Pisicuta noasta-i hoata A facut o boroboata In camara a intrat Si pe furis a furat O bucata de friptura. Mama nu stia ca fura... Dar de-o mai fura vreodata Vai de blana ei tarcata! |
||
SEBY1YEAR Postat pe 11 Aprilie 2009 14:18 |
||
---|---|---|
- Scoala, dragul meu Cius-Cius cu urechile de plus, ca vin zorile acus! - Mai lasa-ma nitelus ca ebine in culcus - Atunci, ia sa-ti fac un dus! |
||
||
Licuriciu-i suparat si o tine-ntr-un oftat Toata ziua se trudeste Lampa de si-o lustruieste Dar cand este clar de luna de nimic nu mai e buna |
||
|
||
||
La bunica in gradina Ma cauta o gaina Sa-i dau un pumn de malai Pentru puii ei balai Fug apoi la Azorel Alt prieten un catel Care-i tare bucuros Cand m-apropii cu un os Mai am grija si de-o rata Cu codita alba creata E fudula dar uituca Oua pe unde apuca Am aicea si-un dusman e-ngamfatul de curcan ma alearga prin gradinita Sa ma prinda de fundita Dar de cand sunt eu aici In vacanta la bunici Am uitat biata papusa Nemancata dupa usa. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 11 Aprilie 2009 14:20 |
||
Domnul Melc Are casa in spinare Si tot vine pe carare Printre frunze fosnitoare Ca o mica aratare. Ochii sunt niste antene Mici, micute, subtirele El se misca foarte-ncet Si il cheama Domnul Melc. |
||
||
Barba-barbarie, Gura- gurarie, Nas- calaras, Ochi-bazaochi, Sprancene- cotofene, Frunte- tavaluc Hap de mutzunuc! |
||
||
Floricica mititica Floricica mititica, Spune-mi cine te-a facut? Cine haina ti-a tesut?'' -''Cine te-a facut pe tine, Tot Acela si pe mine! El e Tatal meu si-al tau Si se cheama : Dumnezeu!'' |
||
||
FETITA SI PAPUSA Fiecare pui, Are mama lui. Si eu tot asa Am mamica mea. Am o papusica Uite-asa de mica. O-ngrijesc mereu Ca-i sunt mama eu. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 11 Aprilie 2009 14:21 |
||
Greierasul Greierasul a mancat Un graunte inghetat! Si-acum striga ziua toata C-a mancat o inghetata! |
||
||
Iarta-ma Pisicel! Iarta-ma, te rog, pardon! Am crezut ca ai palton Si-am vrut, draga Pisicel, Sa-ti pun blana in cuier! |
||
||
In ograda casei mele In ograda casei mele Am prieteni fel de fel: O gaina, o pisica, Un cocos si un catel. Gainusa imi da oua, Iar cocosul ma trezeste, Pisicuta prinde soareci Si catelul ma pazeste. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 11 Aprilie 2009 14:22 |
||
Carticica Mai, ghidusa carticica, Chiar de esti asa de mica, Draga mea, cum reusesti Sa ne bucuri cu povesti, Poezii nenumarate Cu versuri frumos rimate? De povesti ce sa mai spun? N-am vazut ceva mai bun! Ce pe mine ma inspira Sa desenez din natura. Multe lucruri ne inveti, Cum sa fim copii isteti. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 11 Aprilie 2009 14:23 |
||
Cu sapun ma spal Si cu apa rece Peste fata toata Mult clabuc imi trece Si ce daca somnul Nu vrea ca sa plece Eu daca ma spal Sunt voios cat zece! |
||
SEBY1YEAR Postat pe 11 Aprilie 2009 14:24 |
||
Ploaia Pic, pic, pic Vine ploaia , vine Vine pe furis Pe acoperis, Printre ramurele, Si pe floricele, Ba o simt si eu Pe nasucul meu. |
||
||
MITZI Mitzi mitzisor, Avea laptisor, Si papa din el, Cate putzinel. Dar domnul Codau, Caine mare, rau, Isi viri un bot, Si-l papa pe tot! |
||
||
UNDE E? Unde e mamica sa imi faca patul? Unde e bunica sa imi dea halatul? Unde e taticul sa ma plimbe-n spate? Unde e bunicul sa imi dea de toate? Unde vrei sa fie? Sunt acasa toti, Dar la gradinita te descurci! Cum poti? |
||
SEBY1YEAR Postat pe 11 Aprilie 2009 14:25 |
||
frumoase poezioare o sa l invat si eu pe mititelu meu | ||
kidz000974 Postat pe 15 Mai 2009 20:36 |
||
Licuriciul Colectia: Poezii pentru copii C�nd se face sear�, iat�: Bunicu�a �mi arat� Printre ierburi stele mici. Oare-o fi un licurici? Pic�tur� de lumin� Strecurat� �n gr�din�! Ciob de lun� e�ti tu oare Sau vreun g�nd uitat pe-o floare? Ziua toat�, ce p�cat, Stai ascuns �i sup�rat! Dar noi �tim c� uneori Luminezi p�n� spre zori Felinarul t�u, se pare, Are-n el un strop de soare! mai multe pe: http://www.poeziipentrucopii.info/poezii.php?poezie=1763988 |
||
mihasa Postat pe 18 Mai 2009 10:46 |
||
O feti�� cu cercei Doarme �n p�tu�ul ei Obosit�, fiindc� iar� S-a culcat t�rziu asear�. Pe la cinci �i jum�tate Ea dormea �nc� pe spate. �i-nc�, pe la ora �ase, Fata tot nu se sculase. Sun� ceasul �n�elept Pe la �apte �i un sfert: -Scoal�, fat� drag�, scoal�, Trebuie s� mergi la �coal�! Patul e at�t de moale, C� nu-i vine s� se scoale �i se-ntinde, de se rupe! Tata vine s� o pupe �i s-o mu�te ni�elu�. -Haide, scoal�-te acu�! Hai, c� face mama ceai...! S-a sculat, cu chiu, cu vai! �i s-a dus, �mpiedicat, P�n' la baie, la sp�lat. �i, de-acolo, somnoroas�, Mi s-a a�ezat la mas�. �i-a m�ncat , ca robo�ica, Ce i-a preg�tit m�mica. Dup� care,-a zis voioas�: - S�rut m�na pentru mas�! �i s-a dus la �mbr�cat, Gata-gata de plecat. �i, c�nd totul a fost gata Ca o floare este fata. �mbr�cat� ca de gal� Pentru-o nou� zi de �coal�! |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Mai 2009 12:59 |
||
Zanele Mami, ce-i o z�n� oare? E o zi de s�rb�toare? Z�nele sunt g�nduri bune Care au venit pe lume Cu lumin� de la soare. Orice z�n� e-o culoare, Un cuv�nt rostit �n zori, Sub petala unei flori! Aripi are dintr-un vis Nevisat �i nemaizis. �i, c�nt�nd cu bucurie, Umbl� prin copil�rie! |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Mai 2009 13:00 |
||
De ce marea e sarata? Tu nu �tii? A fost odat� O siren�-nl�crimat� Ce pl�ngea sub luna clar�, Trist�-n fiecare sear�. �i, de-at�tea lacrimi, iat�: Marea s-a f�cut s�rat� �i nu-i bun� la m�ncare! Este ora de culcare! Tat�, am ceva s�-�i spun, Chiar de nu-i un lucru bun! Marea merge s� se culce? P�n� m�ine, va fi dulce! C� �n valuri, sup�rat, Trei bomboane-am aruncat! |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Mai 2009 13:00 |
||
Abecedarul I-o cetate luminat�, St� cu poarta descuiat�, Dar �n el nu pot p�i Dec�t cei ce �tiu citi. Are foi, dar sunt opace, Gur� n-are, dar nu tace... Povestiri ar spune multe Cui ar vrea s� le asculte... Are foi �i nu e pom, Ne-a-nv��at ca �i un om, �i cu c�t �l �ndr�gim, Tot mai mult �l folosim. Ne dezv�luie pove�ti, Nu po�i s� nu �l iube�ti... |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Mai 2009 13:01 |
||
�oricelul �i vr�biu�a L-auzi�i pe �oricel? Nuuuu? Ciuli�i urechea bine! - Preafrumoas� vr�biu��, Ce mai semeni tu cu mine! Modest� �i cenu�ie, Tocmai cum �mi place mie S� m� port �i s� m�-mbrac. Sigur, tu ai aripioare, Dar �i eu, c�nd voi fi mare O s� am. - Ei, nu mai spune, Asta chiar c�-i o minune! - Cum nu, scump� surioar� ! - �tii ce, ia te du pe-afar�, C� m� plictise�ti de moarte! �ndr�zne�ti s� te compari Tu...cu mine ? Hai, dispari! Nu v�zu�i ce zbor am eu? Ce har de la Dumnezeu? Tu, c�t �ine ziulica - Piei de-aici ! - Provoci pisica. Am uitat, iubi�i copii, A�a, ca din �nt�mplare, S� v� spun c� dialogul Se purt�-ntr-o burt� maaaare De pisic�... Cer iertare! |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Mai 2009 13:02 |
||
Luptatorii Am�ndoi, coco�i. Frumooo�i ! Ce s-ar mai �mbr��i�a ! C�ci, de c�nd a�a vru soarta, S�-i despart� numai poarta, Tot �i r�c�ie ceva. Doi pena�i �nfuria�i - Nici de-ar fi s� fie fra�i N-ar avea de �mp�r�it C�te-au ei. Unul, smolit, Cu reflex verde-alb�strui, Altul alb, De parc-a nins Doar pe aripile lui. �i s�-i vezi, cu creste ro�ii, Cum fac zilnic Pe coco�ii. Na, c� azi au prins momentul: Albul scormonea de zor Pe t�p�an, �nconjurat De g�ini, c�nd dumnealor Prinser�-a se da-ntr-o parte, Speriate ca de moarte. F�r� �ns� a fugi. P�i, altfel, cum ar privi? �i ce mai �nc�ierare ! La �nt�ia sc�p�rare De m�nie - Piept �n piept. Unul, mai ceva ca altul, De viteaz �i �n�elept ! Apoi s-au luat �n gheare, Str�lucind, pe drept cuv�nt, P�n�-ajunser�-am�ndoi, Numai s�nge, La p�m�nt. Clocotind, se n�pustir� Iar - e cel din urm� salt. Vai de pliscurile-nfipte Unu-n carnea Celuilalt. Au...c�zut. Dar nu e bai. Fiecare de-un alai De g�ini omagiat, O privire-�i mai arunc�, Ce �nseamn�: Pe-alt�dat' ! |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Mai 2009 13:03 |
||
Ursul si ariciul �upa, �upa, prin p�dure, dup� fragi �i dup� mure, umbl� ursul �mbufnat. Pe arici s-a sup�rat. Ce �i cum s-a �nt�mplat v� voi spune imediat. Diminea�a, prin r�zor, strecur�ndu-se u�or, auzi un scheunat din tufi�u-al�turat. "Au �i au, piciorul meu", ariciul pl�ngea mereu, "picioru�ul mi-am r�nit din tufi� c�nd am s�rit." "Oare cum s� te ajut? Oare ce e de f�cut? R�u te doare, pui�or? Poate �tiu vreun lecu�or!" "Pune m�na, ca s� vezi, piciorul s� �mi pansezi." C�nd ursul s-a aplecat s� vad� ce s-a-nt�mplat, ariciul iar s-a foit �i �ndat� a �nfipt �n ursul cel prea milos un ac mare... dureros! |
||
||
S�r�cu�ul Zboar� el din floare-n floare? Zboar�. A g�sit prilejul! L-a luat, minune mare, �n excursie, v�rtejul. �n bagaj, h�rtii �i pene, Frunze verzi, proasp�t strivite De-un bocanc, ni�te antene De l�cust�, paradite �i te miri ce-a mai aflat Inutil, c�nd s-a iscat, Din senin, v�rtejul... Care �i-a mai �i cerut iertare C�-s at�tea serpentine, �ncat, sincer, dac�-i vine S� vomite, el �l las� Pe-un acoperi� de cas�. M� rog, Nu s-a nimerit Cum a zis, l-a cam tr�ntit. �i nu unde l-a rugat, Ci pe-o uli��, �n sat. Iar nu singur �i ferit, Ci-ntre doi, ce s-au ciocnit, �an�o�i, prima oar�-n an: Un cuco� �i un curcan. Cum o fi sc�pat �i-acu� Bietul nostru c�r�bu� Nu se �tie, dar mai r�u N-are ce s� fie, Z�u! Numai c�, ce s� ��i spun, Dintr-o curte, un p�un Se ivi,-l d�du pe spate, �l privi �i... Nu se poate, F�cu iute calea-ntoars�. Asta, da, Grozav� fars�! De acuma c�r�bu�ul Nu mai st� o clip�-n loc. κi ia zborul... Spre ghidu�ul Pui de sturz... Avu noroc S�-nt�lneasc� ar�tare Ca �i el, Un cioc mai mare. Tare drag�-i e f�ptura Asta... Ce deschide gura... �i-l �nha��! Tocmai c�nd Vrabia, trei pui, �n r�nd, A�eza pe-un gard, Istea��, Pentru-o lec�ie de via��! |
||
||
Vis de primavara - �tii, c�nd m-ai trezit, tot cerul era plin de fluturi - A�a e diminea�a, c�nd de vise trebuie s� te scuturi - Din c�nd �n c�nd, unii se a�ezau... Dar numai pe florile de z�pad� - �i nimeni �n afar� de tine nu mai dormea ca s�-i vad� - �n genunchi, pe acele palide flori, �l rugau pe Dumnezeu s� le mai ia de pe aripioare ni�te culori - Ceva, ceva, am auzit, dar am crezut c� este un ciripit - Dumnezeu, atunci, i-a �ntrebat: "De ce s� v� iau de pe aripioare culorile pe care Eu vi le-am dat?" - �i fluturii ce-au r�spuns? - C� " Nou�, Doamne, o pulbere de argint ne este de-ajuns Dar cu florile nu-i a�a, ele, prim�vara, �i doresc altceva. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Mai 2009 13:04 |
||
Fricosul Este iarn�, ce minune, Pomi din zah�r, De cristal - C�mpul, Iazul ca oglinda �i imensul policandru De pe cer, Ca pentru bal, Lumini�ele-�i aprinde.. Numai luna nu se prinde �nc�-n hor�... Animale Fel de fel se-adun�-n vale �i pe deal. De prin coclauri Ies cei mai cumin�i balauri: Lupi �i vulpi, Uni�i de-o vraj�, St�nd - o noapte doar - De straj�, Ca s� poat� d�n�ui, Vesel, Cine ar dori... Prin v�zduh, Zbur�nd, ca ziua, P�s�rile, �mb�tate. Din crengu�� �n crengu��, Veveri�e de�uchiate, R�sturn�nd, De fericire, Pudriera cu z�pad� Peste-un iepura� ie�it �up, Minunea s� o vad�. - Poate dau de un prieten... A zis el, �nsufle�it... - De-un prieten, rosti g�ndul �i pieri neauzit... - De-o prieten�, mai bine... - De-o prieten�... - Pe mine, Ce m� mir� foarte tare... - Ce m� mir�, ce m� mir�... - Foarte tare! - Foarte tare... - E c� luna - pe lumin�! - Nu r�... - Nu r�... - Nu r�sare... Dar, c�nd luna r�s�ri, Colo, l�ng� o v�lcea, Iepura�ul o zbughi, Urm�rit, brrr, de ceva Imens, Negru �i cu coarne, Gata, gata s�-l r�stoarne, Ca pe-un bulg�re. Ce zic, C�zu singur, C�t de mic �i de speriat, se pare, Fu de umbra-i; ar�tare, Ce-l l�s� f�r� suflare... |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Mai 2009 13:05 |
||
Printre flori Mami, eu de ce nu m-am n�scut floare? Pentru c� nu ai fi mai avut �n lume asem�nare - �i chiar nu �tiu c�t de extraordinar te-ai fi sim�it, draga mea, printre at�tea flori care ar fi dorit, locul, pe p�m�nt, s� �i-l ia Dac� m� g�ndesc mult la florile frumoase,...dar pieritoare, mi se face �i fric� s� ��i r�spund la-ntrebare Hai, mai bine, s� ne bucur�m de faptul c� e�ti o feti�� nostim� �i deschis� ca o floare numit� narcis� Meditativ� �i delicat� precum o panselu�� �n lumin� sc�ldat� C� ai obrazul unei petale de trandafir �i privire de l�cr�mioar�, timiditate de ghiocel �i, deloc nu m� mir, av�ntul p�p�diei...c�nd zboar� C� parfumul t�u de petunie �l �mprumut�, sear� de sear�, o pijama, �n timp ce din z�mbet �i extrag, matinale, culorile, o zambil� �i o lalea Tu �tii c�, atunci c�nd te compor�i elegant �i cuminte, ca o feti��, �mi vine s� te strig...�Garofi��'? Iar c�nd e�ti neast�mp�rat� �i fierbi de ner�bdare, ca un b�ie�el, �mi vine s� te strig...�Mu�e�el'? |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Mai 2009 13:05 |
||
C�t un fir de neghin� Ce s�-ntinzi m�na-nspre ea, C� nici n-ai Ce apuca ! De-o pui l�ng� r�ndunic� �i-o prive�ti, E tot mai mic�... Poate �i ni�el de fric�. F�r� minte, c�nd g�nde�ti Pe g�z� c� o g�se�ti, Tu, cel mai de�tept din to�i, Scap-o de pieire ! Po�i? N-o avea ea un cap mare, Nici splendide aripioare Ca de flutur. Nici albin� Nu-i, familia s-o �in�, Lucr�nd toat� ziulica. Nu prea are-asem�nare - C�t ar vrea! - Nici cu furnica. Loc al ei, pe undeva, Unde ar putea s� stea, Nu-i Pe tot acest p�m�nt... Ploaie, soare, ger sau v�nt, Toate �i fac traiul Greu, Dar nu-i asta, Ea, mereu, κi pune o �ntrebare, Numai una: Dumnezeu De ce-o fi creat-o Oare? Ca s� ce? Tot vr�nd s� �tie, Vede-o scump� surioar� �n v�zduh cum se �mbie S� se-nal�e, dar, Ce vrei, R�ndunica e mai iute, E mai sigur� la zbor, Iar� puiul o a�teapt�, �n cuibu�, Ner�bd�tor... �i atunci, g�za, s�rmana, Vai, Pricepe: Ea li-i hrana. |
||
SEBY1YEAR Postat pe 27 Mai 2009 13:06 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
angajare bona | 4 | De la: CautaBona 21 Mai 2010 11:39 |
sall all | 1 | De la: kidz004034 9 Octombrie 2009 18:15 |
Inegrirea dintisorilor | 71 | De la: office_salinasusesi_ro 2 Aprilie 2010 19:10 |
|
||
varsat de vint | 17 | De la: cristina1087 22 Februarie 2010 22:27 |
tulburari ale somnului | 4 | De la: garbo_379534 28 Iulie 2013 21:08 |
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural