cuptorul cu microunde

este oare daunator ?eu incalzesc zilnic laptele la cuptorul cu microunde.ce parere aveti?
nicolla
Postat pe 27 Februarie 2008 23:33
eu zic sa nu mai incalzesti laptele la cuptor ca nu e sanatos pt copil. si eu am cuptor cu microunde dar incalzesc laptele in apa calda.
danyelle005
Postat pe 28 Februarie 2008 17:44
si eu folosesc frecvent cuptorul. daca este rau, as vrea sa stiu de ce. din pacate nu am gasit nicaieri niste argumente clare ca sa nu-l mai folosesc.
otillia2001
Postat pe 29 Februarie 2008 02:32
nu cred ca e rau sau in fine... si la spital tot la microunde se incalzesc biberoanele, ca sa nu mai zic ca acolo si laptele si supele de morcov se gatesc o data la 24 de ore, se baga la frigider si se incalzesc la microunde la ora de masa. nu se prepara sa fie proaspete la fiecare masa. deci... daca ei asa fac, ffff rau nu cred ca poa sa fie...
ruschita
Postat pe 29 Februarie 2008 11:10
Buna fetele! Mie doctorul mi-a recomandat metoda aceasta de incalzire a laptelui la microunde pt ca este cea mai rapida.Eu de la o luna numai la microunde i-am incalzit lapticul, mancarea si tot.
raluca_popa
Postat pe 29 Februarie 2008 13:19
Buna ! am si eu cuptor cu microunde dar am evitat sa-i incalzesc micutului meu laptele la el pentru ca la iesirea din spital am primit niste brosuri cu tot felul de sfaturi pentru bebelusi , gen ce trebuie sa facem si ce nu. la sectiunea nu faceti era inclusa si incalzirea alimentelor si in special a laptelui la microunde.Motivul...se distrug toate vitaminele si poate ami sunt si altele...nu stiu.Eu am respectat asta si folosesc cuptorul doar pentru noi cei mari desi sunt constienta ca nici pentru noi nu este sanatos.Am citit ca tot ce se prepara foarte repede si la temperaturi ridicate isi pierde valoarea nutritiva.
ancamts
Postat pe 3 Martie 2008 12:28
Incalzirea la microunde e contraindicata pentru ca alimentele nu se incalzesc uniform (pe principiul de functionare al acestuia: se incalzeste doar apa continuta in alimente). Ati incalzit vreodata o farfurie cu ciorba? Lichidul e fierbinte, iar carnea e rece! La ce temperatura trebuie sa ajunga apa ca sa incalzeasca restul mancarii?! Raspunsul la aceasta intrebare imi da in acelasi timp si raspunsul cu privire la pierderea valorilor nutritionale: de exemplu, vitamina C este distrusa la temperaturi mai mari de 60 grade Celsius. Personal, incalzesc doar apa la microunde, apa cu care ii prepar ceaiul sau cerealele. Si daca i-as da formula, i-asi incalzi si apa pentru lapte.
cristina_graur
Postat pe 3 Martie 2008 16:41
cred ca nu este asa de nociv sa incalzim la microunde ci faptul ca nu trebuie sa tinem copii in bucuatarie cand merge cuptorul cu microunde, pt ca emite radiatii, nu este bine nici pentru adulti sa fie in preajma cuptorului cu microunde.
oanastamate
Postat pe 3 Martie 2008 18:04
Dragi mamici, nu este indicat sa FIERBETI la microunde pentru ca se distrug vitaminele,dar de incalzit putin nu cred ca este ceva rau .Eu am folosit cuptorul cu microunde la amandoi copiii (fata de 10 ani si baiatul de 2 ani)s si nu s-a intamplat nici o nenorocire.L-am folosit si il folosesc in continuare doar pentru incalzit nu si pentru preparat sau fiert mancare.
3vvv
Postat pe 4 Martie 2008 10:13
intr-una din emisiunile "brainiac", de pe canalul discovery, au fost incercate mai multe modalitati de a gati mancarea. Rezultatul a fost ca cel mai bine, dupa fierberea la aburi, alimentele isi pastreaza calitatile daca sunt gatite sau incalzite la cuptorul cu microunde. Au incercat lucrul acesta deoarece parerea acreditata este ca microundele ar fi periculoase, idee desfiintata dupa studiul lor. Asa ca... incredere. E total ok sa incalzesti laptele sau mancarea micutului la microunde. E si mai comod si castigi timp pe care sa il petreci cu el
atabeica
Postat pe 12 Martie 2008 14:45
si eu mai incalzesc mancarea Chirei la microunde. Nu intotdeauna, dar o incalzesc.Sincer nu as vrea, dar...Laptele nu l-am incalzit niciodata.Nici pentru noi nu incalzesc lichidele, nu stiu, asa am considerat ca e mai bine, asa ne-am obisnuit. Oricum parerile sunt impartite...
chira
Postat pe 13 Martie 2008 10:02
Si eu incalzesc apa pt lapticul piticului meu la microunde.
ioyo_kidz
Postat pe 4 Iunie 2008 22:53
Si eu folosesc cuptorul cu microunde.La el incalzesc tot, lapte, supa, gris cu lapte.Nu vad ce rau i-ar face.Eu le incalzesc f putin pt ca lui mario nu-i place nimic cald, acolo putin calai.Eu le tin 10-15 sec si gata.
laura_paisan1983
Postat pe 12 Iunie 2008 15:40
Si eu il folosesc, dar pt a fierbe apa inc are ii fac laptele, ceiaul ii bea mai rece, ca nu ii place cald si laptele duap ce il fac trebe sa il racesc. ........nu vad sa aiba ceva de la cuptor...apoi dc e asa ar trebuii sa ne facem o vatra in casa sa gatim la vatra ca nimic altceva nu e sanatos :D
tudor_claudia
Postat pe 23 Iunie 2008 17:05
buna,
mie mi-a explicat cineva cum sta treaba cu miscroundele - eu nu prea stiu sa redau ca sunt bata la fizica-chimie, as aca ma trimit un link spre un forum (spre articol):
http://www.eva.ro/forum/viewtopic.php?forum=10&topic=12099?forum=10&start=10&nrpages=2
apolonia_asigurari
Postat pe 16 Septembrie 2008 14:14
BUNA FETELOR, si eu eram panicata la inceput cu cuptorul cu microunde pt incalzit hrana bb. dar mi-a explicat o dna dr kinetoterapeut ca nu are nici o treaba.. ca nu este periculos atata timp cat doar incalzesti apa pt laptic sau mancarica cateva secunde.. sunt periculoase mancarurile grase de ex carnea sa nu o incalzesti la microunde si sa o dai la bb.. dar eu nu folosesc cuptorul decast atunci cand raman fara butelie.. va pupicim si sanatate la bb
deliarebecca
Postat pe 18 Septembrie 2008 16:03
etelor, eu mi=am luat niste vase de la o firma De la Unirea, zepter si sunt mai mult decat incantata de ele. Adica fierb lapticul destul de repede si nu imi da in foc niciodata, nu ca as avea eu atata grija sa nu dea.
Am luat special vasele aste fiindca am mancat legume gatite in el si au cu totul alt gust decat cele pregatite in vas obisnuit. Cand va incepe rontaila sa pape tot in vasul asta o sa-i prepar.
raluxas
Postat pe 7 Octombrie 2008 14:35
Buna.Raluxas,cat costa vasul de la Zepter ?Am auzit si eu ca sunt bune, dar ca costa enorm? Pupici
otilia_danciu2006
Postat pe 18 Noiembrie 2008 17:23
eu ii prepar formula lui vlad , intr-un minut max , am un ceainic inchis ermetic in care fierb apa cam odata pe zi , torn in biberon si incalzesc fix 20 de secunde la microunde , dupa , adaug masurile de praf si amestec , daca incalzesti apa si dupa adaugi laptele nu vad ce vitamine s-ar distruge . de asemenea sterilizez cu abur tot la microunde , asa ca cel putin pt noi e de f mare ajutor acest cuptor .
ion_cristina
Postat pe 21 Decembrie 2008 16:40
si eu incalzesc biberoanele la microunde si nu are nimic,chear daca se spune ca nu sunt bune biberoanele bin plastic,de ce le-au mai scos
karinaadela
Postat pe 23 Martie 2009 15:19
dar ce, tigarile, mezelurile , fast-food-urile sunt bune? e o afacere, atata tot. oricum, cata vreme schimbi biberonul periodic am inteles ca e ok. (adica la vreo 3 luni, cam asa)
ruschita
Postat pe 23 Martie 2009 15:22
si eu tot la microunde ii incalzesc, am avut chiar si "calienta biberones"un aparat p incalzit la bain marie si mi se stricau prea repede asa ca la fel mam interesat daca se intampla ceva si la fel mi au spus ca nu ar avea ce rau sa faca
kidz000609
Postat pe 11 Aprilie 2009 20:43
Hmmm..nu prea imi place sa-mi spun parerea pe aici si nici nu prea am timp. Prefer sa dezghet carnea in apa rece, mancarea sa o pun pe foc in craticioara si laptele sa-l prepar atunci cand ii e foame . In cazul in care plecam, punem apa fiarta si racita la temperatura buna pentru laptic in termos si gata.Probabil ca intr-adevar, asta nu-mi mai ofera timp si pentru forum, dar prefer asta in locul cuptorului cu microunde, care mi se pare " cea mai idioata realizare a tehnicii". Nu spun sa ne intoarcem la origini si sa inchidem ochii in fata noului si progresului (ah..ce comunist suna!)dar cat va ia frate sa faceti un biberon cu lapte? Chiar asa, e musai sa fie folosit cuptorul cu microunde?Un ibricel mic cat cana pentru laptic si mai mult de un minut nu va ia. Sorry daca am ofuscat pe cineva, v-am spus ca nu ma bag, dar subiectul asta chiar m-a enervat.Cat va economiseste din timp folosirea cuptorului? Ma rog, al meu nu stie ce-i ala biberon, dar lapte formula ii fac si eu de vreo doua luni, in cana, dar procedeul e acelasi.
simion_adriana
Postat pe 12 Aprilie 2009 15:14
Te gandesti la vacanta?
www.taberelemele.ro
haihui
Postat pe 12 Aprilie 2009 16:02
eu nu folosesc cuptorul cu microunde pt. a prepara ceva la copii ,
doar incalzesc mincarea pt noi adultii si dezghet carnea , sincer la cit il folosesc nu merita investitia .
rose_kidz
Postat pe 12 Aprilie 2009 16:03
la cate chimicale mancam zilnic asta-mi mai lipseste oricum sunt de acord cu folosirea lui ocazional dar nu zilnic sau de 3 ori pe zi si cu atat mai putin la copii acum e decizia fiecaruia asa cum e cu cafeaua unii o fac la ibric altii la filtru si altii la expresor
SEBY1YEAR
Postat pe 16 Aprilie 2009 14:19
Daca v-ati intrebat vreodata in legatura cu proprietatile alimentelor gatite la microunde, acesta este un experiment pe care il puteti face acasa: puneti seminte de plante (grau, fasole, etc), in doua ghivece. In aceste ghivece puteti folosi in loc de pamant - vata, sau alt material pe care sa puneti semintele, fara sa le inecati in apa si fara sa stea uscate. Vata permite observarea mult mai buna a fenomenelor.

Unul dintre ghivece va fi udat cu apa obisnuita, iar celalalt DOAR cu apa din aceasi sursa ca si primul, dar care a fost mai intai tinuta in cuptorul cu microunde, si apoi lasata sa se raceasca la temperatura camerei.

Rezultatele testului sunt uimitoare si se va constata faptul ca semintele care au fost udate doar cu apa de la microunde, in marea lor majoritate, nu vor creste aproape deloc si, de fapt, multe dintre ele nici nu vor incolti.

Tinand cont de faptul ca intr-un organism normal mai mult de 63% din greutate o reprezinta apa, iar in cazul copiilor mici procentul este si mai mare, oricine isi poate da seama de efectele dezastruoase ale microundelor asupra starii de vitalitate si sanatate.

O posibila explicatie a acestui fenomen este faptul ca in mod normal apa pura de izvor, sau apa care nu a fost prelucrata prea mult, are moleculele cu orientare levogira. Apa poluata, in schimb, precum si apa care a fost tinuta la microunde, are moleculele cu orientare dextrogira. S-a constatat ca orientarea levogira a moleculelor apei este foarte sanatoasa pentru organism, iar cea dextrogira - dimpotriva - are efecte de imbatranire prematura, pierderea vitalitatii, incetinirea activitatilor celulare, si cancer.

In 1989, biologul elvetian Dr. Hans Hertel (in acelasi timp si cercetatori in domeniul alimentatiei), a studiat efectele mancarii preparate la microunde. La acest studiu au participat 8 persoane. Pentru opt saptamani, ei au locuit intr-un mediu controlat si in anumite intervale de timp li s-au dat diverse mancaruri: mancare nepreparata, mancare gatita conventional, si mancare gatita la microunde. Dupa fiecare masa li s-au luat probe de sange.

S-a constatat ca atunci cand se mananca mancare gatita la microunde, in timp, apar urmatoarele schimbari semnificative in chimia sangelui: o scadere a valorilor hemoglobinei si a colesterolului HDL "colesterolul bun", in comparatie cu "colesterolul rau".

S-a mai constat scaderea nivelului imunitatii, si in acelasi timp, cresterea nivelului leucocitelor, ceea ce in general indica o otravire si o deteriorare a celulelor sangelui, conditiile necesare aparitiei bolilor degenerative si a cancerului.

sursa: Active Information Media
www.aim.active.ws
clauco
Postat pe 27 Noiembrie 2009 13:34
Un alt studiu la Viena avertizeaza ca incalzirea la microunde a laptelui poate duce la "modificari structurale, functionale si imunologice", si ca amicroundele transforma aminoacidul L-prolina in D-prolina, o toxina recunoscuta care afecteaza sistemul nervos, ficatul si copiii.

In Rusia, microundele au fost interzise in 1976 din cauza consecintelor lor negative asupra sanatatii, dupa ce mai multe studii au fost realizate pentru aceasta. Iata in continuare cateva din rezultatele lor.

- Mancarea preparata la microunde pierde intre 60% si 90% din energia ei vitala si in acelasi timp i se accelereaza procesele de dezintegrare structurala;

- Substantele nutritive elementare sunt alterate, ceea ce duce la boli digestive;

- Chimia mancarii este alterata, avand ca efecte disfunctionalitati ale sistemului limfatic si scaderea capacitatii organismului de a lupta impotriva proceselor canceroase;

- Creste numarul de celule canceroase din sange;

- Cand vegetalele crude, gatite sau inghetate au fost supuse la microunde, chiar pentru un timp scurt, compozitia lor nutritiva a fost alterata si in acelasi timp au aparut radicali liberi (compusi toxici, raspunzatori de procesele de degenerare si imbatranire);

- Mancarea gatita la microunde cauzeaza cresterea numarului de cancere stomacale si intestinale, o degradare generala a tesuturilor celulare periferice si o scadere graduala a functionalitatii sistemelor digestive si excretorii la un procent ridicat din cei testati;

- Scade capacitatea organismului de a metaboliza si folosi vitaminele din complexul B, C, E precum si anumite microelemente si hormoni;

- De asemenea, chiar simpla apropiere a corpului de un cuptor cu microunde, a generat o serie de probleme de sanatate.
clauco
Postat pe 27 Noiembrie 2009 13:36
Cuptorul cu microunde functioneaza cu unde electromagnetice insa din ce am citit peste tot,este nociv pentru organism.Atunci cand aceste unde penetreaza alimentele, ele produc o rotatie interna a moleculelor de apa din interiorul alimentului procesat.Desi manacrea preparata sau incalzita are acelasi gust,compozitia alimentelor se schimba.Anticorpii si enzimele sau vitaminele se distrug datorita radiatiilor mari.Desi este nociv multa lume il utilizeaza deoarece este un mod rapid de a prepara alimente
clauco
Postat pe 27 Noiembrie 2009 13:37
"Microundele sunt o metod� prin care omul nu �i-a preparat hrana p�n� acum. Inc� nu au trecut proba timpului pentru a dovedi c� nu sunt periculoase. De c�nd a inv��at s� prepare termic alimentele, omul a folosit surse de c�ldur� cu infraro�ii. Energia din cuptorul tradi�ional ac�ioneaz� altfel asupra alimentului", precizeaz� prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercet�ri Alimentare.

Pentru a ne convinge de efectele nocive ale cuptorului cu microunde, prof. dr Gheorghe Mencinicopschi ne propune o compara�ie intre un pui preg�tit in cuptorul tradi�ional �i unul pus la microunde. In cuptorul obi�nuit, puiul se inc�lze�te de la suprafa�� spre centru. Temperatura in cuptor este intre 180 �i 230 de grade Celsius. Datorit� temperaturii ridicate, la suprafa�a alimentului se formeaz� o crust� care re�ine at�t vaporii de ap�, c�t �i aromele. Alimentul astfel preg�tit nu se usuc�. "Atunci c�nd c�ldura p�trunde in aliment de la exterior c�tre interior, zaharurile, proteinele �i aminoacizii din aliment formeaz� ni�te substan�e colorate, care dau fripturii un aspect pl�cut. In acela�i timp, in procesul de inc�lzire sunt generate arome, produsul devenind savuros", explic� specialistul nostru.

Friptur� f�r� savoare

Ce se int�mpl� cu acela�i pui preg�tit la cuptorul cu microunde? Dac� ii intreb�m pe produc�torii de electrocasnice, r�spunsul va fi c� alimentul i�i p�streaz� propriet��ile nutritive. Speciali�tii in nutri�ie sus�in ins� contrariul. "Microundele sunt o form� de energie electromagnetic�. Atunci c�nd p�trund in alimente, microundele produc o agita�ie puternic� a moleculelor de ap�. Aceast� agita�ie determin� cre�terea rapid� a temperaturii alimentului. Un produs nu se inc�lze�te in cuptorul cu microunde dac� nu con�ine ap�. G�ndi�i-v� numai la vasele pe care le introducem in cuptorul cu microunde. Vasele din sticl�, din plastic nu se inc�lzesc, se inc�lzesc numai legumele, carnea, pe�tele, alimente care con�in ap�. Cu c�t alimentul con�ine mai mult� ap�, cu at�t se inc�lze�te mai puternic �i mai repede", arat� prof. dr Gheorghe Mencinicopschi.

In cuptorul cu microunde, aerul nu se inc�lze�te, se men�ine temperatura mediului ambiant - 20-25 de grade. Alimentul ins� se inc�lze�te instantaneu in toat� masa lui. Inc�lzirea este inso�it� de eliminarea apei din aliment. O dat� cu apa sunt eliminate substan�ele care dau gust �i arom�, unele vitamine. Studii recente relev� descompunerea �i degradarea vitaminelor - in special a vitaminelor B12, C �i E - in alimentele inc�lzite in acest mod.
clauco
Postat pe 27 Noiembrie 2009 13:41

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
vaccin hepatita a (havrix) 1 De la: SEBY1YEAR 17 August 2009 22:51
ce ie bine s mnance bebey la 4 luni 8 De la: moniq_ 21 Iunie 2010 15:41
bebe 6 De la: garbo216338 7 Octombrie 2011 17:06
Vand patut Baby Care in stare foarte buna 3 De la: anaROBERT 18 Noiembrie 2010 23:36
Alaptatul noaptea 2 De la: laurici 10 Februarie 2010 00:54
Setari Cookie-uri