Elefantul sub o frunza A zarit o buburuza Ce te-ascunzi tu gaza mica? Te-am vazut si-mi este frica. Tine-ti calea inainte Eu sunt mare, dar cuminte |
||
SEBY1YEAR Postat pe 25 Februarie 2009 17:38 |
||
---|---|---|
Barza, Ce-ai in cioc? Un boboc! Dar in gusa? O capusa! Da-n picioare? Raschitoare! Dar in pene? Gandurile mele! Du-te-n noua tari cu ele! |
||
SEBY1YEAR Postat pe 25 Februarie 2009 17:48 |
||
Vine melcul suparat O furnica l-a piscat Si cum vine pas, pas, pas Intalneste-un carabus. Si din gura el striga Fugi de-aicea nu mai sta Da-te-n colo nu sta-n drum Ca te iau in coarne acum! |
||
|
||
SEBY1YEAR Postat pe 25 Februarie 2009 17:49 |
||
Unu este un carlig Si e singur singurel Doi e lebada frumoasa Pe lac tare gratioasa Trei este un colacel Care am muscat din el Trei sint iezii mititei Si purcelusii sint tot trei Patru este un scaunel Rasturnat de-un baietel Cinci degete sint la o mana Si-s unite impreuna Si la picioare Tot cinci degete omul are Sase zile noi muncim Si apoi ne odihnim Sapte este e ca o coasa Asezata dupa casa Sapte sint piticii Din povestioare Si tot sapte zile Saptamana are |
||
SEBY1YEAR Postat pe 25 Februarie 2009 17:50 |
||
Degetul cel mititel Plange suparat Inelarul nu-ntelege Ce s-a intamplat? Mijlociul, dus pe ganduri, Nu da ascultare Iar aratatoru-ntreaba: Poate vrei mancare? Degetul cel mare vine cu o friptura si spune: Na, mananca, dar sa taci din gura! |
||
SEBY1YEAR Postat pe 25 Februarie 2009 17:55 |
||
tatianapetrut Postat pe 25 Februarie 2009 18:43 |
||
Noi suntem ciupercute, Mititele si dragute, Dupa ploaie noi iesim Si lumea o -nveselim Cand soarele rasare Ne doare capul tare Apoi ne ofilim Murim,murim ,murim |
||
tatianapetrut Postat pe 25 Februarie 2009 18:46 |
||
RATA RATA RATISOARA CE TE PLIMBI PE ULICIOARA CU PANTOFII ROSIORI CARE-I AI DE SARBATORI? DA-TE FRATE LA O PARTE, NU MA DUC ASA DEPARTE, MA DUC PIN' AICI LA MOARA CA MI-E GUSULITA GOALA. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 11:34 |
||
Intr-un colt, pe-o scandurica, Multi catei si-a lor mamica, S-au oprit si din latrat - Numai buni de numarat: 1 este frumusel, 2 este mai voinicel, 3 parca e un covrig, 4 tremura de frig, 5 este micut, pufos, 6 a cazut pe jos, 7 roade-o ramurica, 8 se-aduna-n paturica, 9 e cuminte tare, 10 spune ce-l doare. Poate cineva se-ndura Sa ii duca la caldura, Sa le faca o casuta Cu osicioare pe masuta. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 11:35 |
||
Cic-a fost un soricel Cam prostut, dar mititel Intr-o zi vazuse o pisica. El ii spuse Vecinica, sunt bolnav, Ma doare-n burta C-am mancat ieri niste turta. Lasa, zise pisicuta Ca te vindeca maicuta Si la el se repezi Si pe loc il inghiti. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 11:36 |
||
Pisica-i mica Mititica Cu mustatile de nea Si cu bot de catifea Parul negru, matasos Subtirel e si lucios Si-n picioare e-ncaltata Cu ghetute moi, de vata. Astea-s ghete sau pernute? Stau in ele 5 gherute. Si cand simte-un soricel Tipa tipa dupa el |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 11:43 |
||
Ghemotoace galbioare Oare sunt rupte din soare? Ciugulesc cu ciocul ud Firul ierbii mic si crud. Closca e pe langa ei, Fetita mea le da mei. Iar Grivei zice buimac: "-Parca sunt din cozonac!" |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 11:49 |
||
Mitzi Mitzisor Avea laptisor. Si m�nca din el C�te putintel. Dar domun Codau, C�ine mare, rau, V�r� al sau bot Si-l m�nca pe tot. Veni Mitzisor Cu un betzisor Si mi-l batu raaaauu Pe domnul Codau. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:03 |
||
Are closca patru pui, Niciodata nu-s satui Piri,piri, pui frumosi, O sa fiti si voi cocosi, Sa paziti gainile Prin toate gradinile. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:25 |
||
Margareta e o floare, Un frate mai mic ea are, E micutul musetel, Noi facem ceaiuri din el. Sade ursul pe saltea Si pofteste o cafea, Cafeluta cu caimac Si desupra un ginda |
||
||
ursuletul Martinel, A gasit un borcanel. Era galben cu capac Si isi zise:Sa-l desfac Inauntru era miere Ce-ncintare, ce placere! Baga labutele toate Si minca pe saturate Apoi toate ziulica Il duru tare burtica C-a mincat cu lacomie Aceasta oricine stie! |
||
||
Un arici acu'ntr-o vara, Isi scrintise un picior Si amu tragea sa moara Sub o tufa de mohor. Fratilor, sariti va rog!! Nu vedeti ca sunt olog? Dau un dinte, dau o teapa Pentru un pahar cu apa! Uff! Ce sete ! Si ce soare! Cum s-ajung in trei picioare, La o apa curgatoare? |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:26 |
||
Pui cu puf de aur moale Sapte sunt prin curte Umbla-n picioruse goale Sprintene si scurte Piuie de viata noua Cu un glas ca ata Am iesit si noi din oua Buna dimineata |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:27 |
||
Am �i eu o p�pu�ic� mic�, mic�, mititic�, da-i bolnav�, vai de ea, �i dau ceai, nu vrea s� bea, doctorii nu vrea s� ia, vrea bomboane, ciocolat�, pr�jituri �i �nghe�at�. Dar dec�t s�-i fac� r�u, mai bine le m�n�nc eu! N-am dreptate, dragi copii? Of, of, of!... Numai mam� s� nu fii! |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:28 |
||
Cam la vreme de hotar Intre zi si noapte, S-a oprit un mic hoinar Pe un crin muiat in lapte, Si tot scapara amnarul Sa-si aprinda felinarul. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:29 |
||
Cand m-am dus la gradinita, M-a muscat o albinita. Minti, minti, Ca albina n-are dinti. Are un ac mititel, Cand te-nteapa, Mori de el. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:29 |
||
Astazi omul de zapada, Are frunte-ngandurata. Ca o raza aurie I-a ciupit din palarie, Si la cativa pasi de el, S-a trezit un ghiocel. Cu sapun ma spal Si cu apa rece... Ne-ndurat clabucul Printre gene trece. Dar, de acolo somnul Iute o sa plece! Caci daca ma spal Sunt vioi cat zece... |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:30 |
||
Are mama un baiat Un baiat, imbaiat. Stam de vorba amindoi Despre ghete cu noroi. Ghetele sint suparate C-au ramas necuratate, Dar baiatul le-a promis Ca le curata in vis |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:31 |
||
Eu calutul mi-l iubesc Coada, coama-i netezesc Si-o sa plec in goana mare Sa va vad pe fiecare. Una, douã, afara plouã Trei, patru, merg la teatru Cinci, sase, spãl la vase Sapte, opt, mãn�nc compot Nouã, zece, apã rece Am un campion. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:31 |
||
Catelusul cu mustata, Cu blanita alba, creata Si urechea clapauga Sus la clanta vrea s-ajunga. Tare-i speriat catelul Vrea in casa mititelul Caci gansacul cel nauc Il ciupeste de nasuc, Iar curcanul infoiat Il tot ia la scarmanat. Sta la usa si scanceste Cu labuta o loveste, Dar cum nimeni nu-l aude, Intr-o gheata se ascunde |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:32 |
||
Toamna e de roade plina, S-au copt fructele-n gradina. Mere rumene, frumoase, Pere galbene, zemoase, Struguri aurii in vii Prune mari si brumarii. In camara le vom pune Caci la iarna vor fi bune. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:32 |
||
Intr-o noapte instelata Am scos luna din galeata. N-a trecut o saptamana, Si am scos-o din fantana. Iar acuma ce sa fac? Luna a cazut in lac. Lacul e adanc de tot Si eu nu stiu sa inot. Papusica din vitrina, Iesi afara, la lumina. Sa te vada trecatorii Ce frumosi-ti sunt ochisorii. Un arici cu ochii mici Si cu bot catifelat, Langa gard s-a tupilat Suparat ca l-a plouat. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:33 |
||
Uite, uite, vezi aici Cuibul unei randunici? Iar in cuib, cinci oua mici, Vor iesi cinci pui voinici, Si-n curand vom auzi Cip-cirip in zori de zi. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:34 |
||
M-a crescut mama in poala De la leagan pan� la scoala. Zile-ntregi si nopti de-a randul Mi-a vegheat somnul si gandul. M-a-nvatat sa ganguresc, Sa zic mama, sa zambesc. M-anvatat apoi prin casa Primii pasi pana la masa. M-a-nvatat sa nu m-alint M-a invatat sa nu mint, Sa nu stiu ce este frica, Toate m-a-nvatat mamica. Mama buna, mama draga, Te-oi iubi o viata-ntreaga Pentru tot ce ai facut, Pentru ca tu m-ai crescut! |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Februarie 2009 12:34 |
||
Foarte interesant! deja am inceput s-o invat pe fiica mea aceste poiezioare.Chiar nu mai stiam ce alte poiezii s-o invat ca le stie pe toate care le stiam si eu.Acum avem ocupatie.Multumesc mult! |
||
nicoletapetraru Postat pe 27 Februarie 2009 15:08 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
BABY GYM - Gimnastica bebelusului sanatos | 2 | De la: kidz007077 27 Februarie 2010 18:16 |
buna | 3 | De la: CautaBona 21 Mai 2010 11:34 |
Iasi,oferta supraveghere si educare copii, program la cerere(lunga sau scurta durata) | 1 | De la: garbo118447 29 Ianuarie 2011 11:05 |
|
||
Engleza si germana cu Babel Junior | 1 | De la: Babel 25 Noiembrie 2008 15:29 |
Vaccinul poate afecta alimentatia? | 1 | De la: IordacheRaluca 30 Aprilie 2018 21:18 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară