buna Niko,sa-ti tariasca ingerasul sa creasca mare si sanatos!si eu am nascut prematur la nici 24 de saptamani cu 600 de grame.(in Ulm-germania)Vara aceasta implineste 5 ani,e mare,frumoasa si sanatoasa!si noua ne-a fost foarte,foarte greu,dar cu multa rabdare si dragoste,veti reusi.va doresc sanatate! | ||
chanty Postat pe 10 Februarie 2010 13:09 |
||
---|---|---|
Buna mamicilor si minunilor. Sunt un pic ingrijorata pentru ca bebelusul meu saptamana trecuta a crescut numai 100 grame. Nici nu mai mananca asa bine. suge un pic si apoi intoarce capul si nu mai vrea sa primeasca tzitzi. Ii dau fier cu lingurita si scapara tot cand vede lingurita. Cred ca este timpul sa incepem diversificarea.Acum are 5 luni si 10 zile. Nu stiu cum s-o incep. Ma puteti ajuta? |
||
kidz005411 Postat pe 11 Februarie 2010 11:46 |
||
buna kidz005411 eu cred ca ar trebui sa incepi incetul cu incetul(parerea mea)deocamdata incepe cu un pic de suculet de portocala cu mar cateva lingurite maine ii dai putina supica de legume apoi ii dai putin cate putin pireu de legume apoi pireu de fructe incetu cu incetu le iei pe toate dar bineinteles la intervale de cateva zile adica sa spunem incepi astazi si ii faci putina supita de legume apoi il lasi o zi si ii dai iarasi si tot asa.....cred ca e bn sincer nu mai stiu chiar perfect cum am facut eu...sper sa iti fie de ajutor | ||
|
||
anaROBERT Postat pe 11 Februarie 2010 12:01 |
||
buna.incearca la sp de ochii din bucuresti.str cosmonautilor sau la sp grigore alecsandri.la dr,nascutii sau vatafu.dar.cred ca trebuia sa incerci asta mai din timp .pe medici ii intereseaza mai putin problema copiilor nosrtii. | ||
weronik68 Postat pe 12 Februarie 2010 09:58 |
||
Dr Nascutzi este la Spitalul de copii Emilia Irza sau Tei... | ||
IriCris Postat pe 15 Februarie 2010 20:45 |
||
Buna,Niko Sunt Mihaela si sunt de o saptamana la spitalul AKH,cu o situatie similara cu a ta. Am nascut prin ezariana la 29 de sapt ,o fetita de 950 de gr.Multumim lui Dumnezeu ca suntem bine si azi 4 martie am fost transferati de la 9c la NICU.Daca doresti eu iti las adresa mea de email si un nr de tel sa ne intilnim si sa mai povestim. |
||
cmc Postat pe 5 Martie 2010 00:01 |
||
si eu am o fetita nascuta tot la 28 de saptamani...a avut 1,300 kg....daca vrei ma poti contacta si iti spun tot ce a avut puiutzul meu | ||
Claudia_sonya_nicole Postat pe 8 Martie 2010 12:44 |
||
fetita mea care s-a nascut la 28 de saptamani a avut retinopatie de gradul 3...am fost cu ea la operatia de laser la dna doctor Vatafu care opereaza si la emilia irza si la spitalul polizu....la fetita mea operatia a reusit din prima,dar am intalnit mamici ai caror copilasi au fost operati iar operatia a reusit de a2a oara sau a3a....dar a reusit....numai daca nici dupa a2a sau a3a operatie bebele nu isi revine probabil doctorul iti va recomanda o operatie in strainatate.... | ||
Claudia_sonya_nicole Postat pe 8 Martie 2010 14:13 |
||
Bunà màmicilor sànàtate vouà si ingerasilor experienta mea nu a fost una cu final fericit sunt càsàtorità , si de 7 ani tot incercàm sà avem un bebelus ne dorim enorm ca visul nostru sà se implineascà.Prima sarcinà am pierdut-o la 12 sàptàmini, a2-a sarcinà am pierdut-o la 6 sàptàmini. A 3-a oarà cind am ràmas insàrcinatà am stat in repaus total de la inceput totul mergea perfect pinà la sàptàmina 24 cind au apàrut complicatiile m -au internat in spital si din greseala medicilor mi-au rupt apa. Deci printisorul meu, càci era um bàiat a venit pe lume normal fàrà nici o complicatie la doar 24 sàptàmini. A cintàrit 700g, la nastere a plins de trei ori chiar si medicii s-au mirat. Nu a avut nici o problrmà nici o complicatie, mi lau bàgat la incubator,de a2-a zi i-am dat lapte de la mine (mà mulgeam), de a4-a zi a inceput sà respire singur. Era totul ok cu toate cà eram foarte speriati pentru sànàtatea puisorului , ne simteam in al 9-lea cer pentru cà in sfirsit D-zeu ne dàduse copilasul mult dorit. Dupà 8 zile de stat la incubator timp in care totul evolua perfect, cind ne-am dus la el( ne duceam in fiecare zi sà ii ducem laptele) l-am gàsit cu degetelele de la mina cu perfuzia invinetite.Ne-am speriat normal, iar cind am intrebat medicul ce se intimplà ne-a spus cà este de la un tratamant care i lau pus care are si efecte adverse am plecat acasà cu inima indoità ne era fricà sà nu se intimple ceva ràu. Noaptea aceea nu am dormit a2-a zi la prima orà eram acolo dar cind ne-a vàzut medicul ne-a bàgat intr-o camerà si ne-a spus cà bàietelul nostru fàcuse un stop cardiac si a murit. In momentul acela am vrut sà mor si eu, a fost cel mai greu moment din viata mea nu imi puteam bàga in cap cum s-a intimplat asa ceva odatà ce el nu a avut nici o problemà. Dupà aceea ne-am dat seama cà medicii ii pusese o dozà mai mare de tratament decit a putut permite corpul lui.Cànd am plecat acasà, singuri pentru cà bebelusul ràmine in spital pinà cind apelàm noi serviciile funerare sà se ducà dupà el in masinà amindoi eu si sotul meu plingeam ca doi copii vroiam sà terminàm cu viata, vroiam sà facem accident sà ne ducem dupà bàietelul nostru dar nu am avut puterea sà o facem. Am ingropat copilul iar pàrintii ne-au trimes in vacantà in Rominia(am uitat sà và spun cà toate acestea s-au intimplat in Spania, locuim de 9 ani acolo)am plecat in vacantà in tarà ca sà ne ajute sà uitàm mai usor tot ce s-a intimplat.Asta a fost povestea mea care s-a intimplat pe data de 16.12.2009. Au trecut deja 3 luni de atunci acum ne preparàm pentru a incerca din nou va trebui sà atau 9 luni in pat fàrà nici un pic de efort si da ne este fote fricà sà nu se intimple din nou dar ne dorim atit de mult un copil incit suntem hotàriti sà facem orice pentru a ne vede visul implinit. Decit cine isi doreste un copil si nu il poate avea stie ce se simte.Asta a fost povestea mea tristà si adevàratà.Và doresc multà sànàtate la toatà lumea si la toti copilasi din lume si D-zeu sà aibà grijà ce noi toti. | ||
kidz007438 Postat pe 24 Martie 2010 22:02 |
||
kidz007438 eu am nascut la o clinica privata in cj. Eu sincer cred ca medicul de acolo te poate ajuta sa duci sarcina la capat, am intalnit foarte multe femei care nu puteau duce sarcina si el le-a ajutat. Chiar si cine mi l-a recomndat a avut 3-4 avorturi spontane. | ||
viobregar Postat pe 24 Martie 2010 22:25 |
||
buna am si eu o fetita nascuta la 31 de sapt cu o greutate de2200 si 44 de cm am stat in spital 6 saptamani fetita a stat la incubator 5 saptamani a facut si o infecti din cauza ca am stat cu membranele rupte 6 zile in spital a luat foarte greu in greutate la inceput lua cate 10 grame nea dat drumu cand fetita avea 2400 acum are 2 luni si 4 k este sanatoasa si mananca nan asa nea recomandat in spital .mult succes mamici si rabdare multa | ||
kidz007576 Postat pe 6 Aprilie 2010 23:32 |
||
Buna ziua mamici de neghinitzi! Am citit cateva din mesajele voastre...am plans, am ras si mi-am adus aminte de momentele traite de mine acum 7 luni jumatate luni..caci atunci a venit pe lume mara, la 30 saptamani cu o greutate de 1250g. arata ca o neghinitza...asa ii spuneam. Am stat in spital 2 luni si o saptamana pana a facut greutatea sa o pot lua acasa. Noi am avut noroc, daca pot sa-i spun asa, nu a avut probleme grave...a avut o infectie(am stat in spital patru zile cu membrane rupte)pentru care a facut antibiotice 7 zile, un suflu sistolic care a disparut in 2 saptamani, un cheag de sange la cap care s-a absorbit pana am iesit din spital(nu stiu exact cat a durat), icter timp de 19zile si retinopatie gradul 3 care a disparut treptat si complet la 6 luni( nu a fost nevoie de operatie). Spun ca am fost norocoase pentru ca problememle care au fost s-au remediat fara complecatii, iar starea micuteii mele a fost tot mai buna...mai ales dupa ce am ajuns acasa. daca atunci plangeam ca era prea mica acum ma sperii ca e cam mare...cel putin asa spun medicii. are 7 luni si jumatate si are aproape 8kg. Acum sunt putin suparata ca trebuie sa merg la controlul neurologic si pitica mea nu sta in fundulet fara sprijin, nu se rostogoleste, nu se impinge in manute...si vom fi certate de medic. Va doresc mult succes, rabdare si optimism cat incape. Cu dumnezeu inainte ca toate sunt minunile lui |
||
kidz007675 Postat pe 13 Aprilie 2010 19:54 |
||
kidz007675 faptul ca nu sta nesprijinita in fundulet si ca nu se rostogoleste tine de ritmul de dezv al fiecarui copil , nu cred ca trebuie sa iti faci griji si puiuta mea care s-a nascut la termen si a avut o greutate normala 3550 gr a fost mai inceata cu miscari pe care alti copii la faceau demult si a mea la 8 luni a stat fara sprijin in fund si abia acum de vreo luna se intoarce si se rostogoleste de stat in picioare cu sprijin abia pe la 10 luni a inceput iar acum la 11 luni abia face cativa pasi sustinuta , ce sa facem suntem mai puturoase si suntem tot asa grasuta ca voi , sanatate si sa ne traiasca puii | ||
cory_emy Postat pe 13 Aprilie 2010 20:41 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Durere de masea | 1 | De la: garbo_501969 8 Martie 2020 19:43 |
cum sunt bebelusii vostrii la 4 luni? | 66 | De la: aliadi 1 Februarie 2010 12:37 |
cat doarme bebe? | 41 | De la: office_salinasusesi_ro 3 Februarie 2010 07:56 |
|
||
FETELORCE SA FAC CIND COPILUL NU VREA SA VORASCA | 26 | De la: manole-simona 11 Mai 2015 11:48 |
Cumpar la pret mic sau primesc prin donatie! | 1 | De la: inachira 21 Februarie 2010 16:36 |
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural