gradinita sau impactul psh a socializarii asupra copiilor

sa-ti raspund poate incepem sa ne contrazicem si sincer audienta este pe alt topic.. chiar daca o sa ne contrazicem oricum noi ne iubim deci se iarta

``Nu proceseaza asa departe``.... stai tu linistita ca proceseaza ei de nu ai tu idee
``Iar cu faptul ca stau acolo pana se linisteste, voi sta mereu, pt ca daca copilul plange dupa mine iar eu fug si ma ascund sa nu ma mai vada se instaleaza sentimentul de abandon .... si acest lucru nu-l doreste nimeni, cred. ``
o greseala mare... el plange dupa tine, plange dupa jucaria ce a lasat-o acasa...plange dupa pisica de la colt...ei plang din cauza multor motive
Da ii linistim dar cand vrem sa-i dam la gradi nu exageram nu stam cu urechia lipita de usa sa distingem cine plange inauntru si din ce cauza...si banuiesc ca nici nu stam sa ne uitam pe gaura cheii sa vedem daca el urla sau sejoaca...
In fine toti copii plang sunt debusolati cand merg primele zile la gradi dar noi ca mame avem datoria sa-i linistim nu sa-i debusolam si mai mult... stand cu el agatat de picior pe ideea ca se linisteste crezi ca-i faci un bine?
Abandon un copil se simte abandonat si atunci candnu ii faci pe plac...mama nu ma iubeste indeajuns ca sa-mi faca aia...

Credema toate mamicile inclusiv eu am fost speriate paranoice pentru primele zile de gradinita, rezultatul este ca eu una cel putin mi-am facut prea multe griji si ganduri inutile.
Daca vrei sa-l lasi la gradi pentru ca-i plac copii lasa-l sa se invete cu ei si cu sistemul colectiv daca nu tine-l acasa.odata si odata tot va trebui sa mearga ...
alinakatt
Postat pe 22 Aprilie 2010 10:34
si eu am trait aceleasi sentimente: copilul meu plange cand il las la gradi, poate nu e pregatit sa il las, poate il fortez si nu vreau sa il chinui, plange ca l-am lasat acolo (poate se simte abandonat), pe de alta parte e normal sa existe o perioada de adaptare si eram constienta ca daca sunt prea mamoasa ii tai eu singura elanul. din fericire gradinita unde l-am dus a permis adaptarea lui treptata, in sensul ca in prima zi l-am lasat 20 de minute (si cand nu se mai linistea din plans mi-au zis sa il iau acasa), a doua zi o ora si tot asa, iar daca plangea rau ma sunau sa il iau, nu il lasau sa se chiunuie degeaba. si a plans.. vreo 10 zile pana cand mi-a venit ideea fericita sa vb cu el si sa ii explic ca toti copiii merg la gradi, ca acolo se va juca cu ..ce jucarii am vazut ca ii plac lui de la gradi, ca va invata cantecele si poezii si mi le va spune cand vin sa il iau, si ca mami si tati pleaca la servici dar o sa vin sa il iau imediat ce se termina programul (adica evident "repede-repede"). statea pe tricicleta cand i-am zis toate astea. s-a ridicat in picioare pe sha sa il iau in brate ca el vrea acasaaaaa, dar l-am luat in brate, l-am mangaiat, i-am mai explicat o data si l-am pus pe bicicleta iar, si ... de atunci nu a mai plans , ba chiar intra singur in clasa sa vada daca au venit copiii

sigur, tu urmareste-i reactiile: daca plange prea mult (multe saptamani, nu multe minute), daca nu mai mananca, nu mai vorbeste cu tine, nu mai doarme bine, varsa, etc, evident ca nu -i cazul sa il mai lasi la gradi... dar da-i o perioada sa se acomodeze , si nu exagera cu teama si mamosenia ca el simte asta si vorba ceea: tu daca te-ai duce la un doctor caruia ii e frica chiar lui de ce urmeaza sa iti faca, tu ai mai avea incredere sa il lasi sa faca ce voia? asa si copilul: daca te simte ca ai dubii incepe sa respinga ideea de gradi pentru ca simte ca ceva nu e bine (de vreme ce si pe tine te sperie gandul de a-l lasa acolo)
pinicuta
Postat pe 22 Aprilie 2010 10:49
cati copii sunt in grupa ?
pinicuta
Postat pe 22 Aprilie 2010 10:52
copilul meu, ti-am zis l-am dus la un an si 9 luni la gradi(prima luna program scurt si apoi porgram lung), si pana sa faca 2 ani deja stia care e rostul bulinelor la gradi: facuse alt baietel pipi la toaleta, primise bulina si a zis si al meu ca vrea bulina si el. educatoaea i-a zis de ce sa iti dau bulina ca tu nu ai facut la toaleta si deci nu primesti, asa ca s-a dus copilul fuga-fuga sa faca si el la toaleta si cand m-am dus sa il iau, cine crezi ca era mandru tare de bulina lui?
pinicuta
Postat pe 22 Aprilie 2010 10:55

corect, fiecare copil are nevoie de timp de acomodare.
Pinicuta tu esti un caz ferict ca ti sa permis sa stai impreuna cu el, asa zisa perioada de acomodare, nu cred ca sunt multe gradinite care sa accepte asa ceva pe motiv ca sunt alti 15 copii care sunt fara mama lor si i-ar pune si pe ceilalti in incurcatura si de acolo un pas pana la plans in grup.

era un baietel la Bibi in grupa eu il vedeam criminal de-a dreptul.Saraca mama-sa (din primele zile de prin septembrie si pana prin februarie)acelasi tratament copil urland isteric pe coridor, ea: mamai te iubeste, il pupa, il dragalea ..el nimik urlet si urlet...Ne nimeream cam la aceasi ore.La inceput plangeau amandio cat ea cat al mic...
de ce am zis criminal ajung mai tarziu cu vreo 10 min...ea pleaca de-a dreptul debusolata ca copilul nu se obisnuieste inca dupa atata tim si pe buna dreptate, zilnic urlete, cand o bag pe Bibi in sal culmea Radea nemernicul si se tavalea cu ceilalti pe jos de mama focului...ce plansete ?ce urlete?nimik ca prin minune...
alinakatt
Postat pe 22 Aprilie 2010 11:00
pai nu stateam impreuna cu el(doar in prima zi , de 1 iunie, am stat cu el, ca era aniversarea zilei copilului si sarbatoreau - cu sucutel si coifuri si muzica...(sio am stat vreo 2 ore, si a fost f incantat, si ascultator, ce zicea educatoarea aia facea), dar dupa aceea ma puneau sa stau pe hol, si mi se rupea inima sa vad ca plange , si cand ma chemau la el venea saracul cu gura tuguiata sa ii dau pupic, si voia sa ma upe pe gura si ii siroiau lacrimile ...dar a trecut
pinicuta
Postat pe 22 Aprilie 2010 11:05
acum cred ca daca privim in urma nu a fost chiar asa greu
Eu am crezut ca e vreun sistem cum este si in Italy, daca iti amintesti cred ca Corina Dargoi zicea ceva de acomodarea treptata cu copilul la clasa sau gresesc.
Din astea cu pupi plin de muci am avut si noi parte...Ei i-a trecut dupa ce i-am facut o poza si i-am aratat ce urata si plina de muci este, adic asa vrei tu sa ma pupi?? dupa incet sa calmat si gata uscheala la joaca.
alinakatt
Postat pe 22 Aprilie 2010 11:15

-------------------------------------------------------------------
office_salinasusesi_ro
Postat pe 22 Aprilie 2010 16:58
Salut !
Alina... ideea nu e de contrazicere... nicidecum... eu am nevoie de idei nu de contraziceri sau imbarbatari de genul " asa a fost la toti".
Treaba cu audientza n-am inteles-o, dar la romani ma uimeste aceasta dorinta acuta de a "pune la punct pe cineva".
Deci ideea ar fi urmatoarea... copiii nu sunt toti la fel, nici parintii, nici obiceiurile din familii, nici gradinitzele..... etc
Eu nu-s mamoasa cu Luca dar il iubesc foarte mult si incerc sa-i ofer libertate in ceea ce face, dar nu atata timp cat ii este daunatoare ( asta va fi probabil peste 10-15 ani).
Am citit cu atentie ceea ce ati scris voi despre copiii vostri si sunt cazuri foarte diferite iar fiecare ati reactionat in alt mod , la fel si copilul. Este adevarat ca orice inceput e mai greu dar intrebari tot sunt.
Asa ca eu ma intreb ....oare varsta de 2 ani este nepotrivita pt 4 ore in colectivitate?
Oare modalitatea de adaptare este alta decat aceea pe care incer eu s-o fac.
Oare fac lucrurile dupa ureche si-mi trebuie un sfat avizat?
N-as vrea ca pentru el sa fie o perioada stresanta ... mai ales ca in iulie va veni pe lume si surioara lui.... si probabil si acest lucru ii va schimba modul de viatza.
Azi nu l-am dus la gradi il voi duce la munte 2-3 zile .... ca recompensa .... a fost totusi cumintzel la gradi 4 zile....
Va pup si va doresc un weekend minunat !
aglaia_kidz
Postat pe 23 Aprilie 2010 15:21
treaba cu audienta face referire doar la anumite persoane care au nevoie mai mult aer ca sa respire...era un fel de aviz amatorilor

deci eu personal eram paranoica din cauza ca trebuie sa o duc la cresa deci categoria fulg astia sunt mai plangaciosi si pisaciosi
dar mi-a dat peste nas ceva de genul:``mama tu esti crizata si paranoica , ok mi-a fost un pic greu primele zile dar e chiar fain acolo``
Si eu imi iubesc fata, asta nu contesta nimeni ar fi absurd...

ehehe la voi vine al doilea bravo voua cred ca ar trebui sa il lasi treptat sa ramana pana la program prelungit sa se obisnuiascaca o sa-ti fie greu sa te imparti, si bb nou nascut, si bb poate gelos(cine stie), si oboseala sunt multi factori...
daca acum il lasi doar 4 ore si dupa ce nasti cand iti va fi greu la inceput vrei sa-l lasi mai mult atunci va simti un abandon real, va crede ca il lasi in favoarea noului venit...
alinakatt
Postat pe 23 Aprilie 2010 15:34
ps avatarul e o ciorba in stare incipienta va fi cateva zile:)
alinakatt
Postat pe 23 Aprilie 2010 15:35
venirea lui bb 2 va schimba cu siguranta multe. cred ca cel mai bine vorbesti cu un psiholog despre toater astea: ma gandesc sa nu capete cumva copilul impresia ca din cauza lui bb 2 il duci la gradi, ca sa ai timp pt bb 2 si sa "scapi de el" in acest timp (de ca si cum bb 2 e de vina pentru atentia pe care o pierde el).

noi din fericire nu suntem in situatia de gelozie fata de un fratior, si mie mi-e teama ca in momentul cand va veni bb 2 nu o sa mai vrea sa mearga la gradi sau alte manifestari din astea geloase (ca bb de ce sta acasa, ca bb de ce sta in brate, ca bb de ce face pe el si eu nu am voie etc). om vedea, dar cu siguranta le vom rezolva cumva. dragostea gaseste raspuns la orice problema
pinicuta
Postat pe 23 Aprilie 2010 15:37
e mai sensibila treaba la voi aglaia dar razbesti tu pana la urma
alinakatt
Postat pe 23 Aprilie 2010 15:44
Da, cu siguranta va schimba lucrurile venirea bebitzei.... dar la program prelungit nu va merge totusi..... Avem o doamna care ma ajuta iar programul meu si al sotului este mai mult decat flexibil....
Si asa e ..... cu dragoste se rezolva multe. Cred ca lumea in sine va fi mai buna daca toti am gandi ca niste mamici de bebei....
Am fugit sa fac bagaje ca la noapte plecam ( obicei destul de sanatos, doarme Luca toata noaptea in masina apoi in camera..... )
Va pupacim.... si multumim de incurajari !
aglaia_kidz
Postat pe 23 Aprilie 2010 18:37
Iata ca venim cu noutati! Am fost la gradinitza intr-o zi prin surprindere desi va spuneam ca mi-e cam nu stiu cum.... dar pana la urma am zis ca trebuie sa fiu sigura ca e totul in regula. Ei bine nu era deloc. Adica total neadevarat. Atunci mi-am dat seama de ce Luca al meu era ragusit de o saptamana..... nu din cauza racelii ci din cauza plansului, despre care mi se spunea ca lipseste cu desavarsire Pai daca din 4 ore de gradi copilul meu plange 2 atunci care naiba mai e chestia.... Apoi nimeni nu i-a schimbat never pampers-ul. Asa ca in acea zi cand eu priveam pe furis prin usa de la sala de mese.... copilul meu cu papers-ul plin de caca, cu ochii siroind de lacrimi si cu mucii pana in gura era indopat de catre bucatareasa ( ?!? nu de ingrijitoare sau educatoare) cu ciorba cu muci, in timp ce i se zicea " TACI" . La cealalta masa o tipa gravida tipa la copiii de numa... in timp ce acestia stateau si plangeu la masa ( toti). Am asteptat sa vad daca prezenta mea le impresioneaza pe " doamnele " de acolo. Nu . Ca atare mi-am dat seama ca li se permite si ca ele considera acesta un comportament normal. Mi-am luat copilul in timp ce educatoarea imi mai impingea o reteta de la doamna doctor cu " rinofaringita" asta era deja a doua. Am vrut sa fac scandal , am vrut efectiv sa o scuip in fata pe directoare aceea mincinoasa..... darm-am oprit ... Ce sens avea? Ce castigam ? Cate nu sunt ca ea pe lumea asta? Scopul meu era ca Luca sa aiba experiente noi si frumoase cu copiii. L-am luat si am plecat fara nici o explicatie. Poate ca a fost mai bine asa. Am lasat-o cu o privire mirata in urma mea si probabil cu multe semne de intrebare, pt ca de atunci ma suna intr-una. Nu vreau sa-i explic ca ceea ce face ea acolo nu e gradinitza, sa-i explice alte mamici cand vor vedea efectele pe copii lor.
De atunci incer sa-l dezvat pe Luca sa nu mai zica "Taci" la fiecare lingura de mancare, sa ceara cu voce calma un lucru atunci cand il vrea ( acum intai incepe sa planga isteric si apoi cere), sa nu mai vrea sa stea doar in brate ( ele il luau in brate ca sa nu alerge dupa el) iar in parc sa nu se mai uite in tufisuri si sa spuna " vine lupul".
Acum eu ma intreb. Oare nici o mamica nu a vazut asta pana acum? Oare ele considera normal? Nici una nu a fost ca mine prin surprindere sa vada ce face copilul? Nu stiu ce sa mai zic.
Adica iti convine sa dai 8 mil pe 4 ore si sa fie tratat asa?

Si atunci putem vorbi in Romania de " impactul psihologic al socializarii asupra copiilor ". Da poate .... atunci cand in Romania "bunul simt" "cinstea" "adevarul" "respectul" nu vor mai fi considerate o utopie.
aglaia_kidz
Postat pe 29 Aprilie 2010 19:01
vai incredibil!
nu pot sa cred,e f trist.Bine ca ai reusit sa pleci fara nici o ,,scena" de acolo.
Eu personal n-as fi reusit....
imi lipsesc cuvintele,sincer
chanty
Postat pe 29 Aprilie 2010 19:24
sora mea locuieste in Bucuresti,si nepotica mea a implinit de craciun 3 ani.
La inceput nu am inteles de ce nu a dat-o inca la gradi...eu ziceam:hai,mai ca exagerezi!nu poti s-o ti acasa,si-o luam cu socializarea...ea zicea:te rog vino aici sa vezi cum e si daca tu zice vai ce fain eu o dau de maine!!
De un an de zile tot intreba si viziteaza in stanga si-n dreapta..
E f dificil...sunt o norocoasa ca locuiesc in germania.Si la noi a fost greu ..chiar f greu.Eu am ferit-o pe chantal de contactul cu alti copii(am fost nevoita)pana pe la 2 anisori.La 3 ani am inceput sa mai invit la noi cate-o fetita,pe urma mai pe la locul de joaca,dar oricum in septembrie cand am dus-o prima oara a fost infiorator.Eu am stat cu ea de la h8 la h10 cam 2 saptamani ,dupa care mergeam impreuna pe jos acasa si povesteam cat de minunat a fost la gradi in ziua respectiva.
ei dar cand am fost nevoita sa o las singura ,,a inceput circul".Plangeaaa amarnic,lovea in jurul ei si-si provoca la urma voma...a durat inca vreo 2 saptamani calvarul.Adevarul e ca nu plecam acasa..stateam ,,la panda"de au ajuns educatoarele sa vb pe soptite de mine.Mi-era egal ce parere au despre mine;le-am inebunit ce-i drept cu ce-i place si ce nu-i place fetitei mele.Se pare ca am facut bine.Chantal merge astazi cu mare drag la gradinita,educatoarele au grija de ea..daca bate vantul are mereu banderola,o spala pe manute ,au grija sa bea suficient de mult samd
sunt f multumita!!
ce-i drept sunt doar 17 copii in grupa cu 2 educatoare si-o prcticanta.
va mamici si mult noroc!
chanty
Postat pe 29 Aprilie 2010 21:22
depinde f mult de la gradi la gradi, de aceea e bine sa te interesezi f amanuntit inainte de a lua o decizie. si cand ai dubii, sa mergi neanuntat sa vezi cu ochii tai ce se intampla acolo. cat despre gradinitel;e "de mari fitze", am auzit ca sunt tocmai.. invers (adica fff rau, probabil li se pare ca stau clientii la coada la ei si atunci nu mai conteaza cum se poarta ca ei clienti au oricum...)
pinicuta
Postat pe 29 Aprilie 2010 21:31
a, si la fel cu gradinitele de stat: copii au oricum, salarii au oricum, deci nu sunt neaparat motivati sa trateze frumos "clientii" (acuma iar, depinde f mult de la gradi la gradi)
pinicuta
Postat pe 30 Aprilie 2010 10:46
Si nu ai ripostat eu cel putin nu reuseam sa intorc spatele si sa plec macar ma descarcam bine de tot si plecam calma acasa...zilele trecute am avut o altercatie cu un domn doctor(asta-i alta poveste) care credea ca statutul de medic ii permite sa trateze pacientii ca pe nimicuri si sa nu reactionez cand e vorba de copilul meu asta niciodata...
Normal ca te suna ca se gandesc ca poate le faci reclamatie, nu stiu,mai si platesti o caruta de bani
Sunt gradinite si gradinite cum zicea si pinicuta indiferent daca sunt de stat sau privat si cand se intampla lucruri de genul asta clar nu tacem din gura exclus!!!

A mea e la stat sunt o hoarda de copii categoria fulg din ceia cacaciosi inca, dar educatoarele sunt niste femei de milioane, ii ingrijesc,le schimba pampi la care inca mai au,f multi i-au dezobisnuit deja de scutec, daca se murdaresc le da haine curate si le baga la ei la masina la spalat daca e cazu lnu iti da tie acasa pantalonul plin cu kaki...copii le iubesc pe doamne si asta se vede nu o zic eu ca nu am nici un interes de a o spune.
Imi pare rau sa aud ca ai trecut prin asa ceva
nu te da batuta cauta si intereseaza-te de o gradi care la alt nivel de umanitate ca sa zic asa, aici e vb. si de umanitatea persoanei care intra in contact cu un copil
alinakatt
Postat pe 30 Aprilie 2010 11:17
dar aglaia, spune-le mamicilor care cauta gradi si ce gradinita este asta unde ati avut asemenea experiente, sa nu verifice pe propria lor piele, sa stie din timp ca nu e de mers acolo...
pinicuta
Postat pe 30 Aprilie 2010 11:24
Buna.... Multumesc de incurajari Cum am plecat fara sa fac scandal.... Nu-mi sta-n fire scandalul Era oricum prea tarziu.... Eram prea dezamagita.... si apoi eram eu cu Luca iar el nu m-a vazut niciodata vorbind urat sau ridicand tonul....
Pinicuta tot insisti sa dau numele gradinitei.... nu-l voi da.... din principiu este o gradinitza de langa parcul Tineretului . Crezi ca mamicile nu-si vor mai duce copiii acolo din aceasta cauza? Te inseli! Gradinita e plina si acum
De renuntzat nu renuntz.... dar voi mai astepta un timp. Intre timp eu merg cu Luca la o gradi de stat la ora cand copiii se joaca in curte... ne jucam o ora apoi plecam acasa... E fericit asa !
Va pupam si va dorim
aglaia_kidz
Postat pe 3 Mai 2010 12:02
ok, alegerea ta ca nu vrei sa zici ce gradinita este. dar eu una cred ca as turba sa stiu ca cineva stie despre ce se intampla si totusi ma lasa sa imi duc copilul sa i se intample si lui. (sigur, eu nu stau in zona aia si oricum noi avem deja gradinita noastra, nu mai e cazul sa caut, dar ziceam ca si principiu): de ce sa lasi si alti copii sa fie chinuiti acolo cand poate parintii lor chiar cauta un loc bun dar nu pot afla ce se intampla acolo pt ca... mamicile carora li s-a intamplat nu vor sa spuna nimic despre asta? te intrebai cum de alti parinti nu vad ce se intampla acolo: pai poate ca vad dar..nu au vrut sa zica nimic...

in fine, hai sa nu mai discutam aspectul asta, sper ca baietelul tau sa isi revina repede la normal. si tie, nastere usoara si sa fiti cu totii sanatosi!
pinicuta
Postat pe 3 Mai 2010 14:02
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
[email protected]
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute. Pretul unei sedinte de terapie este 10 RON de persoana, iar pretul unui abonament de 12 sedinte de terapie este 100 RON (la 10 sedinte primesti gratuit 2 sedinte)
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 3-4 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 4 Mai 2010 16:15
buna claudia, ma numesc nicoleta. locuiesc in londra si am un baietelde 3 ani si 5 luni pe nume james care a inceput caminul de 3 zile si tot plange, nu sta deloc fara mine. e f. suparat dca il las acolo si ieri si azi am stat 2 ore cu el la camin, era fericxit se juca. aici e diferit ca si acasa nu are voie sa planga copilul, daca vede ca e suparat , te suna acasa sa mergi la el. problema lui e ca nu stie nici limba engleza doar cateva cuvinte. si azi m-a intrebat profesoara daca aude bine ca nu raspunde cand il striga james. si acasa se mai iantmapla sa fie concentrat la ceva (ex. se uita la tv, se joaca cu masinutele).
am fost plecati acasa 5 luni, ma gandesc ca ar putea fi si schimbarea, sa atasat f f mult de tatal meu si a suferit cand am venit.
va rog mult sa ma ajutati cu un sfat.

multumesc
nico78
Postat pe 8 Septembrie 2010 18:24
"...nu are voie sa planga copilul, daca vede ca e suparat , te suna acasa sa mergi la el. "

Cum adica copilul nu are voie sa planga???o fi sistemul altfel decat in RO, dar asta mi se pare o aberatie grosolana si o pretentie absurda din partea personalului
Pai ele ce ar vrea sa vina copilul din prima zi cu zambetul pe gura si sa spuna poezii si cantecele???
Comportamentul lui este normal, sunt doar 3 zile de cand a inceput aceasta mare provocare pe nume GRADINITA!!!!
Cat stai cu el se simte in siguranta, ca si in parc, dar cand pleci intra in panica.Ar trebui si doamnele alea sa se ocupe de el/ei sa faca mai usoara acomodarea asta.
Vorbeste si tu cu superiorii, este inadmisibil sa te sune sa-l iei acasa.Pai atunci ce facem, plange copilul il luam acasa! azi la gradi, maine la clasa 1,pe urma la facultate...
ameno
Postat pe 9 Septembrie 2010 15:01
buna ziua,ma numesc cinthya si am o fetita de 2 ani jumate.dupa lungi cautari mi-am gasit un loc de munca si a venit momentul ca aylin, fetita mea sa mearga la camin.Greseala mea a fost ca am lasat-o din prima zi 8 ore.Cand m-am dus sa o iau avea ochii tumefiati de plans si febra.in noaptea aceea mi-a facut temperatura 39.5.Este atat de speriata de notiunea de gradinita incat nu ma mai lasa sa ma duc nici pana la baie.cum sa procedez mai bine ptr ea?caci trebuie sa o duc in continuare ptr ca nu am de ales si nici cu cine sa o las.am incercat sa ii explic cu mult inainte sa o duc la camin si parea sa inteleaga ba chiar arata si entuziasm dar dupa prima zi a fost un dezastru.ce sa fac? Va multumesc
garbo167694
Postat pe 14 Septembrie 2010 19:39

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
olita 9 De la: rab 23 Noiembrie 2009 11:12
Webkinz 1 De la: kaya 29 Iulie 2009 11:52
Dependenta de jocurile pe calculator 10 De la: Alexandra_M__Ungureanu_1 21 Iulie 2014 17:44
Gradinite bune 1 De la: garbo_416327 2 Octombrie 2015 15:45
Importanta si rolul educatiei muzicale la copii 4 De la: garbo267145 24 Martie 2012 12:06
Setari Cookie-uri