carnea pt bebelusi

Parerea mea sincera este sa ii dati copilului ce ii place---nu trebuie tot timpul sa citesti in carti ca sa poti sa ii dai copilului sa manance,incerci sa ii dai ( ca doar prima data ii dai foarte putin dintr-un aliment ) si vezi ce reactie are organismul lui,pentru ca sincera sa fiu fiecare copil este diferit.
Si eu am vrut sa imi cresc copilul dupa carte si credeti-ma ca ajunsesem sa ma tavalesc pe jos de nervi si ciuda, cac in pofida faptului ca ii faceam mancarica ca la carte copilul meu nu manca nimic asa ca m-am decis sa incerc sa ii dau copilului (la recomandarea unei mamici cu experienta) putin din fiecare sa vad ce ii place (precizez bineinteles ca nu ii dau carne de porc sau prajeli ori alte mancaruri grele,dar i-am dat iaurt,ciulama etc. de la 6 luni si copilul meu este perfect sanatos).
Asta este parerea mea,sincer si eu cat ma informam mai mult cu atat deveneam mai nesigura, pentru ca sunt multi doctori care se contrazic,fiecare este cu parerea lui si noi ca fraierele in loc sa ne ascultam proprii copii stam si cascam gura la altii care nu pot decat sa iti dea o parere nu sa ii cunoasca pe copii asa cum ii pot sti numai mama lor.
circiualinaioana77
Postat pe 15 Martie 2009 21:05
adica sa intelegem ca tu asculti de o mama cu experienta si nu de un cadru medical?Poate in perioada "experientei " se fac si facultati de nutritie sau pediatrie.
SEBY1YEAR
Postat pe 18 Martie 2009 12:31
nu inteleg de ce te ataci atat de tare draga mea....spune-mi un cadru medical iti cunoaste copilul mai bine decat tine? NU CRED si iarta-ma ca iti spun dar la doctorii care sunt in ziua de astazi s-ar putea ca o mama cu experienta sa stie totusi ceva bine,(spre rusinea noastra doctorii nici nu se uita la tine daca nu ii incarci bine buzunarul ).
Iar in inceputul pasajului pe care l-am postat am spus ca este parerea mea,bineinteles ca si tu esti libera sa ai propria ta parere. Se pare ca asa cum este un site de femei imediat se sare la harta ,parca era vorba doar s ne spunem parerea.......dar asa e trebuie sa mai existe si cineva care sa antreneze picanteriile.....

te pup draga mea si iti urez numai bine tie si piticului tau.........
circiualinaioana77
Postat pe 18 Martie 2009 19:29
aaaaaaaaaaaaa...........si am uitat sa te intreb............mama ta te-a crescut pe tine tot cu atatea reguli??????????
circiualinaioana77
Postat pe 18 Martie 2009 19:30
nu stiu care din noi 2 se "ataca" si "sare la harta" si-mi pare rau ca ai dat doar peste doctori carora "trebuie sa le incarci bine buzunarul" afla spre surprinderea ta ca mai sunt si care nu trebuie sa le "incarci buzunarele" si te-ai intrebat oare de ce se vine in ajutorul mamicilor cu atatea carti si sfaturi?
Cat despre mama mea afla ca dupa carte m-a crescut ca doar e cadru medical ce naiba doar nu era sa-i ceara ajutor vreunei mame cu" experienta "
SEBY1YEAR
Postat pe 19 Martie 2009 15:43
Oricum nevoile calorice variaza de la un copil la altul, nu exista regimuri standardizate Sfaturile pe care pediatrii le dau mamelor sunt adaptate fiecarui copil in parte ca de aia se merge periodic la doctor sa-l masoare sa-l cantareasca sa te intrebe de sanatatea lui ...Cea mai buna dovada ca ratia alimentara este modelata pe nevoile reale ale copilului consta in cresterea regulata in inaltime si greutate.Din pacate introducerea unor alimente necorespunzatoare la o varsta prea frageda a copilului poate spori riscurile de alergie alimentara si ce poti face?
mergi la "mama cu experienta" si ii spui sa-ti trateze ea copilul ca" stie totusi ceva bine"
Inainte(adica pe vremea cand eram noi mici), bebelusii erau hraniti cu piu�reuri de la o varsta foarte frageda. Acum stim ca sistemul digestiv al unui bebelus nu este pregatit pentru toate alimentele solide aici intervin cartile si medicii pediatri pentru a ne lamuri ce si cum..... Intestinele si rinichii pot prelucra doar anumite alimente si daca la copilul vecinei nu i s-a intamplat nimic nu pot baga mana in foc pentru al meu ..... Alergiile, indigestia si diareea apar mai rar daca ii dai bebelusului alimente corespunzatoare varstei pe care o are.
SEBY1YEAR
Postat pe 19 Martie 2009 15:58
aaaaa pupici si voua ca uitasem....
SEBY1YEAR
Postat pe 19 Martie 2009 15:59
Buna Dragi Mamici.

Sunt mama a doi copii de 6 si respectiv 3 ani. Fiecare copil este unic si din aceasta cauza trebuie sa tinem cont de nevoile fiecaruia.Din nefericire pentru noi am stat in casa socrilor si din aceasta cauza am avut mari probleme cu fetita noastra Dana . De cand am nascut soacra mea a vrut sa ma ajute cu fetita deoarece ea avea foarte multa experienta a crescut 4 copii si bineinteles ca pentru mine a fost atunci un ajutor divin mai tarziu s-a transformat intr-unul infernal. Totul a inceput de la prima baita a fetitei cand s-a apucat sa o traga dupa baie de tipa fata ca din gura de sarpe dar eu ce sa zic credeam ca asa e normal si acum fata mea la 6 ani ii este frica de apa pentru simplul motiv ca-i facea apa fierbinte de o scotea rosie ca racul.
Am alaptat pana la 6 luni dupa care i-am introdus mancarea pana atunci fata mea a fost perfect sanatoasa dupa aceea a inceput calvarul si ne-am plimbat pana pe la 3 ani si ceva numai prin spitale pentru ca nu era luna sa nu merg cu ea la spital cu bube pe tot corpul si cu dureri de burtica si cu stari de voma si diaree de trebuia sa-i faca perfuzii sa-si revina.Doctorii imi spuneau sa am grija la ce-i dau sa manance ca este de la mancare dar soacra mea gatea zilnic mancare proaspata si zicea ca nu are cum sa fie de la mancare ca are boli ascunse si habar nu au doctorii ca apar atatea cazuri la televizor si multe multe. Habar nu aveam eu ce-i aia diversificare si ce are voie sa manance si ce nu un bebelus am avut incredere oarba in ce-mi spunea soacra mai ales ca-i indulcea ceaiul cu zahar si ii punea sare in mancare ca ce-i mai bun ca sarea in bucate spunea ea .La 9 luni fetita mea manca "de toate" pana si dulciuri ca facea cozonac si ii dadea si vazand ca mananca imi zicea ca la un copil trebuie sa-i dai de toate ca sa creasca sanatos nu ca acei copii care sunt hraniti dupa carti si sunt" slabi si vineti".
Cand s-a imbolnavit toata vina a cazut pe mine ca nu am fost o mama buna si cine stie ce "boli" am avut in familia mea ca la ea in familie sunt toti sanatosi. Am aflat de la un pediatru nutritionist ce mare greseala am facut ca i-am introdus alimente necorespunzatoare inainte devreme si regret amarnic ca mi-am nenorocit copilul ascultand de "mama soacra cu experienta ei cu tot" Multa vreme am plans si ii spuneam sotului meu care a fost tot timpul langa mine si m-a sprijinit si chiar a avut cateva discutii cu mama lui dar de fiecare data ea iesea basma curata ca a avut grija de fata noastra si noi ii suntem nerecunoscatori. Acum la 6 ani Dana are probleme cu stomacul si cu rinichii de aceea imi face si acum cateodata pisu in pat pentru ca nu se poate controla. Fratele ei cosmin are 3 ani si de 1 an nu mai face pisu in pat iar ei nu am ce-i face pana nu reusesc sa o tratez. Cand am ramas gravida cu Cosmin ne-am mutat pentru ca nu mai suportam atunci au incetat si vizitele la spital si eu am inceput sa citesc mai multe carti si sa ma documentez si sa nu mai am incredere in nimeni decat in medici.
De aceea sfatuiesc toate mamicile sa aiba mare grija cu alimentatia copiilor si sa citeasca si sa se documenteze cat mai bine si sa intrebe 5 medici mai bine cum sa faca decat sa creada ce le spun rudele ca altfel risca sa pateasca ca mine.LA Cosmin am avut mare grija in ceea ce priveste alimentatia dar am facut si cu el o greseala asta din vina mea ca i-am dat biscuiti cu mar pe la 6 luni si jumatate si i-au fermentat in stomac si a facut diaree dar nu am ajuns la spital ca ne-a salvat doctorita de familie. VA rog frumos sa ma scuzati daca v-am plictisit cu povestea mea si va doresc multa sanatate si copii cat mai sanatosi.
artimizzia
Postat pe 20 Martie 2009 13:28
ce-ti e si cu soacrele astea atotstiutoare... soacra-ta cand a nascut stia cum se creste un copil, facuse ceva cursuri de specialitate? Mie astea mi se par rautati si bagat zazanie(oricum ma bucur ca te-a sustinut sotul nota 10 pentru el) in lipsa de alta preocupare si vezi doamne cand dai gres e numai vina mamei ca are boli sau mai stiu eu ce ... Un copil bineinteles e responsabilitatea parintilor nu a bunicilor oricat de bine intentionati ar fi ei si-mi pare sincer rau ca s-au facut experiente pe copilul tau din prea multa experienta. si multa sanatate.
SEBY1YEAR
Postat pe 4 Aprilie 2009 14:23
sa stii ca povesti ca ale tale sunt multe doar ca nestiute.bine ca ti-ai dat seama la timp ca faci o greseala lasandu-te pe mana mamei soacre 'autostiutoare'' si ai procedat bine ca v-ati mutat anainte sa repeti greseala cu primul copil si pe al doilea.sa stii ca si eu am o soacra tot gen a ta dar eu spun lucrurilor pe nume deobicei si nu stiu daca ma credeti dar copiilor mei nu le-a facut baie nimeni niciodata anafara de mine cu exceptia zilelor cat am stat an spital cand am nascut al doilea copil si atunci i-a facut mama mea NICIODATA SOACRA.exemplu soacra vine cu biscuiti napolitane tot felul de dulciuri si zice ---da-i draga si lui ca e mic si ravneste[adica pofteste]saracutul de el si multe altele nu va mai povestesc ca am o zi antreaga,adica sa bag an el detoate fara sa tin cont sa manance detoate ca at cand va fi mare sa nu faca nazuri la mancare asta e conceptia ei.mai ales alex al meu [cel mic ]e putin cam grasut si nu-mi permit sa-i dau 'orice'adica ma feresc de biscuiti dulciuri si orice ar putea angrasa.va pup si sa va cresteti copii dupa cum creeti voi de cuviinta nu dupa cum cred soacrele ca ar fi bine va pupam noi bebeii
silviatatu
Postat pe 5 Aprilie 2009 00:01
eu tot singura i-am facut baie lui sebi doar in primele cateva zile a venit nasa ca asa este obiceiul aici si nu am vrut sa o supar ca e o draguta si o finuta dar apoi eu si sotul meu i-am facut baie acu sincer daca nu am soacra ca din nefericire nu mai este desi ma intelegeam super bine cu ea mama mea este in spania pe cine trebuia sa chem? vreo mamica cu experienta? cum s-a specificat mai sus? m-am descurcat foarte bine iar pentru sebi este o placere sa faca baie lui oricum nu-i place ala "fierbinte" sa-l scot rosu vorba mamicii artimizzia asa ca facem mai cald in camera si chiar nu am avut nici o problema in acest sens si toate bune
SEBY1YEAR
Postat pe 6 Aprilie 2009 12:36
Mi-as fi dorit sa fie o poveste.Bine ca am reusit sa trecem peste aceasta experienta neplacuta din viata noastra cu ajutorul lui Dumnezeu de aceea am spus ca este necesar sa fim foarte atente la alimentatia copiilor nostri pentru ca de noi depinde sanatatea lor.
artimizzia
Postat pe 8 Aprilie 2009 13:53
Buna, ma numec Alvina si am un baietel de 5 luni si jumtate si tare mi-as dori sa mai discut despre alimentatia copilului cu o mamaica ce atrecut prin mai multe etape
kidz003652
Postat pe 7 Septembrie 2009 17:04
Dragute mamici, as incepe prin a spune ca este sarcina grea aceea de a decide ce anume sa manance o alta fiinta a carui formare este responsabilitatea fiecarei mame. Ca o consecinta logica alimentatia unui sugar si a copilului este cred eu, ceva mai mult decat simpla hrana, carte de bucate, ce ii place si ce nu.
Eu am un pitic la o varsta mai avansata, eu 40 si piciul 2 ani si 4 luni, tot timpul am invatat si am muncit mult in privinta carierei, asta a facut sa tot aman micuta minune.
Probabil datorita felului in care m-am obisnuit sa ma pregatesc pt munca, am aplicat aceasta abordare si din momentul sarcinii, cand tot timpul am citit si m-am dcumentat ca sa stiu ce, cum si de ce. Mai ales in ultima luna, singura stata de mine acasa am citit enorm.
Ba mai mult, am deliberat tot ce citeam si cu mama mea, femeie si mama care a crescut in stilul vechi de pe la noi si care stia in tineretea ei ca un copil se leaga fedeles, ca se face baia fierbinte - racusor, se trage copilul etc...... Mama a fost de la inceput ideea de baza pt micut in momentul reinceperii muncii, asa ca am atras-o in aceasta noua facultate in mod intentionat.
In privinta alimentatie, eu nu am fost cine stie ce gospodina teribila, dar cred ca asa cum imi spunea bunica cand eram mica si discutau daca sa fac sau nu meditatie la matematica, ea a spus si mie mi-a intrat in cap ca daca cartile alea sunt scrise de niste oameni si eu pot sa citesc trebuie sa si inteleg fara meditatii - asta m-a ambitionat teribil. Asa am citit carti de pediatrie, de alimentatie pt sugari si copii, reviste, nutritie, etc.
Ce as crede pana acum sunt urmatoarele:
- cea mai buna carte pt cresterea micutilor care include si alimentatia este cea a medicilor Capraru (e cam scumpa ce e drept - dar BUNA);
- ce spun cei cu 'experienta' de x copii, din familia fiecaruia, este in mare masura o bajbaiala in necunoscut si lipsa de cultura ii termina sa nu aiba limita responsabilitatii de a spune ca sa faci asa si asa ca eu dupa x copii stiu;
- alimentatia de inceput a unei fiinte umane este ce programeaza fiecare mama ca si tip de sanatate (sau nu) pt copilul ei, e fals sa afirm 'ca eu i-am dat cutare aliment si nu s-a intamplat nimic"- rezultatele capacitatii mamei de a-si alimenta corect un copil se vor vedea mult mai tarziu in sanatatea tanarului si apoi a adultului;
- este foarte important sa cunoasca fiecare ce anume calitatii si specificitati are fiecare aliment (ex. cartoful care se introduce dupa 6 luni, are si reactie alcalina si este adeseori folosit ca regim de compensare in cazul unei alimentatii prea acide). Fiecare legum si fruct si tip de carnita are tipologia sa, unele previn constipatia altele o accenteaza, combinarea lor la fel; unele au proprietati grozave si ar fi bine sa nu lipseasca, etc.

Imi cer scuze pentru lunga poveste dar sincer asa cred ca este corect.
Orice spune un pediatru sau altul, se suprapune sau nu peste ceea ce mamica stie sau nu. Daca mamica stie deja o gramada de informatii, pediarii sunt mult mai atenti indiferent de bagat in buzunar sau nu.

Concret eu i-am dat puiutului alimentatia "dupa carte" sa zicem asa, am dosar contanand ce fiecare aliment cu proprietatile acestuia, vitamine, minerale, calorii, efect terapeutic. In plus tin cont si de nutritie care e mai complexa putin. Cred ca marea majoritate dintre retete cu imaginatie si cunostiintele adecvate se poate adapta la copii. Din pacate bucataria traditionala romaneasca e cam grea si pentru adulti damite pt copii. Am folosit si folsesc si fructe sau alimente mai exotice dar proportional nu exagerat, de exemplu folosesc deseori bulbul de fenicul din supermarket la mancarurile micutului.

In paralel prefer homeopatia in locul medicamentelor, si daca se intampla sa avem problema - diareea de ex. o reglam din mancarica, asa inseamna a din in 2 zile ii gatesc ceva care il aduce progresiv de la diaree la normal.

Pot sa spun ca puiutul a fost in general tare sanatos, pana la 2 ani cred ca am luat ceva gen antibiotic de 3 ori, pana la un an nu am facut febra nici la vaccinuri, nu am avut probleme decat fff putin la inceput cu colicii. Intotdeauna mai intai apelez la bobitele homeopate mai intai si doar in caz de forta majora luam medicamente.

Evident ca este foate greu dar nu imposibil, eu muncesc in delegatii prin toata tara si nu stiu de cand nu am mai stat degeaba in weekend cand acasa gatesc pt micut, numai pt el, ci mari se descurca singuri.
clauco
Postat pe 7 Septembrie 2009 19:17
clauco
BebeDamian
Postat pe 21 Ianuarie 2010 12:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
centru pentru copii-Constanta 1 De la: kidz003615 4 Septembrie 2009 17:10
important 2 De la: pinicuta 26 Noiembrie 2009 21:54
menstruatia dupa nastere 4 De la: irene13 24 Noiembrie 2011 07:39
cunoasteti???? 6 De la: office_salinasusesi_ro 19 Aprilie 2010 08:46
ce sa fac daca fetita mea nu mananca? 13 De la: mariuca31072011 23 Martie 2012 16:12
Setari Cookie-uri