copii prematuri(sub 7 luni)

mai are cineva o bijuterie care sa nascut asa de devreme pe lume?
andser
Postat pe 3 Septembrie 2008 16:56
Eu sant o mamica de prematur nascut la 5 luni si 3 saptamani.Ma bucur ca am gasit acest forum si mi-as dori mult sa am cu cine sa vorbesc.Baietelul meu are acum 1 an si 2 luni ..
camitu
Postat pe 23 Octombrie 2008 19:04
nu am un bebe mic ca al tau dar sant pe cale sa nasc unul asa mic am toate sansele...
dariana_dragos2001_2009
Postat pe 17 Noiembrie 2008 10:15
Sa speram ca nu o sa-l nasti asa mic,iti doresc mult noroc sa fie sanatos si tu la fel.Incearca sa te menajezi cat mai mult,este foarte greu sa ai un copil nascut prematur la nici 6 luni ,apar foarte multe probleme cel putin in cazul nostru.bebelusului meu ia fost afectat auzul (a fost diagnosticat cu hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala profunda),desi are acum 1 an si 3 luni nu sta inca in fundulet,deabea se rostogoleste de pe o parte pe alta si nu apuca bine obiecte de vorbit nici nu se mai pune problema iar cu greutatea stam destul de prost are doar 8 kg. desi mananca foarte bine .Acum arata ca un copil de 5-6 luni.Facem kinetoterapie si incercam pe cat posibil sa lucram cat mai mult.Tin sa iti spun ca noi am stat in spital 8 luni din care aproape 6 luni a stat pe ventilatie mecanica el neputand sa respire singur deloc ,iar activitatea cerebrala a fost aproape inexistenta,dar cu incredere in Dumnezeu si-a revenit (in saptamana Floriilor ) si am putut sa venim acasa.este un copil vesel si foarte cuminte.Iti doresc mult noroc!
camitu
Postat pe 18 Noiembrie 2008 11:21
sa stii ca am reusit sa ma intristez...am plans si ma rog celui de sus sa nu vina bebe asa devreme mai ales ca e dorit din toate pct.de vedere ,desi mai am o fetita de 7 ani...nu stiu cum as putea trece prin ceea ce ai trecut tu.Sa-ti dea DUMNEZEU puterea de a merge mai departe si sa poti lupta ptr.minunea ce ti-a oferito tot EL.Sa aveti o viata frumoasa si sa ajungeti sa va bucurati de fiecare clipa a vietii......(eu sant in a31 a sapt de sarcina si am speranta ca daca DUMNEZEU mi-a dat sa traiesc bucuria de a fi inca odata mama tot EL ne va ocroti si ma va ajuta sa duc aceasta bucurie pana la capat.ORICUM VOI NASTE PRIN CEZARIANA CA BEBE NU E INTORS SI ARE CORDONUL IN JURUL GATULUI SI PE DEASUPRA MAI AM SI PLACENTA JOS INSERATA......dar nu-mi ramane decat sa ma rog ....
dariana_dragos2001_2009
Postat pe 20 Noiembrie 2008 12:45
Ai incredere in Dumnezeu si ai sa vezi ca totul va fi bine, numai cel de SUS stie ce ne rezerva viitorul. Mergi inainte cu incredere.Nu mai fi trista gandeste pozitiv si roaga-te pentru ingerasii tai.Este normal sa ne iubim cu disperare copii doar de aceea ii dorim si vrem sa fie sanatosi si asa va fii chiar daca trecem cu ei prin momente grele.Cand ma uit la Daviduca cum rade,cum gangureste si da din manutele lui mici parca uit de toata suferinta si ma rog Domnului sa se faca bine sa fie un copil normal (atat cat se poate in cazul lui),dar un lucru este cert ii iubim pe amandoi la fel de mult fara nici o diferenta (mai am un baietel de 6 anisori, un nazdravan ).Capul sus si bucurate de fiecare clipa si de ceea ce ai , o sa fie bine ai sa vezi. Fi optimista!
camitu
Postat pe 23 Noiembrie 2008 14:29
salut asa e numai cel de sus ne poate schimba planurile..........ma poti contacta si la id-ul (dar_bbg2007) fara paranteze .....poate asa vom putea sa discutam si pe lte teme ......tinand cont ca avem cele doua experiente apropiate de varsta ......pa astept invitatia ta daca ai placere.....
dariana_dragos2001_2009
Postat pe 26 Noiembrie 2008 08:57
multa sanatate va doresc...si Doamne ajuta! Si eu am nascut prematur, dar la 34 de saptamani...si mi s-a parut grelut...acum ca a citit ce ati scris nu mai zic nimic..atat...Doamne ajuta si voua!
prim22misha
Postat pe 9 Decembrie 2008 10:37
ma alatur voua fetelor spunandu-va ca am nascut fetita la 31 saptamani de 1550g si acum are 6 luni sa are 6500g. Este greu intradevar (noi am stat 6 saptamani in spital a luat f. greu in greutate)dar acum, dupa cum spune si Camitu ,privindu-i cum rad si se joaca uitam cate putin greul prin care am trecut.Si eu am nascut prin cezariana am avut membrana rupta,am pierdut lichid si bebe era mic dar a fost bine pana la urma.Succes.Sa auzim de bine
cozma
Postat pe 15 Decembrie 2008 12:13
seara buna mamici!acum v-am gasit .nu am avut inca timp sa va,,citesc"pe toate,dar sunt convinsa ca am ajuns unde trebuie .si eu am o minunatie de 3 ani jumate ,venita pe lume in sapt 24 de sarcina cu o grutate de 650 de grame.maine cu o cana maaaaare de cafea o sa va scriu mai multe.acum fug la somn!ma bucur ca v-am gasit!noapte buna
danalulescu
Postat pe 21 Ianuarie 2009 00:32
buna dimineata mamici!in vara anului 2005 a venit pe lume fetita mea in sapt 24 cu o greutate de 650 de gr si 31 cm.soc!!!nu am avut probleme in sarcina,totul a decurs normaltotul s-a intamplat prea repede...au inceput contractiile,iar dupa aprox 24 de ore am nascut .nu stiu sa va spun exact ce am facut prima saptamna stiu doar ca am plans si m-am rugat.mi-a fost atat de frica ca nu va supravietui:((.a slabit 150 de grame din cauza unei infectii:(,norocul nostru a fost ca am nascut in germania si pot spune ca am avut parte de medici nemaipomeniti!nu va puteti imagina cum ,,lucreaza"medicii de la terapie intesiva de aici.zi -lumina sunt langa bebelusi,fac ture a cate 2 saptamani .efectiv raman acolo,dorm intr-o camaruta,in spital,au tot timpuldin lume sa-ti explice de 1000 de ori ce si cum.extraordinar!eu locuiam atunci la 40 de km de spital,plecam dimineata cu trenul si ma intorceam sera.tot cu trnul.timp de 4 luni.au fost momente de cosmar dar si de fericire maxima.cand lua 1 gram in greutate pluteam de fericire,cand facea cate o infectie simteam ca ma lasa puterile.ne-a ajutat bunul Dumnezeu si i-a mers bine,cu unele mici exceptii......dragele mele mai povestim,s-a trezit minunea,trebuie sa-i fac un ceai,e putin racita.si fericita ca azi nu merge la gradinita .o zi buna
danalulescu
Postat pe 21 Ianuarie 2009 10:08
Buna dimineata!acum am gasit acest forum.Si noi avem o fetita nascuta prematur la 28 de saptamani(6 luni si 3 zile) cu greutate de 650gr;sotia nu a avut probleme in sarcina pana la 5 luni cand a inceput sa-i creasca tensiunea,incercandu-se sub supraveghere medicala sa se stabilizeze tensiunea si nereusindu-se(preclamsie)s-a hotarat intreruperea sarcinii.Au stat in spital 3 luni,nu va putem spune in cuvinte ce au insemnat aceste 3 luni pt. noi si fetita noastra,au fost momente de cosmar dar si de fericire maxima,iar fara ajutorul lui Dumnezeu nu am fi reusit.Acum avem un 1 si 8luni de la nastere,respectiv 1 an si 5 luni corectat,suntem bine .avem 9500g,vorbim, mergem si ne plac foarte mult copii.
Parinti de copii prematuri sa aveti incredere in bunul Dumnezeu si multa rabdare.Sunt mici si au nevoie de timp.O zi buna
darius_coste
Postat pe 23 Februarie 2009 02:53
Buna ,sunt nasa unei fetite premature ,nascuta la 7 luni , cu o greutate de 2300gr,a stat in spital 2 saptamani si a recuperat bine .Pe 30 martie face 2 luni de cand s-a nascut .Fiind o familie f f f nevoiase ,fetita sta la mine cateva ore bune zilnic .Am o intrebare :CE CANTITATE DE LAPTE TREBUIE SA MANANCE LA VARSTA ACEASTA ?Mama ii dadea 120 gr .Pana acum manca la 3 ore si dormea bine .Noi o trezeam sa manance.La o luna avea deja 4600gr.A recuperat f bine ,primeste lapte praf ca mama nu are lapte .DE O SAPTAMANA PLANGE CAM DUPA O ORA JUMATATE DUPA CE MANANCA , NU MAI DOARME ASA BINE ,SI EU AM IMPRESIA CA NU SE SATURA .BEA MULT CEAI INTRE MESE . ARE COLICI DAR NU ACESTA E MOTIVUL PT CARE PLANGE .Intre mese ii mai vine laptele inapoi in gurita,dar nu mult .Eu i-am dat luni 150 gr si l-a subt pe tot inca ar mai fi mancat .Mama spune ca copila varsa ca ii dau eu prea mult sa manance .Eu am crescut 2 copii,ai mei sunt mari 16 si 12 ani . Din cate stiu eu acestea nu sunt varsaturi.E ceva normal sa-i mai vina inapoi putin lapte .Voi ce parere aveti ?Gresesc eu cumva ?
kidz000438
Postat pe 25 Martie 2009 10:25
buna , daca laptele nu vine cu presiune " in jet" nu varsa , pur si simplu regurgiteaza si este absolut normal pana la varsta de 3 luni . la varsta ei trebuie hranita atat cat cere . daca ii dai prea mult se va opri , sau va regurgita cantitati mari.
ion_cristina
Postat pe 25 Martie 2009 10:38
Este normal sa regurgiteze o cantitate mica din laptele baut. Tine-o vertical dupa ce mananca si bate-o incet pe spate pentru a elimina aerul inghitit in timpl mesei. Dar cred ca iti mai amintesti cum ti-ai crescut tu copiii, nu?!
Aceste experiente nu se uita niciodata.
Eu cred ca ar trebui sa ii maresti treptat cantitatea de lapte pentru ca se pare ca este o mancacioasa, nu se satura si vrea sa recupereze. Daca se trezeste si plange, da-i mai des sa manance, se pare ca ea cere mai mult si nu ii mai da foarte mult ceai intre mese. Este normal sa bea si ceai, dar nu mai mult decat cantitatea de lapte zilnica. Daca nu ii este foame, si plange din alte motive, vei vedea ca nu va bea laptele respectiv. Mult succes!
andrei_g
Postat pe 25 Martie 2009 10:44
Buna ziua, am si eu o fetita de 9 luni si jumatate nascuta prematur la 34 de spatamani (2480 gr si 40 cm), la 2 luni fiica-mea manca cam 100-120 ml de lapte la fiecare masa si manca odata la 3-4 ore. Nu o trezeam niciodata, o lasam sa se trezeasca singurica pentru ca nu trebuie indopata trebuie sa-si formeze singura un program de mancare si somnic. Noaptea o masa de laptic o inlocuiam cu un biberon de ceai (de obicei chimen cu tei pt ca calmeaza colica la stomacel), dupa ceai se trezea la un interval de timp mai scurt adica maxim 2 - 3 ore. Pupici la bebita si mamici
fleurentina
Postat pe 25 Martie 2009 14:44
Va multumesc pt raspunsuri.Sa va traiasca puiutii ,sa fie sanatosi si voi de asemenea ,sa va bucurati de ei.
Am pregatire medicala ,lucrez cu adulti.Ceea ce e scris in carti stiu bine, dar din experienta stiu ca nu e chiar ca in carti.Am crescut mai multi copii (6 ) pe langa ai mei .Majoritatea sunt mari si au si ei copii.Chiar in 24 03 una din fete a nascut o fetita .Sa nu credeti ca sunt chiar asa batrana .Am numai 39 de ani .
Chiar daca au trecut ceva ani , imi amintesc totul de parca ar fi fost ieri .E adevarat ca ai mei nu au fost prematuri.Dintre toti numai primul copil ingrijit de mine a fost prematur si nu mai retin exact cat manca la 2 luni .Dar curios lucru ca la ai mei imi amintesc .
Acum am vazut ,ca am scris ceva gresit .La o luna avea 3600 nu 4600.
Din pacate , de marti pe micuta nu a mai adus-o la mine ,pt ca i-am dat 30 de gr mai mult sa manance .Copila nu varsa ,ci numai putin ii curge din gurita .Mama e cu retard mintal mediu ,si nu face diferenta .Imi e numai de micuta ca la ei in casa e ca afara de frig . In casa tavanul e spart ,o soba pe lemne face un fum de nu poti respira si in singurul pat din camera dorm 3 persoane .Mama . micuta si la picioare fiul de 12 ani.Nu sunt tigani ,din contra mama e fiica unei sasoaice care a ramas singura si s-a pus pe facut copii.Dorm imbracati ,cu 3 plapume pe ei .Micuta transpira si apoi o dezbraca si o schimba .Ultima data sranuta si tusea .Baie ea nu-i face ca nu are caldura .Imi e asa mila de micuta . I-am propus sa o lase la mine macar pana e mai cald afara , dar nu vrea .cu toate ca mai are doi copii pe care i-a lasat pe unul in grija fostului sot iar pe altul abandonat in pediatrie pe care l-a luat o asistenta acum 2 ani si 3 luni si cred ca-l va adopta acea familie .
Fetitei i-a recomandat medicul lapte praf Lactovit .Pana acum ii merge bine cu el, si a crescut frumos .Voi ce parere aveti de acest lapte?Am citit eu cate ceva , dar ma intereseaza parerea voastra .
kidz000438
Postat pe 27 Martie 2009 00:50
salut.si eu am nascut la 32+5 doua mindrete de baieti.spre norocul meu daca se poate numi asa au stat doar 3 saptamini in spital dar departe de mine.eu locuiesc in italia iar dupa nastere iau mutat in alt oras (1 ora de mers cu trenul9din lipsa de patuturi.in incubator doar 2 zile.ma intristat ceea ce am citit dar cu credinta trecem peste toate.multa sanatate voua si bb-lor.eu am nascut pe 8 oct 2008
vale33
Postat pe 30 Martie 2009 20:06
Buna dragi mamici si tatici de prichindei!Ma alatur voua si va spun k sunt mama unui baietel scumpel nascut la 33 sapt cu greutatea de 1950g.A fost un baietel puternic si a respirat singurel,a papat la tetina..Am stat in spital 3 sapt pana la greutatea de 2200g.Acum are aproape 6 luni si 8 kg!Suntem tare mandri de el,e un mancacios si un istet.Deja sta in fundulet sprijinit si pedalam din picioare toata ziua.Fiti curajoase,cu multa,multa rabdare si dragoste din plin.Au mare nevoie de afectiune pana implinesc varsta la care trebuiau sa se nasca,ei ink se cred in burtica...copii prematuri sunt copii speciali,vin ei cu un scop asa devreme in viata.Sunt niste invingatori!Fiti mandre de ei!
licuryci8
Postat pe 30 Martie 2009 20:35
Pentru kidz000438:Imi pare rau pentru ceea ce traieste acel copilas. Te inteleg ca vrei sa o ajuti, si eu as proceda la fel. Pacat ca mama nu te lasa sa o faci.
Legat de laptele praf, nu pot sa iti spun nimic. Eu i-am dat baietelului meu lapte Nan de la Nestle, dar el nu s-a nascut prematur. Poate ca Lactovit este recomandat copiilor nascuti prematur, sau poate i l-a recomandat medicul deoarece e mai ieftin si mai accesibil de cumparat pentru mamica. Multa sanatate micutei. Insista si poate te lasa sa o ajuti. Iti recomand pe viitor sa nu ii mai spui schimbarile pe care le-ai facut in cresterea micutei, ca sa nu reactioneze la fel. Atat timp cat stii ca tu ai procedat coorect, ai facut-o cu buna credinta si in folosul micutei, nu ii mai spune si gata. Problemele mintale ale mamei o fac sa nu stie exact ceea ce este cel mai bine pentru copilul ei. Mult succes si asteptam sa ne mai spui ce mai face si daca ai reusit sa o convingi sa ii dai o mana de ajutor.
andrei_g
Postat pe 31 Martie 2009 10:49
Buna ziua, eu nu sunt o mamica fericita ca tine. Am nascut la 24 sapt dar baietelul meu a trait doar 12 ore. Te-am contactat deoarece as dori sa stiu la ce spital pot supravietui copii nascuti la aceasta varsta. Eu am nascut in Suceava si din cate am inteles baietelul meu nu a avut nici o sansa acolo.
kidz000531
Postat pe 31 Martie 2009 13:07
In legatura cu laptele praf ptr prematuri,baietelului meu din spital i s-a dat BIO-PRE de la Lactana si am mers pe aceeasi formula si acasa si a luat in greutate f f bine.
licuryci8
Postat pe 31 Martie 2009 15:20
Buna.Nu cred ca este vorba atat de mult de spital cat de Dumnezeu,am nascut la Elias in Bucuresti unde am stat 3 luni ,iar dupa ce ne-au dat drumul acasa baietelul meu a intrat in coma si am ajuns la spitalul Budimex unde am stat 5 luni in coma aici a inceput si calvarul ,sansele lui au fost minime de la bun inceput si totusi am avut noroc dar in primul rand credinta.
camitu
Postat pe 31 Martie 2009 15:56
Pe fetita mea o hranesc de cand am iesit din spital cu Milumil, are deja 9 luni jumate si a luat foarte bine in greutate. In spital a fost hranita cu lapte de la mine dar dupa ce am iesit din spital nu am mai avut laptic si am trecut pe formula si ne merge foarte bine. Mamicile care nu aveau laptic le dadeau la bebelasi in spital Nan de la Nestle. Multa sanatate la mamici si bebei!
fleurentina
Postat pe 31 Martie 2009 16:24
Buna , si eu am o fetita nascuta la 28 saptamani la 1,200 g
Ce imi poti spune sunt probleme vizibile daca medicii spun ca e ok?
andrada47
Postat pe 2 Aprilie 2009 11:05
Ptr Andrada,in Iasi prematurii sunt tinuti in evidenta pana la 2 ani,li se fac controale periodice odata la 2 luni pana la 6 luni si apoi nu mai stiu din cate in cate luni.ii obeserva un kinetoterapeut si un medic pediatru.sunt urmariti sa vada in ce ritm se dezvolta,daca au intarzieri,li se face o audiograma si examen la ochisori.baietelul meu are 6 luni si slava domnului suntem bine din toate punctele de vedere
licuryci8
Postat pe 2 Aprilie 2009 15:41
Dragi mamici,
copiii prematuri au in primul rand probleme cu ochii si cu respiratia, precum si vase de sange sparte la nivelul creierului. Eu cu fetita mea, nascuta la 32 spt, cu 1450 g si 40 cm, am fost pentru monitorizarea ochilor la dr Nascutzy la IOMC Tei din Bucuresti. Din fericire nu am avut decat retinopatie de gr 1 si nu a necesitat operatie cu laserul. Se face control la 2 luni, 4, 6 luni, 1 an. Pentru vasele de sange sparte am fost la acelasi spital la dna dr Anca Ioana pt ecografie transfrontanelara. Tot asa, nu a fost nimic grav chiar din primele 4 luni. Se face monitorizare pana cand iti spune dr ca totul s-a resorbit si nu mai este nici o problema. Noi vom merge acum, la 1 an pt un control de rutina. Cu plamanii nu am avut probleme decat cateva zile la nastere. Alte probleme vizibile nu ar trebui sa mai fie, dar trebuie avuta mare rabdare, pt ca dezvoltarea prematurilor nu o mai poti incadra in nici un grafic. Vor merge mai tarziu, vor vorbi mai tarziu, vor tine mai tarziu singuri biberonul si tot asa... Pentru noi cel mai bun lapte pentru inceput (combinat cu cel matern) a fost Pre-Nan de la Nestle. Sanatate multa la toata lumea si va stau la dispozitie si pt alte intrebari!
IriCris
Postat pe 14 Aprilie 2009 18:16
buna ,ma bucur ca v-am gasit si eu am un copil prematur nascut la 31 sapt si 5 zile cu greutatea de 1500 gr.la inceput avea probleme cu respiratia dar si-a revenit destul de repede nu a trebuit sa stea decat 2 zile la ventilator(facand pe parcurs vreo 3 criza de apnee dintre care una destul de grava pt k s-a ajuns pana la stop-cardio respirator).a doua zi de la nastere a facut niste convulsi care au dus la o mica hemoragie cerebrala,medici spun ca nu este ceva grav si nu ar trebui sa ramana cu urmari,desi deocamdata are ventriculi 3-4 putin mariti si trebuie urmarit iar la ochisori este ok.am stat 2 luni in spital iar acum suntem acasa avem 3 luni ,are 4300 gr si speram ca D-zeu sa ne ajute in continuare si sa aiba grija de noi.A fost foarte greu primele 2 sapt dupa nastere deoarece medici nu iti dau nici o sansa sunt foarte rezervati,am plans ,m-am rugat si uite k minunea(PATRICK) e alaturi de noi. salutari tuturor mamicilor si multa sanatate ingerasilor vostri,pt k ei chiar
sunt niste minuni date de D-zeu
kidz001588
Postat pe 7 Iulie 2009 13:26
buna!
am si eu un ingeras care s-a nascut mititel ,la 30 saptamani,nu avea decat 1100g.
si noi am stat in spital 2 luni.
acum are 1 an si 4 luni,este bine dar are un retard usor motor ,avem tratament si facem gimnastica,noi am avansat bine de o saptamana merge in picioare dar inca este mititel nu are decat 10 kg si nu se ridica in fundulet decat ajutat.
te inteleg foarte bine este greu cand vezi alti copii fara probleme dar ai si bucurii cand vezi cum se straduiesc si fac totul dupa puterile lor.
sunt o minune pentru ca numai cu ajutorul lui D-zeu exista ca sa ne aduca bucurii in fiecare zi.
sunt maria din tg-mures si-ti dau id-ul de mess daca vrei sa vb mariaherenean
mariaherenean
Postat pe 16 Iulie 2009 23:14
Sunt o mamica destul de fericita ,am nascut la 26 sapt ,o fetita de 850gr la Spitalul Polizu din Bucurestii , eu fiind din Ploiesti .Am trecut prin mai toate etapele de prematuritate .... operatie cu laserul la ochisori ....multiple crize de apnee ...dar acum suntem bine .cred .Am nascut pe 21 .04.2009 ,am stat doua luni si jumatate in spital acum avem aproape 4 kg si slava domnului suntem bine ,inca mai avem lapte , bineinteles ca ne mulgem si apoi dam la bebe .Vedem pe viitor ce se mai intampla...multa sanatate la toata lumea ...aveti grija de bebelusi
elena_PH
Postat pe 3 August 2009 16:59

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cum va afecteaza criza 19 De la: anaROBERT 16 Martie 2010 00:02
Sunt single parents....prin zona? 2 De la: kidz007106 15 Martie 2010 21:56
Cu ce sa incepem diversificarea? Voi ce ati ales? 5 De la: Aly_Fab 18 Februarie 2010 19:30
CONTROL OFTALMOLOGIC 14 De la: petrialex 19 Aprilie 2011 23:09
buna 1 De la: garbo175511 9 Noiembrie 2010 23:24
Setari Cookie-uri