salutari! am revenit cu retetele de paste: Sos ragu peste paste bologneze: se pun 100gr carne tocata de vita (sau amestec) in 3-4 linguri ulei masline, plus un parf de piper, sare si 1/2 ceasca vin alb (ce aveti prin casa, vin de tzara) si 1/2 ceasca apa. Se fierb la foc mic pana se evapora apa si vinul si carnea se rumenste putin in uleiul de masline. Se adauga 2 catei de usturoi taiati felii mici si se mai calesc putin. Se adauga sosul de rosii - 1 cutie (de obicei folosesc rosii decojite in suc propriu) si busuioc sau oregano (verde sau uscat), o ceapa mica intreaga care e scoasa la sfarsit) , 1 morcov mic intreg (se scoate la sfarsit) + 1/2 ceasca apa. Se lasa la fiert la foc mic amestecand din cand in cand, pana scade si iese uleiul deasupra, se potriveste de sare. Se folosesc paste lungi subtiri sau late. (spaghete sau tagliatele). Seaparat se pun apa la fiert cu sarea. Cand clocteste se aduga pastele (3-400 gr), amestecandu-le pe parcurs sa nu se lipeasca intre ele. Se scurg de apa si se adauga sosul peste ele. Se presara parmigiano deasupra sau cascaval ras. Nu se clatesc cu apa niciodata, dar trebuie sa folositi paste de calitate. Reteta este pt 2 persoane. Sos pentru carbonara: Se prajest in ulei de masline 150 gr de prosciuto crudo (se poate folosi un kaiser mai slab, neafumat) cu un praf de piper, pana se rumeneste. Separat se bat 2 oua cu putina sare. Se mai pregatesc 100 gr de parmigiano (sau un cascaval cat mai uscat). Se fierb pastele (3-400 gr tagliatele lungi), se scurg de apa, si in cel mai scurt timp se adaug ouale peste pastele fierbinti (deci fara clatire) astfel incat ouale se solidifica si se prind de paste (dak operatiunea nu v-a reusit si ouale sunt inca destul de lichide se pune vasul la foc mic pana se incheaga ouale, amestecand continuu) .Se adauga cascavalul sau parmigiano, apoi suncuta prajita cu tot cu uleiul rezultat din prajire. Sunt nise paste foarte gustoase, usor de preparat dar sunt ''bomba calorica'' asa ca aveti grija. Reteta este tot pt 2 persoane. Insa daca mariti cantitatea de paste pt 3 persoane puteti pastra aceleasi cantitati de oua si parmigiano, crescan putin cantitatea de prosciuto. Revin si cu alte retete. Nu mai pot sa stau acum ...trage de mine bebelusha... Va doresc pofta mare si revin si cu altele! |
||
vince Postat pe 2 Martie 2009 18:08 |
||
---|---|---|
Inata,nu ai spus daca ai facut spaghetele carbonara sau daca le-au placut fetelor.acum nu pot scrie o reteta dar mai tarziu intru si v-o dau,e cu conopida,bacon si paste fainoase. | ||
ninutza_kidz Postat pe 3 Martie 2009 15:29 |
||
si mie imi plac pastele la nebunie dar in ultima vreme incerc sa mananc mai rar sa nu iau proportii...ninutza asteptam inca reteta | ||
|
||
SEBY1YEAR Postat pe 25 Martie 2009 13:34 |
||
Nu am mai postat demult pe forum si am si uitat de reteta. calim o ceapa si cand e putin facuta adaugam baconul taiat bucatele mici si lasam asa sa lase grasimea si sa se prajeasca putin apoi retinem.intre timp pastele trebuie fierte in apa cu sare sau cum vrea fiecare si conopida la fel ,lasata cam 15 minute la fiert. cand avem si pastele si conopida gata fierte si scurse,le punem intr-un vas de yena si punem peste ele ceapa si baconul prajit.amestecam bine .facem un sos bejamel(cu lapte si faina) si punem in vas si pe deasupra punem cascaval razalit si dam la cuptor cam 10-15 min.sare si piper dupa gust eu nu mai fac sosul bejamel ci pun smantana dulce ,cam 300-400 ml,pt 2 pers.dar am si pt a doua zi(asa fac mereu) cantitatile le las pe seama voastra sa le puneti ,atat cat credeti ca mancati la masa. pofta buna |
||
ninutza_kidz Postat pe 25 Martie 2009 23:30 |
||
Eu fac sosul carbonara si cu sunca de Praga(jamon cocido pentru fetele din Spania).Calesc baconul si sunca,taiate bucatele,pun smantana,sare,si praf de usturoi. | ||
bonytta Postat pe 26 Iulie 2009 11:10 |
||
Ieri am facut musaca de vinete : se pun la copt 3 vinete potrivite in cuptor . Se lasa la copt cca 30 min pana se inmoaie mijlocul . Se decojesc si se taie felii care se preseaza . Separat se face o compozitie ca si pentru chiftelute , dar cu mai putin pesmet sau paine . Se ia o felie de vinete pe care se pune compozitie de carne si se fac rulouri care se aseaza intr-o tava sau vas yena uns cu ulei (eu am folosit ulei de masline ) . Se da la cuptor , iar cand e aproape gata carnea din rulouri se toarna deasupra pasta de rosii ( sau bulion ) si peste se orneaza cu smantana sau cascaval ( merge si fara cascaval ) . Se lasa la cuptor pana cand smantana se intrepatrunde cu vinetele . Pofta buna ! | ||
carmeli Postat pe 11 Septembrie 2009 13:32 |
||
Pentru cina poti prepara o mancare de orez : se fierb 2 cani de orez in lapte in care se adauga zahar si vanilie . Cand e aproape fiert se bat spuma 2 oua care se incorporeaza in orezul aproape fiert si se intr-un vas de yena care a uns in prealabil cu unt ( sau margarina ) . Peste orez se aseaza fructe ( piersici , mere , caise , prune ) taiate in felii si fierte ( nu foarte tare) in sirop de apa cu zahar si zahar vaniliat . Orezul cu fructele asezate in vas se da la cuptor pt cca 30 min la foc potrivit pana orezul are o consistenta buna ( sa se poata taia bucati patrate fara sase sfarame ) Peste fructe se poate pune putina scortisoara , cui ii place gustul de scortisoara . Scortisora se presara ca si piperul , in ploaie . Pofta buna ! | ||
carmeli Postat pe 11 Septembrie 2009 13:49 |
||
deja mi s-a facut foame la ce retete gustoase ai expus miam miam | ||
SEBY1YEAR Postat pe 11 Septembrie 2009 13:58 |
||
Mersi si eu pentru IDEI, am sa gatesc cate ceva de prin retele voastre.Mai adaugati ca eu nu sunt o buna gospodina, acum ca am devenit mamica incerc din rasputeri pentru toti ai casei. | ||
AdinaB Postat pe 3 Februarie 2010 09:10 |
||
buna ,fata mea are 6 luni si nu mai stiu ce sa ii mai dau de mancare,sa imi spuna si mie ces e mai poate de la 6 luni sa ii dau,azi am facut supa din pulpa din pui dar peste 2 zile ces a ii mai dau? multumsc |
||
rebeca_kidz Postat pe 2 Martie 2010 11:26 |
||
la copii de 6 luni e bine sa-i dai piept de pui si nu pulpa.te-as intreba de ce la ce varsta ai inceput diversificarea? si ce i-ai dat pana acum ca sa-ti spun ce ai putea sa-i dai in plus |
||
bau Postat pe 2 Martie 2010 11:30 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Alimente interzise copiilor sub 1 an!!!!!!!! | 17 | De la: tanase_claudia 9 Iunie 2010 20:26 |
Cafeneaua forumului | 3047 | De la: fluffy27 23 Iunie 2010 01:11 |
cadouri de 1 Iunie | 1 | De la: alexandra 7 Mai 2009 23:29 |
|
||
Slabitul | 4 | De la: tatusilvia 1 Aprilie 2009 16:10 |
A facut cineva eco la 36-37 de saptamani sa vedeti cum suportati travaliul? | 10 | De la: SEBY1YEAR 19 August 2009 13:57 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară