nu mai cumpar apa plata pt bb..asa stiu ca e apa filtrata... | ||
tudor_claudia Postat pe 15 Iulie 2008 11:02 |
||
nu mai intrati pe aici, sau e perioada concediilor?..... | ||
tudor_claudia Postat pe 16 Iulie 2008 13:09 |
||
Apropo de nunti, si la noi se tin lant; pana acum am avut 3 nunti si doua botezuri . Dar anul care vine va fi unul de foc, avem pana acum sigur 8 nunti si s-ar putea sa ne prindem si de nasi......asa ca sanatate sa fie | ||
danyelle005 Postat pe 16 Iulie 2008 13:10 |
||
eu sunt | ||
danyelle005 Postat pe 16 Iulie 2008 13:11 |
||
eu nu beau demult apa de la robinet, numai apa plata | ||
danyelle005 Postat pe 16 Iulie 2008 13:12 |
||
Asa e, slaba miscare la cafea.Si eu abea mai reusesc sa intru pe net.Am f multa treaba, chiar daca e si sotul acasa nu mai am timp de nimic.Acum ne-am terminat si noi ultimile cumparaturi pt mare, mi-am facut o lista cu tot ce trebuie sa iau la mine ca sa fiu sigura cand am sa fac bagajul ca am sa pun tot.Plecam de vineri dimineata la Sinaia ca doar avem nunta mare si apoi nu mai revenim la Campina, ramanem acolo pana marti dimineata cand plecam la mare.Asa ca nu stiu daca am sa mai am timp sa intru pe sait.Nu stim exact cat stam la mare, depinde f mult de Mario, noi am prins o oferta f faina, plecam cu sora mea care lucreaza la primarie si vom merge la Venus unde acolo s-a incheiat protocolul cu primaria Sinaia si nu vom plati nimic cazare.A venit la tanc oferta, chiar cand vroiam sa mergem sa luam biletele pt mare m-a sunat sora mea daca vrem sa mergem cu ei prin primarie.Asa ca putem sta oricat.Acum mai depinde si bugetul.Noi am vrea cand ne intoarcem de la mare sa ne ducem direct la bunicii sotului in moldova, dar sa vedem, nu este batut in cuie.Asa ca nu stiu exact cand o sa revenim la Campina.Pupici | ||
laura_paisan1983 Postat pe 16 Iulie 2008 16:33 |
||
laura distractie placuta..si da ai o oferta pe cinste....... la mine cand e sotul acasa nus tiu ce sa fac mai repede...ca o las pe pitica cu el si eu imi fac treaba..asa trebuie sa stau numai dupa ea....dc o pun in patut se suceste si rasuceste si se lovese in gratii, in patul mare cade, desi i-am pus paturi si pilota o escaladeaza si tot jos ajunge....si mie mila, dc o pun pe jos e frig si ii ingheata mainile si picioarele...desi in 24-25 grade in casa....pe jos e curent...asa ca mananc, fac dus si restul in timp ce doarme ea.... am facut o prostie am invatat-o sa o adorm eu....si acum trebuie sa o adorm de fiecare data.... , trebuie sa gasesc o alta solutie.... |
||
tudor_claudia Postat pe 16 Iulie 2008 16:56 |
||
Claudia, la fel este si Mario.Nu se culca cu nimeni, decat cu mine.Sambata trecuta am avut o nunta la sinaia, pe mario l-am lasat cu parintii mei si nu au reusit sa il culce.M-a sunat disperata mama sa vin acasa ca nici macar nu a vrut sa pape.Vreau sa iti zic ca in 5 min a adormit cu biberonul in gurita.Cand am ajuns acasa dragutu tremura si plangea, cum ma vazut imediat s-a luminat la fata.L-am culcat si am plecat inapoi la nunta si dupa aceea nu au mai fost probleme.S-a trezit si pe timpul noptii, dar s-a culcat inapoi.La el problema este sa il culc eu ca daca se trezeste si ii baga oricine biberonul cu ceiut in gurita adoarme imediat.Nici macar cu sotul meu nu mai vrea sa se culce.Pana acum o luna il mai culca si el, dar acum nu mai vrea.Cand era f mic adormea cu oricine, nu stiu ce s-a intamplat cu el.Probabil se simte el bine daca sunt eu cu el.Am observat ca este f dependent de mine, are perioade cand si in casa daca plec la bucatarie sau la baie si il las cu sotul in sufragerie sau dormitor plange dupa mine.Sotul zice ca ii acord f multa atentie si il rasfat si de aceea face asa, dar nu am cum sa fiu indiferenta de el si daca sta aproape tot timpul cu mine, mi se pare firesc sa fie mai atasat de mine, langa mine se culca, langa mine se scoala, eu ii dau sa manance, eu il scot afara, eu ma joc cu el, sotul mai rara pt ca este cu serviciul si cu magazinul.Acum ce sta si el mai mult cu el ca este in concediu.Pupici | ||
laura_paisan1983 Postat pe 16 Iulie 2008 22:36 |
||
laura si fica-mea a deventi tot asa..dar ieri am lasa-o putin in patutul ei si mi-am facut si eu ceva ordine in bucatarie...a marait ea ceva timp, dar maraiala de atentie, dar pana la urma si-a gasit de joaca.... si a mea a inceptu sa faca la fel trebe sa fiu in camera cu ea...uneori dc nu e in patut nici la baie nu ma duc ..ceea ce nu e tocmai indicat... |
||
tudor_claudia Postat pe 17 Iulie 2008 10:01 |
||
Buna fetelor!Cred ca majoritatea mamicilor sunt prinse cu treaba ca nu mai intra pe la o cafea. Eu am noroc cu fratele meu ca mai vine pe la Bia si asa apuc si eu sa fac cate ceva de mancare si curat.E drept ca o mai am si pe mama ,dar ea e f stresata acum cu bunicul meu care e f bolnav,asa ca ea are nevoie de ajutor acum. Cu nuntile noi stam chiar bine anul acesta.Nu am avut decat una pana acum ,la un prieten,si mai am pana in septembrie doua,una la o verisoara ,iar alta la o vecina,deci nu ma stresez! Noi vom avea un botez in familie(primul nepotel! ) la finele anului si suntem tare nerabdatori! Ce bine e de voi Laura! Noi nu avem cum sa mergem anul asta la mare.Sa va distrati de minune si sa ne aduceti muuulte poze! Sa stii Claudia ca si Bia e f atasata de mine,de pe la 6 luni e normal ca bebe sa se ataseze de mama,dar ea mai sta si cu taticul ei.De adormit si eu o adorm langa mine de cateva saptamani ,dar doarme si cu sotul meu,nu-i pretentioasa Va pupicim si va dorim concediu placut celor care pleaca sau vor pleca luna aceasta! |
||
bia_kidz Postat pe 17 Iulie 2008 13:56 |
||
bia si fica-mea mai adorme dc o tine sotul in brate...nu-i asa de mofturoasa, dar dc ceva nu e in regula doar eu pot sa o linistesc... | ||
tudor_claudia Postat pe 17 Iulie 2008 21:18 |
||
fetelor, am intrat sa va salut si sa va spun ca MAINE PLECAM IN CONCEDIU! ne auzim pe 31. pupici multi! |
||
chira Postat pe 17 Iulie 2008 23:29 |
||
fetele, am zis ca va tin la curent referitor la vaccin si mancare lui fica-mea...ei bine mircuri tocmai i-am facut vaccinul de 6 luni, cel cumparat de mine...nu a facut febra asa de mare (adica 37,4 cel mai mult..fata de 37,8..), nu a fost asa de agitata, si-a revenit mai repede...si cel mai important nu si-a micsorat ratia de papa...... deci, dc copilul vostru dupa vaccinul de stat nu mai mananca.....e din cauza antipolio picaturi..treceti pt vaccinurile platite....sfatul meu....nu stati dupa babele care zic si tu tot asa nu mancai cand erai mica.... |
||
tudor_claudia Postat pe 18 Iulie 2008 13:12 |
||
Claudia, pofta mare mare mare de mancare fetitei tale mai fac o precizare: febra la copii sub 1 an inseamna mai mare sau egal cu 38 gradeC. 37,8 e normal, nu e febra, |
||
a1_23 Postat pe 18 Iulie 2008 14:55 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
joburi la domiciliu-chiar se poate lucra de acasa | 1 | De la: crys_1976 17 Decembrie 2009 17:17 |
CUMPAR - Peg Perego - Tricicleta Cucciolo Girl - | 1 | De la: grety81 27 Aprilie 2009 21:04 |
Concurs "Scrie-i lui Mos Carciun!" -www.piticulvesel.ro | 7 | De la: adivera 6 Ianuarie 2010 22:18 |
|
||
Imunoglobulina Antihepatita B (HBIG) | 1 | De la: sonyscorpion 6 August 2008 00:34 |
mamici nascute in iulie | 30 | De la: office_salinasusesi_ro 12 Aprilie 2010 23:37 |
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural