Elefantul sub o frunza A zarit o buburuza Ce te-ascunzi tu gaza mica? Te-am vazut si-mi este frica. Tine-ti calea inainte Eu sunt mare, dar cuminte |
||
SEBY1YEAR Postat pe 25 Februarie 2009 17:38 |
||
---|---|---|
Barza, Ce-ai in cioc? Un boboc! Dar in gusa? O capusa! Da-n picioare? Raschitoare! Dar in pene? Gandurile mele! Du-te-n noua tari cu ele! |
||
SEBY1YEAR Postat pe 25 Februarie 2009 17:48 |
||
Vine melcul suparat O furnica l-a piscat Si cum vine pas, pas, pas Intalneste-un carabus. Si din gura el striga Fugi de-aicea nu mai sta Da-te-n colo nu sta-n drum Ca te iau in coarne acum! |
||
|
||
SEBY1YEAR Postat pe 25 Februarie 2009 17:49 |
||
Unu este un carlig Si e singur singurel Doi e lebada frumoasa Pe lac tare gratioasa Trei este un colacel Care am muscat din el Trei sint iezii mititei Si purcelusii sint tot trei Patru este un scaunel Rasturnat de-un baietel Cinci degete sint la o mana Si-s unite impreuna Si la picioare Tot cinci degete omul are Sase zile noi muncim Si apoi ne odihnim Sapte este e ca o coasa Asezata dupa casa Sapte sint piticii Din povestioare Si tot sapte zile Saptamana are |
||
SEBY1YEAR Postat pe 25 Februarie 2009 17:50 |
||
Degetul cel mititel Plange suparat Inelarul nu-ntelege Ce s-a intamplat? Mijlociul, dus pe ganduri, Nu da ascultare Iar aratatoru-ntreaba: Poate vrei mancare? Degetul cel mare vine cu o friptura si spune: Na, mananca, dar sa taci din gura! |
||
SEBY1YEAR Postat pe 25 Februarie 2009 17:55 |
||
![]() |
||
tatianapetrut Postat pe 25 Februarie 2009 18:43 |
||
Noi suntem ciupercute, Mititele si dragute, Dupa ploaie noi iesim Si lumea o -nveselim Cand soarele rasare Ne doare capul tare Apoi ne ofilim Murim,murim ,murim |
||
tatianapetrut Postat pe 25 Februarie 2009 18:46 |
||
RATA RATA RATISOARA CE TE PLIMBI PE ULICIOARA CU PANTOFII ROSIORI CARE-I AI DE SARBATORI? DA-TE FRATE LA O PARTE, NU MA DUC ASA DEPARTE, MA DUC PIN' AICI LA MOARA CA MI-E GUSULITA GOALA. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 11:34 |
||
Intr-un colt, pe-o scandurica, Multi catei si-a lor mamica, S-au oprit si din latrat - Numai buni de numarat: 1 este frumusel, 2 este mai voinicel, 3 parca e un covrig, 4 tremura de frig, 5 este micut, pufos, 6 a cazut pe jos, 7 roade-o ramurica, 8 se-aduna-n paturica, 9 e cuminte tare, 10 spune ce-l doare. Poate cineva se-ndura Sa ii duca la caldura, Sa le faca o casuta Cu osicioare pe masuta. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 11:35 |
||
Cic-a fost un soricel Cam prostut, dar mititel Intr-o zi vazuse o pisica. El ii spuse Vecinica, sunt bolnav, Ma doare-n burta C-am mancat ieri niste turta. Lasa, zise pisicuta Ca te vindeca maicuta Si la el se repezi Si pe loc il inghiti. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 11:36 |
||
Pisica-i mica Mititica Cu mustatile de nea Si cu bot de catifea Parul negru, matasos Subtirel e si lucios Si-n picioare e-ncaltata Cu ghetute moi, de vata. Astea-s ghete sau pernute? Stau in ele 5 gherute. Si cand simte-un soricel Tipa tipa dupa el |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 11:43 |
||
Ghemotoace galbioare Oare sunt rupte din soare? Ciugulesc cu ciocul ud Firul ierbii mic si crud. Closca e pe langa ei, Fetita mea le da mei. Iar Grivei zice buimac: "-Parca sunt din cozonac!" |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 11:49 |
||
Mitzi Mitzisor Avea laptisor. Si m�nca din el C�te putintel. Dar domun Codau, C�ine mare, rau, V�r� al sau bot Si-l m�nca pe tot. Veni Mitzisor Cu un betzisor Si mi-l batu raaaauu Pe domnul Codau. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:03 |
||
Are closca patru pui, Niciodata nu-s satui Piri,piri, pui frumosi, O sa fiti si voi cocosi, Sa paziti gainile Prin toate gradinile. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:25 |
||
Margareta e o floare, Un frate mai mic ea are, E micutul musetel, Noi facem ceaiuri din el. Sade ursul pe saltea Si pofteste o cafea, Cafeluta cu caimac Si desupra un ginda |
||
||
ursuletul Martinel, A gasit un borcanel. Era galben cu capac Si isi zise:Sa-l desfac Inauntru era miere Ce-ncintare, ce placere! Baga labutele toate Si minca pe saturate Apoi toate ziulica Il duru tare burtica C-a mincat cu lacomie Aceasta oricine stie! |
||
||
Un arici acu'ntr-o vara, Isi scrintise un picior Si amu tragea sa moara Sub o tufa de mohor. Fratilor, sariti va rog!! Nu vedeti ca sunt olog? Dau un dinte, dau o teapa Pentru un pahar cu apa! Uff! Ce sete ! Si ce soare! Cum s-ajung in trei picioare, La o apa curgatoare? |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:26 |
||
Pui cu puf de aur moale Sapte sunt prin curte Umbla-n picioruse goale Sprintene si scurte Piuie de viata noua Cu un glas ca ata Am iesit si noi din oua Buna dimineata |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:27 |
||
Am �i eu o p�pu�ic� mic�, mic�, mititic�, da-i bolnav�, vai de ea, �i dau ceai, nu vrea s� bea, doctorii nu vrea s� ia, vrea bomboane, ciocolat�, pr�jituri �i �nghe�at�. Dar dec�t s�-i fac� r�u, mai bine le m�n�nc eu! N-am dreptate, dragi copii? Of, of, of!... Numai mam� s� nu fii! |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:28 |
||
Cam la vreme de hotar Intre zi si noapte, S-a oprit un mic hoinar Pe un crin muiat in lapte, Si tot scapara amnarul Sa-si aprinda felinarul. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:29 |
||
Cand m-am dus la gradinita, M-a muscat o albinita. Minti, minti, Ca albina n-are dinti. Are un ac mititel, Cand te-nteapa, Mori de el. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:29 |
||
Astazi omul de zapada, Are frunte-ngandurata. Ca o raza aurie I-a ciupit din palarie, Si la cativa pasi de el, S-a trezit un ghiocel. Cu sapun ma spal Si cu apa rece... Ne-ndurat clabucul Printre gene trece. Dar, de acolo somnul Iute o sa plece! Caci daca ma spal Sunt vioi cat zece... |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:30 |
||
Are mama un baiat Un baiat, imbaiat. Stam de vorba amindoi Despre ghete cu noroi. Ghetele sint suparate C-au ramas necuratate, Dar baiatul le-a promis Ca le curata in vis |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:31 |
||
Eu calutul mi-l iubesc Coada, coama-i netezesc Si-o sa plec in goana mare Sa va vad pe fiecare. Una, douã, afara plouã Trei, patru, merg la teatru Cinci, sase, spãl la vase Sapte, opt, mãn�nc compot Nouã, zece, apã rece Am un campion. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:31 |
||
Catelusul cu mustata, Cu blanita alba, creata Si urechea clapauga Sus la clanta vrea s-ajunga. Tare-i speriat catelul Vrea in casa mititelul Caci gansacul cel nauc Il ciupeste de nasuc, Iar curcanul infoiat Il tot ia la scarmanat. Sta la usa si scanceste Cu labuta o loveste, Dar cum nimeni nu-l aude, Intr-o gheata se ascunde |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:32 |
||
Toamna e de roade plina, S-au copt fructele-n gradina. Mere rumene, frumoase, Pere galbene, zemoase, Struguri aurii in vii Prune mari si brumarii. In camara le vom pune Caci la iarna vor fi bune. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:32 |
||
Intr-o noapte instelata Am scos luna din galeata. N-a trecut o saptamana, Si am scos-o din fantana. Iar acuma ce sa fac? Luna a cazut in lac. Lacul e adanc de tot Si eu nu stiu sa inot. Papusica din vitrina, Iesi afara, la lumina. Sa te vada trecatorii Ce frumosi-ti sunt ochisorii. Un arici cu ochii mici Si cu bot catifelat, Langa gard s-a tupilat Suparat ca l-a plouat. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:33 |
||
Uite, uite, vezi aici Cuibul unei randunici? Iar in cuib, cinci oua mici, Vor iesi cinci pui voinici, Si-n curand vom auzi Cip-cirip in zori de zi. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:34 |
||
M-a crescut mama in poala De la leagan pan� la scoala. Zile-ntregi si nopti de-a randul Mi-a vegheat somnul si gandul. M-a-nvatat sa ganguresc, Sa zic mama, sa zambesc. M-anvatat apoi prin casa Primii pasi pana la masa. M-a-nvatat sa nu m-alint M-a invatat sa nu mint, Sa nu stiu ce este frica, Toate m-a-nvatat mamica. Mama buna, mama draga, Te-oi iubi o viata-ntreaga Pentru tot ce ai facut, Pentru ca tu m-ai crescut! |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:34 |
||
Foarte interesant! deja am inceput s-o invat pe fiica mea aceste poiezioare.Chiar nu mai stiam ce alte poiezii s-o invat ca le stie pe toate care le stiam si eu.Acum avem ocupatie.Multumesc mult! |
||
nicoletapetraru Postat pe 27 Februarie 2009 15:08 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Jocurile copilariei | 7 | De la: zambila 11 Octombrie 2010 14:55 |
alocatia de gemeni | 2 | De la: kicsisziv_79 16 Octombrie 2009 13:02 |
megaureter si reflux vezico-ureteral | 1 | De la: ruschita 4 Februarie 2009 18:04 |
|
||
Jucarii educative,Jucarii pentru copiii cu nevoi speciale | 1 | De la: Furnissa 12 Mai 2010 11:31 |
HomeClean - Servicii de Curatenie Constanta | 2 | De la: melania 30 Decembrie 2008 08:56 |
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9