vasilica, mama, dar acum cate kile aveti ? ca noi avem un an jumate si abia 10 kg | ||
ruschita Postat pe 18 Martie 2009 17:44 |
||
---|---|---|
tot 11 kg ca s-a mai inaltat are 76 cm si din cauza dintisorilor are zile cand abia vrea cate 2-3 lingurite de mancare pana si pe titi abia o papa asa ca nu cred ca se va mai ingrasa de acum incolo o sa stagneze mai ales ca de acum va incepe sa si mearga asa ca nu-mi mai fac probleme ca la 3 luni cand avea 9 kg si doar manca san altceve nu...pana si pediatrul a zis ca el avea 16 kg in clasa I oricum totul tine de alimentatie eu ma axez pe fructe,legume si mai rar cereale,biscuiti mai putini sau paste pana si in supa prefer sa-i pun 1/2 cartof sau unul mai micut | ||
SEBY1YEAR Postat pe 19 Martie 2009 10:30 |
||
Salutare.Nu am mai postat de mult.Nu prea am mai avut timp si plus de asta am avut stricat calculatorul vreo 2 sapt si abea aseara ni la adus.noi suntem bine, Mario creste, face numai nebunii.O sa citesc tot ce ati mai scris voi.va pupic | ||
|
||
laura_paisan1983 Postat pe 20 Martie 2009 12:39 |
||
vasilicasavoiu suntem in carti bebina are 8 luni si are 10 kg....sincer nu ma tin balamalele..... mai bine in tricicleta,carut,premergator ce vrea ea dar marsupiu nuuuuuuuuu! | ||
oto_otto2000 Postat pe 21 Martie 2009 21:09 |
||
ma bucur pentru voi oricum eu am mare grija la greutatea lui pentru ca nu vreau sa fie nici prea gras asa ca ziua ii dau legume,fructe ....el a avut si probleme cu constipatia si nu am riscat sa aiba probleme cu burtica de la atatea fructe asa ca pot spune ca am impuscat 2 iepuri dintr-un foc si toate cele bune | ||
SEBY1YEAR Postat pe 23 Martie 2009 12:34 |
||
Boaba!!! Unde esti? Am nevoie de ajutorul tau Am fost la dr. si a zis ca Andrei are viroza si ne-a dat 3 siropuri, printre care si Ospamox...si farmacista a scris pe cutie doza, dar nu se intelege...este 5ml de 8 ori pe zi, sau 5ml o data la 8 ore; nu stiu ce sa inteleg..sau daca este cineva care se pricepe,pls help, ca eu ii dau de 8 ori pe zi..dr nu raspunde la telefon :(( | ||
anflo Postat pe 23 Martie 2009 20:06 |
||
noua doctorita ne-a dat ospamox pentru rosu in gat de luat astfel: 2,5 ml la 8 ore...acum cred ca depinde si de afectiune, dar si de varsta si greutatea coilului... ca sa faci o comparatie, tudor al nostru avea 6 luni si 7,5 kg... ospamox este antibiotic si ca toate antibioticele, trebuie luat la intervale fixe de 6 sau 8 ore.... mai citeste si prospectul, dar in niciun caz nu se poate sa-i dai 5ml de 8 ori/zi.... sa va faceti bine si sa cresteti mari.... |
||
andracalin Postat pe 23 Martie 2009 20:18 |
||
pe prospect nu scrie? (Boaba s-a retras de pe site) Da, clar la 8 ore, nu are cum de 8 ori pe zi, asta ar insemna la 3 ore, nu cred ca exista nici un medicament in lume care sa se administreze atat de des. Suna daca vrei, la farmacista care ti-a sris pe cutie, suni la 931, ceri farmacia cu pricina, ii zici varsta si greutatea copilului si o sa iti spuna ce recomandari sunt pt aceste caracteristici ale pacientului, in ceea ce priveste medicamentul cu pricina | ||
ruschita Postat pe 23 Martie 2009 20:20 |
||
5 ml la 8 ore sigur asa nea dat si noua pupici si sa va insanatositi repede |
||
onutza_kidz Postat pe 23 Martie 2009 20:26 |
||
Pe prospect scrie asa: Recomandari uzuale (medii) de dozaj pentru: - copii: 30-60 mg amoxicilina/kg si zi; Deci daca ar fi sa ii dau din 3 in 3 ore, ar insemna 40 mg, nu? Asta ma pune pe ganduri... Ne-a mai dat odata Ospamox, dar atunci am luat 5 ml la 12 ore... Daca mai stiti trucuri pt scaderea temperaturii, va rog sa-mi spuneti; noi am ajuns la 39; acum asteptam sa vedem daca scade, ca i-am pus supozitor. |
||
anflo Postat pe 23 Martie 2009 21:08 |
||
eu n-am inteles nimic din ultimul tau mesaj , sincer, dar cand mai ai nelamuriri si chiar nu reusesti sa dai se nici un dr, suna la salvare ca ei sunt cadre medicale si te vor putea ajuta (noi am avut tot asa nevoie de un sfat urgent la 3 noaptea, si neavand unde suna am sunat la salvare si ne-au lamurit) | ||
ruschita Postat pe 24 Martie 2009 08:57 |
||
Asa e...nu se intelege nimic Am fost la spital si am primit un diagnostic si un tratament diferit de cel al doctoritei de fam. Cred ca medicul pediatric stie cel mai bine, nu? Oare are ceva daca intrerup tratamentul care mi l-a prescris dr de fam si il fac pe cel de la medicul pediatric? |
||
anflo Postat pe 24 Martie 2009 11:17 |
||
pai si pediatrului nu ia-i spus ca deja ai inceput alt tratament (ca sigur iti zicea:ori sa il continui pe ala, ori sa il intrerupi, ori sa faci in paralel ce au zis aman2 dr) eu as zice sa faci ce zice pediatrul, ca de aia e pediatru si copilul tau, copil... | ||
ruschita Postat pe 24 Martie 2009 13:30 |
||
o alta metoda de scadere a temperaturii este "impachetarea" cu prosoape ude..... mie mi se pare totusi cam cruda si nu stiu daca as putea sa-i fac asa ceva.... dar am citit in mama si copilul... dar numai cand ma gandesc cat de rau reactionez eu la frig pur si simplu nu pot.... |
||
andracalin Postat pe 25 Martie 2009 00:36 |
||
Noua metoda impachetarii ne-a fost recomandata dupa ce am facut vaccinul de la 4 luni cand a facut febra mare si nu-i scadea cu nimic asa ca la 2 noaptea eu si sotul sunam disperari la medic si ne-a zis sa-i scadem imediat febra prin aceasta metoda ca sa nu sufere o convulsie febrila iti dai seama ca plangeam si eu si sebi si-l tineam in brate cu picioarele pana la genunchi infasurate in prosop ud si pana la urma febra a trecut de atunci nu a mai facut febra asa mare sa-l vedem la vaccinul de la 1 an ca-mi vine sa plang de pe acum | ||
SEBY1YEAR Postat pe 25 Martie 2009 12:32 |
||
dar nu ii pui propasoape ude -reci , ii pui apa un pic calduta, adica nu in apa rece-rece de la robinet le uzi, sa fie totusi un pic calaie apa, ca nu ii face nici lui bine un soc asa mare:corpul lui fierbinte si prosopul inghetat, iti dai seama. (eu la spital am vazut impachetarea, si asa ziceau medicii:sa fie calaie apa!) | ||
ruschita Postat pe 25 Martie 2009 13:26 |
||
sau sosete ude (tot asa, recisoare) in picioare | ||
ruschita Postat pe 25 Martie 2009 13:27 |
||
Apa a fost "calaie" ca sa spun asa dar din cauza ca temperatura corpului era foarte mare impactul a fost destul de puternic.Oricum la 1 an ii voi putea administra si altceva in caz de febra decat supozitor cu paracetalmol si sper sa nu mai fie nevoie de impachetari. | ||
SEBY1YEAR Postat pe 25 Martie 2009 13:31 |
||
Companie americana cauta urgent persoane interesate sa-si dezvolte o afacere online in care sa castige la nivel occidental. Cunostintele de limba engleza constituie un avantaj !!! www.solutiidecriza.com |
||
silviu_m74 Postat pe 25 Martie 2009 21:07 |
||
Dupa ce ca beau cafea decofeinizata vrei sa ma mai gandesc si la criza? ia cauta-ti alt site pentru a posta astfel de anunturi ... sau vrei sa ne strici dimineata. | ||
SEBY1YEAR Postat pe 26 Martie 2009 12:09 |
||
Asa si pentru ca e primavara as vrea sa intreb si eu mamicile de la ce varsta au dat urzici la puiuti? | ||
SEBY1YEAR Postat pe 26 Martie 2009 12:11 |
||
Eu inca nu i-am dat lui Ianis...sunt curioasa daca ar manca. Mie nu imi plac si nu prea gatesc desi sunt foarte recomandate. |
||
roxy_ianis Postat pe 26 Martie 2009 12:48 |
||
Mie imi plac doar cu multa smantana si gatesc de 2-3 ori primavara iar daca ar fi dupa sotul meu nici nu s-ar uita la ele pentru ca el e un carnivor inascut nu mananca nimic fara carne dar uite asa de pofta zice el....Ma gandesc sa-i pun in supica de legume cateva frunze ca sigur nu ar manca nici Sebi altfel mai vad eu deocamdata doar ma informez | ||
SEBY1YEAR Postat pe 26 Martie 2009 13:28 |
||
pai poti sa ii dai cu carne daca asa mananca, sau cu ou... e nu am facut, am pus doar cateva frunze de spanac intr-o mancarica si nu i-a placut lui andrei | ||
ruschita Postat pe 26 Martie 2009 17:41 |
||
EU LA BEBELE MEU DE 8 LUNI JUMATE NU I-AM DAT ANCA URZICI DAR SPANAC DA SI I-A PLACUT MULT,BINE NICI NU E PRETENTIOS LA MANCARE AR MANCA ORICE NUMAI SAI BAGI AN GURA DAR SUNTEM LA ''''CURA CA AVEM 12;5 KG MANCAM NUMAI FRUCTE SI LEGUME PUPICI |
||
silviatatu Postat pe 26 Martie 2009 20:33 |
||
medicul care ti-a recomandat antibiotice pt viroza este total pe dinafara !!afectiunile induse virusuri) nu se trateaza cu antibiotice...virusurile pot fi combatute doar de propriul sistem imunitar....nu pot fi tratate cu niciun fel de antibiotice !!!!! in astfel de cazuri se recomanda produse ce limiteaza efectele bolii,gen antitermice,pt ca atunci cand sistemul imunitar lucreaza la turatie maxima pentru a combate acei virusi ce ne fac viata grea,apare si temperatura....orice cursant de la medicina din anul 3 stie chestiile astea....si in general perioada de vindecare a virozelor respiratorii este intre 10 si 14 zile....asta in conditiile in care nu administram ceva produse pt stimularea siestemului imunitar....in astfel de conditii durata de vindecare scade proportional cu calitatea prudusului administrat...cel mai eficient este TRANSFER FACTOR PLUS...ce are capacitatea de a stimula activitatea sistemului imunitar cu pana la 437%....cu 15 capsule in 2 zile rezolvati problema....si ingredientele sunt 100% naturale,in organism neramanand reziduuri chimice ca si in cazul antibioticelor !!! | ||
silviu_m74 Postat pe 26 Martie 2009 20:41 |
||
ei asta e...la noi se poate orice o fi chiulit tocmai la ora cu viroza.Si noua ni s-a intamplat sa primim de la medicul de familie pentru rosu in gat si cativa "mucisori"antibiotic bineinteles ca am sunat pediatrul care nu era in oras ca ne-am fi dus din prima la el si ne-a recomandat panadol cu care i-a trecut in 3 zile asa ca...10 medici...10 pareri...10 tratamente... | ||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Martie 2009 14:16 |
||
ruschita la cate luni i-ai dat spanac? Am vazut ca puiului tau nu i-a placut dar vroiam sa stiu ca poate lui Sebi ii place ca azi i-am pus in supa cateva frunze de urzici si a mancat nu a schitat nici un gest banuiesc ca i-au placut...si daca tot e primavara as vrea sa profitam de verdeturile de sezon...oricum urzicile au un continut ridicat de saruri minerale: magneziu, potasiu, calciu, nitrati si de vitamine: A, B2, C, K. | ||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Martie 2009 14:27 |
||
...iar spanacul contine o cantitate importanta de fibre, vitamine: A, C, , B1, B2, B6, E, K, acid folic, antioxidanti si fier, ceea ce conduce la fortifierea capacitatii fizice a organismului si la remineralizarea acestuia | ||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Martie 2009 14:32 |
||
buna.....si noi profitam din plin de verdeturile de sezon....eu i-am dat deliutei prima data spanac acum 3 saptamani,urzici acum 2 sapt....si a mancat bebelina..ii plac foarte mult....ieri am cumparat iar si spanac si urzici sa-i mai fac...eu urzicile i le dau cu galbenus de ou(fiert...fetita mea nu mananca albusul..nu ii place)spanacul il fac cu un catel mic de usturoi pt putina aroma...ieri i-am dat si salata cu rosii ,ridichi si castraveti...am lasat-o sa pape ea singurica cu manuta.....pooop la mamici si bebici.... | ||
deliarebecca Postat pe 27 Martie 2009 14:54 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
PROPUNERE DE COLABORARE PENTRU BUCURESTI | 3 | De la: chinabuye 9 Mai 2010 15:21 |
Vand carucior Primii Pasi model H309 | 1 | De la: simi_clau 17 Februarie 2010 01:28 |
curatenia | 1 | De la: ruschita 27 Martie 2008 16:52 |
|
||
vand haine gravida 38-42 si haine bebe 0-6 luni - preturi modice | 1 | De la: kidz006845 24 Februarie 2010 09:14 |
cabinet specializat copii 0-6 ani | 1 | De la: irinae 2 Octombrie 2009 12:14 |
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural