mame in strainatate

sergio2009, noi inca nu am incercat nici un tip de danone, deoarece am auzit pareri impartite de danone, si nu prea vreau sa risc, mai bine ii dau iaurt natural si pun eu fructe in el, e mai sanatos. si despre pampersi da.. la denis e destul de bun, nu ramane ud si nu se irita de la servetelele umede, sunt multumita deocamdata.
denis2009
Postat pe 24 Iulie 2009 09:28
aaa si apropo sergio, are certificat spaniol? daca da ii trebuie pasaport spaniol sau foaie de drum care e valabila o luna cred...daca tatal e spaniol, nu prea cred ca e nevoie de la consulatul romaniei de nimic.. eu zic sa suni si sa intrebi la aeroport... dar stiu sigur ca aveti nevoie de libro de familia si de o imputernicire de la tata, can mergi in romania nu cred ca trebuie tradusa dar cand te intorci din romania sar putea sa ai nevoie de mai multe... asa sunt romanii. intereseaza-te si din tara de la aeroportul roman(romanii tot romani raman)...
denis2009
Postat pe 24 Iulie 2009 09:39
da ai dreptate.romanul tot roman.ii vom face buletinul si pasaportul spaniol.si vom lua cu noi libro de familia si tatal ne va face imputernicirea.multumesc pentru informatiivoi suna sa intreb.eu ii dau "mi primer danone"si ii place foarte mult si nu are nici un fel de probleme dar banuiesc ca depinde de fiecare copil.pupicei multi
segio2009
Postat pe 24 Iulie 2009 16:11
Buna mamici.Eu locuiesc de 3 ani in Spania,pe langa Madrid.Am o fetita de 2 ani Yanina si un baietel de 8 luni Manuel.
Sergio,daca bebe are dni si pasaport spaniol iti trebuie doar hartia cu acordul tatalui.
Noi nu stim daca ajungem in Romania,asteptam actele masinii,ca ne-au spart geamul si au golit-o.
Ninutza,mai intra pe yahoo cand poti,poate aranjam o intalnire.Pupici lui Alex,si *la multi ani*
bonytta
Postat pe 25 Iulie 2009 16:35
buna! va rugam sa ne dati un vot http://www.ziarulactualitatea.ro/copii.html Ana-Alessia Daiana Raimo! este primul nostru concurs! va multumim anticipat!
marirai
Postat pe 4 August 2009 14:36
buna,bonyta.nu am mai intrat pe net demult pt ca suntem in vacanta in romania de la sfarsitul lunii iulie si nu prea ajung la net.
o sa vorbim cand ajungem inapoi in madrid.
aici e urat acum,ploua si nu am fost inca plecati si am avut si multe de rezolvat pt alex si pt mine.
alex e incantat sa vada animalele,catel,pui,pisici si tot ce mai au bunicii pe langa casa.e un scump.in rest,suntem bine si asteptam soarele sa putem pleca la plaja undeva.
sper ca ati rezolvat cu masina,imi pare rau pt voi.si noi am avut o experienta urata tare acum 2 ani dar poate o sa iti spun pe mess cand revin in madrid.
pupici de la noi si numai bine.
si multumim de urari.daca nu ma insel si yanina a implinit de curand 2 ani.la multi ani si ei.pupicei de la alex.sunt sigura ca o va pupa daca o va vedea.
ninutza_kidz
Postat pe 7 August 2009 12:02
Noi suntem de cateva zile in Romania,s-au rezolvat toate problemele cu actele
bonytta
Postat pe 11 August 2009 08:09
mersi mult bonyta.da am deja programare ca sa ii fac DNI si pasaportul,si vom face la notar si imputernicirea si o vom traduce pt orice eventualitate.multi pupici
segio2009
Postat pe 12 August 2009 23:39
Salutare ! Ce mai faceti ? De mult timp nu a mai scris nimeni...Noi asteptam sa inceapa gradinita,la noi incepe in 10 sept.Am comandat manualele, o sa ne coste cam 100 de euro,am avut ferie,Kari s-a distrat de minune,iar sapt viitoare avem o alta sarbatoare.Va incepe scoala,dar eu sincer sunt f ingrijorata de gripa asta care se pare va izbucni rau de tot toamna asta.Copiii o sa fie vaccinati,dar nu stiu ce efecte negative are si vacciul acesta...Serios ca ma gindesc mult a treaba asta...
Va astept cu noutati !
ikarinusa
Postat pe 1 Septembrie 2009 16:16
bonytta multumim pt informatie.pe data de 7 avenm programare ca sa ne scoatem DNI si pasaportul (spaniole)si inainte de a pleca vom face si imputernicirea la notar.stiti cumva daca trebuie facuta in dublu exemplar?am auzit ceva de genul asta.si ca trebuie sa aiba nu stiu ce stampila.multumim mult
segio2009
Postat pe 2 Septembrie 2009 22:53
Buna!Nici noi nu am mai scris de mult timp... Denis a inceput gradinita pe 17 august pentru ca am inceput si eu sa merg la cursurile de invatat limba.Ikarinusa ce manuale cumparati voi?Lui Denis nu i-a cerut niciodata nimik de acasa...sa-i cumpar costum de ploaie si atat! Eu aman intalnirea cu medicul...nu stiu de ce dar ....mi-e asa...teama parca...Va doresc sanatate si numai bine si ...pupici la bebici!
roxydennys
Postat pe 4 Septembrie 2009 08:45
Eiiii,roxydennys,aici se cere,si inca cum se mai cere....Au niste manuale de parca sunt studenti.Anul trecut am dat in jur de 80 de euro pe ele,plus inca 30 pe material didactic,iar acum au mai crescut preturile,ca de...au mai crescut si ei...Sunt niste mape,cite una pt fiecare trimestru, cu tot felul de materiale,nu zic,sunt f utile,ii scuteste f mult munca educatoarei,ca nu mai trebuie sa xeroxeze atit,dar sunt si foarte scumpe. Acum sa vedem cit ne mai cere pt creioane,carioci etc,uniforma nu i-am luat,ca si ea era in jur de 70 de euro.Si uite asa luna septembrie e o luna plina,sau... goala...
ikarinusa
Postat pe 4 Septembrie 2009 19:23
Buna mamici si bebici! Nu stiu cum sa va explic....lui Denis nu i-a cerut nimik la gradinita...poate si pentru motivul ca platesc o anumita suma lunar,in jur de 60 de euro.Dar,copilul mananca de 2 ori,se joaca si foloseste materiale didactice,jucarii,etc. de la gradinita....Pentru moment sunt multumita sa vedem ce o mai fi.Sunt curioasa la scoala cum o sa fie pentru ca aici am observat ca nu au reguli asa stricte ca la noi,nu mi se pare ca invata astia carte asa tare aici....Vom mai vedea noi...va doresc numai bine si....multa sanatate!
roxydennys
Postat pe 19 Septembrie 2009 11:41
Salutare dragi mamici,si copii mai mari,mai mici,
Ma bucur sa citesc vesti de la voi.Noi am inceput de luni gradinita.Nici noi nu cumparam manuale dar platim lunar 10 euro pentru materiale,plus taxa de gradinita care variaza in functie de venitul parintilor.Noi platim cam ca voi,aprox.60 euro pe luna, dar asta inseamna doar mancarea pt.ca noi castigam destul de putin si ne incadram la venitul cel mai mic.Stiu parinti care platesc la noi la gradi taxa aprox.200 euro/luna si mananca aceeasi supa ca si copilul meu dar probabil castiga de 10 ori mai mult decat mine.Am fost in vacanta,la mare in Italia,la sora mea 2 saptamani,iar eu si Deni ne-am mai odihnit 2 sapt.acasa.
Va doresc un inceput de an scolar(de gradinita) foarte bun iar voua mamelor,sanatate si putere sa mergeti mai departe.
Toate cele bune,
Felicia&Denisa
feliciaraduca
Postat pe 19 Septembrie 2009 16:47
buna tuturor mamicilor si puiutilor.....noi locuim in spania-bilbao de 6 ani si vreau sa zic ca neam acomodat foarte bine aici.Am doi copilasi unul de 9 ani si 3 luni si cel mic de 7 ani si 10 lunisi sunt foarte multumimiti aici,dar duc si dorul de bunicii din romania,la scoala merg foarte bine
MAGGY_30
Postat pe 25 Septembrie 2009 18:30
Saluturi caldurroase si multe pupici din partea mea si a fetitei mele tuturor membrilor si cititorilor "Mame in strainatate" Bine vam gasit ma numesc Gabriela. Sunt in norvegia de doi ani jumate.Am o fetita de un an si jumatate. Este bine aici dar mie tare dor de casa si ma gandesc sa ne intoarcem in Romania Fetita ii nascuta aici.Ce acte am nevoie? Ma gandesc ca trebuie sa incep cu certificat de nastere romanesc. Ce sanse am pentru alocatia de copii ? Orce sfat este bine venit .Va multumesc inainte.
kidz004050
Postat pe 11 Octombrie 2009 04:47
Ai sanse mari sa primesti alocatia.Copilul tau este cetatean roman si are tot dreptul sa primeasca alocatia.
Ii trebuie certicatul de nastere din tara unde s-a nascut,apostilat,tradus legalizat,documentele parintilor,nu mai stiu exact.
eu am facut toate aceste demersuri acum 3 ani,e posibil sa se fi modificat.

Salutari din Italia.

PS Si fetita mea a inceput gardinita anul acesta,ii place foarte mult,platim o taxa de 115 euro pe luna-
nicoletapetraru
Postat pe 12 Octombrie 2009 12:53
BUNA! E CINEVA DE PE AICI CARE STA IN ITALIA SI CARE A NASCUT AICI? NOI SUNTEM AICI DE 2 ANI SI EU MA ASTEPT ORICANDSA NASC! MIAR PLACEA SA VB CU PERSOANE CARE AU NASCUT AICI SI SA SCHIMBAM PARERI! PUPICI
ANA_MARIA27
Postat pe 13 Octombrie 2009 14:04
pupici si salutari la toate mamicile si toti bebicii.ne-am intors din romania acum 2 saptamani.a fost totul ok.baietelul meu a petrecut timpul foarte bine,toata ziua in curte,facand miscare,cu catelul,cu puii,etc.eu imi faceam multe probleme cu plecarea,mai bine zis cu intoarcerea.ma gandeam sa nu cumva sa imi puna vre-o problea la vama,sa nu ma lase sa trec cu copilul,dar chiar m-am surprins.nu mi-au cerut absolut nimic.doar pasaportul lui si atat.nici macar libro de familia.am vrut sa facem imputernicirea la notar din partea tatalui,dar pana la urma nu am facut-o.mai bine pt ca nu erea nevoie.
acum Sergiu,are 9 luni,este un grasunel.mananca super bine si nu avem nici un fel de probleme.in vreo 2 saptamani ,cred ca incepem si sa mergem singurei.abia asteptam
segio2009
Postat pe 15 Octombrie 2009 18:28
Buna mamici si eu sunt in Anglia de aproape un an copii iam adus acum de 3 luni si sunt la scoala aici .Sunt multumita de conditi si de cum sunt tratati copii mei aici .E ok sunt oameni draguti si destul de sociabili dar cam greu sa ne acomodam cu vremea de aici mai ales cu ploile lor ....dar asta e speram ca va fi bine si vom reusi sa noi sa ne acomodam fara sa ajungem ca astia depresivi si alcoolici ....
mamik_24
Postat pe 16 Octombrie 2009 15:38
buna ziua mamici, a trecut ceva timp de cand nu am mai scris aici, pe acest topic, si imi pare rau :)
La noi totul decurge normal, eugen s-a adaptat bine la gradinita, acum ii place tare mult sa se joace cu ceilalti copii. Asteptam un fratior in februarie si eugen cand vede burta care este destul de mare deja si rotunda im zice ca am o mingie acolo si ca face pam pam, mai ales daca bebelul se misca

ANA_MARIA27 eu l-am nascut pe eugen in italia la milano si il voi naste si pe cel de-al doilea tot aici. Eu am fost foarte multumita de coditii, de cum a decurs sarcina, in fine, de tot. Si acum la fel, datorita unor medici foarte buni care si-au dat seama foarte repede de o problema pe care o aveam la colul uterului, acum pot duce o viata aproximativ normala, in loc sa stau la pat 24 din 24, cu riscul sa pierd copilul.
Daca vrei sa vorbim, eu iti stau la dispozitie, in limita timpului disponibil

corina_dragoi
Postat pe 17 Octombrie 2009 15:35
Si eu am nascut tot in Italia.Conditii extraordinare.
Sunt foarte multumita.
nicoletapetraru
Postat pe 18 Octombrie 2009 08:44
si eu am nascut in strainatate.in grecia si e diferit fata cum e la noi mai ales cu pastilele.
Ionelaa_delly
Postat pe 27 Octombrie 2009 10:07
felicitari Corina!!! o sa-i faci surioara sau fratior?Ma bucur pentru tine si sa ai grija de tine cu virozele astea ce nu se mai termina, sa nu te imbolnavesti
alinakatt
Postat pe 27 Octombrie 2009 10:52
multumesc frumos... si pt grija, deja suntem raciti si nu ne mai trece :)

Asteptam un fratior pt Eugen.

corina_dragoi
Postat pe 2 Noiembrie 2009 14:07
Felicitari ,Corina sa ai o sarcina usoara (cat a mai ramas ) si un copil sanatos.
ninutza_kidz
Postat pe 2 Noiembrie 2009 16:06
Hallo! M� numesc RoseBlume si locuiesc in Spania. Fetita mea are v�rsta de 9 ani, si a frecventat fiecare an in alta tar�. Acum vorbeste 3 limbi str�ine bine, pe langa romana (intelege , dar vb inca slabut) si engleza care invata la scoala, urm�nd din januarie si un curs particular. ii place muzica si dupa posibilitati pe langa cursul de chitara, doreste mica mea printesa sa invete pianul. Ii place sa citeasca mult, ii place sportul si este foarte creativa. Pentru un asa copil doresc si muncesc zi si noapte sa ii ofer toate posibilitatile de-a se dezvolta psihic si fizic sanatos dar si intelectual pe toate ramurile posibile. Si inafara de asta o cresc singura!!!!!! Cu mare placere doresc sa cunosc si felul tau de viata in strainatate si sa ne povestesti despre copilul sau copii tai. te salutam RoseBlume
kidz004819
Postat pe 17 Noiembrie 2009 20:02
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
[email protected]
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl, Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la salina Praid si din Muntii Himalaya.

TARIFE 1. Copii (maxim 14 ani), pensionari
- 20 RON / sedinta
- abonament 12 sedinte - 200 RON (la 10 sedinte primiti 2 sedinte GRATUIT)
Un insotitor al copilului sau al pensionarului beneficiaza de intrare GRATUITA
2. Adulti
- 20 RON / sedinta
- abonament 12 sedinte - 200 RON (la 10 sedinte primiti 2 sedinte GRATUIT)

O sedinta de terapie dureaza 50 minute.
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un interval de circa 5-6 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu programare
Tel. 0725 217 077 ( pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 28 Noiembrie 2009 15:52
buna seara mamici si piticoti.nu am mai intrat de mult pe aici pt ca am avut probleme de sanatate cu bunica sotului meu.acum totul este ok. Sergiu are 10 luni jumate si a inceput sa mearga de vreo luna.acum deja vrea sa alerge si nu prea stie.isi face 4-5 cucuie pe zi.are si 8 dintisori si sper ca in vreo 2 luni sa nu ii mai iasa nici unul ca sa putem dormi si noi mai bine noaptea.este singura problema care o avem cu el.somnicul.in afara de faptul ca nu doarme foarte mult,mai doarme si rau.se trezeste noapte plangand si banuiesc ca este din cauza dintisorilor si cateodata si de la burtica. in ultimul timp are cam multe gaze si nu inteleg de ce pt ca mancarea este aceeasi. AAAaaa si a invatat sa dea pupici si sa zica nu cu capul.pupicii i da cu toata gurita si cu limba.este un scumpic si cand mai incepe sa ma si strige imi vine sa il mananc.sper sa imi gasesc si eu de munca si sa il duc la gradinita.ii plac la nebunie copii.besitos la toata lumea
segio2009
Postat pe 29 Noiembrie 2009 20:41
Sergio ,mie mi-a recomadat pediatra cartea Duermete niño ,de Eduardo Estivill .am pus in practica sfaturile de acolo si somnul lui Alex s-a imbunatatit mult.E ff greu sa pui in practica ceea ce scrie dar cu putina tarie ,vei reusi.Nu doarme toata noaptea neintrerupt,are si asemenea nopti , dar se trezeste o data pe noapte dupa suzeta sau sa bea apa si inapoi la somn.
ninutza_kidz
Postat pe 30 Noiembrie 2009 15:54

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
simona 1 De la: b_ej_2004 14 Ianuarie 2009 13:01
calatoria cu minori in strainatate 53 De la: garbo248001 14 Septembrie 2015 17:57
buna 3 De la: office_salinasusesi_ro 22 Ianuarie 2010 15:12
mămică noua in uk 2 De la: garbo_477400 29 Octombrie 2017 09:27
Ce sa aleg?Casatoria sau ce spune mama? 38 De la: garbo098645 4 Decembrie 2013 10:42
Setari Cookie-uri