indemnizatia

vio, deci eu pot sa mai iau 1 an banii astia, chiar daca fimiu e sanatos tun? Cum?! si, ma refeream la mamicile care iau 8 mil (6+2) nu la cele cu 85%... ca.. pt mine ar fi fost aceeasi chestie... fie 85% fie 8 mil tot 8 mil erau (am avut 9 mil salariu)dar pt cineva care trebuie sa se desc cu 8 mil si salariu mediu al sotului... e greu. al meu munceste de-i sar capacele ca sa avem de toate. profita de fiecare ora suplimentara posibila. deci, ai vreo idee pe sub maneca sa mai pun un an la aia 2 de indemnizatie?
hamham
Postat pe 5 Aprilie 2010 00:41
Anca, ai reusit sa prelungesti concediul pana la 3 ani? Ai zis ca ne tii la curent. Eu acum am gasit acest forum si ma intereseaza subiectul. Stiu ca au trecut vreo 6 luni de la ultima ta postare, dar daca mai vizitezi forumul, te rog sa-mi scrii sau oricine care se afla in situatie asemanatoare.
kidz005083
Postat pe 5 Aprilie 2010 10:13
greta cred k ai nevoie de ceva adeverinta de la medicul de fam cum ca copilul e cu prob si apoi trebe sa dai ceva la comisia de examinare
viobregar
Postat pe 5 Aprilie 2010 11:43
pai intra la 1 decembrie in prenatal sa faci 12 luni.
any09any
Postat pe 5 Aprilie 2010 21:01
any09any cui ai raspuns???

Concediul prenatal+postnatal este 126 de zile ,iar postnatalul trebuie sa fie obligatoriu cel putin 42 zile.(ca am vazut raspunsul lu Greta care era incorect)
bau
Postat pe 5 Aprilie 2010 21:09
imi cer scuze degresala, dar, AM MENTIONAT ca nu-mi amintesc exact. adica... minusculele detalii nu le-am retinut. in plus in perioada aia eram lehuza si... nu ma simteam grozav (asta ca scuza) asa ca... omul e predispus greselilor. oricum, multumesc de completare si corectare. o sa caut sa fiu mai precisa data viitoare.
hamham
Postat pe 6 Aprilie 2010 16:42
fetele.. inca o intrebare dupa astia 2 ani de stat acasaa pe bani... cum fac sa iau somaj? ce-mi trebuie? sper sa nu-mi ziceti nimic de fostul angajator... VA ROOOOOOOGGGG
hamham
Postat pe 6 Aprilie 2010 21:51
Greta nu am vrut sa-ti atrag atentia,am vrut doar sa le informez pe fete de cum stau treburile Te inteleg si eu am o problema de memorie de la nastere,dar datele astia mi-au ramas intiparite in minte ca atatea calcule o trebuit sa fac si eu si atatea acte de sunt full de informatii
bau
Postat pe 6 Aprilie 2010 22:16
aaa Greta daca nu vrei sa-ti spun nimic de fostu angajator,atunci nu-ti spun
bau
Postat pe 6 Aprilie 2010 22:16
Greta poti sa iti faci prelungire pana la 3 ani o sa ma interesez si iti spun exact. Dupa aceea ai dreptul la somaj un an.
viobregar
Postat pe 6 Aprilie 2010 22:27
EHHH omul mai si uita. mai ales cand e mult mai important sa tii minte primul crancen de nou-venit in familie, de prima boacana sau primul cuvant. la astea pot sa zic si ziua si ora iar cu angajatorul... ufff doar sper, dar daca am nevoie de ceva de la EA, hmmm cred ca nu mai iau somaj... dr pediatra e fff corecta, deci prelungire.. ciu-ciu... i-am dat flori din politete si.. am plecat cu ele acasa nu am intalnit astfel de medic. am crezut ca nu vrea flori si am incercat sa-i dau bani.. era sa iau bataie mai ramanea faza cu somajul. dar daca "dna patroana" nu vrea sa dea ajutor, am pus-o... de fapt, sotul a pus-o ca manceste la dublu iar eu nu suport sa nu am nici un venit
hamham
Postat pe 6 Aprilie 2010 23:03
se poate aranja si cu alti medici, de ex cu un neurolog de copiii pt prelungire zic...Dar chiar asa de nesuferit e angajatorul? Stii ca poti sa il dai in judecata? Sotu nu a vrut sa ii dea unui fost angajat o adeverinta si tipu s-a dus si a facut plangere la politie si i-a venit garda financiara in control si inspectia in munca, asa ca daca nu vrea sa iti dea...
viobregar
Postat pe 6 Aprilie 2010 23:15
Greta asta e problema,ca trebuie sa-ti faci intoarcerea la servici la implinirea celor doi ani al copilasului tau. Apoi 6 luni nu are voie sa te dea afara doar in anumite cazuri,de ex daca se inchide firma sau daca se desfinteaza postul tau.Si numai atunci poate sa te dea in somaj ,daca vrea ea.Si pt somaj o sa-ti trebuiasca ceva acte printre care de la firma adeverinta cu ultimile 12luni, decizia de incheiere a contractului de munca,cartea de munca.
bau
Postat pe 6 Aprilie 2010 23:16
Bau daca ai stii ce usor se desfiinteaza unele posturi mai ales in sistemul privat...
viobregar
Postat pe 6 Aprilie 2010 23:19
Stiu ce usor se desfinteaza unele posturi,numai ca in cazul lu Greta tre sa fie prietena buna cu patroana ca sa desfinteze postul doar de dragul lu Greta ca sa poata sa iasa in somaj.
bau
Postat pe 6 Aprilie 2010 23:25
Greta nici eu nu as suporta sa nu am nici un venit, nu-miplace sa dau socoteala nimanui macar ca sotu nu ma intreba ce fac cu banii niciodata dar mno e mai fain sa ai banii tai...
viobregar
Postat pe 7 Aprilie 2010 14:52
greta, cum o dai cum nu o dai tot la vechiul angajator ajungi. In mod normal trebuie ca a doua zi dupa ce copilul tau a implinit 2 anisori sa te prezinti la munca, gata de actiune. Daca insa tu te duci cu demisia in buzunar, ciuciu somaj, somajul este un sprijin doar pentru cei care raman fara loc de mine din motive neimputebile lor: se desfiinteaza postul(iti rec careva sa vb cu fostul angajator sa desfiinteze postul doar de dragul tau, si nici dc ai fi in relatii bune nu cred ca ar accepta, pentru el ar insemna sa nu angajeze pe nimeni timp de 6 luni...), intra firma in insolventa, se termina contractul de drept....mult spor.

fetele am nevoie de ajutorul vostru, poate gasesc pe cineva in domeniu. Momentan lucrez intr-un project based, in 30 aprilie se termina proiectul si din pacate nu gasesc nimic pe domeniul meu desi caut de vreo 4-5 luni . Ma gandeam sa raman acum insarcinata(nu ma intereseaza sa oblig angajatorul sa ma mai tina) si ma intreb daca dupa nastere voi beneficia de indemnizatie, avand in vedere ca dupa terminarea contractului intru in somaj(dc nu cumva apare un mareee angajator sa aiba nevoi de mine ).
Acum mai este o problema e posibil ca acest proiect sa se mai prelungeasca inca 2luni, adica ma mai amagesc 2 luni, dc raman acum insarcinata cu bebe2, si o sa am cateva luni lucrate si restul somaj voi beneficia de indemnizatie? e legal asa ceva?
tudor_claudia
Postat pe 7 Aprilie 2010 15:05
deci, mi-a ramas obtiunea 3:sotul munceste la dublu,iar eu ma simt ca un... in ploaie, ca trebuie sa ii cer bani pt nabuniile mele... adica sa ma tina sotul deja ma sperie ideea. Pe bebe nu il pot lasa cu nimeni (in mama nu am incredere iar soacra munceste).. gasesc eu un job acasa... trebuie sa fie ceva... lipesc plicuri... nush... vad eu... in carca sotului nu vreau sa stau. Am muncit o goaza de timp si m-am obisnuit sa-mi iau.. nu sa CER ca sa-mi iau.. desi sunt convinsa ca sotul mi-ar da fara sa intrebe de ce am nevoie... Nu ma simt eu bine
hamham
Postat pe 7 Aprilie 2010 15:24
Vio... s-o dau in judecata.. nu tine. Sotul ei are o super-pozitie (e sus-pus) copilul vitreg la fel. Ea are cunostiinte pe la multe centre de control (pana si la Garda Financiara) si am vazut cu ochii mei cum vine la ea la mag in vizita... asa ca... chestia cu judecata... nu isi are sensul... e ca si cum as face ca Don Quijote cu morile de vant... La ea nu ma intorc nici moarta... si-asa dupa ce am ramas gravida, devenise o scorpie si se purta cu mine de parca facusem o greasala ca tineam copilul. A avut si bunul-simt sa-mi dea un sfat "ca o mama"... si mi-a sugerat ca's prea tanara sa am copii... ar trebui sa il scot, dupa parerea ei... asa ca... nu tine smekeria..
hamham
Postat pe 7 Aprilie 2010 15:30
Greta sa ma fereasca d-zeu. Eu as incerca sa gasesc ceva acasa, sunt tot felu de chestii. Eu de ex acum imi continui studiile...
Claudia dupa somaj poti beneficia de indemnizatie.
viobregar
Postat pe 7 Aprilie 2010 15:35
greta, da ce idioata este fosta ta sefa... cum adica sa te sfatuiasca sa faci avort!? bine faci ca nu te intorci acolo. Dar demisia tot trebuie sa ti-o dai si pentru ca nu vrei sa i-o dai in fata, i-o trimiti prin posta cu confirmare de primire. Chiar daca iti respinge cererea ai dovada ca tu ti-ai depus demisia si deci nu poate sa iti faca probleme la incheierea cartii de munca.

vio, deci pot beneficia? pai atunci nu ma mai stresez...incercam .
tudor_claudia
Postat pe 7 Aprilie 2010 15:42
tudor_claudia tre sa ai sa ai minim un an pe cartea de munca ca sa poti intra in somaj,daca te pui acum pe treaba si se prelungeste contractul pe doua luni ai toate sansele sa intri in idemnizatie,numai problema e pe cat timp se da somajul,ca sa ai in total 12 luni pe cartea de munca (proiect +somaj)
bau
Postat pe 7 Aprilie 2010 16:36
Greta de aia nu am vrut sa-ti dau detaliile cand mi-ai spus ca nu vrei sa auzi de sefa,pt ca is atat de complicate
bau
Postat pe 7 Aprilie 2010 16:39
bau in 4 aprilie am facut un an de cand lucrez pe acest proiect! dc se mai prelungeste un pic o sa am 15 luni lucrate consecutiv. dupa care intru in somaj.
tudor_claudia
Postat pe 7 Aprilie 2010 17:00
3luni(proiect)+9luni(somaj) ar fi 12 luni dinaintea nasterii si ar fi perfect.
bau
Postat pe 7 Aprilie 2010 17:18
Dar ce acte iti trebuiesc pt indemnizatie...si cand trebuiesc duse la primarie?????
iuliana_raluca
Postat pe 7 Aprilie 2010 17:21
Claudia nu stiu ce sa zic, dar dupa ce termini proiectul poti intra in medical pana nasti, pe ideea de sarcina cu risc. Eu nu m-am mai dus la lucru de la 10sapt. Am gasit un ginecolog si mi-a dat concediu, tot din cauza sefului. Eu zic chestia asta cu concediu medical e mai convenabila, decat somajul si in perioada de concediu nici nu te poate da afara...
viobregar
Postat pe 7 Aprilie 2010 17:24
Actele se duc dupa minim 42 zile de la nastere, dar nu mai stiu exact actele. Copie dupa certificat de nastere+original al bb, copie dupa certificat casatorie, buletin, se completeaza acolo o adeverinta.
Iuliana se dau si ceva bani pt nastere nu mai stiu exact cat vreo200 si ceva de lei.
viobregar
Postat pe 7 Aprilie 2010 17:26
aha e bine sa stiu si eu ce am de facut ...ms mult
iuliana_raluca
Postat pe 7 Aprilie 2010 17:29
acte necesare pt indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani:
-Cerere(copie xerox) privind aprobarea de catre angajator a concediului pt crestere a copilului
-cerere tip privind acordarea indemnizatiei
-adeverinta tip ce urmeaza sa fie completata de catre angajator
-actul de indentitate al solicitantului cat si al celuilalt sot/ie(copii xerox)
-livretul de familie sau copii xerox depa certif de nastere ale copiilor
-certif de casat al sotilor(copii xerox)
-alte acte privind componenta familiei,filiatia copiilor si situatia lor juridica(in caz de adoptie,tutela,plasament etc)
-adeverinta din care sa rezulte ca a fost platit concediul de maternitate
-copie dupa decizia de suspendare a contractului de munca
-ultimul certificat medical(copie) (cand primesti de la doct ultimul certificat medical postnatal ii faci o copie)
bau
Postat pe 7 Aprilie 2010 17:32

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Engleza si germana cu Babel Junior 1 De la: Babel 25 Noiembrie 2008 15:29
infectii ale pleoapelor....salazioane 5 De la: pinicuta 14 Februarie 2010 15:17
HomeClean - Servicii de Curatenie Constanta 2 De la: melania 30 Decembrie 2008 08:56
Ajutor pentru copiii nimanui 6 De la: ade_ 16 Octombrie 2009 22:14
Vacanta in fata calculatorului sau la munte, intr-o tabara? 1 De la: adventurecamps 2 Decembrie 2009 15:21
Setari Cookie-uri