cu placere oricum lui sebi ii place mai mult sa-i cant decat sa-i spun poezii mai nou ii citesc povesti si urmaresate si el cu degetelul pe carte dar dupa ce terminam povestea vrea sa manance cartea | ||
SEBY1YEAR Postat pe 1 Martie 2009 09:33 |
||
---|---|---|
Vasi, e bine ca are rabdare sa termini de citit :)) Al meu urmareste si el primele 7-8 secunde, apoi incearca sa prinda cartea Nu ar sta el nici cat sa citesc o poezie(ca na...are si rima) ce sa mai zic de poveste... | ||
anflo Postat pe 1 Martie 2009 09:45 |
||
trebuie sa perseverezi | ||
|
||
SEBY1YEAR Postat pe 2 Martie 2009 12:07 |
||
am si eu o poezioara care fetei mele ii place f mult Papusica din vitrina Iesi afara la lumina Sa te vada trecatorii Ce frumosi iti sunt ochisorii |
||
feri_gabi Postat pe 5 Martie 2009 11:48 |
||
foarte frumoasa mie imi plac cele de maxim 3 strofe ca pot sa i le spun lui sebi si nu se plictiseste pana termin eu poezia | ||
SEBY1YEAR Postat pe 5 Martie 2009 12:50 |
||
am o carte cu povestioare de Lev Nicoalevici Tolstoi "furnica si porumbita" care are povestioare micute de-i citesc mereu lui sebi va scriu si voua sa le cititi la puiuti | ||
SEBY1YEAR Postat pe 5 Martie 2009 12:56 |
||
O furnica insetase si intrand intr-o apa mare ca sa bea, o lua repejunea apei si o ducea in jos, fiind aproape sa se inece. Iar o porumbita, vazand-o ca se ineaca arunca o ramura de copac langa dansa, de care furnica acatandu-se, indata a fost scoasa la mal, si astfel porumbita a scapat-o. De atunci ele se intovarasira amandoua. Si nu dupa multa vreme se intampla ca un pasarar intinse pe jos niste laturi, risipind pe deasupra lor mei ca sa amageasca pe porumbita si s-o prinda. Dar furnica, vazand pe pasararul acela, merse drept la dansul si-l pisca de picior asa de tare, ca de usturime sari in sus tipand; iar porumbita atunci se sperie, si fugind, scapa din primejdie. Invatatura: Asa-i cinstit si frumos, ca celui ce-ti face bine sa-i faci si tu bine pentru binele ce l-ai primit si asa trebuie sa faca oamenii intre dansii. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 5 Martie 2009 12:56 |
||
Odata, un cerb veni sa se adape la izvor. Isi privi chipul in apa, mandru de coarnele sale. �Pacat ca nu-mi sunt si picioarele la fel de aratoase�, se gandi el.Intr-o zi, il urmari un leu. Picioarele lui sprintene il ajutara sa fuga de dusman. Gonind, cerbul nimeri in padure; acolo isi incurca coarnele intre crengi. Nu a mai putut sa fuga iar leul il prinse si-l omori. Morala acestei fabule: Uneori, dispretuim tocmai acele lucruri care ne ajuta cu adevarat. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 5 Martie 2009 12:58 |
||
Un soarece de la tara isi vizita intr-o zi amicul de la oras, care se lauda mereu ca are de toate. Tocmai cand infulecau, intra stapanul; soriceii s-au ascuns repede. - Asta e viata ta fara griji? zise primul. Acasa nu am bunatati, dar nu trebuie sa ma ascund de nimeni! Morala acestei fabule: Pentru liniste trebuie sa dai ceva �n schimb. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 5 Martie 2009 12:59 |
||
va mai scriu si mai tarziu....poate deschid un alt topic cu povestioare si fabule sa nu fim pupici la bebici |
||
SEBY1YEAR Postat pe 5 Martie 2009 13:00 |
||
In soba arde focul, Din foc scantei mici sar, Bunica langa mine Citeste frumos, rar. Ea are glasul dulce, Imi place s-o ascult, Bunica imi zambeste, Oiubesc foarte mult. Citeste, se opreste, Poate a obosit. Din mana cartea-i cade, Bunica a atipit. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 9 Martie 2009 12:22 |
||
Aseara a plouat mult Putinica s-a umplut O broscuta mititica A sarit in putinica S-a ascuns dupa capac Si-a facut oac, oac, oac, oac. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 9 Martie 2009 12:24 |
||
Cine zice ca sunt mic Am 5 ani si sunt voinic Diminieata cand ma scol Ma spal pe miini, pe gat, pe fata Fara nici un ajutor Tiii ce rau m-am incaltat Stangu-n dreptu-l-am bagat De ce radeti? Nu-i nimic, am 5 ani si sunt voinic! |
||
SEBY1YEAR Postat pe 9 Martie 2009 12:25 |
||
Ascultati un sfat copii: Dupa fiecare masa, Dimineata la sculare Dar si seara la culcare, Luati pasta si periuta, La chiuveta dati fuguta, Dintii sa ii periati Microbii sa-i alungati. Aveti si-un zambet frumos, Dar este si sanatos! |
||
SEBY1YEAR Postat pe 9 Martie 2009 12:25 |
||
Catelasul Azorel Sta-n ograda chiar la el Dar de intra cineva El de-ndata latra asa: Ham, ham, ham. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 9 Martie 2009 12:26 |
||
Morcovelul cu codita A crescut in gradinita Si mamica l-a luat Si la ciorba la tocat. Toc, toc, toc Ciorba e pe foc Sa o pape-a mea fetita Cand vine de la gradinita |
||
simona77 Postat pe 11 Martie 2009 17:24 |
||
Un copil din grupa mica O intreaba pe furnica: - Ce tot cari, tu, in spinare Cat este ziua de mare? Nu ti-e greu, nu obosesti? Stai putin sa te odihnesti! - Of, nu pot, copile draga, Eu muncesc ziua intreaga, Car, adun in musuroi C-am copiii mici... si-apoi Ai si tu parinti ca mine, Stii cat muncesc pentru tine |
||
simona77 Postat pe 11 Martie 2009 17:26 |
||
Fiinca nici de aur Nu mi-e vasul greu, Ce sa-ti dau eu oare Tie, Domnul meu? O, eu stiu Isuse Darul ce l-ai vrea Deci Te rog, primeste Inimioara mea. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 12 Martie 2009 15:53 |
||
Ratoiul bucatar La vagonul-restaurant E ratoiul elegant. Cu un sort legat la gusa, Scoate capul grav pe usa: Pentru pranz am sa va fac Cozonac cu mac, mac, mac. ! |
||
SEBY1YEAR Postat pe 12 Martie 2009 15:53 |
||
Azi pisica mea e trista, Ca nu are o batista Sa-si sterga cu ea mustata Ca i-a murdarit-o rata. Pisicut-o stai nitel! Iti dau eu un prosopel. Dar pana ma-ntorc cu el, Ai grija de soricel? |
||
SEBY1YEAR Postat pe 12 Martie 2009 15:55 |
||
Sunt copil ca fiecare �i m� joc mereu, Juc�ria cea mai mare Este tat�l meu. �i c�nd tata nu-i acas� Ci-i altundeva , Juc�ria cea frumoas� Este mama mea, �i c�nd mama �i cu tata Sunt pleca�i de-aici Pentru joc, s� �ine�i seama, Am ni�te bunici. Scump� mam�, drag� tat� Roata nu st�-n loc, C� voi fi �i eu odat� Juc�rie-n joc. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 12 Martie 2009 15:56 |
||
Pe la 9 sau chiar 5 Clasa-i plina de pitici Oare ce mai poti sa zici ? Grupa mica-i cu lipici! |
||
SEBY1YEAR Postat pe 12 Martie 2009 15:58 |
||
PUIUL Un pui mic si auriu A scos capul din gaoace Dar pisoiul cel zglobiu Da cu gheara sa-l insface. Closca insa a prins de veste Pe pisoi l-a ciugulir Si acum puisorul este Sub aripa ocrotit. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 12 Martie 2009 15:58 |
||
In camasa lui albastra Bate seara la fereastra: Cioc! Cioc! Cioc! Eu sar din pat, El ma-ntreaba: "Te-ai culcat?" Sub parfumul-i violet Ii deschid fereastra-ncet: "Cum sa dorm? Te asteptam!" El intinde-atunci un ram, Murmurind incetisor: "Noapte buna, somn usor!" |
||
SEBY1YEAR Postat pe 12 Martie 2009 15:59 |
||
Pufulet e un pisoi Cu mustati albe si moi Ziua toata el se joaca Cu un nod de la cravata Dar tarziu, pe inserat Se taraste-ncet spre pat. - Pufulet, ce sa-ntamplat ? - Sunt bolnav si obosit Nodul, iar m-a pacalit Toata ziua-am alergat M-a tot prins, dar am scapat. - Si... de ce esti bolnavior ? - Miau, miau miau! de-atata trap Am uitat laptic sa pap Iar burtica asta mica Plange ca ii e fomica Dar imi e asa somnic Ca nu pot sa pap nimic. Si zacand asa in pat Toata noaptea s-a vaitat Din labute a tot dat, A tot plans, a mieunat... Dar de zi cand s-a crapat Tot lapticul l-a papat Si acum e vesel tare Caci burtica nu-l mai doare. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 12 Martie 2009 15:59 |
||
Fluturasul Intr-o vale lata Cu flori semanata, Trece-un fluturel Mic si sprintenel. Iata, se opreste, Sta, se odihneste, Vede-o viorea, Merge linga ea: - Viorica-rica De-ai fi bunicica Cit esti frumusica, Tu m-ai ospata In foita ta! Floarea a primit Flutur aurit. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 12 Martie 2009 16:00 |
||
Veverita Veverita din padure Vrea nuci multe si alune. Vine si imi da labuta, Ce fricoasa e draguta! Are puisori micuti, Nebunatici si draguti, Cu ochi mari si frumusei, Nu te mai saturi de ei! |
||
SEBY1YEAR Postat pe 12 Martie 2009 16:01 |
||
Ursul Sade ursul pe saltea Si pofteste o cafea, Cafeluta cu caimac Dar deasupra-i un gindac! Ursul repede-aruncat Cafeluta cu caimac! |
||
SEBY1YEAR Postat pe 12 Martie 2009 16:01 |
||
Ratusca harnica Vine rata de la balta Cu codita ridicata Si se urca-n foisor Ca sa faca-un ousor Pentru domnul Nicusor. Nicusor ii multumeste Pentru oul ce-l primeste. aici noi de obicei inlocuim nicusor cu sebisor |
||
SEBY1YEAR Postat pe 12 Martie 2009 16:02 |
||
Caprioara Peste podul de la moara A trecut o caprioara. Am strigat-o din carare Sa nu fuga-asa de tare. Ca nu-s lup si nici dulau Ca sa-i fac cumva vreun rau. Ea de mine nu se teme, Dar mi-a zis ca n-are vreme. In padure linga tei O asteapta puii ei. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 12 Martie 2009 16:03 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Probleme de vedere? | 10 | De la: MALINA 18 Mai 2009 07:25 |
bolile copilariei la adulti | 1 | De la: alinakatt 25 Septembrie 2009 14:20 |
Diabet la copil sub 2 ani | 5 | De la: office_salinasusesi_ro 4 Iunie 2010 16:31 |
|
||
Scaun auto sigur | 3 | De la: beatrice 9 August 2009 19:32 |
pana la ce varsta se administreaza vaccinul BCG ? | 2 | De la: cristinajobs 17 Decembrie 2009 16:17 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară